• Tolkning i Tarot

  tolkningitarotbokreklam.jpg
  Start, bakgrund
  2 - Grunden
  3 - Akashakrönikan
  4 - Speglingar
  5 - Värderingar
  6 - Personligheter
  7 - Elementen
  8 - Väderleksprognos
  9 - Hälsa, andlighet
  10 - Karma
  11 - Kärlek
  12 - Arbete
  13 - Ekonomi

  Du finner alla ljudfilerna till höger, eller till varje kapitel.

 • Text 1, start


  Först, vem är jag som du kommer att lyssnat till?

  Jag Ylva är född 1959 i Boden i Skyttens tecken. Asc i Skorpionen, månen i Lejonet.

  Jag har skrivit några böcker inom ämnen som Tarot, astrologi, numerologi, healing, kristaller, runor med mera samt skapat några lekar.

  Jag ser mig inte som en spåkärring utan som en kreativ livsinspiratör.

  Jag är född och uppvuxen i Boden fram till år 1975. Jag växte upp i en familj bestående av min mamma, min moster, min mormor och morfar. I mitt barndomshem var det vi kallar för övernaturligt/new age/nyandlighet en del av vardagen även om den inte var något som andra kanske uppfattade vid ett första möte.

  Min mamma såg småfolk och var mycket öppen för energier och andar, min moster spådde i spelkort (ej som yrke) och var intresserad av drömmar och kristaller, min mormor ordnade seanser där en fransk munk oftast var den som framträdde tydligast. Mina första år tillbringade jag på det hotell som familjen ägde för att sedan växa upp i en villa mitt inne i staden.

  År 1974 bodde jag i Nottingham, England där jag gick årskurs 9 och är stolt över att jag hade fyra i engelska. Mina vänner där tolkade Tarotkort och hade mystiska möten ute på hedarna på kvällarna. Det var så jag kom i kontakt med Tarotkort och min första lek var en Rider Waite. Redan från tidig ålder, så tidigt som jag kan minnas har allt med andlighet fascinerat och påverkat mig i vardagen.

  Jag läste astrologi ifrån ca 10 års ålder, såg i kristallkula, gjorde "trumresor" i garderoben, spanade efter UFO:s och la spelkort i Sibyllastjärnan från mycket tidig ålder och började morgonen med att gå ner i vår kiosk som var hopbyggd med vårt hus för att ta fram drömboken och tolka nattens dröm. Vid niotiden tog moster sin första kaffekopp och lade sin dagliga stjärna i spelkort med mig frågandes - Vad betyder det kortet? Varför ligger det där? Vad händer om det skulle vara där i stället?

  Jag har alltid haft ett intresse av att läsa, kanske för att möjligheten fanns i alla tidningar och böcker i vår kiosk. Det enda jag undvek var Kronblom, 91:an, ÅsaNisse och Buster annars har jag nog slukat allt. Detta har gett mig en allmänbildning likväl ett intresse för det mesta, min vardag är inte så andlig/new ageig som många tror, utan jag är intresserad av det mesta i vardagen/verkligheten för att inte missa något. Faktum är att in mångas ögon är jag nog en tråkig "new agare" för jag varken mediterar eller bryr mig om att prata med döda och ibland slinker det ner någon cheeseburgare. Jag gör det jag tycker är roligt i det som faktiskt är en vardag, som kanske inte alltid är ändå helt vanlig.

  Energier har alltid fascinerat mig likaså tankar, filosofiska funderingar om livet och varför det är så och varför man gör så. Magi och ritualer var ett intresse när jag var tonåring, tyvärr blev det lite väl laddat ibland och har upplevt poltergeist på nära håll. Idag anser jag att det är mer begränsande än givande och att tankens kraft är den mäktigaste.

  Jag bodde i Boden till maj år 1975 då jag flyttade till Örnsköldsvik, där levde jag ett helt vanligt vardagsliv om än kantat med övernaturliga ting och där jag syntes i min första tidningsintervju som ordförande i Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök för Ö-viksområdet. Redan då var huset fyllt med djur, hundar och katter i en salig blandning. När mina barn var små hade jag förmånen att få "vara" hemmafru och sålde Tupperware på fritiden (så än idag är hela huset kantat med "plastburkar som idag är det enda som flyger omkring i huset då hyllorna ibland inte räcker till).

  Jag jobbade även natt på hotell under en period som jag trivdes utomordentligt bra med, nattmänniska som jag är. Jag har även haft egen kiosk i många år och är utbildad nagelteknolog, jobbat på ålderdomshem och i affär som utbildad "snabbköpskassörska" och gått en kontorsutbildning samt en utbildning till Waldorflärare som är min mest utvecklande positiva upplevelse hittills.

  I slutet av 80-talet kom jag i kontakt med Reikihealing och är Independent Reiki Master & Karuna Master, först i Sverige och sedan i Indien. År 2000 var jag den förste svensk i Indien som gick utbildning till Reiki & Karuna Master för amerikanen William Lee Rand (www.reiki.org). 1990 hade jag förmånen att träffa en otroligt färgstark kvinna vid namn Vanja. Hon blev den som vände upp och ner på hela mitt liv. Hon introducerade mig för en shaman från Nya Zeeland vid namn "Shiven". Det var han som lärde mig allt om Totems (indianska medicindjur). Vanja presenterade mig senare för en annan shaman - Oscar, från Chile. Kontakter med dessa män förstärkte mitt intresse för shamanism och regression. Vanja lärde mig olika kroppstekniker, att psyket hör ihop med det fysiska, och att jag kunde mer än jag ville stå för.

  Efter en tid sammanförde hon mig med ytterligare en man. En amerikan vid namn, Roger LaChance (Unicornmetoden). Det var han som fick mig att säga - Ja, jag är medial. Vanja var även den som första gången guidade mig tillbaka i tidigare liv, och lärde mig den bästa tekniken att se tidigare liv för andra. Vanja lärde mig i stort sett allt som är värt att veta inom området andlig utveckling. Hon var som en levande andlig guide som tyvärr dog i januari 1995, vilket är en av mina största sorger i livet.

  Tidigt på 90-talet började jag även att studera Martinus Kosmologi och hade förmånen att läsa för en mycket kunnig lärare. Martinus Kosmologi blev det som svarade på många av mina svåra och djupa livsfrågor och gav mig olika sätt att besvara dem. Även om jag inte "köper" den läran heller rakt av för jag är både en analytisk (allt för mycket) och ofta kritisk person som hela tiden vill veta varför och vad händer om jag gör tvärtom?

  1993 hade jag en liten butik (i Umeå) som hette Kristallvargen. I butiken såldes Tarot, kristaller med mera. Intresset för Tarot var så stort att jag blev ombedd att hålla min första kurs. Det var även vid denna tiden som jag började skriva på min första bok "Tarot steg för steg". Under de här åren var jag också med och startade Svenska Tarotförbundet tillsammans med bl.a. Janne Püschel. Vi hade som målsättning att auktorisera tolkare för att intresserade människor skulle kunna avgöra vilka som var seriösa. Som i många andra förbund så blev det oroligt efter ett tag och jag valde så småningom att gå ur. Förbundet lades ner. Idag finns Tarotakademin där tolkare istället kan certifiera sig.

  Det som jag själv anser har utvecklat mig mest genom åren är att studera ACIM (A Course In Miracles) och NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) samt livet. År 2006 kom jag i kontakt med Anthony Robbins workshops, och gillar mental programmering. Jag gillar tankegången av "Neale Donald Walsh som jag gått två distanskurser för samt två helgkurser i USA. samt Wayne Dyer och under 2012 har Sedonametoden varit det som kompletterat och gett mig mer möjligheter.

  När det gäller mig själv som person brukar jag beskriva mig som allt för positiv, en sanslös optimist som tror att allt ont har något gott med sig. Jag är kreativ och intensiv, charmigt omöjlig, levnadsglad och charmigt vimsig och med glimten i ögat och tyvärr alldeles för analytisk av allt. Jag har förmånen att ha många och fantastiska vänner som förgyller mitt liv på alla de sätt man kan önska sig.

  Numera bor jag på Varaslätten med min familj och med massor av vänner på besök, här är det aldrig tomt. Mycket beroende på att jag har en hel del djur som behöver tillsyn. Som kuriosa och för dig som inte vet kan jag berätta att till huset ingår några småfolk som håller alla aktiva, de är överförtjusta i tofflor/skor och tobak. Det händer till och från att mina snusdosor ligger i mina gummistövlar som då finns på ett helt annat ställe än där jag tog av mig dem.

  Själv så går min kreativa arbetsenergi om dagarna (som brukar börja vid 07 och sluta vid 02) till att skriva, vägleda över telefon och distans. På sidan av det ägnar jag mig åt mina närmaste, familj och vänner, samt våra djur. I min vardag så mixar jag det mesta och även om dagarna är sig lika så är de ändå olika, och oftast så har jag roligt eftersom jag har konsten att alltid hamna i de mest konstigaste situationer bara för att jag är så livsglad. Jag är alltid i nuet, i tilliten och njuter av varje sekund livet har att erbjuda.

  I min vardag förutom alla de vanliga aktiviteter som att städa, laga mat och så vidare ägnar jag min tid på sidan om mitt nyandliga skapande till ca en mils promenad och många glada skratt med de som står mig närmast. Jag spelar poker online som avkoppling, jag ser en hel del serier, helst kriminalare, men även Supernatural och Fringe som är mina favoriter, däremot så har jag bara sett ett avsnitt av Det Okända.

  Jag är tidsoptimist, men har förbättrat mig på att hinna med allt och multitaskar hela tiden.

  I mötet med mig så önskar jag få inspirera, att finna din potential till att du är i din rätta sysselsättning, har en trygghet och lever i kärleken och är frisk och lycklig. Att du i de utmaningar som en del kallar problem ser tjusningen, lärdomen och vågar utmana dig själv att skapa bättre förutsättningar och där vill jag gärna vara en kreativ livsinspiratör i ditt liv.

  Jag har även tidigare varit Sverigekontakt för ett fantastiskt aurasystem som heter "Aurastar 2000" som är det jag rekommenderar för dig som vill se din aura men även helheten med dina chakras och den fysiska kroppen. För mig är auran detsamma som själen och färger är energier som vi kan lära oss att använda för att skapa bättre möjligheter. Jag har under åren till och från tagit paus ifrån Tarot och alla gånger har det slutat i katastrof. *L* Nyttiga lärdomar och jag står alltid i förändringsfaser när det gäller Tarot, för korten är fantastiska, ett redskap, arketypiska bilder som visar på den energi vi är i och den vi skapar. I allt det som jag gör så faller jag alltid tillbaka på att vi skapar vårt eget liv, ingen annan är ansvarig och ödet är det som du gör det till. Karma skapas och omskapas i varje handling.

  Under åren har jag förekommit en del i massmedia.

  Jag har medverkat i TV1 Hemma med Ingela Agardh, TV2 God Morgon Sverige, TV4 Söndagsmorgon, TV4 Nyårsvaka (spådde -95), TV4 Alice Bah där jag gjorde en astrologisk tolkning. I Kanal 5 hos Lotta Aschberg tillsammans med Pehr (Trollsveden) där jag gjorde en Reikiavläsning och behandling på "Malin i Saltkråkan". Och Insider (april -07). Jag har även medverkat i ett otal lokala TV-program.

  I Hemmets Veckotidning har jag blivit utnämnd till en av Sveriges 50 bästa medium. Jag har dessutom gjort prismamålningar i Hemmets Journal, samt funnits med i artiklar i Året Runt, Expressen och Aftonbladet. Blev sommaren 2003 utsedd till Sveriges Tarotdrottning av Expressen och syntes på första sidan. Förutom detta har jag förekommit i en del lokala radioprogram, så någonstans kanske du har hört eller sett mig.

  Under perioden Juli till Oktober bodde jag i Kiev, Ukraina och var med i ett tv-program "Extra Sensia" där jag blev 11 bästa medium 2013.

 • Text del 2 grunden


  Denna bok är skriven för dig som bokat en tolkning i Tarot med mig. Du kan endera läsa den innan eller efter du har lyssnat en gång. Jag vill med den förklara lite mer om vad Tarot är, hur det fungerar för mig och ge dig tips att förstå din tolkning mer än om du bara lyssnar.

  Du kommer att läsa vad jag tänker, ibland kan det verka lite ytligt och ibland kanske till och med lite djupt. Kanske lite invecklande ibland men med en längtan att få ”prata” lite Tarot. Hur jag tänker, hur korten inspirerar mig och hur du kan välja att finna nya filosofiska tankar utifrån det som en perfekt spegling. Spegling fanns inte ens som en nyandlig tanke hos mig innan jag började med Tarot på allvar.

  Jag kom i kontakt med Tarotkort 1974 då bodde jag i Nottingham, England, jag gick i skola där och mina vänner där de var nog som de flesta i tonåren, sökandes. Fast hemma i Sverige var det att åka raggarbil som var det som var mest utvecklande (allt har en mening, men ett märkligt tidsfördriv kan jag tycka idag).

  I Nottingham på kvällarna brukade vi åka ut till hedar som egentligen då var engelska åkrar med stenmurar. Det fanns alltid något att dricka, som öl eller cider och det pratades om det ockulta och några hade olika lekar som Tarot med sig. De drog kort, tolkade för varandra och jag spelade cool (som de flesta osäkra ungdomar). Men jag minns första gången jag drog ett kort, ur Tarotleken Rider Waite. Jag drog kort nr 14 ifrån stora Arkanan – Temperance (Måttligheten).

  Någon tolkade och sa att jag verkligen borde lägga kort för jag hade stor andlighet med mig.  Att jag var i direktkontakt med mitt högre jag. Intressant att höra men jag var allt för rädd att göra bort mig så jag låtsades som att det inte var intressant. Jag visste knappt vad Tarot var och en del kort såg läskiga ut, som Tornet för att inte tala om Djävulen.

  När jag kom tillbaka till Sverige, då som tuffare (trodde jag i alla fall) eftersom jag tidigare varit mobbad i skolan och sökt mig till raggarlivet, gjort revolt och vägrat gå i skolan. Men nu var jag cool, och jag kunde lägga Tarot (trodde jag). Där satt jag med min Rider Waite kortlek och var spännande (allt är relativt) och drog och la kort för mina vänner. Sanningar som inte alltid var sanningar och rädslor för vissa kort som gjorde dem värre än vad de var. Som att någons farfar skulle dö i en bilolycka, eller föräldrar som skulle skilja sig. Jag minns aldrig att jag berättade något som var positivt, men förhoppningsvis fick jag med det också.

  Innan visste jag hur jag tolkade i spelkort, för det gjorde min moster varje morgon till kaffet. Med mig bredvid, storögt intresserad. Vad betyder det kortet? Det var nog det jag frågade mest, eller om det kortet i stället skulle ligga där, vad händer då? Ja, vad händer om ett kort läggs på en annan position? Helt enkelt att det får en annan betydelse, men om det är så att det är jag som byter kortet har jag endera skapat en förändring som inte existerar, men som jag kan ge energi till eller så finns det en mening med att jag har gjort det.

  Egentligen behöver ingen några Tarotkort, eller spå sin framtid. Det är väl en bra start på en bok om Tarot när du bokat en tolkning eller inte? Men jag menar det. I alla fall inte för att tolka medialt hur vi är eller vad som väntar.

  Faktum är att jag skulle tycka att livet var förbålt tråkigt utan korten. Magi eller inte, men det är 100% synkronisering. För det är inte en slump vilka kort som visar sig, vore det inte värre om kort som inte alls passar in skulle visa sig? Jag har ingen praktisk eller ”vetenskaplig” förklaring till hur Tarotkort fungerar, men de fungerar, det är det viktigaste för mig.

  Men om jag skulle ge mig på en liten förklaring, allt är energi i olika vibrationer. Oavsett om vi tror att energi kan påverka oss eller inte kan de flesta kommentera att de ibland känner dåliga vibbar. Dåliga vibbar är lika med negativa energier som skapar en känsla av obehag, olust och tappad kontroll.

  Det finns olika områden i livet som visar på olika energier, det är skillnad (men även likheter) på de energier du ger ut och tar in när det gäller ett arbetsprojekt kontra en förälskelse. Alla dessa energier har en vibration och den vibrationen är satt på ett Tarotkort.

  Genom dels kunskapen om att vi gör allt i 10 olika faser och det kan vi beskriva i en bild som visar på den energin. Men det gör också att just det kortet visar sig när den energin är aktuell. Det kan vi också tolka ut i numerologin som är en stor del av Tarot. Tarot innehåller nycklar från flera olika områden som bland annat numerologi, astrologi, men det går även att plocka in andra ämnen som jag har gjort i min Prisma Tarotlek som totems (kraftdjur) och färger. Men även en kristall kan ha samma energi som ett kort.

  Vibrationerna är helt olika för olika områden, det visar först elementen på. Det finns fem element; Eld, vatten, jord, luft och eter. Eld som är en mer pushig energi, otålig, engagerande. Vatten som är en mer flytande energi men som också kan skapa vågor, detta var en metafor. Alltså handlar den energin om att det finns en inlevelse, känslor som kan vara harmoniska eller i obalans. Jordenergin är mer stabil, den är lugn, stadig, den är, men kan också stagnera. Medan luftenergi hela tiden är i rörelse, och i det oberäknelig. De fyra elementen är vi i hela tiden, till och från, samman och separerade. Eter är den energin som blir av alla dessa samman.

  Sedan finns det olika faser i dessa energier och det är det som är 10 delar. Varje område (element) visar på den energi som du befinner dig i, ifrån vad du har varit i och vad du riktar in din energi på nu. I det kan du använda vad jag kallar för cracks för att rikta energin mot ett mer önskat mål.

  Något år efter jag hade börjat tolka Tarot slutade min moster med sina spelkort och jag med Tarot för det var en period av svarta kort. Vad menar jag med svarta kort? Inte att de var svarta till färgen utan att korten visade på mindre bra aspekter. Moster tillhörde den gamla vidskepliga sorten som hellre la korten på hyllan och jag var för ung och oerfaren för att förstå att alla utmaningar går att förändra till möjligheter.

  Några år senare, typ 10 år, var jag småbarnsmamma, en kväll kom en av mina vänner hem till mig, hon hade varit och spått sig i Tarot. Det var så magiskt sa hon och spåkvinnan som hade tolkat var bara bäst och spåkvinnan hade sagt att min väninna verkligen hade anlag bara hon gick en (dyr) kurs hos henne. Nu skulle hon öva och jag var ett av ”övningsobjektet”. Hon var så lycklig att jag inte berättade att jag hade en egen kortlek, att jag mycket väl visste vad Tarot var. Men jag blev också så taggad att jag dammade av min lek från hyllan (sanningen att säga, fick jag gräva djupt i några kartonger).

