• Foton

  Så här ser mitt nya rum ut när jag återvänder
  DSC_0071.jpg

  Och från andra hållet med min privata "arbetsplats"
  DSC_0072.jpg

  Nya tofflor :)
  DSC_0082 Copy.jpg

  Bredvid en figur i spökslottet
  DSC_0030.jpg


  Här har jag satt mig i en stol i slottet, inte för intet jag är Sveriges Tarotdrottning ;)
  DSC_0044 Copy.jpg

  Jag och Arra vid badsjön
  DSC_0068.jpg

  Arra och jag väntar på att åka spårvagn till Kiev

  IMG_0004.JPG

  Här åker vi spårvagn
  54.JPG

  Här har jag shoppat igen
  20130803 14.13.15.jpg

  Ny flätning
  20130804 09.20.57.jpg

  Innan flätan så sitter jag och Igor och filosoferar
  IMG_00242.JPG

  Och jag blir sminkad (utomhus)
  IMG_00262.JPG
  Vi har ofta mysigt tillsammans (till produktionens förskräckelse)
  IMG_00302.JPG

  Ny fläta
  20130806 10.55.58.jpg

  så här såg det ut backstage vid inspelningen av kvinnan vars döda bebis skrek
  IMG_00303.JPG

  Vodka, vodka, vodka och priset blir ca 22 skr per flaska
  20130809 18.18.32.jpg

  Den 11 augusti anländer min kortlek - Prisma Tarot äntligen till mig och jag firar i min Dilaram dress och med kokoslikör.
  20130811 00.01.43.jpg

  den 13 skaffar jag ett ukrainskt telefonabonnemang
  20130813 21.50.27.jpg

 • Extra sensia del 2

  Jag åkte hem en vecka, en av de mest stressiga någonsin, under den veckan skulle jag packa, umgås, fixa för (foster)barnet som skulle bo i jourhem medan jag var borta och ingen vet hur länge. Barnet ställde upp, soc. ställde upp och så var det alla djuren, hästarna som ännu gick ute på grönbete och alla djur här hemma. Tisdagen var jag i Gbg (som jag landade i på måndagen men for hem emellan) och det var också min dag för min sista snus, eftersom det inte finns i Ukraina och jag inte kan dra med mig en väska med snusrullar och posten tar ca 3 veckor. Onsdag styrde jag upp allt, onsdag var det dags för Gbg igen (20 mil t o r) och resten av veckan ett evigt virrvarr, klev upp tre måndag morgon för att ta mig till Landvetter. Där blev det lite panik för min del då jag bara fick ta med mig en väska vilket ledde till att jag fick packa om och lämna en del viktiga saker hemma för bankkortet hade jag lämnat med den hemma och där stod jag ensam med endast 50 grivnas i börsen.

  Landade i Kiev, hämtades av tv-bussen och tillbaka till hotellet, inte lika fint rum, men vi fick alla lika rum på samma våning. Och naturligtvis kyckling till middag.

  Men trevligt att möta mina vänner, Arra, Benedikt och Veronica. Mitt rum var inte okej i energierna, så jag sov till 23:30 sedan rensade jag till 3:10 då jag somnade om till 5:56.

  Onsdag så for vi till Awah först och jag köpte nya tofflor för endast 20 grivnas (ca 17 kr) (och två år senare var de utslitna till min ledsamhet).

  Sedan fick vi åka till tv-huset och göra fotografering utomhus, det låter kanske enkelt men det är det inte. Som en enda stor kaotisk cirkus och ingen kan klockan, de kan säga att vi ska vara i lobbyn 08 och så kommer de 10 som om inget har hänt. Vi fick vänta i en cafebuss (ombyggd buss) på tvområdet och komma ut för att bli sminkade. Och några bilder på oss var tog hela dagen, och så hem och få middag, gissa? Kyckling.


  Torsdag 25/7
  Är inte frukosten i restaurangen öppen för oss, någon hade klagat på maten (dock inte på kycklingen) så vi fick mat i ett rum och den var då värre än tidigare, inte ens kaffe och så bar det iväg till ett spökslott där vi skulle göra en inspelning.

