• Neale Donald Walsch

  ndwpen.jpg

 • Min historia - Samtal med Gud

  År 2000 sa en kursare till mig att jag hade samma tankar och uttryck som Neale Donald Walsch. Jag hade ingen aning om vem det var. Men fick boken - Samtal med Gud (1) - läste den och visst den var bra, kände igen hur jag tänkte men gav det inget mer intresse. 

  Genom åren så hörde jag talas om honom och Conversations with God någon gång emellanåt. 2011 kom förändringen. Jag hade än en gång förlorat "allt", en deal som gick åt fanders då den andra partnern bröt sitt åtagande och jag hade endast 26:- men inget mer, varken till hyra, mat, telefon och så vidare. En i familjen kom hem och låg i hammocken och läste boken "Happier than God" och jag frågade lite. Personen sa även, att nu när du har förlorat allt en gång till, kan du inte prova "min" metod? Och eftersom jag inte hade något att förlora så ja. 


  Mina sista 26 kr gick in i en sparbössa på ICA, för att bryta mönstret att jag inte hade något, inte förrän man ger så har man.

  Jag fick boken, dessutom berättade familjemedlemmen att den skulle gå en distanskurs för Neale Donald Walsch (NDW) som skulle börja den 11 Juni. Kursen kostade ca 4000:- pengar som jag absolut inte hade men jag ville desperat gå kursen och talade om för universum att jag gick den tillsammans med min familjemedlem. Hur det nu skulle gå till? Men optimist var jag. Och se vad hände?

  Jag fick mail ifrån NDW (ja, inte personligen men från hans "företag") att de gav ut några stipendium. Jag sökte och kände mig helt misslyckad när jag hade skickat iväg ansökan för när den gick iväg och jag hade missat det finstilta i åskvädret som var så skulle jag överföra 10 dollar för att intyga att jag var seriös. Jag hade inte ens ett bankkort efter min konkurs. :( Jag la mig faktiskt gråtande, patetiskt över att jag var så misslyckad och hur jag hade gjort bort mig att skicka iväg ansökan. Vaknade 07 slog på datorn och hade fått stipendiet och började tillsammans med min familjemedlem på den första distanskursen.


  Kursen var i sju veckor och var enligt mig helt enorm, med både över en timmes "video"samtal ifrån Neale, papper, fråga och svarsstund och ett helt gäng med likasinnade. Under den perioden släppte jag verkligen allt och beslöt mig för att skriva en bok den sommaren, vilket blev min bästa Tarotbok (Tarot, korten på bordet). Allt löste sig omkring mig, det fullkomligt ramlade ner allt jag behövde som mat, mobil, elstängsel, gräsklippare och så vidare. Jag var verkligen i ett flyt, när jag var happier than God.


  Något år efter investerade jag ca 4000:- i en ny distanskurs, som också var bara wow. Samtidigt som jag var medlem på hemsidan och följde med det mesta omkring CWG (Conversations with God).


  Mitt mål, min längtan och min vision har alltid varit att delta på en "homecoming" en vecka hemma hos Neale i ämnet hela tiden, men priset och jag har inte varit på samma nivå.


  Så kom ett mail i maj om att det fanns 100 platser till en retreat utan kostnad. Men resan och boende tillkom. Jag fick en av de platserna :D Och den 1 Juni satt jag på flyget på väg till Medford, USA för en tre dagars retreat. Kvällen innan såg jag filmen igen om hans liv och hur böckerna kom till. Och även om jag sett filmen minst 30 ggr, har fått DVD i mail ifrån NDW för något år sedan, så har jag helt missat var det utpelar sig. Wow, Medford. 


  Neale bor i grannstaden Ashland och dit for jag och en av mina nya vänner från retreaten på måndagen efter kursen och coolt att uppleva att det finns på riktigt. Som den manliga person vi pratade med om kursen och om Neale, han var inte intresserad av vad Neale gjorde nu för han hade minsann sett honom när han var en "street person" och det lät inte positivt. Men det är ingen hemlighet att Neale var uteliggare, det handlar bl. a filmen om. Men tänk att få det bekräftat, att det är som i filmen. 


  Förstår att många kan uppleva Neale som dryg, för jag känner igen mig själv i humorn och uttalanden som är kärleksfulla men som kan upplevas fel av någon. På en kurs jag hade för 94 person, så gick en och tog sin väninna med sig för det jag sa, som kanske var lite väl mycket men jag varnade innan för mitt uttal, nästan exakt samma händelse utspelade sig på denna retreat.