  Jag hade innan tagit fram leken någon gång, men jag och leken var som inte överens. Men inte heller denna gång tyckte jag att jag fick kontakt med min lek. Visst jag kunde lägga några kort, läsa i häftet som var med, men nja, någon helhet, någon vägledning ansåg jag inte att det gav. Men jag försökte, jag tog ett kort ur leken, försökte minnas vad kortet betydde, utantill från häftet, men jag hade inte ens koll på vad kortet egentligen var för kort.

  Det stod 7 of Swords. Mm, 7 i Svärd och någon text om att gå sin egen väg. Jaha? Nästa gång jag fick det kortet, fram med häftet igen, ah, det var det kortet, men det glömdes lika fort. För mig var det 78 kort som vart och ett hade olika budskap, men på den tiden var de separerade ifrån varandra vilket inte gav mig något sammanhang. Om någon på den tiden hade sagt att korten även kunde tolkas omvända då hade jag nog hivat leken i sophinken övertygad om att detta aldrig skulle gå att lära sig eller kunna tolkas. Då hjälpte det inte att jag hade en gammal moster som spådde. Om du inte visste är det en av myterna om Tarot. Du bör ha någon i släkten helst på sin mamma sida som är medial för att du själv ska ha gåvan, vilket jag anser vara bullshit och skapat för att inte alla ska våga börja tolka Tarot.

  Men ingenting i livet är en slump, utan en perfekt synkronisering, nu över 40 år senare kan jag se hur allt började, hur det utvecklade sig och hur det är, däremot från framtiden utvisa vad som mer blir.

  Men jag har min egen tolkning av att det var ”ment to be” (menat att bli) att jag skulle bli en av de främsta inom Tarot. Lät det skrytigt? Tror jag att jag är någon? Jajamän. I min värld är jag en av de allra främsta Tarottolkare som världen har skådat. Det är därför du ska skatta dig lycklig att du bokat en tolkning av mig och läser denna text. För det är inte bara för min skull som min väg banats av Tarotkort utan för att min själ och din själ har gjort en deal. Den att jag ska få inspirera dig att utveckla mer av korten.

  Tarot är inte bara att lägga kort och finna den stora kärleken eller att se när du vinner miljoner på lotto. Visst, det kommer att visa sig om du väljer den vägen men det finns så mycket mer som är värt så mycket mer. En helhet av ditt liv, det liv som din själ har valt att utveckla som dig. Om du är smart, vilket du är eftersom du nu läser denna text, för inget är en slump, då kommer du att vidga ditt medvetande, både ditt personliga och ditt andliga.

  Du kommer att förstå sådana där meningar som finns i Facebooks-statusar ibland. Som att kroppen är ditt tempel eller att det är du som har huvudrollen i filmen om dig. För det är dig som det handlar om, även om jag skriver boken utifrån mig. Det finns en mening men jag gillar även undermeningar, ordspråk och metaforer – Allt har en mening och har det inte det så har det en mening också. På samma sätt som en ateist tror på något – ingenting.

 • Text del 3 Akashakrönikan


  Jag önskar att du ska tro på dig, att du ska inse att du har den glamorösaste huvudrollen någonsin, för filmen om dig den är unik. Ditt manuskript är din tanke och din känsla och kan utläsas i en Tarotlek. Så enkelt är det, finns kanske en liten hake i det sistnämnda, för Tarot är som ett språk och om du inte läser och talar det kan det ibland bli lite svårt.

  Du kanske missförstår något kort för att du inte vet vad det betyder. Men du har lärt dig minst ett språk, antagligen svenska eftersom du läser detta. Men jag skulle inte bli förvånad om du kan några ord engelska, eller tyska eller franska, spanska eller kanske till och med ryska? Om inte annat kan du säkert säga – jag älskar dig på flera språk, eller kan ja och nej, eller någon svordom. På samma sätt så kanske du förstår något kort i alla fall en av innebörden i det kortet för varje kort har flera nyanser, helt beroende på personen och frågan (även om den inte är uttalad).

  Om du är ny inom Tarot, se utmaningen i att lära dig ett nytt språk om det är så att du vill lära dig själv. Men du behöver inte kunna språket, en tolkning kan du se som en översättning där jag är tolken.

  Om du tycker att du kan tolka Tarot, se då möjligheten att utveckla mer kunskap för att skapa mer avancerade meningar. Men texten är inte skriven för att du ska lära dig att tolka Tarot utan för att du ska förstå dig själv, skapa bättre förutsättningar i ditt liv då vägledningen finns via korten.

  Men vad är då Tarot? Det är 78 symboliska bilder, nycklar till olika ageranden, upplevelser, befästande och tankar som är kopplat samman med din själ. Det finns otroligt många lekar, det som skiljer dem åt är konstnären, skaparens intressen, bildseende och motiven baserat på den personens uppfattning. Det finns en grundmening med alla Tarotkortlekar – Att förmedla ett budskap, om vem du är, var du är på väg, vad du skapar, vad du känner, i vad du är trygg i, vad din reaktion blir och själens utveckling av allt det sammantaget.

  Tarot är ett verktyg, ungefär som en bagare använder en kavel kan du använda ett verktyg för att tolka dina energier och dina mönster. Ingen vet var allt började, vem skapade den första Tarotleken och varför? På vilken plats i världen startade det, vilken lära, vilken kunskap ligger bakom? Det finns en lek på ett museum ifrån 1300-talet i Frankrike och vi vet att förr i tiden, omkring den tiden så var det vanligt att en konstnär kom hem till (den rika) familjen och målade en Tarotlek. För den familjen som önskade sin lek blev de målade på den svit som kallas Bägare, som i en vanlig spelkortlek blivit Hjärter.

  Det finns en logik i det, familjen av hjärtat som blivit bägare på en Tarotlek fast allt som har med vätska att göra är en symbol för våra känslor. Men tänkte de så på den tiden? På den tiden var det inte lika lätt att kommunicera som det är idag, 10 mil kunde ta några dagar medan det idag kan ta strax under en timme med bil (men bör ta lite längre tid).

  Vår spelkortlek kommer ifrån Tarotleken men i samband med att folk började dödas för att de höll på med det ockulta ändras leken. Stavar blev klöver, bägare blev hjärter, mynt blev ruter och svärd blev spader. Sedan plockades hela stora Arkanan (22 kort om själen) bort samt en Page i varje svit. Ifrån det skapades ett kortspel som heter Tarok, som spelas än idag.

  Men har det någon betydelse var det startade och varför? För en del ja, för en del som mig inte alls. Men jag har ändå en teori som jag själv har skapat utifrån min känsla och upplevelse med korten genom åren, för jag ser en djupare mening med dem.

  För mig har Tarot funnits innan papprets tid, för rent logiskt fanns det inga Tarotkort förrän pappret skapades. Innan dess ritade de på andra saker, som grottmålningar eller hieroglyfer på ark. Jag är helt övertygad om att symboler även skapades på stenar, till och med kristaller eller som i vår kultur via runstenar. Människan har i alla tider försökt att få ner bilder på något för att skapa ett minne. Klart att Tarot är andligt, urgammalt och i min värld även det som kallas Akashakrönikan.

  Akashakrönikan= Livets bok. Den bok där alla människors historia finns nedskriven enligt nyandligt tänkande, som om du skulle tänka dig en gigantisk hårddisk eller en dvd som rymmer ALLT. Alla människor och alla händelser och det i olika varianter. Det finns så många olika teorier och läror, det är som med bibeln. Det finns olika religioner som alla har minst en Gud som när vi plockar ner det har samma budskap. Sedan tolkar vi det olika och människor genom århund…tusenden även använt det som ett hot för att styra folk.

  Vi människor har något som kallas fria viljan och den består av att skapa balans mellan det som vi kallar ont och gott. Det är troligen inte alltid som du gör något som kallas rätt, och du kan vara snar till att döma även dig själv när du upplever att du gör något som kallas fel. Men vad är rätt och fel? Det finns de som säger att du ska göra mot andra som du önskar att de ska göra mot dig. Men håller det talesättet. Vi har olika kulturer, för att se på något som är rätt i ett land och fel i ett annat så behöver vi bara tänka på att de äter hundar i Kina. Något som är helt orimligt i vårt land. Våra kulturer och gamla läror, skrämselpropaganda präglar vad som är rätt och fel.

  För mig personligen är det rätt lätt att hålla mig till vad jag upplever är rätt och fel, som jag ändå inte tror existerar eftersom vi alla har olika bakgrunder, värderingar samt upplevelser som vi söker. Men jag tror på individen, och individens rätt och ansvar. För mig innebär det att jag inte får döda någon annan, men försvara mig. Att jag inte får stjäla av någon annan och ta ansvar för mitt eget liv.

  Idag har vi ett samhälle där vi kanske i brist på en stark tro har skapat en ”Gud”, det vill säga staten som ska ta ansvar för oss. Vi behöver inte ta ansvar för oss själva, vi förväntar oss att vår ”Gud” ska göra det och tala om för oss vad som är rätt och fel. Kanske därför vi behöver så mycket elände för att själva se hur det går när ingen av oss tar ansvar.

  De som tar ansvar för sitt liv, som inte skyller på andra och inte vill att någon högre makt (som staten) eller Gud styr över livet kallas ofta anarkister och skapar en rädsla hos de flesta då eget ansvar är en verklig utmaning. Gud gav oss den fria viljan heter det. I det är det upp till dig vad du gör av den. Du kan gå så långt att du dödar någon annan, eller du kan ta det åt andra hållet att du ger ditt liv för någon annan.

  Men vad som är viktigt är ditt liv, vad du har med dig, vad du är idag och vad du skapar. I det har du ”Livets bok”, Akashakrönikan= din Tarotlek som ditt manus eller blueprint. Om du inte gillar något har du alltid möjligheten att skriva om det.

  Jag har fått så mycket gratis av livserfarenhet, nja, det har kostat tid och pengar och erfarenhet, vidare billigt har det nog inte varit, även om det känns så med tanke på vad jag fått för investeringen.

  Tack vare Tarot har jag utvecklats och allt har serverats till mig allt eftersom för att ge mig aha-upplevelser. De erfarenheter som jag nu vill förmedla till dig för att du ska komma billigare undan, men det är väl lite som med att ibland räcker det inte med att ta någon annans erfarenhet vi behöver uppleva själva. Erfarenhet det har jag gått om, jag kan med hjälp av Tarot se en helhet av det men jag kan också plocka ner händelserna i småbitar.

  Men i det så vill jag också poängtera att jag kommer (om du lyssnar) att aldrig säga vad du ska göra. Utan jag kommer att berätta vad korten visar. Jag kommer aldrig att ta ett val åt dig, det får du göra själv, men jag kan berätta vad jag skulle ha gjort i en liknande situation, valet är ditt. Däremot så går det att dra tre kort för val ett och tre kort för val två och titta på vilket som blir bäst för dig.

  Om vi ser på detta med tidigare liv, för det är väl där det börjar om vi tror att livet är linjärt och inte parallellt. I det kan jag börja med min teori om var Tarot härstammar ifrån. I min värld som inte är magisk utan mer pragmatisk tror jag ändå att allt har startat här på jorden i de gamla kulturerna av Atlantis och Lemurien. Två försvunna kontinenter som ingen kan bevisa har existerat även om forskare försökt.

  Det sägs att de människor som levde på de kontinenterna var högt utvecklande. Vad finns det för utveckling i det, att vara komplett? Kanske därför som de gick under, men det sägs att de nonchalerade sin kunskap. Jag tänker som så att om vi har valt att vara på jorden finns det någon lärdom, något som vi ännu inte har upplevt och därför går vår själ ner i en fysisk kropp för att fulländas. Om de som levde på de kontinenterna var så kloka, visa, medvetna, vad var deras begränsning kvar? Högmod är mitt svar, men även brist på känsla. För det är inte lätt att vara ödmjuk när någon av oss tror att vi har sanningen.

  Det är något som vi kan se i vårt samhälle idag, bland annat politiskt där någon tillhör ett parti och är helt övertygad om att om alla tillhörde det partiet och följde det då skulle allt vara harmoni. Skulle det verkligen vara det? För om vi var så utvecklade skulle vi verkligen vilja kräva att andra lever som oss? Och om de skulle göra det, skulle det vara slut då med livet, med vår utveckling? Högmod är nog det som går igen i alla liv, i alla lärdomar. Högmod är en av de sju dödssynderna. Var och en av de sju dödssynderna ser jag som lärdomar, utmaningar som vi i olika liv lär oss att hantera.

  Kärlek, känsla, inlevelse, empati, omsorg är det område som jag ser som vår tids utmaning, att stanna upp i en trygghet av att älska sig själv, först då finns även kärleken till andra.

  Jag tänker mig en värld där Atlantis och Lemurien var varandras motpoler, som Yin och Yang. Atlantis som Yang med agerande och utlevelsekänsla, den maskulina energin. Lemurien med inlevelse och bevarande. De individer som levde där var väl medvetna om att de hade kunskap, att de var en högre ras. Men när vet vi att allt är perfekt? Är det inte så att vi försöker hela tiden att toppa det som vi upplever?

  Det sägs att Atlantis gick under för att de som levde där experimenterade med kristallkraft som blev så stark att hela kontinenten gick under. Jag kan ta den teorin, för att jag har sett tidigare liv, där folk har levt där, bland annat jag själv och de lärdomar som fanns i det. Visst låter det coolt? Eller fnyser du åt att jag tror att jag levt på Lemurien, att jag genom det skulle vara någon speciell?

  Jag ser det lite tvärtom, att om jag har valt den lärdomen så var det för att jag var för korkad för att vara i min sanning. Att jag var tvungen att maxa det lite mer för att inse att jag precis som alla andra är en fri människa som enbart ska lära mig balans i livet. Det vore mer märkligt om jag inte hade levt där, med tanke på att jag nu sitter och skriver denna text. För jösses, jag har erfarenhet, både från tidigare liv och detta, tyvärr är jag så korkad, jag måste skriva ner det, berätta min story för att jag ska själv förstå.

  Men det finns även aspekter ifrån Atlantis även om jag inte sett något tidigare liv där. Kristaller är en del av mitt liv, kanske inte att jag idag tycker att de är andligt magiska, vilket de förmodligen är. Jag ser varje kristall som ett batteri laddat med energi, precis som allt omkring oss har energi. Kanske bara lite mer samlad och för mig är energi i form av färger en stor del av mitt liv, en kristall är en färg samlad i en enda energiklump som vibrerar starkt.

  Detta är något som jag inplanterat i Tarot, i min lek Crystal Wolf (Ylva betyder varginnan på latin) och i min lek Prisma Tarot där färger är en del som sedan tagits ut till leken Yiang. I mitt högmod i detta liv trodde jag att detta med kristaller var ett avslutat kapitel, jag sålde bort alla mina kristaller men har samlat på mig nya. Som med färger, efter ett tag var det pockande behovet tillbaka. Jag upplever det som att jag i detta liv sammanställer den kunskap som finns med min själ, den som jag måste bekräfta för mig själv.

 • Text del 4 Speglingar


  Troligen är det så att jag skriver denna text i grund och botten för mig själv, och inte för dig, men att du som läser den väljer att söka en spegling. Jag kommer till speglingar framöver, först tidigare liv.

  Om du tänker dig att livet är linjärt, enklast så, att du är en själ, en energi som vibrerar starkt men inte håller sig i en form utan ibland drar ihop sig och ibland expanderar. Som hela tiden är i rörelse men denna energi kan inte agera, känna, ta in och utforska då den inte har någon form att göra det i här på jorden. Alltså väljer den en fysisk kropp, en boning att utvecklas i, en boning med begränsningar då själen blir hoptryckt. Allt den vetskap som själen har med sig blir begränsad för med den fysiska kroppen följer en energi som vi kallar rädsla som i sin tur skapar begränsningar.

  Själen minns inte allt i den fysiska kroppen eftersom den fysiska kroppen är tyngre energi, den hindrar en del av vibrationen. Det i sin tur kan förklara hur vi vet så mycket mer när vi mediterar eller går utanför kroppen men som sedan faller lite platt när vi själva faller ner i kroppen igen.

  Din själ vibrerar i universum, eller i himlen om vi använder det som metafor. Den längtar efter upplevelser, den vill ha mer energi, den vill uppleva helheten och enda sättet att nå det är att utvecklas i en fysisk kropp. Själen går ner i en kropp som den uppfattar kan ge den upplevelsen.

  Någonstans börjar alla liv, i alla fall på denna planet. Vi ser det som från tidernas begynnelse där vi har metaforer som Eva och Adam. Två motpoler, en maskulin och en feminin energi med två olika mönster. Märkligt nog är det Eva som tar första tuggan av livets frukt, inte Adam. Eller? För den maskulina energin är den som ger ut medan den feminina energin är den som tar in.

  Ormen då? En neutral energi eller kanske båda energierna som vill uppleva sig själv genom någon annan. Som vet att det finns mer, bara rätt energi tillförs. Som i detta fall symboliseras av ett äpple från visdomens träd. En enda tugga och livet är kristallklart. Både Eva och Adam blir medvetna om att de är nakna. Samt att det är något som är fult. De skyler sig inför Gud som då förstår att de vet, de är medvetna om sin nakenhet. I det åker de ut ur Edens lustgård. Kan det vara så i metaforer att Edens lustgård är det vi kallar himlen?

  Så länge de bara var själar som var nöjda var allt okej, men när medvetenheten kom sattes de ner i fysiska kroppar för att bli medvetna om att vi inte behöver veta allt. Vi kan nöja oss med att bara studsa runt som Gud har skapat oss och vara lyckliga? Men kan vi det, inte om vi ska se till evolution, för om vi fortfarande bara hade varit en individ i två former, maskulin och feminin hade ingen utveckling skett. Kan det vara så att Gud är den förklädda ormen och inte djävulen som en del påstår? Kan det vara så att Gud är den kompletta Ki-kraften, den som både är feminin och maskulin, god och ond? I min värld så med det är nog för de energierna är uttryck av en energi som vi alla har inom oss och där det fria valet är att välja vilken av dem som vi vill vara i för stunden.

