• Astrologi och Tarot

  astrotarot.jpgVill du veta mer om ditt horoskop?
  Kanske du vill veta mer om vad alla planeter och stjärntecken handlar om?

  I denna bok finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.
  Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

  Du kan läsa vad de olika huset i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt.

  Ha din horoskopskarta framför dig (du finner annars i boken hur du får fram den), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

  Astrologi och Tarot?
  De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.
  Kombinera astrolgin till Tarot för att få ut mer till dina kort. Är du inte intresserad av Tarot hoppar du bara över rubriktexten, innehållet är detsamma.
  Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten- Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord- Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

  Författaren Ylva Trollstierna har skrivit flertalet böcker inom nyandlighet, flest i ämnet Tarot. Men hon har tidigare utkommit med boken "En kvinna med klös" som bygger på stjärntecken där män representeras av hundar, kvinnor av katter. 
  Ylva är amatör astrolog, intresset för astrologi har funnits sedan 1969. 
  På Ylvas hemsidan skriver hon horoskop för varje period av ett nytt stjärntecken.

 • Text ur boken

  Merkurius är planeten som är närmast Solen, den energi som det är mest fart i. Här handlar det om mental kraft samt kommunikation. Att vara initiativtagare, se till att det händer eller på börjas något hela tiden, att aldrig acceptera stillhet. Det är din kommunikativa aspekt som får dig att söka dig utåt, att ta kontakt, att se, uppleva samt kommunicera med omvärlden. Merkurius tillsammans med Jupiter visar på var du har dina energier när det gäller arbete, skapande, hur du förmedlar samt uttrycker din arbetsroll. Identiteten är styrd av Merkurius, den bild du vill ge till omvärlden. Visar på kontakter, möten, gränsöverskridande, universella kontakter. Merkurius är den planet som skapar symboler, yttre kontakter som du inte alltid är medvetna om men som finns i din energi. Merkurius ger dig möjlighet att smälta in i olika sammanhang, att ta den roll som behövs för stunden. Det visar på kommunikation samt mental kraft. Aspekten visar även på händelser, resande, intensitet, skapelse samt kraftfullhet. Här handlar det om mental kraft samt kommunikation. Att vara initiativtagare, se till att det händer eller påbörjas något hela tiden, aldrig stillhet. Merkurius har olika betydelser i de olika husen. Sedan kan du läsa egenskaperna från det stjärntecken som du har Asc i för att lägga samman dem.

  Merkurius i Oxen - Ess i Mynt

  Visar på att du överväger innan du agerar, du kommunicerar först om det som ska göras, är eftertänksam, behöver få respons innan du agerar. Du lyssnar först, talar sedan när du vet vad som gäller samt att det finns ett värde i det för dig. Dina samtalsämnen har alltid en ton av värdering, trygghet samt kultur över sig. Du värderar mer ageranden än ord, behöver ha en extra snitts för att det ska vara tilltalande. Kan vara långsam, sävlig, lite avvaktande i ditt sätt att kommunicera, säger hellre mindre än pratar i ett, det sagda behöver ha ett värde. Andra kan uppleva dig som omständlig, att du tar tid på dig men en del lär sig även att uppskatta ditt saktmod, när du väl säger något är det med eftertanke samt pondus. Du är den som står för det du uttrycker, eftersom det är väl genomtänkt innan.

  Merkurius i Väduren - Ess i Stavar
  Med Merkurius i Väduren pratar du säkert snabbt, intensivt, kan till och med snubbla på orden i din iver att hinna få säga så mycket som möjligt. Du kan även vara högljudd då du är ivrig att få ut det som du vill ha sagt. Du säger vad du tycker och tänker, ofta även innan du har tänkt igenom. Diskussioner är inte din grej då du gärna startar upp den men har svårt att fortsätta efter det att du har fått ditt sagt. Du kan ha allt för lätt att bilda en uppfattning, sedan bara släppa för att gå vidare. Du kan vara intensiv i din utstrålning, i ditt bemötande med andra, är troligen den som startar konversationen men inte avslutat den då du säkert redan är i en ny med någon annan.

  Merkurius i Tvillingen - Ess i Svärd

  Visar på att du är talför, du har talets gåva, inte bara talets, du har lätt för att uttrycka dig när du vill. Du kan gestikulera med hela kroppen, visar tydligt när du är glad eller ledsen. Du kan även vara överkommunikativ, ständigt söka nya idéer för att utvecklas. Du har lätt för att ifrågasätta den första tanken för att se om det kan bli något annat. Du kan upplevas som utåtriktad av andra men samtidigt kan du sortera ut folk, en del känner att de inte kommer dig nära oavsett hur trevlig du kan vara i mötet.