  Nu följer filmerna ifrån min resa och sedan lite om framtiden.

 • Crater Lake 170925 (film)

 • Klamath Fort 170925 (film)

 • 170922 3 kopia.jpg

 • homewithgod.jpg

 • Home with God 22-24/9

  Jag försöker fortfarande att få alla fantastiska pusselbitar på plats. En helt suverän retreat med 46 deltagare, Neale, hans fru, dotter, son och underbara Cathy. Tuffa tider, 10-13, 114:30- 18, 19:30 -22.

  Halva retreaten handlade om döden, saknad, the "other side", själens vandring, självmord, sorg och resten av tiden om andra frågor ifrån samtal med Gud. Att vara i rummet med andra människor, att vara ett och att alla frågor som någon annan ställer berör en. 

  Jag upplever att Neale är närvarande, trygg, ärlig och med mycket humor. När han inte kan svara ifrån de 3000 sidor han skrivit ner i samtal med Gud så säger han det, som i frågan om djurs själavandring. Många goa skratt mitt i allvarliga samtal. En närhet och respekt till andra deltagare. Och alla fantastiska musikpauser där Cathy lyckas fånga upp en sång gällande sista frågan på ett helt underbart sätt. 

  Jag har fått bekräftat en hel del som varit min filosofi, men också mer funderingar, Neale har inte frågat Gud om spöken, men har upplevelsen att de inte finns då alla själar går direkt till "the other side" när vi dör. Det behöver jag utveckla. Min fråga om änglar hann jag inte få svar på. 

  Några av de saker som fastnat var faserna vi går igenom när vi dör, de parallella liven, och att jag inte oroar mig för döden, fast det gjorde jag inte innan heller. Men förr så suckade jag över att få börja om som bebis i nästa reinkarnation, nu ser jag mer meningen med det. Jag förstår en helt annan helhet och har en annan acceptans för döden. Vilket jag fick sätta i praktik då vi på hemresan hamnade i ett oväder där planet skakade och studsade i ca en timme. Vi fick inte gå upp ur stolarna, de kunde inte servera och fasten seatbelt skylten slutade att fungera. En kvinna tre platser ifrån mig blev hysterisk och i skakandet så kom ingen personal och tröstade henne utan hon skrek och grät medan hennes man försökte lugna henne. Jag kände efter om jag var rädd, nej, det var obehagligt och jag konstaterade att endera störtar vi, jag överlever och får fundera mer på skyddsänglar eller så dör jag och då är det något min själ valt så det enda tråkiga var att jag inte hunnit förmedla min syn på döden för mina närmaste. Lite coolt med att få fejsa en fundering om döden.

  Jag har nu boken Home with God som är en av de få jag missat, har inte ens hunnit öppna den mer än att se orden Neale skrivit i den. Ser nu så fram emot nästa retreat. Otroligt tacksam över all utveckling i att bli mer närvarande. Lustigt nog har jag fått ett behov av att måla i akvarell under kursen, något som jag inte "kan" eller tidigare reflekterat över, men har tre bilder i huvudet som jag vill få ner i färg.

 • Neale Donald Walsch 170924

  170924neale 1.jpg

 • Cathy Bolton 170924

  170924cathy 7.jpg

  Cathy spelar på de flesta av Neales retreats. Hennes sånger berör och glädjer.
  Klicka här för att läsa om henne och hennes musik. 

 • Cathy Bolton Cwg 170924

 • Neale Donald Walsch 170614

  NdWYlva2017.png

 • Doing - Being

  Sista året har varit en personlig utmaning för mig själv och även om jag läst Neales böcker, lyssnat på någon kursdel och så vidare så har det varit som en barriär emellan in till mitt hjärnkontor trodde jag men det var nog mer till hjärtrummet. Jag såg fram emot denna retreat i hopp om att jag skulle landa tillbaka i den härliga känslan jag hade 2011. Det gjorde jag redan på fredagens retreat när Neale pratade om Doing - Being och jag bara aha, shit, det är ju så det varit, jag har varit i doing och inte i being. Nu är jag alltså i den härliga känslan ifrån 2017 ;)


  Några andra av mina favorituttryck från NDW kom också upp i helgen.

  - What you resist - persist- (Det du motstår, det kvarstår)

  Andra liknelser som Xeroxmaskinen, blå kopian, och att livet alltid är perfekt precis som det är. 


  Till sist - Life is perfect exactly as it is right now (Livet är perfekt precis som det är just nu)

 • Efter retreat