  Från början fanns det en energi (Gud) som hade allt med sig, alla energier och motpoler. Men för att uppleva sig själv (säkert rätt tråkigt att sitta där i himlen och vara perfekt) delade Gud sig i två energiformer – Eva och Adam, feminin och maskulin, ond och god, positiv och negativ= Yin och Yang. Jag ser det som att vi alla är Gud, vi är alla en, men eftersom allt behöver en spegling och en motpol har det också skapat sökandet efter vår tvillingsjäl som är den andra delen för att vi ska uppleva oss som kompletta.

  Det är inte säkert att du finner den tvillingsjälen i detta liv, för du (ni) kan behöva olika liv för att utveckla olika egenskaper. Om du tänker dig att du har din perfekta partner, men för att få den relationen har du varit tvungen att uppleva motpolen av det, för att uppskatta. Är det inte så att vi inte finner glädjen eller tacksamheten förrän vi har upplevt motsatsen. Om du har haft flera dåliga relationer uppskattar du den fina, men om du inte har upplevt dem har du inte erfarenhet med dig att uppskatta det som du har?

  För mig har det blivit allt viktigare att förstå detta med motpoler, Yin och Yang och hur jag uppfattar en Gud, en högre kraft. Att det finns en sådan är jag helt övertygad om, eller kanske jag skulle skriva en starkare mer komplett kraft som söker att förverkliga sig själv, att utvecklas. En av de läror jag har studerat är Martinus Kosmologi, innan det hade jag inte en tanke på mikro och makrokosmos. Att i allt stort finns det något litet och i allt litet finns det en del av något större. Eller detta med kosmologisk evolution, att vi utvecklas i cykler, att vi en gång har varit stenar och en gång blir planeter.

  Att all energi ständigt utvecklas och höjer sin vibration, inte bara nu utan för varje cykel. Det är också motpoler, för i allt positivt finns något negativt och i allt negativt finns något positivt. Helt rätt, det blir fyra energier. En del ser Yin och Yiang symbolen och ser bara två. De ser bara det svarta och det vita, men om du ser på symbolen ser du att i det svarta fältet finns en vit prick och i det vita fältet finns en svart prick. I det maskulina finns det feminina och tvärtom, det är inte bara två krafter mot varandra utan var och en av dem har redan sin motpol.

  Att Yin och Yiang symbolen är svart och vit tycker jag är helt naturligt att förstå, har du någon gång funderat varför det inte är blått och rött? Svart är alla färger samman och vit är ingen färg, alltså de perfekta motpolerna. Detta är även en helt suverän symbol att meditera till, att se både det enskilda och helheten, att få en förståelse till de energier som är allt eller intet.

  I allt som du agerar i, men även upplever, formar och tänker finns en motpol. Varje energi har en motsats som kärlek och rädsla. Kanske du tänkte, kärlek och hat, men fundera då på vad som är grunden till hat. Rädsla, som enligt mig är det farligaste som finns. Om det inte fanns rädsla skulle ingen utvecklas.

  Det är inte kärlek och kramar som får oss att söka, att förstå eller utveckla utan det är något som stärker oss, som får oss att känna oss bekräftade. Rädsla däremot triggar en massa upplevelser.

  Du kan vara rädd för ormar, eller att bli förödmjukad, det finns så mycket att vara rädd för om vi väljer det. Men om du väljer att försöka vara i kärlek i varje rädsla kan du utveckla en förståelse inte bara för dig själv och dina mönster utan också varför du söker speglingar.

  Hm, kanske dags att utveckla detta med speglingar.

  Har du någon gång sett ner på en annan människa (naturligtvis, du är väl inget helgon). Du kanske har sett någon som valt att fara illa i samhället, som varit full, trasiga och smutsiga kläder, jobbig, och som stört din väg. Du kanske har fått en känsla av obehag? Eller vänt dig bort, eller kanske du använder dig av selektivt medvetande och inte alls ”ser”, tittar bort.

  Det kan vara så att du ser speglingen i din rädsla. För rädsla är det som gör att du känner det olustigt. Är du rädd att personen ska ta i dig, ofreda dig eller tycker du bara att hela situationen är olustig? Den du har sett ner på är en medmänniska, en individ med samma fria vilja som dig. Det du blundar för är rädslan att själv vara i en liknande situation, kanske med rädslan att andra ska se ner på dig.

  Alla människor du möter är din läromästare. Vad kan då en sådan person lära dig? Först medmänsklighet, sedan att inte döma, kanske att ha förståelse och framför allt tacksamhet att du kan se dig själv som en motpol. Kan det vara så att denna individ har kommit din väg för att visa dig något? Jajamän, annars hade du aldrig sett den på det sättet.

  Jag satt på ett tåg en gång, en bit ifrån satt vad jag lärt mig att ”vi” (det vill säga vi som aldrig skulle hamna i en sådan situation) ett bums, ett fyllo som stank i en kombination av alkohol och urin. Som var smutsig, men trasiga kläder, som var högljudd och krävde uppmärksamhet. Som så många andra rynkade jag på näsan och önskade att jag var någon annanstans eller rättare sagt att bumset skulle försvinna.

  Men jag valde att tänka på speglingar, att se min egen rädsla, min sårbarhet att det är möjligt att det kunde vara jag, att den individen var en del av ”mig”. För du har väl hört uttrycket att vi alla är en. Att du är som en droppe av det stora havet, du är havet, men bara en droppe av det.

  Jag gillade inte doften men jag slappnade av, tänkte kärlek, funderade på varför personen hade valt detta mönster, varför han inte ens hade två likadana skor? Men i tanken att jag kunde ha varit detta bums som var en del av mig, den sidan fanns hos mig, det hade varit så enkelt att skapa den personligheten. Lite (mycket) sprit, ingen toalett, ingen dusch, ingen tvätt och då kanske även jag hade varit högljudd i min desperation att bli sedd. Jag såg, jag tackade för speglingen och utifrån det så kände jag kärlek till en annan människa och en tacksamhet att jag inte hade valt de prövningarna. Men det är ifrån mitt sätt att tänka, för bumset kanske det inte var en prövning utan en acceptans. Även för honom finns det en lärdom, att se speglingen i mig, fast jag tvivlar på att han ens såg mig.

  Speglingar är när vi ser något i någon annan och oftast så blir det en negativ spegling (som egentligen är väldigt positiv). Vi ser något vi är rädda för som aktiverar mer av den rädslan för att den ska belysas, inte för att skrämma oss utan för att acceptera att den energin finns, vad väljer jag att göra åt den?

  På en kurs jag deltog i fanns en trevlig kvinna, hon var frisörska med långt blont svallande hår och söt, alla tyckte att hon var trevlig utom jag. Jag tålde inte se henne, varje gång hon pratade med mig så var jag avståndstagande, visade henne så tydligt jag kunde att kom inte här och tro att du är någon. Hon valde att inte se den speglingen, hon var lika trevlig oavsett och hon retade gallfeber på mig. Det var ju märkvärdigt vad hon tog plats och var trevlig hela tiden, bara yta, hade jag bestämt mig för. En dag kom tanken om speglingar upp och wow, snacka om käftsmäll jag fick av mig själv. Jag insåg att jag var avundsjuk, jag var mer reserverad och önskade så att jag hade haft hennes otroligt vackra hår. Jag skämdes, funderade på vad som flugit i mig som varit så otrevlig. Jag gjorde det enda rätta utifrån vem jag är. Jag sökte upp henne, bad om ursäkt, förklarade att jag var avundsjuk och att jag var en pissråtta som betett mig som jag hade gjort. Hon var lika trevlig som vanligt, gav mig en kram och sa att det hade hon inte märkt. Hur nu någon kunde ha undgått det, men hon kunde, för hon sökte inte speglingen av någon som var avundsjuk.

  När jag ändå är inne på ämnet bums och pissråttor och vackra blondiner. Har du någon gång tänkt på de val vi har i livet, även innan. Att någon väljer att vara ett bums, tänk vilken stark själ. Själen som sitter där i ”himlen” pratar med Gud och säger – I nästa liv vill jag uppleva saker för att se om jag klarar mig från att fly mina känslor, oavsett vad så vill jag lära mig att lyssna till mina upplevelser. Ok, säger Gud, finner den perfekta matchningen, det som skapar grunden till ett liv som gör att bumset möter prövningar och flyr sina känslor in i alkoholrusets dimma. Som i det väcker en massa känslor hos andra som nedlåtande, förakt, medömkan.

  En annan viktig del här är att allt har mer än en sida. Genom att personen blir ett bums är den också en spegling för andra, alla ”vi” som känner obehag och får jobba med våra känslor. ”Vi” som säger att jag ska då aldrig dricka så jag blir så där. Jag ska alltid se till att ha samma par skor, rena kläder och inte störa anda. En bra lärdom, men tråkigt att en individ ska kasta bort ett liv för ”vår” skull, för att om vi inte såg, inte upplevde så skulle vi aldrig förstå.

  Innan Tarot blev en stor del (den största) av mitt liv tänkte jag aldrig på sådana saker, men desto mer jag har satt mig in i korten har jag förstått de mönster som vi alla har med oss. Att vi alla behöver agera med något för att må bra, uttrycka något, arbeta för att överleva, att känna oss behövda (= bekräftelse). Att vi alla behöver någon som älskar oss, som tycker om oss, vänner, familj, en partner som ger oss det som vi tror att vi behöver, en spegling av känslor (=bekräftelse). Att vi alla behöver trygghet, oftast genom saker och ting, mitt hem, min bil, min stereo, min mat, mina kläder och så vidare. Det vill säga något som bekräftar att vi är någon, att vi har något, att vi har jobbat för något. Pratar du mycket? Det gör jag, allt för att få en bekräftelse på mina tankar. Jag vill bli sedd, hörd och känna att jag finns, att jag existerar.

 • Text del 5 Värderingar


  Jag tänker att bekräftelse det är som driver oss hela tiden, från det vi är bebisar och skriker för bekräftelse, även i form av mat för att överleva. Genom hela livet så är bekräftelse det viktigaste just för att det är ett bevis på en motpol, det jag ger ut får jag tillbaka. Vilket då också är evighetsåttans motto – Att allt går runt, det du sår det får du skörda. Vill du skörda igen då får du så igen, alltså är det också en form av bekräftelse.

  Söker du bekräftelse hos Gud eller gudar eller universum. Det är också en del av att bekräfta det inre då du är det yttre.

   *Varför måste jag dö? - Varför måste jag leva?

  * Varför himlen och inte någon annanstans? - Varför helvete och vara fast i det som är?

  * Varför en värld? Eller varför parallella världar?

  *Varför ett liv? Eller varför flera liv?

  * Samtal med mitt högre jag? Eller samtal med mitt begränsade jag?

  * Kropp, själ och ande eller ingen?

  * Livskarta? Eller inget mål, ingen vision?

  * Värderingar? Eller Begränsningar?

  Vi har så mycket värderingar som ofta förstör mer än vad det stärker oss, tyvärr. Under många år har jag tolkat Tarot för säkert mer än 1000 människor (troligen mer). Det finns likheter, främst i begränsningar som har med hälsan att göra, men även arbetssituationer, ekonomin och för att inte tala om kärleken som verkar vara vår största drivkraft.

  Jag ser det som att vi som lever här på jorden är för att utveckla våra känslor. Känslor är allt ifrån kärlek till hat, avundsjuka, omtanke, svartsjuka, omvårdnad, lycka, olycka, samhörighet, splittring, krav, frihet, upplevelse och inlevelse istället för begränsningar. Sedan finns det massor av ord där emellan som visar på hela registret av känslor.

  För mig är den viktigaste sanningen att vi var och en älskar oss själva först och främst, det är omöjligt att älska någon annan innan. Få människor älskar sig själv utan söker istället bekräftelse ifrån andra för att uppleva känslan av helhet. Vilket inte lyckas, utan sökandet fortgår. Därav alla misslyckade relationer, alla som är osäkra, otrygga och som genomgår uppbrott. De som hamnar i känslomässigt kaos gång på gång för att det också blir ett mönster. När vi har lärt oss att älska oss själva så startar nästa process, det att dela det med någon annan och inte bara någon utan med alla. Ja, det finns många lärdomar i allt inte bara i kärlek.

  Men nu till annat som hör samman, som cykler i livet, mönster som ofta är lika med begränsningar och när du tar dig vidare skapar det erfarenhet som i sin tur hjälper dig att hantera situationer annorlunda när de kommer upp igen.

  Vi alla är mer lika än vad vi ibland tror, men det finns olika grunder utifrån vilken religion eller kultur vi har fått våra referensramar ifrån. Referensram är som uppfostran, kulturarv, de vanor som vi präglas ifrån födseln. Men oavsett vilka referensramar du har så finns det fortfarande fem områden som präglar ditt liv även om du kanske inte anser att du är intresserad av dem alla.

  De fem viktigaste områdena; arbete, ekonomi, kärlek, hälsa och själslig utveckling.

  Arbete är troligen för dig (rent generellt) det som du livnär dig på, det som du agerar ut, oavsett om det är ditt drömjobb eller inte. Det finns en koppling här till ekonomin. De två är i ett samarbete. Arbete visar sig främst i sviten Stavar i en kortlek medan ekonomin visar sig i sviten Mynt.

  Om du hade alla pengar i världen kanske du inte ens skulle jobba? Eller hur? Den tanken kanske har slagit dig många gånger, att om du bara hade pengar så skulle du inte slita med det du gör. För då skulle du…?

  Precis du skulle göra något som du längtar efter, något som ger dig glädje, men något som du anser att du inte kan göra idag för att du inte har pengar till det. Sedan finns de där lyckliga individerna som aldrig behöver bekymra sig om pengar, de kan bara spendera sin tid som de önskar. Men innebär det att de har den allra bästa hälsan, eller att de lever i en kärleksfull relation eller att de är utvecklade i sin andlighet? Det ena utesluter inte det andra, men du kan inte vara säker på att någon som har alla pengar i världen har allt annat, likväl som de skulle kunna ha full pott i allt.

  Vad skulle du göra om du hade alla pengar i världen? Sitta på rumpan hela dagen och inte göra något alls? Troligen inte för Tarotleken är uppbyggd på de fem energier som driver oss i att utvecklas. Du kanske sitter där på rumpan och äter hela dagarna, får det hemkört, tillrett och kanske till och med blir matad. Det innebär inte att du skulle vara lycklig utan snarare motsatsen eftersom din inre drivkraft skulle försvagas och till slut skulle du förlora allt.

  Bara lite tankar så där, tankar är viktiga, den viktigaste energin för det är det som skapar allt omkring dig. Din tanke är första energin till allt som kan bli. Om du tänker positivt sker positiva saker, om du tänker negativt föder du den negativa energin.

  Jag gillar en berättelse om den lilla indianpojken som frågar sin farfar, han säger – Det finns en ond varg och en god varg, vilken är det som överlever? Hans farfar svarar – Den som vi matar.

  Ofta väljer vi att mata den goda vargen. Men lika ofta väljer vi att mata den onda vargen, för att den inte ska såra oss, eller döda oss eller rädslan kan vara bara av hotet att den finns, att den existerar och hotar vår existens.

  Denna berättelse är vad vi kallar en metafor. Ett sätt att förklara energier, som att om du matar goda tankar så växer det, men om du väljer att mata rädslan så får den mer näring.

  Du kan även se den onda vargen som ditt ego och den goda vargen som din andlighet. Eller som logik och känsla, eller den vänstra eller högra hjärnhalvan. I grund och botten handlar det om kärlek eller rädsla eller i en annan metafor om Yin och Yang. Det finns två grundenergier, och du kan inte ta bort den ena av dem för då skulle du inte veta motsatsen. Utan mörker finns det inte ljus.

  Du är en själ, du valde ditt liv, dina händelser eller om du vill se det som en metafor att du valde ditt liv precis som om du skulle välja vilket dataspel du vill spela. Varför vill du spela det? För att vi alla har en inre drivkraft till att vilja utvecklas, i alla fall din själ. När ”du”, din senaste identitet avslutade en cykel som en person, kanske på denna planet (jag är öppen för att det finns flera planeter eller om du vill se det i en annan metafor, att det finns flera parallella världar) sammanfattade din själ kunskap från det ”spel” du spelade då. Kanske du valde ett för avancerat spel och aldrig kom vidare från nivå 1 eller så kanske du sopade banan med det spelet och blev bara bäst på det. 

  Endera så väljer du ett liknande spel igen, eller något som har med sig ett mönster eller en utmaning som du vill fixa.

  Om vi skulle se det som en metafor då spelar du ett spel just nu, livets spel och du har valt en figur, utmaningar och olika nivåer av utmaningar. Kanske din själ har valt tuffa utmaningar, trösta dig då med att du redan har erfarenhet för att spela på de nivåerna. Men allt är relativt, du kanske tycker att din spelplan är tuff, kanske du kämpar på med att lösa en kärleksrelation som verkligen kräver energi. Det kan också vara så att någon annan valt en spelplan med utmaningar av livshotande sjukdomar, nära dödsfall, olyckor, fattigdom, våld eller beroenden. Kanske det till och med låter tuffare? Men om du tänker dig det som ett spel då brukar vi välja spel som motsvarar den erfarenhet som vi har med oss, dessa två spel kan ha liknande svårighetsgrader, det är bara två olika utmaningar.

  Det finns makro och mikrokosmos vilket innebär att det finns ett stort perspektiv och i det flera mindre perspektiv, och i alla de små perspektiven finns det mindre perspektiv.

  I detta spel som är ditt liv behöver du lösa uppgifter på olika nivåer, men det kan också vara så att om du spelar spelet kan du även finna extra kraft, extra pengar, extra oväntade möjligheter när du väl lärt dig vad du ska se efter. Det har också med din attityd att göra eller vilken varg du matar. Om du möter en utmaning och misslyckas och ger misslyckandet energi då kommer du att dra ner din energi, vid nästa utmaning kommer du att vara svagare och troligen inte lyckas då heller. Men om du ser det som en utmaning och att du har flera försök på dig, där du bör prova att möta utmaningarna på olika sätt, istället för att envist prova samma på grund av dina referensramar. Det är då du har möjlighet att ta dig vidare på de olika nivåerna och i det kanske till och med lyckas få med dig en extra skatt.

  Det finns cracks i dataspel, tips på hur du kan komma vidare, de som funnit lösningar som de delar med sig för att du ska lättare klara av en nivå. Du kan försöka utan men kanske det är så att du blir medveten om dessa cracks för att lättare gå upp någon nivå. För hur du än spelar, om det är samma nivå om och om igen, kommer det att handla om en spelplan där du har uppdrag och möjligheter.