  I bilderna finner du hur jag såg ut bredvid en figur nere i källaren där vi fick vänta.
  Det var en läskig utmaning, kvinnan vi skulle hjälpa hade destruktiva energier och de flest reagerade på energierna omkring, stämningen var tung. Hela stället var svart, mörkt, destruktivt och kvinnan såg personer i speglar och vi skulle lösa varför. Vi kom hem 02 på natten och fick middag i vårt nya matrum, och naturligtvis kyckling igen (känns som det ord som jag skrivit mest om i mina anteckningar).


  Fredag 26/7
  Så visade Bendikt som varit kvar där veckan då vi andra åkte hem, oss till sjön och till källan där vi kunde hämta vatten.
  Sedan badade jag och Arra vid sjön, där jag simmade nästan varje dag så länge vädret tillät.


  Lördag den 27/7
  Denna dag var den officiella sjusovardagen och vad gör jag, försover mig *S*
  Denna dag var ledig dag (skulle bli många nu och det kändes helt onödigt att vara där). Vi drog in till Kiev, Benedikt skulle visa oss nya sätt att resa, med bussen utifrån hotellet och så metron in till stan.

  Senare på kvällen kom Jayc och Svetlana och vi tog taxi in till stan och gick på "Mister Cat" restaurangen som förra årets deltagare åt på efter inspelningar. Fina kattbilder överallt och god pizza men det blev inte vår restaurang utan vi valde "Mafia" de gånger vi for in till stan.


  Söndag 28/8
  Det ryktades om inspelning denna dag, men icke det utan en dag vid sjön, strålande väder, lugn dag som bara hade sin gilla gång.


  Måndag 29/8
  Nu äntligen, inspelning, vi lastas in i bussen, det bär iväg till ett ställe, ett köpcenter, "Dream Town" (http://dreamtown.ua/) där vi sminkades och fick fika, och tiden gick. Sedan skulle vi samlas bakom ett hörn och gå fram mot de barn (teamets + Wanjas flickor, en av deltagarna som jag tippar de har tänkt ut som vinnare i år. Det är även hans dotter som tappar hamstern som de senare finner på ett flipperspel :P) Vi fick leka med barnen och de filmade, inte lätt då barnen pratar ryska men å andra sidan är barn öppnare än vuxna så det gick ändå okej. Vi fick sedan vänta medan de skulle spela in oss var och en medan barnen hämtade oss. Så kom utmaningen.

  Jag fick order om att gå upp för en trappa och prata med Pascha på en tvskärm, även denna gång dålig ljud på tolkningen men jag förstod att jag skulle prata om barnet på bilden och om hans föräldrar. Barnet var ett enda stort frågetecken för mig, han var så söt och jag kände verkligen en känsla för honom, men fick ingen energi. (min ena son sa att det var för att jag gillar mig själv så mycket som jag gillade barnet *L*). Jag sa att pappan såg jag inte tydligt, bara i bakgrunden, lång, smal och mörk. Mamman däremot, jag fann inte att hon hade någon kontakt med barnet, det var som att hon inte brydde sig, hon var intensiv, kreativ och arbetsnarkoman, min slutsats var att hon valde jobbet istället för barnet. Sedan klämmer jag i efter min känsla och övertygelse, och sa and she´s psychic you know, she´s really psychic, feels like she works as a psychic. Ha ha. Det borde ju stämma med tanke på att jag nu även bevisat det för så många miljoner människor. 

  Jag fick frågan om jag ville möta föräldrarna och egentligen så ville jag inte det, för pappan gav mig inget och efter vad jag sagt om mamman var det väl inte någon jag längtade efter att fronta. Jag får åka hiss ner, vinka och där nere står Ingvar när jag kommer in och jag vet direkt att han är pappan, jag bara vet. Pascha frågor om jag vet varför Ingvar står där och jag svarar, ja, för att det är han som är pappan. Häpen min både på min tolk och Pascha. Sedan säger han att vi ska få se föräldrarna och så dyker bilden upp på barnet men även på Ingvar och på mig. De har matchat ihop oss två och gjort ett databarn (bra jobbat). Det är då jag brister ut i gapflabb. Jag tycker att det är så kul. Men jag får senare veta att många av deltagarna är förbannade och tycker att det var fult spel. Men även som medium behöver man ha lite humor. I år har de bestämt att ha en glad utmaning varje avsnitt bara för att lätta upp programmet som annars kan bli rätt tungt.