  Merkurius i Kräftan - Ess i Bägare

  Visar på att du har lätt för att nynna, tala melodiskt, ha en mjuk framtoning. Du kan trivas med att prata om ditt och datt, söka kommunikation även genom att bara ha radio eller tv på för att få höra vad som sägs. Du trivs med att ha många omkring dig av dina närmaste, att bara sitta ner över en kopp te eller kaffe samtalades men du kan lika gärna da igång alla på lite allsång eller karaoke. Du kan vara lite försynt i dina uttalanden tills dess att du pejlat läget för att förstå vad samtalet egentligen handlar om. Du har en gåva i att kunna antyda vilket kanske inte alltid är det bästa, men du gör det på ett charmigt sätt.paket.png

 • Text från boken

  Månen visar på ditt humör, dina känslor som du kan ändra under en period, beroende på var månen är, en svag aspekt men du kan lära dig att känna igen olika humörsvängningar vid olika tecken. Oftast är de starkast i de planeter som du har starkast i ditt eget horoskop.

  Månen visar på känslolivet, upplevelser. Romantiska drömmar, kärlek och längtan. Där du har månen i ditt horoskop visar även på hur du är i kärleksrelationer. Eller snarare vilka egenskaper du kan aktivera. För planeterna är endast en vägledning av olika energiers uttryck, inget som bestämmer hur du är.

  Månen är ca 2 till 3 dagar i varje tecken, passerar genom alla tecken under en månad (från nymåne till fullmåne tillbaka nymåne). Månen är den planet som förflyttar sig snabbast i horoskopet. En rytm på 28 dagar motsvarande kvinnas menstruationscykel, visar på kvinnans flöde, kraft i och med befruktningsmöjligheten.

  Månen är egentligen ingen planet men i astrologi räknas den som det. Månen är en himlakropp som blev till en "planet". Här handlar det om balans, trygghet, om stöd i livet. Att hela tiden stötta, stå vid någons sida, att med känslorna skapa ett flöde. Månen visar på ditt känsloliv, romantik samt kärlek i uttryckande men även din intuition samt påverkan av din mor eller tidigare liv som kvinna.

  Månen visar på känsloflöde i symboliken av ebb och flod i en rytm som alltid finns där oavsett vad som sker runt om. Månen lyser alltid där solen skiner på den. Först gäller din identitet (speglad av Solen) kan ditt flöde ta form i från den kraften.

  Månen visar på känslor, intuition, vätskeflöde, familj, mammans samt kvinnas roll. Gudinnan. Ditt arv. Tidigare erfarenhet.  

  Månen i Väduren - 2 i Stavar
  Om du har månen i Väduren är dina känslor snabba, intensiva. Du kan uppleva mycket för stunden men snabbt längta efter något mer. Du ger allt i det som är men kan ha svårt att vara närvarande under en längre period om du inte finner stimulans eller utmaningar. Du blir fort förälskad om du känner dig bekräftad är det lättare för dig att stanna upp men du har svårt att gå in i djupare känslor i första taget. Men om och när du engagerar dig då söker du hela tiden att vidareutveckla relationen. Du har svårt för rutiner, söker hela tiden nya känslor att uppleva. Snabb i känslan, lyder första impulsen, intensivt passionerad. Känslor, längtan, inlevelse, sökande efter det ultimata.

  Månen i Oxen – 2 i Mynt
  Visar att du är trygg i din känsla, kan upplevas som lite saktmodig. Det visar även på att du är närvarande, tillitsfull samt harmonisk. För dig är romantik en god middag eller ett gemensamt kulturellt besök. Du är i behov av struktur, värderingar för att vara trygg i känslan för att ge ditt bästa i en relation. Du gillar att pyssla om, dekorera dina känslor till att de får den där extra finishen. När du älskar då älskar du, är helt närvarande, ger allt. Men du kan ha ett behov av trygghet innan du ger av dig själv, samt att det är inom de givna ramarna av den förväntade strukturen.

  Månen i Tvillingen – 2 i Svärd
  Du kan lätt pendla mellan olika känslouttryck, det är varken eller. Du kan ha svårt att vara i nuet, dina tankar är på ett ställe, dina känslor på ett annat men där i mellan är du väldigt anpassningsbar. Du kan vara avvaktande då du inte alltid vet vad du känner. Du har en känsla, sedan behöver du backa lite, analysera den innan du kan känna efter ytterligare en gång. En del kan ha svårt att förstå sig på dig, talar om det medan du är helt oförstående, du uttrycker bara din känsla. Vad du själv kanske missar är att dina känslor är från svart till vitt, att du i det kan skapa ett lynnigt beteende för att du ändrar dig allt efter känslan bekräftar dig. Du bör tänka på att vara tydligare, då din känsliga flexibilitet som ibland kan verkar avståndstagande kan skapa mer motstånd än vad du önskar.