  Cracks kan du se som kunskap, en del behöver du uppleva och en del kan du lära in via andra. Du har väl troligen mött på någon som varnat sina barn för att spisplattorna är varma? Den personen vet det antagligen för att den har bränt sig, kanske den var ett lydigt barn som lyssnade på föräldrar som varnade men förr eller senare bränner personen sig, kanske när den är 50 år och får då bekräftat att spisplattorna är varma. Att den inte rört dem innan detta misstag kan bero på föräldrar som var trygga och inte varnade i onödan utan pedagogiskt förklarade hur en spisplatta fungerar.

  För ofta är det att det vi inte har kunskap om det längtar själen efter att få uppleva och den söker att uppleva tills upplevelsen är helt förverkligad. Jag kallar det att fylla upp något till 100%. Vi gör allt för att utvecklas, det gör till och med den som ligger i soffan hela dagen, bara att den söker en helt annan upplevelse än den som stressar runt.

  Du kan ta fördel av Tarotkorten i din utveckling. Inte bara ta det som en spådom och att du kanske bävar för en del i en profetia och ser fram emot andra, utan försök att se vad du vinner på varje händelse, varje nivå av upplevelser.

 • Text del 6 16 personligheter

  Stämmer alltid en så kallad spådom? Nej, långt ifrån.

  Hoppade du till nu? Tänkte du att jag inte vet vad jag skriver eller att mitt tolkande av Tarotkort är bluff? Tarotkorten styr inte ditt liv, det ska inte heller en tolkning i dem göra heller. Utan de är symboliska bilder av energi som visar på vilken del av spelplanen som du befinner dig på och hur du kan göra det bästa av det.

  Vid en tolkning visar korten din spelplan och hur du spelar den nivån. Hur du bemöter vissa utmaningar och vad då resultatet innebär. Tyvärr är andra personer bara utmaningar eller extra energi under spelets gång, vilket då innebär att du bara kan styra hur du spelar ditt spel. Inte hur andra blir involverade.

  För det är också så att det finns fler spelare på samma nivå som dig, en del kan du samarbeta med och en del gör sitt bästa för att ta dina utmaningar för att peppa dig, för att skapa utmaningar.

  I detta dataspel intar du en eller flera roller. Om du spelat ett dataspel vet du att du kan ”pimpa” din figur men även byta ut den eller byta ”outfit”. Du tilldelas en roll, en identitet men sedan kan du även ta på dig olika ”kostymer” för olika roller eller i olika utmaningar.

  Det finns hela 16 olika roller, kostymer att välja mellan i Tarotleken, fyra av varje, både i element och i en mognadsgrad. De beskriver olika beteenden ifrån olika mognadsprocesser.

  Det finns en page som bland annat visar på barnet inom dig. Det vill säga den energi som du använder när du är mer barnslig vilket inte behöver vara negativt. Det är också den rollen du intar när du inte tar fullt ut ansvar eller när du söker kunskap.

  Det finns en Knekt som bland annat visar på dina tonårsenergier, ibland det trotsiga, eller det lite mer sökande, äventyrliga men även det sociala sökandet.

  En dam som bland annat visar på dina feminina energier, det som upplever, som känner in och som pysslar om och som engagerar sig i det mesta.

  En kung som bland annat visar på dina maskulina energier, det som du agerar i, tar ansvar för, styr upp och är trygg i.

  Det finns en av dessa i varje svit; stavar, bägare, mynt och svärd som då visar på olika sätt att vara i och uttrycka den energin. Varje svit är kopplat till ett element och varje element hör samman i en astrologisk identitet.

  Stavar= Väduren, Lejonet och Skytten, vilket är tecknen för eld och är utåtriktad agerande energi. Det är personer som är driftiga, alerta, skapande och energiska.

  Bägare= Kräftan, Skorpionen och Fiskarna, vilket är tecknen för vatten och är energin av inlevelse. Det är personer som är känsliga, romantiska och dramatiska, omtänksamma och självupptagna.

  Mynt= Oxen, Jungfrun och Stenbocken, vilket är tecknet för jord och är energin av det logiska och praktiska, det stabila, kunniga och ordentliga men också av envishet.

  Svärd= Tvillingen, Vågen och Vattumannen, vilket är tecknet för luft och energin av upplevelser, tankar och skapande. Det intelligenta och ifrågasättande.

  Dessa personligheter beskriver dig som person, du har en grundenergi baserat på det stjärntecken som du är född i, men sedan kan du vara i olika av dessa 16 personlighetskort helt beroende på hur du upplever en situation. Ibland är vi barnsliga eller vitala och öppna för upplevelser, ibland är vi tonårstrotsiga eller äventyrliga, ibland sociala och engagerade, ibland ordentliga och ansvarsfulla. Vi kan vara i alla de energierna inom någon minut, helt beroende på vad som vi tillåter påverka oss i varje händelse.

  Förutom att de korten beskriver olika beteenden hos dig så visar de också på hur andra personer påverkar dig och ditt liv. Utifrån dessa kort finns en beskrivning av ett mönster eller relationer som du befinner dig i.

  De korten ger ledtrådar i hur du beter dig, hur du tänker, hur du upplever och agerar, men även hur andra påverkar dig. De beskriver en grundenergi av dig som också har med hur du upplever dig själv baserat från andra personer.

  I en tolkning ser jag efter vilken typ av person du är under perioden, hur upplever du dig inifrån och hur agerar du, hur låter du andra uppleva dig? Men det är inte säkert att det är någon av dessa kort som ger det starkaste intrycket.

  Dessa 16 kort ger en liten fingervisning men det är den svit som det finns mest kort ifrån som visar på hur du ”är”, är du eldig, driftig, kreativ? Det är påverkan av stavar, men du kanske är omtänksam, känslig, romantisk, osäker, då är det påverkan av bägare. Eller så kanske du är praktisk, logisk, närvarande och ansvarsfull eller rent av nyfiken, energin av myntkort. Ifrågasättande, analytiskt, tänkare, skapande, självupptagen, självständig eller i konflikt med dig själv, energin av luft.

  Du är faktiskt det viktigaste i ditt liv, alltså bygger en tolkning på dig, dina energier, dina mönster men för mig framför allt på dina möjligheter. Men för att få fram vad som gynnar dig bäst är det viktigt för mig att se på vilken energi, vilka mönster som du redan har med dig. Gynnar de dig? I så fall kommer du säkert att få någon komplimang av mig, som att du är omtänksam eller allmänt trevlig att umgås med.

  Men det kan hända att jag, inte personligen utan i min roll som tolkare av korten ser att de energier som du är i inte gynnar dig och det kan vara så illa att jag ”tar dig i örat”.

  Det vill säga, jag pratar allvar om ett bedrövligt sätt för dig att vara i. Det vanligaste är osäkerhet, misstänksamhet, att du inte älskar och respekterar dig själv.

  Du kanske är osäker och söker bekräftelse på sätt som missgynnar dig, du kanske är för snäll för att undvika konflikter och för att du vill vara älskad.

  Du kanske är irriterad på grund av osäkerhet eller att du inte lever som du önskar.

  Du kanske är kontrollerande, har koll på allt och alla och glömmer bort dig själv.

  Eller så kanske du lägger all energi på att förinta dig själv för att du upplever att du inte är värd någonting.

  Du kanske är stressad, utbränd, sliten, orolig, nervös eller deprimerad? Det sistnämnda är vanligt om du inte är trygg i dig själv och är på helt fel väg i livet.

  Men det kan också komma ifrån de andra tillstånden som fått härja med dig ett tag.

  Tag inte det jag säger personligt, ta det som en vägledning för att du ska uppmärksamma hur kanske även andra upplever dig fast att de inte säger det till dig.

  För hur ofta säger du till dina medmänniskor, de som du tycker om, något som inte är positivt. Tänk dig om du är snarstucken och sedan säger jag det till dig. Då gäller det att du har självinsikt och humor för det kan ta hårt på oss alla när någon säger något som vi inte vill höra. För är det inte så att vi alla strävar efter att vara så perfekta och trevliga som det bara går, nåja, inte alla, men det är ett mänskligt beteende. Det handlar om bekräftelse som är ett av våra största aber. Det ligger i vår natur att vilja bli respekterade som den vi är, att få beröm, en klapp på axeln, positiva omdömen av andra som visar på att vi har ett värde.

  Ofta är det så att vi har en bild av oss själva som kanske inte andra upplever. Den kan både vara negativ som att du är gnällig, missnöjd, pessimistisk, sökande av bekräftelse i det mesta som du gör eller att du försöker kontrollera det mesta. Allt det grundar i en osäkerhet, sedan kan den vara skapad av olika händelser, allt ifrån barndomen till en besvikelse i nutid. Kanske någon har sagt att du är pessimistisk men att du inte lyssnat, eller så kanske ingen säger något för att de är rädd att du ska bli mer nedstämd.

  Lustigt är att det flesta kan höra kritik, ta det som en bekräftelse och bli ledsna, medan vi ofta viftar bort komplimanger och goda ord.

  Men jag kommer att säga det jag upplever ifrån korten, kanske för att provocera dig att kliva ur ett beteende som inte gynnar dig i längden. För det gynnar dig nu, för att det skapar händelser som du behöver för att växa med dig själv men det betyder inte att du behöver fastna i dem.

  Du kanske inte ens vill höra något så kallat negativt som jag säger om dig, för det är alltid sårande när någon tycker något om oss. Men jag är neutral, jag är bara en mellanhand mellan korten och dig, jag har inga personliga tankar om dig, för mig är du perfekt som du är, du är i den fas som ger dig något, det är bara det att du aldrig skulle boka en tolkning med mig om det var så att jag inte skulle se det och försöka peppa dig att bryta mönster med dig själv, om det inte är att du jobbat med dig själv till att du får beröm av mig.

  Jag kan säga saker som att du är patetisk, omständlig, begränsad, nitisk, kontrollerande, gnällig, ältande. Att du fastnat i ett negativt beteende som jag vet att du är i för att du inte fått den energi som du önskat. Det kan vara brist på kärlek, bekräftelse eller att du har dålig självkänsla. Det finns alltid en orsak till det, kanske skapad i ett tidigare liv och att du förstärker den upplevelsen i detta. Ibland framkommer det tydligare på vad det grundar sig på.

  För mig är det viktigt att du ger dig själv den mest glamorösaste rollen i ditt liv. Sedan naturligtvis är det som det sägs att även solen har sina fläckar. Om du vore helt perfekt missar du en hel del upplevelser. Alla negativa upplevelser ger dig också möjligheten att uppskatta de positiva upplevelserna.

  För mig finns det några saker som är viktigt för att leva ett bra liv, den viktigaste av dem alla är tacksamhet.

 • Text del 7 Element


  Vi styrs av fyra element som vi finner i sviterna;

  Stavar som är drivkraft, vilja, temperament, engagemang, lust, intensivaste. Om du har många stavkort berättar det att dessa är dina energier, det kan visa sig i hett humör, egensinnighet, tålamod, en stark vilja, impulsivitet, förnöjsamhet, envishet, social kompetens. Du är en person som tål det mesta, som kan ta även konstruktiv kritik och som strävar efter att bli ditt allra bästa jag, för din egen del.

  Det visar även att din starkaste energi för perioden är det som har med aktiviteter och arbete att göra. Du vill förverkliga mer av dig själv.

  Många bägarekort berättar att du är en känslig, romantisk, drömmande personlighet som lever efter känslan. Du känner efter om det känns bra eller dåligt och kan tyvärr lätt fastna i det dåliga, då du ofta är så snäll att du går på nitar och besvikelse blir också en del av ditt sätt att uppleva.

  Din starkaste energi under perioden är området känslor och kärlek, behöver inte vara med en partner, du kan vara helt upptagen av att uppleva och vara upp och ner i dina känslor, för omtänksam, för mycket men även ta fram mer inlevelse.

  Många myntkort berättar att du är logisk och praktisk, att du agerar efter förstånd före känsla eller en impuls eller en tanke. Du tänker igenom saker och ting mer än en gång och gillar att ha kontroll, vilket innebär att du även kan vara kritisk och fastna i mönster, ha svårt att gå vidare.

  Din starkaste energi i perioden kan vara att styra upp, ta kontroll, förbättra hem och ekonomi, rensa upp, planera och förverkliga mer av dig själv, även utbildning kan ta mer plats.

  Många svärdkort berättar att du är analytisk, du tänker vitt och brett, pratar och plockar ner i molekyler samtidigt som du kan sväva ut. Du ifrågasätter, diskuterar och vill ha allt på ett sätt men kan ändra dig i nästa sekund. Nitisk i de flesta områden, självmedveten och i det även självkritisk. En tänkare som även är fokuserad på vad du vill förverkliga.

  Din starkaste energi i perioden är fokus på dig själv, vem du är, vad du vill, vad du förverkligar, men du kan även fastna i mönster och krångla till det mesta.

  Många kort ifrån stora Arkanan visar att du är i en utvecklingsfas med dig själv, där du omstrukturerar sådant som är viktigt för att du ska må bra ända in i själen. Utmaningar och möjligheter som är markanta. Du kan även utveckla mer inom ett eller några nyandliga områden och endera höja din energi eller begränsa din andliga utveckling.

  I en tolkning är du den viktigaste, huvudrollsinnehavaren i den delen av din bok, för du kommer väl ihåg att jag skrev ifrån början att Tarot är som en bok, där texten skriver sig själv när vi blandar den för att läsa ett kapitel. Alltså den perioden i ditt liv som är aktuellt.

  Din tolkning är som en blueprint, alltså en förstahandsvisning av vad som finns i ditt liv, om du inte gillar det som är skrivet kan du ändra i det kapitlet, vilket då även kommer att ändra andra händelser framöver.

  Även denna bok kommer i en blueprint först, där jag får kolla igenom sidorna att allt stämmer, se om jag vill ändra på något. Men det gör jag sällan för jag tror att allt har en mening. Men om jag hade varit i 8 i Svärd hade jag korrigerat, fått en ny blueprint, korrigerat igen, ny blueprint och så vidare. För det är ett kort som visar på prestationsångest och att det är svårt att släppa och ha tillit. Jag har varit i det kortet, tagit lärdom och vet nu att jag alltid gör mitt bästa och att det är bra för stunden. Sean kan det alltid bli bättre, men det är vid ett annat tillfälle.

  En av de tydligaste metaforerna för mig har blivit en ödesdiger händelse i USA, när stormen Katrina drog in och ödelade, döda och förstörde hur mycket som helst. Folk där blev varnade innan, de fick rådet att lämna eller spika för ordentligt. En del tog rådet. Men en del som varit i liknande situationer tidigare tog inte det på det allvar som det visade sig vara. De förlorade en hel del, en del även sitt liv.

  Du kan alltså inte ändra vädret, men du kan ändra ditt förhållningssätt. Den process som du satt igång av tidigare händelser den kommer att påverka dig. Men du har ett val, hur stor denna påverkan kommer att bli till det yttre. I varje situation finns en lärdom, något som din själ önskar uppleva, men det betyder inte att du måste genomleva det, själen kan nöja sig med lärdomen, insikten för att du ska komma vidare.

  Jag har uppfattningen att min själ (och din) har valt vissa upplevelser i detta liv för att fylla en kvot av upplevelser. Det kan, tyvärr vara så att du valt en stor utmaning, som de flesta när det gäller kärlek, att bli besviken åter och åter igen. Ända till dess du har lärt dig att älska dig själv. Mönster som går igen i alla relationer, som att du kanske blir bedragen eller övergiven. Din själ peppar dig till att dra till dig detta obehag gång på gång, för att du ska ta lärdom och bryta mönstret. Men de flesta av oss väljer att fastna i självömkan och söka mer bekräftelse, vilket också är en lärdom. Frågan är när du anser att det är nog, när du anser att du är värd att älskas, men det sker knappast innan du älskar dig själv.

  Jag kan få frågan om en partner är otrogen, vilket jag aldrig svarar på, utan istället ser på varför den personen drar på sig detta mönster, för vi är alla speglingar av varandra. I grund och botten handlar det om att du själv inte anser att du är värd respekt eller ärlighet. Men kanske du tänker, det tycker jag visst. Ja, ditt ego tycker det, men tycker din själ det?

  Tarot är inte bara att spå sig, det är ett verktyg för att växla, varje tolkning för en period är din blueprint av vad din själ har som utkast. Är du smart kollar du med korten vad som är på gång och gör förbättringar i din blueprint.

  Men som sagt med väderprognosen i tanken, du kan inte ändra vädret, vissa vindar kommer att blåsa åt ditt håll oavsett du vill eller inte. Du kan välja att springa i motvind eller segla med i medvind. Men då behöver du först ana, ha kunskap om vart vindarna bär.

  I en tolkning, tänk logiskt och praktiskt, varför kommer en händelse, varför reagerar du som du gör, vad kan du göra åt det? Men naturligtvis kan du bara ta en tolkning för vad den är. Allt behöver inte vara så allvarligt, men det kan bli det, en av orsakerna till att du får denna bok med din första tolkning är att Tarot är så mycket mer än bara en spådom.

  Det är som skrivet var en blueprint av din kommande period och eftersom du är huvudrollen i ditt liv samt så smart att du valt en tolkning innebär det att din själ har gjort ett val. Din själ har talat om för dig att det finns möjlighet att bli mer medveten. Du kan få läsa ett utkast där du har möjlighet att göra ändringar. Men det är inte alltid så lätt, det kan ta några omgångar innan du ser mönstret som din själ har skapat för att du ska utvecklas.

  En del skapar vad vi kan se som enkla liv, eller enkla perioder som bara är så positiva, hälsan är på topp, arbete flyter på, ekonomin är en säkerhet, kärleken är harmonisk och allt det skapar en ro i själen. Det är också en period utan utveckling och själen kommer för eller senare att bli rastlös, för du som den du är idag, har bara ett liv på dig att uppleva det som din själ har valt.

  Varje utmaning ger dig två alternativ, endera köra fast i det och upprepa det, för dina medaktörer orkar inte hur länge som helst så förr eller senare är utmaningen över. Men du kan också vara och bli medveten och ta utmaningen och göra det bästa av det.

  Det sägs att livet inte alltid är en dans på rosor, helt sant för varje ros har en stam med taggar. Konsten är att lära sig stegen för att undvika taggarna men vara medveten om att de finns.