  Några veckor framöver får jag studsa runt i ballongdräkt och veckan efter skjuter de med skarpladdat vapen mot mig, men jag tänker lite annorlunda så det ok, det är tv. Sedan är det väntan igen, innan alla är klara, det tar ända till 22 på kvällen innan vi kommer hem och får middag... Kyckling of course.


  Tisdag 30/7
  Är vi lediga, vi går en sväng till sjön och simmar hela vägen fram och tillbaka. Solar lite och sedan får vi för oss att vi ska åka spårvagnen som går en liten bit ifrån hotellet och in till stan, Jag och Benedikt drar i väg och hade vi inte haft kläder på oss hade vi kunnat bli gravida så trångt var det, smockfullt x 10, så tätt har jag aldrig stått folk innan i ett transportmedel. Vi tar en liten rundtur.

  Vi går på Mc Donalds, äter burgare, sitter ute och njuter av Kiev. Vi köper sedan en öl och sitter bland fontänerna mitt i stan och bara är, så hem, metro och buss. Jag får ett mail den kvällen, av en av producenterna som ber mig göra en tolkning för Ukraina för 2014. Men jag får inget säga åt de andra, jag vet fortfarande inte om de andra fått samma uppgift och vilken de sedan väljer. Resten av natten gick åt att se på valuta, vatten, jordbruk, sjukdomar och lite mer som är viktigt för ukrainarna under kommande året.


  Onsdag 31/7
  Är en dag vid sjön, en slapp sådan och så är även torsdagen den 1 Augusti, det jag funderar över den dagen är vad i fridens namn jag gör här? Jag längtar hem, jag vill ha svensk sensommar men tröstar mig med lite bad, denna dag är det inte kyckling, det har jag noga skrivit upp utan denna dag får vi något ännu värre, vattnig fisk och leverstuvning = Blää. Det enda roliga denna dag är Benedikts skämt, vi brukar samlas inne på mitt rum runt 22 på kvällen och snacka goja, denna dag har jag gjort något tokigt och Arra skämtar med att det kanske är min ålder, för flera gånger har hon påpekat hur gammal jag är, inte för att vara elak utan mer av förvåning. Och jag säger vänta bara tills du är min ålder, ja, säger Benedikt då är du inte Madam Arra längre, då är du Lady Gaga. ;)


  Fredag 2 augusti. Arras födelsedag. :)
  Jag sjunger och kramar om henne. Jag har sagt till teamet så de kommer med en present, en mugg med showens logga och hennes namn och så har jag fixat tårta. Ingvar gav Arra ett runhalsband och gjorde en ritual. 

  Sedan åker vi in till Kiev, och denna gång så väljer vi att åka spårvagn igen även om det tar en timme men vi vill ge Arra en ny upplevelse. Vi börjar med chokladcafet. sedan går vi i ösregnet och gömmer oss bakom träd och på lite andra ställen.

  Vi landar på Mafia och som du ser på bilderna är Bendikt lite blöt.

  Vi sitter i uterummet, regnet verkligen öser ner medan vi äter sushi och pizza 79 och eftersom jag säger att Arra fyller år så bjuder den Mafia henne på en cheesecake och i regnet så finns det ingen taxi så vi får snirkla oss till metron medan regnet öser ner. På kvällen äter vi tårta igen. Lika bra att säga att kvällarna avslutades ofta med en ukrainsk cigarett och något starkare drickbart.


  Lördag 3/8= En tur till sjön och att jag shoppar, jag köper en vattenkokare och nu har jag fri tillgång på kaffe :) Men det är också dagen då jag och Ingvar knyter kontakt och sätter oss utanför hotellet och tolkar runor och gör runiniteringar, utan att tala annat än några ryska ord.


  Söndag 4/8
  Fyller munken Mica är, han bjuder på choklad,  lägg märke till Dilarams dress. ;) Dilaram vann Ryssland tävling förra året, hon är rätt så störtskön och så himla rik, bara exklusiva kläder och parfymer, jag berömde hennes dress, hon gick upp, tvättade den och så fick jag den, hon hade bara använt den en gång och hoppades att det var okej ändå!

  Sedan far vi iväg på inspelning,vi får vänta på ett ute och blir sminkade.
  På bilden ser du hur det ser ut när det börjar, Rätt nöjd med håret denna dag.
  Här filosoferar vi i väntan, eller sitter ner och väntar och jag har lyckats glömma bort vad som hände, vilken utmaning det var eftersom jag skrev detta i dagboksform och nu korrigerar det år efter.