  I en tolkning ser jag alltid till de fem viktigaste områdena, även om de inte är viktiga för dig just nu. För tro mig, jag har mer än en gång haft dem som bara vill veta om kärleken. Men utan en tillfredsställande aktivitet (arbete), utan kontroll av din grund och trygghet (ekonomi), utan medvetenhet om hur du mår i en helhet (hälsan) och utan insikt (själen) kommer kärleken inte att växa. Alla dessa fem områden skapar dig och din utveckling, den ena utesluter inte den andra, eller den tredje, fjärde eller femte. De är energier som utvecklas tillsammans för att du ska vara hel.

  Det gör även att om inte din ekonomi fungerar då fungerar inte din sysselsättning för att du inte har ork på grund av bristande trygghet, din hälsa blir drabbad av stressen, det i sin tur kommer även att gå ut över området kärleken, för hur ska du orka älska i denna oro.

  Allt hör samman, alla dessa områden skapar den energi som du är i under varje period. När du lärt dig att både separera och sammanfoga dem kan du skapa bättre förutsättningar i alla områdena.

  De som oftast söker mest inom området kärlek är tyvärr de med mest krångligaste liv, för de är inte i kontakt med sin känsla vilket påverkar allt. För hur ska du orka jobba om du är olycklig eller rädd för att bli lämnad, bedragen eller inte vara älskad. Hur ska du orka ha koll på räkningar om i stort sett all tid går åt att fundera över kärleken? Hur ska du orka planera en sund kost och ta dig tid att motionera om tankarna är upptagna med kärleken?

  1-9 är de siffror som finns på 40 kort i Tarotleken. De visar på hur du agerar, känner, upplever och tänker i olika situationer. Det finns en mening med att varje kort kommer där det visar sig i en tolkning.

  Om du exempelvis har en fungerande arbetssituation så kommer inte några speciella kort att visa sig, så länge inget förändras.

  Ess i Stavar visar sig om du påbörjar något nytt, behöver inte vara ett nytt jobb eller ny arbetsplats, det kan lika gärna vara ett nytt projekt eller något som du kastar dig in i med övertygelsen om att detta vill du förverkliga.

  2 i Stavar visar sig om du känner att du nu kan ta allt till en högre nivå, om du är ambitiös och säker på vad du gör, när du förverkligar idéer.

  3 i Stavar visar sig om du vågar något utöver det vanliga, när du har extra energi, nya idéer och går utan för dina vanliga ramar.

  4 i Stavar visar sig när du har fulländat första steget i ett projekt, när du fixar något samarbete och förverkligar det som du är involverad i.

  5 i Stavar, som är det enda ”negativa” kortet i sviten av stavar, visar sig för arbete när du är stressad, frustrerad, maktlös, tappat ditt fotfäste, är i konflikter, jobbar för mycket eller är frustrerad för att du inte får uttrycka din arbetsenergi (=arbetslös).

  6 i Stavar visar sig när du får mer eget ansvar, större ansvar eller avancerar och känner dig nöjd med dig själv.

  7 i Stavar visar sig när du känner att nu jävlar anamma och blir mer fokuserad och envis på att förverkliga det som du är engagerad i.

  8 i Stavar visar sig när du får förslag, erbjudanden och när saker rör på sig, kommunikation och möten som ger dig fördelar.

  9 i Stavar visar sig när du jobbar på som bara den, övertid, andra tider, totalt engagemang som också kan vara uttröttande.

  10 i Stavar visar sig när du är på väg att sammanfatta något arbetsmässigt och är i ett slutskeende med full kontroll över vad som är.

  De 10 korten ur stavsviten från Ess till 10 visar först och främst på din arbetssituation, men det är inte bara arbete utan hur du agerar, hur du tar tag i saker, är du intresserad som tipsar jag om min bok ”Tarot 78 svar” där jag skrivit en tolkning till varje kort till varje element. 

  Detta var en kort beskrivning av alla korten, det är bara en beskrivning, sedan har de för betydelse var korten kommer i en läggning. Ovanstående kan sägas att det kan vara så om de kommer på position 3-6 i vad som kallas Keltiska Korset.

  Det finns olika utläggningar till korten, jag kan bara dra ett kort för en fråga och då kan jag också läsa från ovan. Men om frågan har med min hälsa att göra så får jag twista om betydelse och mer tänka på vad har det för betydelse med stavkort när det gäller hälsan. Även där som i vilket område det än gäller är det bara 5 i Stavar som visar på att något är stressigt och då mer en frustration eller maktlöshet.

  Är det för hälsan kan det vara magen som kört ihop sig av frustrationen, det kan vara allt ifrån en förgiftning till ren stress, men också maktlösheten av att inte må bra, att inte vara i sin kraft.

  Det är besvärligt om det är för ekonomin för då är det något som skapar en maktlöshet, en begränsning som då mer handlar om något som ska göras än om det hade varit mynt då det handlar mer om att resurserna inte ens finns.

  Lika besvärligt för kärleken, eller då kanske mer eftersom det oftast är den stora frågan för alla. Med 5 i Stavar kan frustrationen, irritationen, vanmakten ta plats istället för positiva känslor. Men det kan också vara en frustration i att inte vara i kontakt med sin partner som ibland kan vara läget i en distansrelation.

  Är det en själslig aspekt är det definitivt en begränsning, att inte vara i kontakt med sitt inre, att låta sig påverkas av yttre omständigheter.

  Som du kanske förstår har alla korten inte bara en enkel förklaring utan det beror på var de kommer, och de kommer alltid på rätt plats. Eller för vilken fråga, eller för vem du är, är du cool tar du det lugnare, är du intensiv skapar det mer irritation, är du praktiskt kan du bli grinig, är du analytisk kanske du tar tag i det som är omständigheterna eller blir provocerad till att agera utan tanke både före och efter.

  Populärt är att dra tre kort, och det gör jag mest i valsituationer eller om jag ska se på alternativ för dig, exempelvis om du funderar mellan två partners, två arbetsalternativ, två investeringar eller kanske du funderar över några utbildningar. I det så brukar jag alltid ha alternativ 1 som det som du redan är i eftersom det redan finns i ditt liv, det är din grund och sedan tre kort för vart och ett av de alternativ som är dina, men ofta lägger jag även tre extra kort för ett alternativ som du ännu inte tänkt på, allt för att få en balans.

  I trekortsläggningen ses det första kortet som grunden, det andra kortet vad som gäller du och det tredje kortet vad resultatet blir. Det är ett enkelt sätt att se på utgången av vad du kan välja mellan, sedan är valet ditt. Jag vet de som trots att första alternativet som då varit partner som den haft och andra alternativet partner som de tänker på valt det andra trots att det som finns varit bättre. Likväl som det finns dem som stannat kvar i det första alternativet fast det inte varit bra och andra alternativet har lovat kärlek. Det beror helt på vem du är som person, hur dina begränsningar kan styra dig. Även jag själv har varit dum nog av rädsla att ta det alternativ som logiskt verkat klokast med sedan visat dig vara det sämsta.

  Men även om jag är helt övertygad om att korten alltid har rätt och om jag skulle lyssna på dem är det inte säkert att allt till en början blir som jag önskar. Det är tyvärr så att saker som är i obalans kan behöver en utmaning innan vi är i balans igen.

  Jag är av uppfattningen att du egentligen aldrig kan välja fel, utan du gör ett val utifrån vad du behöver lära dig, däremot så kan du med hjälp av korten komma ”billigare” undan, använda cracks för att ta lärdomen men inte den tuffa smällen.

 • Text del 8 Väderleksprognos


  Det finns många olika läggningar, helt beroende på vad du önskar läsa ut, en av de bästa jag vet för dem som ska lära sig tolka Tarot är Elementstjärnan som jag skapade ifrån en shamansk ritual där du ser till alla elementen och lär dig att förstå korten men när du vill ha en läggning som ger mer då använder jag mig av en stjärna (utläggning) som kallas Keltiska Korset, det är min favorit, men jag har byggt om det lite. Den stjärnan har som allt.

  Den visar på hur du är, hur du mår, vad du tänker, vad du känner, hur du agerar. Den visar på vad som finns omkring dig som påverkar dig, det visar även på den röda tråden i ditt liv för den perioden. Den visar på vad som uppdelat i fyra perioder av ditt liv. Det kan vara dagar, veckor eller månader. År skulle jag undvika. Orsaken är att veta fyra år framåt kan mer begränsa dig än att ge dig vägledning i vad du kan ändra.

  Orsaken till att jag ser det som en begränsning är att jag önskar att du ska använda Tarot som ett verktyg till att lära känna dig själv bättre och att se på dina mönster. Ändra dem och istället börja ta tag i dina möjligheter vilket kan vara svårt om du får veta fyra år framåt och bara tar för givet att det måste vara så i fyra år. För på din spelplan har du den fria viljan att ändra, bryta mönster när du väl är medveten om dem. Du behöver se ett större och annat perspektiv av din tillvaro men fyra år är väl lång tid.

  När jag började tolka Tarot mer som ett yrke i början på 90-talet då tolkade jag för fyra år framåt. På den tiden hände i stort sett lika mycket i någons liv på de åren som det idag händer på fyra månader. Tiden går snabbare, vi är mer medvetna, vi vågar mer förändra, i alla fall de som söker att utvecklas. Kanske det är internet som är en del bakom det, eller några planeter som ger energi till att vi utvecklas fortare, spelar egentligen ingen roll. Energierna går fortare, folk är mer medvetna om sin egen kapacitet vare sig de tror på nyandliga ting eller inte.

  Om du ser Tarot som en väderleksprognos är det lättare att hantera vädret fyra månader framåt än att du ska planera för fyra år.

  Om du ser Tarot som en spelplan i ditt dataspel är det lättare att hantera och agera för en fyramånadersperiod än för fyra år, det är mer översikt på fyra månader, mer hanterbart och du kan skapa förändringar som gör att det som du planerat fyra år framåt får helt andra aspekter. Du får lättare att skapa mer fördelaktiga händelser för dig själv.

  För mig är en framtidsprognos ett verktyg och en perfekt synkronisering i dina val, eller det som du kanske bara vill stanna upp i. För det är inte alltid som vi söker förändringar, tvärtom kan det mera vara att få en förstärkning, en bekräftelse på att allt kommer att vara stabilt.

  Om du trivs på ditt jobb, eller har den perfekta relationen, eller mår bra, trygg i din ekonomi eller känner att du utvecklas åt rätt håll. Då kan det vara tryggt med en tolkning som bekräftar det men det kan också då vara att du inte får de svar, den bekräftelse som du söker. Det är då jag tycker Tarot är så perfekt, det visar på att denna stig i livet är du på nu, ska du stanna kvar, ska du förändra, vad är meningen?

  Ja, vad är egentligen meningen med att spå sig i Tarot?

  Jag ser det som en möjlighet att ta kontroll över sitt liv, över de val som vi gör, och kan göra, vad vi kan välja bort, vad vi kan ta lärdom av, när vi kan slappna av, bara vara och veta att allt flyter på likväl som när vi kan vara beredda på att det inte blir som planerat.

  Kanske du har planerat en resa och så säger jag inget om resan, lugnt, men om jag säger att en planerad resa inte blir av då bör du vara beredd. För det som är planerat det är, det är när det försvagas eller förstärks som korten visar på det.

  Jag vet de som ansett att jag varit knäpp när jag sagt att de ska flytta, de ska minsann inte flytta, de har nyss flyttat. Men korten visar på en flytt och en flytt blir inte bara när du tänkt det, utan även när ditt undermedvetna, din själ har planerat att du ska genomgå denna förändring.

  Även om du bor i ditt dröm hem som du flyttade in i bara för en vecka sedan kan korten visa att nu är en flytt på g. Du kanske inte vill medvetet. Men det kan hända mycket, kanske du bryter upp ifrån den perfekta relationen, kanske ditt hem brinner ner, eller något annat sker som gör att det inte går att bo kvar. Något som du medvetet inte planerat men som ändå finns i ditt liv framöver.

  Du kan välja att stoppa huvudet i sanden, inte vilja veta och ta smällen när den kommer, eller så kan du vara förberedd.

  Men det kan också vara så att du inte vill flytta, du kanske har blivit vräkt och så säger jag att det finns en förändring i ditt hem som att du blir tryggare, stannar kvar i det som är, och vips så sker denna förändring, något mirakel sker som gör att du får bo kvar.

  Du kanske bryter upp ifrån en relation, antar att det är du som ska flytta, för du har inte råd att bo kvar, men så blir det en lösning.

  Ibland sker ting som vi inte har en medveten aning om, för i min värld så vet din själ, den har redan valt. Sedan är ditt ego, du som person fast i dina mönster och förutfattade meningar som kan göra att du tror att saker kan vara på ett sätt men som sedan visar sig vara helt annorlunda. I följande text vill jag förklara utifrån mina tankar på vad jag tycker att du ska agera i för att skapa det bästa av din framtid.

  Men först, ta och tänk efter lite på vad du har för tankar om framtiden, bäst är om du gör det innan du lyssnar på tolkningen. Tankar som hur du tror att du kommer att må, hur kommer din hälsa att vara? Hur tror du att din arbetssituation kommer att se ut? Kommer du att gå någon utbildning eller kurs? Hur ser du på din ekonomi?  Vad har du för tankar om kärleken, vara i en relation, bryta upp, gifta dig, barn?

  Planerade semestrar, boende och så vidare…

  För mig är Tarot dessa härliga 78 symboliska bilder baserat på ett system. Naturligtvis tolkat utifrån min erfarenhet, både då min personliga men lika mycket ifrån en koppling av min erfarenhet med all kunskap som jag har. Då baserat på utbildningar av bland annat Neale Donald Walsch (samtal med Gud), Arielle Ford (Soulmate), Anthony Robbins (Im not your guru – Netflix), en utbildning i NLP och Time Lines samt shamanutbildningar. Jag har även studerat Martinus Kosmologi samt astrologi och Colour Energy och många andra läror inom new age (du finner texter om ämnena inne på www.vipstar.nu).

  Dessa läror påverkar mig i mitt sätt att tänka, som att jag alltid ser att vi är i en siffra, i ett element, hur planeter och stjärnor påverkar. Jag har alltid dem i tanken undermedvetet likväl som färgernas, energiernas påverkan. Ifrån alla lärare har jag mitt sätt att tänka, som är min sanning, den påverkar alltså mig till att vägleda dig och eftersom jag tror (vet) att allt är en perfekt synkronisering så blir det bra även om det inte är din sanning.

  Jag har övertygelsen om att min själ (och din) har valt allt i detta liv och med allt så menar jag olika händelser baserat på hur du spelar ditt spel. Jag ser det också som att visa händelser behöver vi gå igenom, själen behöver vårt jag till att uppleva något som kan vara allt ifrån en sorg till ren bliss.

  Jag är också av uppfattningen att vi alla har valt när vi ska dö. Därför klarar vi oss genom ett mirakel när inte tiden är inne, för det var inte vår tid helt enkelt. Men vi var på ett sidospår i spelet, eller så behövde vi detta uppvaknande som ofta en tragisk händelse leder till.

  Jag är inte rädd för döden, den är vald, jag kommer inte ifrån den, utan bästa är att ge järnet den tid som jag har kvar. I september 2017 var jag i USA och gick en kurs för Neale Donald Walsch om just ämnet döden. Sedan dess är jag mer tryggare i min uppfattning vilket testades redan på vägen hem. Helt plötsligt strax innan London började planet att skaka av ett oväder. De varnade och till och med flygpersonalen var fastspänd. En kvinna tre stolar ifrån mig blev helt hysterisk och flygpersonalen kunde inte ens knäppa loss sig för att trösta henne, de hade flugit runt i planet så skakade det. Jag reagerade, tänkte oj, det är illa, kommer vi att störta? Sedan tänkte jag, okej, endera har min själ valt i så fall att min tid är inne nu eller så klarar jag mig i ett ytterligare mirakel och så fortsatte jag att sova. Men innan jag blundade tittade jag på min väninna som gått kursen med mig, hon såg nog inte ens det, inne i filmen som hon var.

  Jag har en egen tanke om detta med tid att dö, för en del frågar, men de som tar livet av sig då? Genom att ha sett många tidigare liv där personer valt att genast gå vidare in i ljuset, eller bli en osalig ande men även de gånger när de tagit sitt eget liv befunnit sig i en gråzon. Det kan låta hemskt med en gråzon, men det jag lärt mig av mina andliga kontakter är att när någon avslutar sitt eget liv innan det var menat att ta slut, för vi har alltid den fria viljan. Då hamnar den personen i en grå zon, tänk dig att någon ska leva tills de är 64 år och så tar de livet av sig vid 42 års ålder. Då får de vänta i sin gråa zon i 22 år. Uj, kanske du tänker det är lång tid, men tiden är alltid nu och i den sfären är kanske 22 år lika med en sekund medan de händelser som vi måste leva här är 22 år. Det behöver gå 22 världsliga år för att den själen ska vara ikapp sin tid.

  Det finns de som frågar mig om jag kan se när de ska dö, det kan jag säkert, men jag vill inte, jag vill hellre koncentrera mig på den tid som är här på jorden. Det finns även de som frågar om jag kan se när någon som står dem nära ska dö, något som jag absolut inte svarar på heller. Dels för att vi inte ska veta och vi kan lika gärna vara trevliga direkt istället för att ”fjäska” när vi misstänker att vi förlorar någon. Sedan så tycker jag inte att någon annan har rätt att veta när någon annan ska dö före dem.

 • Text del 9 Hälsa, andlighet


  Ser jag död i korten? Ja.

  Men om jag skulle se att du kommer att dö under den tid din tolkning gäller för kommer du inte att veta det, jag kommer inte att berätta. Jag har sett att när någon dör så ändras energin i korten, de får en helt annan betydelse än när livet fortsätter här. Förr så brukade jag skämtsamt säga att om jag ser att du dör då kommer jag inte att säga det utan lova dig guld och gröna skogar. Men det gör jag inte, för om du har en fantastisk period kan det hända att du tolkar det fel.

  När din tid är inne, då är den inne, så enkelt är det, men det är väldigt sällan jag ser sådana saker och alltså inget som du ska leta efter i en tolkning utan ta till dig livet istället.

  Mitt eget liv har gett mig kunskap, de gånger jag varit (över) dramatisk, men även andra hälsobetonade händelser; deprimerad (väldigt sällan numera), haft prestationsångest, varit småsjuk som i en förkylning till TBE (hjärninflammation av fästing) krockskador, suttit i rullstol, gått igenom provrörsbefruktning, kejsarsnitt och dött på operationsbordet. Vistas på Hälsohem och vitlöks fastat i 3 veckor. Men mest god hälsa,  även om det inte varit prioritet i mitt liv, men hälsa är något vilket vi oftast tar för självklart tills vi mår dåligt. För mig är när jag pratar om hälsa allt ifrån en tanke till en sjukdom till ett allmäntillstånd.

  Jag tror att allt alltid startar med tankens kraft, vi tänker något, oftast negativt och ger det massor av energi (du vet det där med viken varg vi matar). Vi oroar oss och skapar låg energi vilket är att säga välkommen till obalanser.

  Jag är av den uppfattningen av att alla sjukdomar går att bota, men inte alla människor. För det handlar om din tanke, din vilja, vad du väljer. När jag ser en obalans i korten försöker jag på bästa sätt att finna orsaken och olika alternativ till lösningar.

  Jag har lagt kort för dem där jag sett att bröstcancer varit på väg att formas, tipsat dem om att ta sig till läkare snarast. För även om jag tipsar om alternativ som jag anser vara det bästa så bör du alltid kontakta läkarvården vid en sjukdom. Det är den perfekta synkroniseringen när du bokar en tolkning och får vetskap, meningen är att du ska stoppa det i tid eller förhindra det från att bli värre. Jag ger ofta tips om färger när det gäller obalanser, men jag tror tyvärr inte att lite färg kan ändra allt, men en bra start. Färger är för mig energi och vi består av dem, vår aura och obalanser kan ändras med mer färg. Jag är helt emot svart som färg som är en ”dödande” färg. Jag brukar beskriva det med frågan – Om jag häller upp vatten ur kranen i ett glas, lägger på ett lock, vill du dricka det om några timmar eller väljer du vatten ur kranen? De flesta väljer fräscht vatten. Men om detta vattenglas står i några dagar, vill du dricka det eller föredrar du vatten ur kranen?

  För när vi bär svarta kläder, svart är den tyngsta energin då kan ingen energi cirkulera, ingen energi far ur dig och ingen ny energi tas in utan allt stagnerar i din kropp. Läckert? Nja, inte enligt mig, du blir avdankad helt enkelt och din kropp får inte den energi som den behöver, för den behöver mer än god kost och motion, det är energi men det är färger med. Klart om du äter hälsosamt och rör på dig tar du in mer fräsch energi men den svarta kommer att stagnera den vilket som.

  När jag är inne på svarta kläder vill jag bara även förmedla att det inte är vidare sunt att bära svarta kläder och hoppas på en romantisk passionerad relation.  Du får sedan se hur läcker som helst ut i svarta underkläder men jag kan lova att relationen inte håller såvida ni inte båda stagnerar av gammal vana och rädsla, men passionen kommer att dö ut. Så vill du inte för din hälsas skull avstå från svart gör det för kärleken. I den meningen är jag som det svenska systembolaget, jag försöker att få dig att förbättra något vilket inte gör att jag kan sälja min produkt. För desto mer svarta kläder på folk, desto mer tragedier och desto mer tolkningar.

  Visar sig alltid en sjukdom?

  Du kanske har diabetes eller någon skada och så talar jag inte om det i din tolkning? Det är för att korten inte visar på någon förändring, de visar på det som är viktigt för dig att veta under perioden. Du kanske är heltidssjukskriven och jag inte ens nämner det, utan pratar om din sysselsättning istället. Få personer ligger bara på soffan även om de är sjuka, och de få som ligger de orkar nog inte ens tänka på att beställa en tolkning.

  Jag tycker inte om ordet sjukdom, sjuk dom. Alltså ett dömande av att något är sjukt. Jag ser det hellre som en begränsning, eller en utmaning och är helt övertygad om att din själ har valt det mönstret för en lärdom, men även att du har bokat en tolkning för att uppmärksamma mönstret och börja ta dig ur det.

  Men det är ditt val, din fria vilja, men rekommenderar jag dig en akupunktör, en osteopat, en naturläkare bör du lyssna men även kontakta läkarvården.

  Viktigt med det jag säger om hälsan kan vara för dig att må gott när du mår bra, men om du går in i en låg period även veta när den tar slut. För har du någon gång varit riktigt nere? Det är då vi vet att all tid är nu. För upplevelsen är att eländet aldrig kommer att ta slut, det kommer att vara så här för evigt. Vi gräver ner oss allt djupare, men det kommer en dag då det lättar, förhoppningsvis för att då får en insikt att hålla fast dig i och inte för att ditt liv avslutas.

  Om jag säger att du har en låg period i exempelvis november, då många blir höstdeprimerade. Ok, vad kan du göra åt det? Du behöver vara i denna depp, annars skulle den inte visa sig. Din själ har valt det som en lärdom. Men du kan ta lärdomen och besluta att det är sista gången.

  Du kan även under den perioden ge dig tid att vara låg, att fundera ut på varför? Det kan vara så att en händelse under den perioden för många år sedan skapat denna obalans och att du reagerar med att nu är det november igen, du ställer helt enkelt in dig på att vara låg.

  Mitt tips vid deppiga perioder är att -släng dig på soffan med en bunt choklad, ladda mer romantiska och vemodiga filmer, släpp kontrollen, ge dig hän i känsloupplevelsen, lite trevligare än att bara stirra in i väggen, men då gäller det att du är förberedd innan du går ner dig.

  Säger jag att det handlar om en veckas begränsning, planera då inte in så mycket just den veckan. Ha i beräkning att du kommer att vara ur spel och ge dig tid att vara det. Om du aldrig var ”sjuk” skulle du inte heller kunna uppskatta de stunder du mår bra. Hur har du det med tacksamheten över din hälsa? Är du tacksam för att du i alla fall kan läsa detta, eller höra det, att du har förmågan att boka en tolkning? Det är inte alla som kan det.

  Jag kanske berättar att du är sjuk i en period, gör det inte värre än vad det är, ta tiden till att vila ut.

  Jag kanske berättar att du hamnar i en olycka, ja, för sådant berättar jag för att du ska kunna ändra skeendet. Jag berättar hur länge du kommer att vara dålig och då är det upp till dig att göra det bästa av situationen. Häng inte läpp, se det som ett tillfälle att bromsa och finna ut mer av vem du är.

  Jag kanske berättar att du har något med dig som visar sig vara en så kallad sjukdom som bara är, men så länge det inte blir värre gör ditt bästa av läget.

  Jag kanske berättar att du blir deppig, - ät choklad. Ärligt, ja, choklad har ett ämne som stimulerar hjärnan, men då pratar jag inte om typ mjölkchoklad eller vit choklad utan mer den mörka varianten.

  Jag kanske nämner att du blir vitalare = Jippie!

  Eller sportigare, börjar springa, gå eller börja med Yoga eller något annat som stärker din fysik.

  Jag kanske nämner att du kan gå upp i vikt, se det som en varning, vill du eller inte? Eller att du trivs med din kropp, härligt. Något jag brukade undvika men numera tar upp när korten visar att du fastnat i ett beroende, av godis, mat, alkohol eller droger. Det är mer vanligt än vad många tror att kvinnor småsnuttar ett glas vin nu och då (men även annat) för att stilla sig från stress. I längden är det ingen vidare bra lösning.

  Din hälsa är ditt välmående, din grund för hur du agerar i den period som är aktuell, har du energi eller inte? Oroar du dig eller är du cool? Slappnar du av eller stressar du?

  Vid en obalans, försök att se efter vad du vinner på det, första bästa är att acceptera så att du kan göra något åt det.

  Alla är vi sjuka vid något tillfälle under en period, för någon dag eller kanske till med någon månad. Men varför har du skapat denna obalans? Det är den viktigaste frågan. Tänk nu också på att med din hälsa handlar det om dig, hur du uppfattar dig, hur du uttrycker din energi.

  Vad menar jag med andlig utveckling i en tolkning?

  För jag tar dem i turordning, först ser jag på dig, sedan på din hälsa, sedan på andligheten, efter det på kärleken för att sedan på arbete och ekonomi. De fem viktiga områdena i ditt liv.

  Som du kanske anar har jag även erfarenhet inom detta område, jag har testat på det mesta, men jag är pragmatisk och analyserande och kritiskt. För mig är Tarot kopplat till olika ämnen att hantera korten via. Sedan finns det saker om jag tar avstånd ifrån som kanalisering. Det anser jag vara farligt om det inte hanteras rätt, grundat på erfarenhet av de jag har fått hjälpa genom åren som blivit mer eller mindre ägda av en annan energi.

  Min andlighet har jag fått gratis till en början, det var ett ämne som var öppet hemma där de både la kort, hade seans och pratade med andar. Sedan har jag utvecklat de områden som jag trivts med, för andlighet ska vara kul. Inte en kamp om att vara bäst och få bästa resultatet hela tiden= bekräftelse, som jag skriver lite mer om framöver.

  När det gäller din andlighet bör du först vara medveten om att du är en själ, att du är medial, sedan kanske du har en inre önskan att utveckla mer av det. Men det kan också vara så att du inte har det, att du bara tycker att vissa saker är spännande, som att spå sig. Det är helt okej i detta liv. Något annat område kan vara viktigare för din själ att utveckla sig genom.

  Jag har använt en mekaniker i ett exempel om andlighet. Tänk dig en man, ca 40 år, uppvuxen i det svenska familjehemmet, träffar sin fru ute på dans, utbildat sig till mekaniker, fast jobb, två barn, villa i förorten, en Volvo och en hund. Han kan vara mer andligt utvecklad än det medium som du följer på ”Det okända”. För han kan ha funnit sin inre ”spirit” det som gör hans själ lycklig. Han behöver inte mer, även om andra kanske tycker att han har ett fattigt liv för att han inte tror på spöken och andar. Han har sin inre trygghet, han lever efter sina värderingar. Medan mediet som du beundrar kan ha en sida som du inte är medveten om (tro mig, jag har sett det mesta). De som är inne på området andlighet blir ofta väldigt fascinerad av all mystik, själv så har jag större tillit till den som inte söker bekräftelse. Mediet kanske kämpar med sin andlighet, sina tvivel, blir pressad av all bekräftelse och allt som den ska leva upp till.

  Jag har mött många så kallade medium som är veganer, inte röker, dricker, som har perfekta relationer, som är ödmjuka och som de flesta upplever alltid är i kontakt. Hälften av dem när de tror att ingen ser kastar i sig korv, kedjeröker, har alkoholproblem, byter partners (bakom ryggen), är självupptagna i sin rädsla att inte leva upp till vad de tror förväntas av dem.

  Få människor och då även medium vågar vara mänskliga, för de är noga med sin framtoning för att bli bekräftade.

  Jag är himla bra på att bekräfta mig själv, så håll i dig nu, jag älskar blodpalt uppstekt i mjölk med lingonsylt, jag röker en cigarr vid lust och snusar hela tiden. Jag tar gärna ett glas vin, eller en öl eller en drink ute i solen. Jag har haft relationer som inte är perfekta och jag har tvivlat på min andlighet (tills jag var i Ukraina). Jag kan vara väldigt självupptagen men jag har en önskan om att alla själar ska vara trygga i sig själv, så som jag upplever att jag är, det är så vi får freda på jorden.

  Oprah pratade i sina program om ”the spirit”, anden, själen, ditt inre. Du är inte bara en fysisk kropp som agerar, du har en själ som bor i din kropp. En själ som längtar efter att få uppleva, växa, utvecklas och som kan göra det genom att leva ett fysiskt liv. Din själ kan också välja att vila eller att vara en andlig ledsagare.

  Men i en tolkning eftersom du är här och nu så menar jag din inre utveckling. Andlighet kan vara allt ifrån en religiös övertygelse till en nyandlig utveckling. Det som ditt inre längtar efter att få mer kunskap om. Det kan vara något fysiskt, att skapa balans, du kanske utvecklar någon helande metod, går en kurs i Reiki, eller Body Harmony, eller blir zonterapeut?

  Men du kan lika gärna vilja utvecklas via Tarotkort, eller astrologi, eller drömmar eller stärka dina mediala förmågor. Ibland syns det tydligt inom vilket område du lägger ner din energi och ibland kan det vara att du provsmakar här och där. Men i vilka perioder, och vad ger det dig, det är sådant som jag försöker vägleda dig i.

  Alla har en andlig del inom sig, även om de inte strävar efter att bli ett medium. Ibland går det lite hype i andligheten, vissa perioder ska alla hålla på med healing, eller tala med djur, lägga kort, tolka drömmar och självklart drömmer de flesta om att vara bäst. Det är en bra sak. Om det är för att du vill vara bäst på att vägleda andra och inte bara få bekräftelse.

  I min värld, alltså i min tanke, anser jag att alla är mediala, mer eller mindre. Det är ett sinne som alla kan utveckla, mer eller mindre. Det beror på intresse och vad din själ har valt. Kanske du verkligen brinner för att veta mer, du kanske är en djup filosof som söker kunskap hela tiden. Kanske en gammal själ som saknar några svar eller bara vill förstärka den kunskapen som du har med dig?

  Alla kan tolka Tarot, det är ett system, sedan gäller det att förstå det, ungefär som ett språk, du kanske bara kan några ord ifrån början, till slut sätter du ihop meningar. Min själ brinner verkligen för Tarot, för det är givande, analyserande, ger mig kontroll, stärker min fantasi. Fantasi skrev jag, för det är för mig nyckeln till intuitionen. Intuition har alla, mer eller mindre. Det gäller att du ska våga lyssna till den.

  Lyssna till ditt inre som redan vet, men stå också med en fot i logiken. Ofta tjatar jag (det är min upplevelse) om att vi bör vara medvetna om att hjärnan består av den vänstra hjärnhalvan som är logiken och den högra som är intuitionen. De kan fungera var för sig, vilket inte är ett bra alternativ, men när vi kopplar samman dem då får vi kontakt med vårt högsta jag.

  I all andlighet behöver vi logiken, allt för att skapa balans, för en baksida med andlighet är rädsla, ibland så fungerar troligen inte din intuition som du önskar för att du är rädd eller osäker, utifrån det skapar du tankar som inte har någon logik. Men om du bara tänker logisk följer du inte känslan och även baksidan till logiken är rädslan. Rädd att inte ska bli som du tänkt och planerat eller att du ska ha kontroll.

  Andlighet är så mycket mer än bara ett intresse, det är din grund, ditt inre som längtar efter utveckling som då kanske inte bara handlar om en kristall, en dröm eller ett andligt budskap. Det handlar om vem du är, innerst inne, din själ som har beslutat att utveckla och gå igenom olika faser i detta liv som du lever nu. En del bryr sig inte, de tar dagen som de kommer, är de då ointresserade av sin andlighet? Det kan vara så att de är nöjda med livet som det är, att de har en inre andlig frid.

  Mest möter jag i tolkningar de som söker, de som inte riktigt har funnit fokus i sin andlighet, men jag möter även dem som har en klar inriktning. De vet vad de vill utveckla i detta liv. Så länge jag inte kommenterar att något oväntat sker så kan du vara säker på att du är på rätt nivå gällande andligheten.

  Om du söker något speciellt inom andligheten och vill ha förtydligande skriver du vilka alternativ du har. Jag lägger då tre kort för varje val och berättar hur alternativen ser ut. Men tänk också på att de alternativ du väljer mellan idag är utifrån där du står i din andliga process nu. I och med att du utvecklas så utvecklas även dina val.

  Det ena utesluter inte heller det andra, vilket innebär att du kan ha flera alternativ som du är intresserad av nu och som du kan utveckla dig inom.

  Själv tycker jag att jag är bäst på att tolka Tarot, men jag passar inte alla, för vi är alla olika, en del vill inte höra det som jag säger och då finns det någon annan för dem. Som i området kärlek där det kan tyckas att jag inte går in i ämnet med liv och lust. Vräker mig i otrohet, passion och allt som kan hända.

  Vill du veta mer om andlighet så tipsar jag om två av mina sidor. www.vipstar.nu som har en grund om olika ämnen men där jag också samlar vänner som jobbar inom olika områden.

  Den andra sidan, låter ju passande ;) är min egen – www.ylvatrollstierna.se där jag har ett medlemskap vilket innebär att om du är medlem där har du fått denna tolkning på din egen sida där inne och kan även lyssna på denna text. Men du har även har tillgång till texter som jag samlat under ”Inspirit” som är uppdelat i nio delar om det mesta inom nyandlighet, med texter, ljudfiler, filmer och webinars.

 • Text del 10 Karma


  Karma är också ett ord som är förknippat med andligheten, vad är karma. Det finns många beskrivningar av det ordet. Så som ovan så som nedan är väl den vanligaste. De du gör mot andra kommer tillbaka vilket skapat ordspråket – gör mot andra som du önskar att de ska göra mot dig.

  Jag pratar om ditt karma i tolkningen, med det så menar jag vad är din utmaning i ditt spel under denna period. Vad är det för energi som du har skapat, vilka mönster finns med dig, vad bör du lära, vad bör du släppa, vad bör du förbättra för att vara på rätt spelplan, för att höja din nivå. Vilka områden är din akilleshäl? Men det kan även vara bra karma där du är i en period där du skördar.

  Karma är också något att ta lärdom av, är det mer eller mindre en utmaning handlar det om att du bör bli medveten om vad du har skapat eller inte skapat, vad du undanhåller ifrån dig själv. Kanske din karma är att jobba på prestationsångest eller en känsla av missnöjdhet. Se på motsatserna, belåtenhet och förnöjsamhet som är det som du undanhåller dig själv.

  Karmat visar även på mönster som du kan ha fastnat i. Varför? Kanske det viktigaste i din tolkning att lägga fokus på om det är en mer tuff karma, alltså något som känns jobbigt som du helst inte vill se eller gör ditt bästa för att undvika. Men eftersom det kommer upp nu har du även din bästa energi till att jobba bort denna aspekt. Missa inte möjligheten.

  I det positiva karmat kan du bara vara, tacksam kanske att du slitit och nu äntligen kan ta det lugnt en period, men det utesluter inte att det kan finnas småsaker, små bekymmer som du får deala med under perioden.

  Innan jag går över till ämnet kärlek så kommer jag till ämnet alkohol, det är en ”bov” i många relationer. Är det inte tragiskt att ett ämne får ta kontroll över någons liv?

  Jag har uppfattningen att de som blir alkoholister är väldigt känsliga personer, de är i sin känsla hela tiden och orkar inte hantera den. Det blir helt enkelt för mycket känslor. De dövar det genom att dricka för då vet de inte längre vad so är verklighet eller dimma och inom kort så kommer de även att tuppa av, kanske efter att ha fått ett vansinnesutbrott, baserat på rädsla och maktlöshet.