  Den 6/8
  Spelas programmet in med kvinnan med det döda barnet. Då är min frilla som sådan här bredvid (de älskar flätor i Ukraina).
  Vi får åka bussen länge, vi, jag och Arra lyssnar som vanligt på DevaLayas kristallCD , vi delar på mina nya turkosa hörlurar. De som jag köpte för 120 grivnas och avstod ifrån mat en dag. :P
  Vi hamnar på ett litet fik i en by och äter glass, när vi sitter där så hör vi musik och så kommer en massa svartklädda människor med kors och ljus, efter dem en lastbil (modell, gammal rysk) med en öppen kista på flaket och där ligger en kroppen av man i 40 års åldern. Bakom går det ännu mer svartklädda människor med kors. De går förbi sakta, och det känns makabert. De vänder  vid kyrkan och kommer förbi på andra sidan. Får veta att det är en tradition för att den döde ska kunna ta farväl av alla i byn. Så får vi gå in i bussen, åka en liten bit, hamnar utanför ett hus, och där bor kvinnan med det döda barnet.

  När det är min tur så har jag många funderingar, ska vi alla 12 på ca 5 minuter var slänga sanningar och osanningar i ansiktet på en kvinna i sorg? Vem tar hand om resultatet? Det vet jag fortfarande inte. Jag möter henne, och jag säger det jag ser och känner direkt, det är inte barnet som är ett hot, eller problem utan hennes ängel, hennes stöd. Jag ser att hennes far har våldfört sig på kvinnan och en dag hängt sig i huset där vi är, och han var ond, så barnet kom och dog för att rädda henne, för att skapa andra energier. Vi har ett möte som inte syns i kameran och det gör ont när jag ska ut därifrån och hon försöker att få kontakt med mig och jag bara slussas vidare. Huset hade en otäck stämning och det var en familj med mycket "otur" men svart magi som Salavat babblade om köper jag inte, och blir förvånad när jag ser programmet och jag har ju lite tur, min svärdotter är från Ryssland så jag har översättare här hemma, Elina säger att pappan hänger i huset och han säger att hon går in på egen risk och hon vägrar och så klämmer hon i med att det rinner blod i från väggarna. Inte vad jag skulle säga åt en kvinna med sorg även om jag såg det. Ena kvinna i juryn tar upp detta och tycker att det är fruktansvärt medan Pascha hävdar att medium ska säga sanningen.


  Vecka 2 så blir jag bästa medium. :D Fy rackarna vad jag är stolt *L* jag var den enda som såg att det inte var ett riktigt barn (databarnet) och jag var bra med kvinnan med det döda barnet, Pascha sa i överläggningen att jag var enastående. Shit, vad coolt.


  Fortsättning del 3 - klicka här

 • När jag blev less på kyckling var det Mafia inne i Kiev som räddade mig
  DSC_0129.jpg

  Här är vi samlade i gruppfoto med ägaren av flygplanet i första deltävlingen

  954744_606986556008787_1777983568_n.jpg

  Så här såg jag ut inför utmaningen med ballonger och krattor samt eltråd.
  DSC_0121.jpg

  Och så här såg jag ut med ballonger
   2.JPG

  Bild som jag fick för att se likadan ut för omtagning på ca 3 min som tog en hel dag
  vlcsnap2013081913h33m20s82.jpg

  Min favoritstaty
  DSC_0295.jpg

  Affären som var ett måste nästan varje dag, då även med lunch som sushi
  20130823 14.54.13.jpg

  Och med en del inköp kunde jag jobba med tolkningar även ifrån Kiev
  DSC_0325.jpg

  Jag älskar körsbär, Ukraina är säkert Körsbärns förlovade land
  DSC_0189.jpg

  En kväll blev vi bjuden på gryta (och efter det pizza!)
  130903gryta.jpg

  Det var även en hel del väntan inför varje inspelning
  DSC_0164.jpg

  Och den mest tragiska bilden på mig, inför inspelning, en av de värsta med en ung tjej som blivit så brutalt mördad och 2 timmar innan fick jag beskedet att en av mina älskade hästar hade dött, jag grät även när de sminkade mig.
  DSC_0218.jpg
  Men livet går vidare så gör även rynkor och pluff av sorg
  DSC_0224.jpg

  Kyrkan mitt i stan

  Och en del underhållning kvällstid