  Många medier är alkoholberoende, det är en flykt ifrån alla de känslor som de inte kan hantera. Det är inte bara kul och spännande att vara ett medium. Det finns saker som inte är så lätta att hantera. Det kan vara mycket död och elände, en maktlöshet över hur världen kan vara så grym. De kan både se händelser som kan vara värre än vissa kriminalare och dessutom i det är det inte på en skärm utan inne i deras huvud. Lidanden som kan vara svårt att få en balans till.

  De kan även skapa energitrådar till andar som har fastnat i något trauma, och tyvärr, andar får energi av energin av alkohol och tobak. Vilket gör att det blir mer påtagligt, och sedan är cirkeln igång.

  Men även inom kärleksrelationer kan alkohol vara ett aber. Det finns de som inte vet att deras partner har problem när de går in i en relation likväl som det finns dem som tror att de kan rädda någon som har problem med alkohol genom att älska dem.

  Jag har själv varit i en relation med en man som hade alkoholproblem, innan den relationen var jag inte trygg med tidigare relationer heller när det gällde alkohol. Ett mönster som fanns med mig genetisk då min morfar hade problem och var allt annat än trevlig. En rå modell som jag växte upp med. Jag växte inte upp med min far som inte hade problem.

  I mitt mönster var jag inte värd respekt utan sökte rädslan, för de som inte kan hantera alkohol är rädda.

  I min värsta relation där jag fick mycket erfarenhet i hur en del kvinnor kan fastna i relationer och inte komma ur dem så levde jag med hot så länge han drack. Han slog mig aldrig, men hans hot gjorde att jag inte vågade bryta upp, det i sin tur byggde på att han från början lovade att skärpa sig, vilket han gjorde men aldrig tillräckligt och till slut var jag fast i maktlöshet (utan att dricka).

  Jag var rädd för mina barns liv, och för mina djur. För jag har hängt runt hans fötter när han i fyllan skulle slå ihjäl mina hästar med en yxa för att jag inte gjorde som han sa. Tro mig, jag vet maktlösheten som kan uppstå. Jag har ingen bra lösning för dig om du skulle vara eller hamna i en sådan relation.

  Jag hade tack och lov tur med vän som sa ifrån till honom att han förstod att nu var det allvar, att han inte skulle vara en del av mitt liv. Dagen efter flyttade han ut. Ett problem i detta var att denna partner var så snäll när han var nykter, men det behövdes bara två öl för att han skulle vara igång. Om han inte hade hotat och jag varit i det läge jag hade varit hade relationen tagit slut tidigare. Men allt är en lärdom. I många år avskydde jag mig själv för att jag hade valt detta. Nu försöker jag ta lärdom, jag försöker förstå vad jag valde att utveckla mig med. Jag är också tacksam mot hans själ som valde att vara en skitstövel för min skull för att jag behövde en lärdom. Vilket inte innebär att jag gillar honom.

  Genom åren har jag tyvärr tolkat för många kvinnor (ingen man) som levt i liknande kaos, till och med dem med skyddade identiteter som flytt runt om i landet för att överleva, en av dem hade varit gift med en polischef och var helt utlämnad. Det finns kort sagt skithögar överallt.

  Enda möjligheten innan en sådan relation är att älska sig själv, vara i sin egen styrka, stå upp för sina värderingar, aldrig fortsätta eller en inleda en relation av omtanke, eller förhoppning på att rädda någon annan. De blir inte räddade av kärlek, de blir räddade av krav.

  Du kanske känner någon som lever i en relation med någon alkoholist för jag hoppas verkligen inte att du gör det. De är medberoende och så länge de inte sätter en gräns kommer denna cirkus att kvarstå. Kärlek är att ge allt med risk att förlora allt. Det vill säga, jag går om du inte förändrar dig, och sedan gå om ingen förändring sker.

  Medberoende och bekräftelse är de största bovarna när det gäller kärlek. För även den som lever med någon med problem vinner något på det, annars skulle de inte vara i situationen. De vinner inte kärlek, den äkta, men de kan känna en inre belåtenhet av att de är ädla, de kämpar, de finns där, de sviker aldrig och i det finns falsk bekräftelse som de mottager och ett medberoende på att bekräfta att de inte duger, men om de kämpar lite till så.

  Spelar ingen roll hur mycket några kämpar, vi kan aldrig rädda någon som inte vill bli räddad. Så länge som personen får bekräftelse så fortsätter detta spel. Men det kan ha en mening, kanske dessa två själar valt att kämpa i detta, men i det finns också ett val, den fria viljan, karmat att välja att se och gå vidare, att älska någon så mycket att man vågar släppa den fri med risk att den faktiskt kan dö.

  Känner du att du är i en liknande situation eller att jag tar upp det så googla på medberoende, finns även grupper och kurser och medberoende är vi alla i alla relationer mer eller mindre.

  Det kan vara så att jag missar att du är i en sådan relation, för det är din tolkning, eller för att korten inte vill belysa det just nu. Det är ingen ursäkt ifrån min sida, utan helt enkelt att jag har tillit till att korten alltid visar på det som är viktigast, även hur bedrövlig en sådan situation kan vara kan det finnas både något som är bedrövligare eller positivare som nu ska vara i fokus. Men det som verkligen ska vara i fokus det är du. Därför bygger jag upp hela tolkningen kring dig och ger dig en känga, provocerar dig där du behöver vakna upp eller peppar dig där du behöver mer stöd.

  Nu kan det låta som att i en tolkning är allt bedrövelse, så är det inte, men en lustig sak som jag har märkt genom åren är att det är lättare att sätta fokus på negativa saker för de allra flesta. Om jag skulle säga att hela ditt liv håller på att rasa samman (vilket jag aldrig skulle säga, eftersom jag tror att allt har en mening och att det finns lösningar på det mesta, ja, allt) men om, då skulle du säkert sucka och bara anta att så är det, så blir det. Men om jag skulle säga att du skulle vinna miljoner då skulle du ifrågasätta mig, -va, nej det är inte möjligt, tror du verkligen det?

  En sak är klar jag tror aldrig. Om jag skulle råka säga de orden i din tolkning då ber jag om ursäkt. Jag ser i korten, jag känner in, jag uppfattar, men jag tror aldrig. I så fall skulle jag inte behöva varken korten eller min kunskap utan du kunde jag sitta och tro (gissa) hela tiden och det är du inte hjälpt av.

 • Text 11 Kärlek


  Kärleken ja! Det ämne som verkar vara viktigast för de flesta. Det är området jag ser på efter din andlighet. Kärleken är störst, i alla fall enligt de flesta och det är också det största området för de flesta. Alla drömmer väl om den stora kärleken, partner för evigt? Det finns undantag, det finns dem som vill leva singel eller tillsammans med mer än en. Men generellt söker de flesta en livspartner.

  Jag själv har en ungdomsförälskelse som lever i mitt minne, även om jag vet idag att det inte hade varit min stora kärlek, men minnet är en upplevelse. Jag har varit in och ut ur långa relationer då min uppfattning har varit att ge allt för att det ska hålla länge. Min första riktiga relation (sambo) låste in mig i en garderob, min andra var för trygg och för vanlig och många år efter så inser jag att han inte var social vilket har betydelse för mig. Min tredje långa relation var påverkad av hans vänner och familj, då inte till min fördel. En relation som gav mig mina barn, en relation med passion och upptåg som ett jädra berg och dalbana, samt provrörsbefruktning som slutade i missfall. För att ramla in i totalkatastrofen av relationer (ovan beskriven). Sedan några flingar hit och dit för att inse att det tar för mycket tid, då skapande är viktigare för mig. Jag har även dejtat online på flera sidor, en del lyckade dejter och jag har verkligen varit mig själv. Det har hänt att jag tackat ja till en fika, kommit direkt ifrån stallet, osminkad, håret i en tofs, väldoftande i gummistövlar. Det var jag då, och ett av mina filosofiska uttryck när det gäller kärleken – Take it or leave it.

  Ja, jag är inte en romantiker, väldigt självupptagen och trivs med att styra min egen tid samt att ha hundarna i sängen (och då ryms ingen mer). Dessa relationer har gett mig erfarenhet som jag använder som ett kärleksgoogle vid olika situationer, jag vet definitivt hur man inte ska göra.

  För det är så med alla tolkare, att även om korten visar på grundaspekten blir det relaterat till vad vi själva har upplevt, och jag har upplevt både positivt och negativt, jag har varit i många känslor, av besvikelse och lycka. Jag vet hur det är att vara i en relation, att tvivla på om det är en, hur det är att bli sviken, dumpad, gift, skild med alla komplikationer (fast jag klarade mig bra), bodelning, vårdnad av barn, min kvinnoroll i en helhet. Men jag låter inte min erfarenhet styra din, den är mer något som finns i bakhuvudet, för varje relation är unik men om jag inte visste något alls hur relationer kan fungera så hade jag stått mig slätt.

  Unga tjejer som lär sig Tarot, de fattar korten på en gång, men de har oftast inte med sig erfarenheten, den som vi ska ha utan förutfattade meningar och fördomar. Medan mogna kvinnor tar längre tid på sig att förstå korten, men kan relatera till dem i olika situationer. Nu kommer en hel del text med funderingar om kärleken, dels baserat på vad jag ser i korten, men också ifrån min erfarenhet och i det kanske det finns lite fördomar, rent generellt.

  Om du är i en relation och den fungerar kommer jag inte att kommentera så mycket, men om ni är inne i en svacka eller går in i en romantisk period kommer korten att visa det. För det är alltid grunden det som redan är.

  Men om du är i en ”komplicerad relation” då kanske jag inte ens nämner att du är i en relation, helt beroende vad som sker i ”relationen”, vad du upplever.

  Jag har haft mer än en kvinna som klagat över att jag påpekat att något inte varit okej i deras relation och de har svarat mig att de inte är i någon. Men en följdfråga har kommit, hur blir det med honom jag träffar nu? (som de kanske träffat i åratal).

  Vad är då en relation? När du eller din partner frågat ”chans” eller skrivit på Facebook att ni är i en relation? För mig är det när du är involverad med någon känslomässigt och kanske hångelmässigt, men ni behöver inte ha sex utan det räcker med att det finns ett ”komplicerat förhållande”.

  Värst kanske är om jag inte nämner något alls om kärlek, det kan vara av två orsaker, den första är att du redan har det som är positivt kärleksmässigt och korten behöver inte ödsla tid på att bekräfta något som redan finns.

  Det andra är när du är singel. En del gillar att vara singel men de allra flesta känner sig tom, ensam, missnöjda och då kan det vara den känslan som kommer upp mest på sidan om att jag inte pratar om någon relation.

  Jag har massor av tankar om kärleken. Några av dem kanske du inte gillar för att du är fast i dina referensramar om hur en relation ska vara. När jag gifte mig sista gången sa prästen att ”kärlek är att ge allt med risk att förlora allt”.

  Det ordspråket har jag levt efter dess, kanske lite enkelt då jag har valt att leva singel för att det passar mig. Jag har eller tar helt enkelt inte tid för någon annan. För mig är mitt skapande och tolkande av Tarot viktigare just nu, på sidan om det familjeliv som jag redan har.

  Men om jag skulle gå in i en relation skulle jag ha en del ”krav”. Tydlighet, sanning och närvaro.

  Jag tror inte på svammel och ledsen om din tillvaro ser ut så nu, men det kanske även är därför som du bokat en tolkning med mig och läser detta. Endera älskar du, eller så älskar du inte.

  Om du är sviken och kanske är svartsjuk eller önskar din före detta all världens väg då kan jag göra det lättare för dig att påpeka att det inte är kärlek. Kärlek är att vilja att någon har det bästa även om det inte inkluderar en själv.

  Älskar du då ger du allt med risk att förlora allt, då spelar du inte spel eller lever i rädsla att något ska bli fel, då är du inte bränd och dömer varje ny relation efter någon tidigare. Utan du tar vara på den kärlek som finns.

  Det finns ingen garanti med kärleken, inte ens med Tarotkort. Romantiskt att önska att en relation ska hålla hela livet ut, men inga relationer är friktionsfria, är du beredd att kämpa för din relation även när det är tungt. Eller om du är kvinna väljer du att ringa till dina väninnor och klaga som genast kommer att påpeka att din partner är en skitstövel, även om det är du som är grunden till konflikten. Om du är man, kommer du att rusa hem till en kompis, supa dig full och ragga på något gammalt ex.

  Det är faktiskt de vanligaste beteendena. Det kan låta cyniskt men faktum är att kärleken är det som tar fram de mest negativa sidorna hos de flesta.

  Om du är singel och jag inte nämner någon ny förälskelse i korten, jag beklagar om du längtar efter kärleken. Men jag vill inte ge dig falska förhoppningar, istället kan du leva på hoppet att jag kan ha tolkat fel (inte troligt, men men…)

  Istället för att deppa ihop, stanna upp och tänk efter varför din själ har valt att du ska vara singel i denna period?

  Kan det vara så att du inte är i ditt bästa esse? Kanske har något som stör när det gäller relationer? För ibland behöver vi piffa till oss själva, jag tror i alla fall att vi drar till oss personer som endera speglar oss eller som kompletterar något som inte finns. Tyvärr oftast när vi inte är i positiv energi brukar det inte bli en bra relation.

  Jag tror att det som du ser hos en partner, det finns hos dig, kanske du är rädd för att en partner ska vara otrogen, du söker dig till någon med det mönster (du vet, vargen som vi matar). Inte förrän du har gjort klart det mönstret kan du finna en partner som är trogen.

  Du kanske drar till dig en partner som missbrukar alkohol, finns troligen en rädsla hos dig, eller ett gammalt mönster som du behärskar som gör att du tar det säkra före det osäkra.

  För om du tänker efter, det finns säkert en röd tråd bland alla dina tidigare relationer. Något mönster som återkommer. Varför? För att din själ vill släppa detta mönster och inte förrän du är så less på att det ständigt är så här, då kommer det att släppa. Men jag är ju less, kanske du tänker. Då svarar jag – inte tillräckligt. För det finns en rädsla kvar, för motpolen till kärlen är rädsla och så länge rädslan har kontroll kommer du inte att få en relation att fungera. Det säger i alla fall mina kort och det håller jag med om, men det finns alltid undantaget som bekräftar regeln.

  Om det inte finns någon kärlek under perioden, lägg då energin på allt annat som är bra, stärk det som fungerar och gör bort allt där så kanske i nästa period är du öppen för en kärleksrelation.

  Kanske du tycker att det låter hårt, men jag kan inte göra något åt att jag inte ser kärlek i dina kort, för att skapa något som inte finns bara för att göra dig glad, vore enkelt men tänk dig så besviken du skulle bli när du väntar och väntar och inget av det önskade sker.

  Ha tillit till att din själ har valt det rätta för dig nu.

  När det gäller kärleken så får jag också ofta frågan om den, partner alltså är den rätta? Mitt svar är ja. Men kanske inte den rätta om du vill vara lycklig, kär och förälskad och trygg just nu. Men det är den rätta enligt de val som du har gjort.

  De val som visar på att denna partner ger dig något som du söker, tyvärr så kan det vara ren olycka, men något som din själ vill rensa bort. Varje val är rätt, men det finns bättre val.

  Medvetna val, baserade på att du först och främst älskar dig själv, för det är som det sägs- Du kan inte älska någon annan innan du älskar dig själv.

  Tänk dig att du är tillsammans med någon som inte älskar sig själv men som säger att den älskar dig. Verkar inte det falskt?

  Tyvärr är främst kvinnor rädda att vara ensamma, men då mest att de saknar stöd eller inte vill vara ensam hemma. Medan män är rädd att vara ensam för att det kan visa på att de inte duger.

  Jag tjatar och tjatar på hur viktigt det är att älska sig själv främst och mest. För alla år av tolkningar har stärkt den upplevelsen hos mig. Jag har sett allt för många relationer av falskhet, osäkerhet, misstro, lögner, besvikelser och rena katastroferna från två sidor. De som gjort allt för att vara älskade och de som krävt allt för att vara älskade.

  Kärleken har inga villkor, typ om jag älskar dig så måste du älska mig och efter en viss skala. Om du älskar mig måste du alltid finnas där för mig, då inte med romantisk betoning att stå vid någons sida i vått och torrt, utan när partner kräver uppmärksamhet.

  Kontroll är också rädsla och en stor del av de flesta relationer, först kommer förälskelsen och sedan kommer alla krav. Ibland kan jag tycka att det är orimligt löjligt när någon kvinna beklagar sig att hennes man inte alls vill meditera med henne. Ska hon lämna honom? Han har inte en tendens till utveckling. Det vill säga efter hennes krav.

  Men han kanske gillar att dricka öl till fotboll på en lördagskväll, vilket hon fnyser åt. Är hon inte beredd att slå sig ner i soffan med honom kan hon inte heller kräva att han ska meditera, faktiskt hon kan inte kräva det alls för kärleken har inga krav.

  Bara tankegången säger mig att detta inte är en relation att bygga på, då inte för att han ser fotboll utan för att hon är begränsad. Sedan kanske han inte alls är rätt partner även om han skulle strunta i fotbollen och meditera istället. För gör han det då av fri vilja eller för husfriden eller för att inte förlora henne.

  Har du en relation som är över men du sörjer den, det finns saker som du kan tänka på undermedvetet som så småningom faller på plats, just nu lär de inte vara intressanta. Som att din själ har valt att det inte skulle vara en fortsättning. Lite tröst kanske, om du släpper det mönster som blivit och ni verkligen är rätt för varandra är jag övertygad om att det blir ni igen. För kärleken har starka band. Ibland behöver vi växa på varsitt håll. Ibland (oftast) är det klokaste att släppa, du vet förlora allt för att verkligen älska.

  Cyniskt men om en partner inte vill ha dig, då är den inte vidare smart och vad ska du med en dumskalle till? ;)

  Men kanske det är du som har släppt, se då till att bryta ordentligt. För i varje relation skapas ett band, något som jag kallar för energitrådar. Det är en osynlig tråd av känslor som finns mellan dig och din partner. Det gör att ni kan känna av varandra, ge och ta energi och den blir starkare den gången ni haft sex om det så bara är för en gång. Det sägs att en energitråd mellan de som haft sex kan hålla i upp till sju år. Det gör att du är under påverkan av den partner de åren. Något som kan förklara varför det kan vara svårt att släppa en gammal relation, varför den kommer upp i tankarna nu och då.

  Du kan välja, vilket du bör, att kapa denna energitråd. I relationer så går den oftast ut ifrån området vid naveln. Det första du kan göra är att bli och vara medveten om att det finns en tråd er emellan. När den kapas om en partner inte är medveten eller vill släppa då kommer den att känna att du gör det och i det höra av sig omgående i rädsla att inte få energi av dig. Det är så en del relationer gör nya försök hela tiden, en är osäker, den andra är på, sedan när den fått kontroll över läget igen då vill inte den, första personen blir ledsen, tråden är kvar och så fortsätter det i en evig karusell.

  Du kapar tråden genom att i ditt sinne se att du endera klipper den, sågar av den eller bränner av den. Fördelen är att ha fötterna i saltvatten eller om du har tillgång ta ett bad i saltvatten som då hjälper till att kapa trådarna, förinta dem, upplösa dem så att du kan vara fri att älska igen.

  Varför jag skriver hit och dit om kärleken är för att det är så många relationer som har sina spel, ofta med behovet av att äga, att ha kontroll för om de inte har det är de vilse.

  Bekräftelse är nyckeln till allt, medvetandet om bekräftelse, ibland tänker jag att jag kunde skriva en hel bok om ämnet bekräftelse. Det är det som driver oss i allt, bekräftelse på att må bra, att andra ska tycka att vi är fräscha. Behovet av bekräftelse på andliga kontakter så att vi ska veta att det finns mer. Bekräftelse arbetsmässigt att vi duger, att vi syns, att vi har betydelse i det stora hela. Bekräftelse på att vi får belöning, pengar, god inkomst för att vi är värda det och bekräftelse i kärlek, att vi är hela, att vi är en tillsammans med alla andra.

  I kärleken har många krav likväl som att en alltid måste ha rätt vid en diskussion. Om en har rätt, då har den andra fel.  Vill du verkligen att din partner ska ha fel bara för att du ska ha rätt? Är det kärlek?

  Kvinnor kontrollerar män genom sex, oftast, men en man som älskar en kvinna gör sitt bästa, och om det bästa inte är bra nog, lämna.

  Män är mest de som är kända som psykopater, men tro mig, jag har mött otroligt många kvinnor i den rollen också. Men en man som vill kontrollera, som vill veta var du ska, vad du ska ha på dig, vilka du träffar, när du är hemma. Är det verkligen en man som du vill dela livet med?

  Oavsett feminism, i min Tarotvärld är det skillnad på män och kvinnor, det finns olika mönster som präglar oss utifrån vårt kön. Det betyder då inte att vi inte är lika värda, det betyder att vi är byggda olika, får med oss olika värderingar och agerar olika. Det är ju det som är ett komplement, det som gör att vi söker vår tvillingsjäl. Den där själen som får oss att känna oss komplett. Inte troligt att den är lik dig själv då, för då skulle du inte komplettera det som saknas.

  Det finns massor med ting att se upp med när det gäller kärleken. Varningssignaler som ofta visar sig ifrån början.

  En del kvinnor klagar på att han aldrig ringer. Och en del klagar på att han jämt ska ha koll. Skapa en balans. Men en sak är säker, om du har träffat en ny kärlek och han inte hör av sig i första taget då är han inte intresserad (första taget är MAX 3 dagar). Men kan det vara så att nu med all jämlikhet så väntar han på att du ska höra av dig. Om du gör det och inte får gensvar. Släpp.

  Det finns kvinnlig list, som att inte vara för tillgänglig, det är okej om det är för att du har ett aktivt liv, men om du inte är tillgänglig och sedan sitter hemma vid mobilen och alla mediala appar (alltså inte andliga, utan typ, FB, Instagram, snapchat och Whatsapp) då är du fel ute.

  Jag får också ofta frågan av kvinnor– Jag har mött en man, hur ska jag vara?

  -Var dig själv. Det är mitt allra bästa råd.

  För massor med år sedan var jag med på en sida som hette Vilda webben. En av de roligaste sidor jag varit på, dels för att det var en kompissida och inte bara dejting. Där inne hade många kvinnor en massa hjärtan och blommor på sin sida. Helt ok. Inte något som jag gillar men det är deras personlighet.

  Det tragiska är att ofta när en kvinna är väldigt romantisk drar hon till sig skitstövlar. För de vet att denna kvinna är en drömmare, hon vill ha hjärtan och blommor. Det behövs bara en kramis så är hon på g. Jag tycker trots det att du ska vara dig själv, är du hjärtlig och blommig var det, för det är din personlighet, men var också beredd på att många män ser dig som svag, som ett offer, lättmanipulerad.

  För vi är alla olika, och det är just det som gör varje relation speciell, att vi alla har någon som passar oss, precis som den vi är. Men först behöver du veta hur du är. För det är inte alla som orkar eller tror sig duga som de är, utan vi tar på oss olika roller, gillar lika (eller olika), har de kläder som är på mode, är politisk korrekta, läser de böcker som talas om, ser de serier som andra pratar om och vågar inte stå upp för vad vi egentligen tycker. När jag skriver denna text är det strax val i Sverige, och samma (om inte värre) cirkus som förra året. Vänner som ”hotar” att ta bort dem som inte tycker som dem, hårda ord hit och dit. Och så är det även i kärleksrelationer, tyvärr.

  Du träffar någon som du faller för, ni har likheter, ni tycker om samma saker, har samma värderingar och massa annat trevligt, just för att ni försöker att visa upp den fina sidan för varandra, den som ni vet är rätt enligt vad de flesta tycker. Allt för att bli älskad för den som du kanske inte är.

  Så rämnar fasaden lite nu och då, den ena saken efter den andra kommer upp som blir ett missnöje, en konflikt som skapar mer och mer avstånd.

  Kanske det är så att det kommer att ta tid för dig att finna den rätte om du är dig själv, men du sparar en massa bekymmer och besvikelser. Men det kan också vara så att när du verkligen är dig själv då finns kärleken där.

  Var alltid dig själv om du vill ha den äkta kärleken, den som älskar dig för den du är och inte den som du försöker att vara.  det finns 33 procent regeln, 33 procent kommer att avsky dig oavsett vad, 33 procent kommer inte att ha några känslor alls och 33 procent älskar dig. För vilka 33% vill du vara älskad av?

  Om du är i en relation och som jag tidigare nämnt inte talar om något speciellt, ja då är relationen som den är nu. Den kanske inte är wow, men den är acceptabel. Tyvärr är det många som lever i relationer av gammal vana, de lever i så kallade vita äktenskap. Där de lever samman som bror och syster utan sex. Men livet fungerar, de delar boende, utgifter kanske till och inkomster, barn som ska ha trygghet och så vidare.

  Men förr eller senare kommer någon i relationen att längta efter något mer, det är då de känslomässiga tvivlen uppstår. Eller att en av partnerna börjar längta efter någon annan, eller till och med har någon annan på sidan om.

  Det jag tycker är mest tragiskt med vita äktenskap är att barnen far illa, det trodde du inte va? För de har två föräldrar som offrar sig för att barnen ska ha trygghet. Men det ger även barnen ett mönster, det att härda ut, att inte lyssna på sina känslor, att inte anse att de är värda kärlek för föräldrarna är inte det. Barn gör inte som man säger, de gör som vi gör.

  Önskar du att dina barn ska leva i kärlekslös relation, härda ut ja då är det väl okej, för det är dina barn och de har valt dig som förälder. Men om du önskar att dina barn ska vara lyckliga och älskade då kanske du bör ha koll på vilken rå modell du är för dina barn.

  Tyvärr finns det en hake i detta med att bryta upp från ett vitt äktenskap. För ofta blir en av parterna så förvirrad att den kastar sig ut i kärlekslivet, till och med ibland glömmer bort att den har barn. För nu är det frihet och kärlek som gäller.

  Barn under 18 år bör alltid ha förstahandsrätt på båda föräldrarna men det betyder inte att föräldrar ska förneka sig själv. Det finns lyckliga skilsmässor där föräldrarna tar ansvar och kompromissar även efter dem brutit upp.

  Detta är mina tankar efter år (typ 40) med att se på relationer, det finns inga perfekta lösningar eller så kanske det finns det. Jag har själv skilt mig och haft barnen i fokus med deras far, vilket har fungerat, det gäller att sätta sig själv åt sidan. Du kanske klarar av det, men inte dina barns andra förälder. Det kan du inte göra något åt, för det går aldrig att förändra någon annan, bara sig själv. Men om du står upp för dig och dina barn, då föregår du med gott exempel.  Sedan är det som jag ser det ett andligt medspelande. Era barn har valt er för sina lärdomar och ni har valt varandra för era lärdomar. Det är som med karma, det kanske är ditt karma att vara insiktsfull och göra det bästa av situationen.

  Många kvinnor blir bittra och många män blir hatiska. Det tar sig uttryck på många olika sätt. Men viktigast med din tolkning är att du finner fokus på dig själv. I det, gör ditt bästa hela tiden. Det betyder inte att du ska vara perfekt efter någon mall, det betyder att du ska vara sann emot dig själv.

  Om din relation är ny och jag inte säger något om en brytning var då i den, om jag säger att det kommer upp någon kris, hantera den, för om du inte hanterar den nu, bryter upp. Då kommer situationen tillbaka, det kan jag nästan garantera. Många flyr relationer vid minsta lilla utmaning istället för att låta den stärka relationen. Det beror helt på dig, hur du är och hur din rädsla styr dig.

  Om din relation pågått ett tag, då tas den nästan för givet i korten, och det som kan visa sig är olika utmaningar eller positiva händelser som kommer in. Egentligen tycker jag inte att själva relationen är det viktigaste utan det är hur du mår och utvecklas i den.

  Jag tycker inte om detta med rätt och fel, det existerar inte, det finns vissa grundprinciper, värderingar som bör gälla för alla, men att något skulle vara rätt eller fel är helt ifrån personens uppfattning.

  Många låter sin relation påverkas av sin omgivning, men det är inte dem som lever i den. Jag bryr mig inte om vem du lever med så länge du är lycklig, egentligen så bryr jag mig inte heller om du är olycklig, för det är ditt val. Jag försöker bara att ge dig en annan sida, en annan version av hur det ser ut, med hjälp av korten.

  Vill du gifta dig?

  Det är en fråga som jag får emellanåt – kommer vi att gifta oss? Och visst kan det visa sig i korten. För en del är det viktigt, en bekräftelse på samhörighet. Mer viktigt kan jag tycka att det är att hålla äktenskapet levande.

  Vill du skilja dig (bryta relationen)?

  Rädd att såra din partner, har du någonsin tänkt på att du sårar partner mer genom att leva i en kärlekslös relation. Vill du att din partner ska göra så mot dig. Om du inte älskar kanske du vill det, du vill hålla fast vid en dröm men om du älskar vill du att din partner ska vara lycklig om det så inte är med dig.

  Skilsmässor är vanliga, för vanliga enligt mig, få kämpar, utbudet av partners är överallt. Men det hör till vår kultur och kan också vara en utveckling som du behöver vara i. Men en skilsmässa är sällan enkel, det händer men ofta finns det besvikelse och många tårar. Tiden läker alla sår och ofta är det så att du efteråt kan undra varför du inte gick tidigare. Troligt är det att ni kommer att försöka igen, eller bli bittra fiender men med tiden och nya partners brukar det släppa.

  Var ärlig med dina känslor, du vinner på det i längden, men sov alltid på saken för ofta handlar vi i besvikelse eller vredesmod.

  Vill din partner skiljas (bryta relationen)?

  Är det ett hot, eller är kärleken över? Om du älskar din partner gör det bästa av situationen. Om du avskyr din partner gör det bästa av situationen för du vill troligen undvika dålig karma.

  Time-out?

  En del relationer mår bra av time-out, känslorna kan finnas kvar men någon känner sig inte bekräftad, ni hakar upp er på småsaker, ständiga konflikter som gör att ni behöver vara ifrån varandra. Detta är dock inte det vanligaste då känslorna blir övermäktiga och avund, svartsjuka, misströstan, besvikelse tar över.

  Men du kan ta en time-out utan att din partner anar, då du tar egen tid att fundera över din roll i det hela. Tyvärr läggs oftast allt fokus på vad partner har gjort fel, men det är något som du söker, annars skulle du inte vara i denna relation. Ett partnerskap är ett samspel på gott och ont, med distans kanske du även får en annan bild av din version.

  Har du en relation med en gift person?

  Också rätt vanligt, tur för dig att jag alltid låter korten visa vad som är för min egen sanning är tyvärr, har den inte lämnat relationen när ni träffades lär det inte ske senare heller. Oftast är det kvinnor som faller för en gift man, och han ska skiljas sig. Så fort hans fru blivit frisk, barnen blivit större eller familjeföretaget omorganiserats. Ärligt om han vore så kär i dig som du är i honom hade han gått dag 1. Men det är ditt val att stanna. Däremot är det inget som säger att du måste vara trogen, utnyttja honom till romantiska stunder och sex dess han endera förverkligar sin fantasi och går eller tills du finner någon bättre (inte svårt), det är mitt tips. Lika villkor. Men har det gått mer än några veckor bör du inse att du inte är hans drömkvinna eller drömkarl om du är man.

  Relationer är inte lätt, det kan vara både intensivt och förödande, men det viktiga är vad du gör av den, hur du upplever dig själv och din partner, gemenskap, värderingar som skapar trygghet i kärleken.

  Hur du ska uppleva din kärleksrelation det vet bara du och korten berättar utifrån det vad som finns.

  En del tankar om kärlek, finns så mycket mer efter alla år av tolkningar, helt enkelt, kort sagt – Älska dig själv. Värdera dig själv, var ödmjuk för dina brister. Var sann, var dig själv. Undvik dramatik och älska av hela ditt hjärta för kärleken är ingen garanti. Bättre att ge allt idag, uppleva mer än vad du trodde var möjligt, än att vara halvvägs in i känslan och vara ofrivilligt singel om ett tag.

  ”Alla” har någon obalans i känslan, i kärleken, likväl som det finns toppar.

  Kärleken är en del av ditt liv och består inte bara av kärlek till en partner, det är också hur du upplever dina känslor, hur du har det med relationer omkring dig.

  När jag började spå på heltid i början av 90-talet och folk fick skriva ner vad jag sa. Jag kunde säga att i januari har du en fin harmonisk period med mycket kärlek ifrån dina närmaste.

  Sedan kom kunden tillbaka och frågade var kärleken var? Jag var frågande, vilken kärlek? Jo, men jag hade sagt att de i januari skulle möta sin tvillingsjäl.

  Först så bad jag folk läsa upp vad de skrev, men sedan kom jag på att jag kunde spela in det på kassettband så de kunde lyssna på vad jag verkligen sa.

  Sedan blev det inspelningar som du fått din tolkning via. Första gången du lyssnar då hör du vad du vill höra. Du är ute efter något specifikt, det kan bli en aha-upplevelse eller så ifrågasätter du för att du inte alls hade tänkt dig det. Andra gången du lyssnar så hör du mer, tredje gången ännu mera.

  Just det ja, om du är en av dem som dejtar så lägger jag gärna tre kort för var och en av de kanske blivande partners för att ge dig vägledning, men jag talar inte om personen så att jag invaderar deras privatliv utan vad som finns för dig.

 • Text 12 Arbete  Det fjärde ämnet som är viktigt i våra liv är arbete.

  Jag bara avskyr det namnet – arbete - snacka om att det är ett jobbigt ord? ;) Men även jag har arbetat! Jag har provat på det mesta och även gått utbildning, idag lever jag livet, pysslar med det som ger mig glädje och tyvärr inte alltid en trygg inkomst. Jag kommer aldrig att ta pension, för jag skulle göra precis samma sak varje dag ändå för jag gör det som jag brinner för.

  Jag använder ofta det ordet, oavsett om du är arbetslös, sjukskriven, pensionär, studerande eller arbetare eller egen företagare. Helst skulle jag vilja säga, din sysselsättning eller din passion i livet om jag ser att du gillar det du gör. Men kort sagt arbete betyder det som du agerar i som sysselsättning för att värderas i pengar ifrån ditt engagemang.

  Som i alla ämnena i din tolkning så utgår även detta ifrån vad du gör idag, hur din situation ser ut nu. Om det sker några förändringar, förbättringar eller katastrofer kommer det fram i korten.

  Jag kanske berättar om mer framgång (=var lycklig), eller att du byter jobb, hur det ser ut berättar jag om det är så att det förändrar något i dina rutiner, kanske du får andra arbetstider, eller bättre eller sämre kollegor. Mer ansvar eller så kanske du vantrivs. Däremot är det mycket vanligt att känna sig osäker på ett nytt jobb till en början. Det är en förändring av dina rutiner, din invanda säkerhet, nya uppgifter, nya människor. Men om jag ser att du inte alls kommer att må bra efter ett tag då kommer jag att prata om det.

  Du kanske blir arbetslös fast du inte hade en aning, förändringar kan ske fortare än vad vi tror, för ofta går vi på gamla rutiner och helt plötsligt kastas de upp i luften. Men vad finns efter din arbetslöshet? Kommer du att vara utan jobb länge, bli sjuk eller börja studera eller hoppar du rakt in i något nytt?

  För mig är det inte lika viktigt vad som sker under perioden med din arbetssituation, utan mer viktigt är om du trivs, om du verkligen är på rätt plats i livet (vilket du är för stunden, men i längden?).

  Jag möter allt för många som inte trivs på sitt jobb eller med sina sysslor men som har fastnat i en rutin där de går till jobbet nedslagna eller bedrövade men måste för att de ska få lön så de kan leva. Hm, vilket liv! Jag är helt övertygad om att det finns alternativ, låt mig veta vad du drömmer om så lägger vi kort för olika alternativ, men tro aldrig att du är för gammal eller inte ha kompetens, det har ingen från början i någon situation.

  En metafor (igen) Min uppfattning är att om det finns 30 bagare i din stad och du vill bli bagare, ge inte upp. De 30 kanske är bagare för att det blev så, de kanske vill plantera blommor, svetsa, sitta i kassan, vara lärare men då fanns det inget annat alternativ trodde de, så de blev bagare. Men om du vill ifrån själen bli bagare då kommer du att bli den bästa bagaren. Ungefär som jag jobbar på för att bli den bästa Tarottolkaren och jag lovar dig att det finns säkert 30 Tarottolkare i varje stor stad. Men ska det hindra mig från att leva min dröm?

  Det var kanske enklare förr, när det var mest män som jobbade, de lärdes upp av sin far, som lärts upp av sin far som i sin tur även var upplärd av sin far.  Men helt plötsligt så var det en son som ville något annat, eller som utkallad till krig och helt plötsligt såg mer av världen eller blev en stor krigsherre. Då gick inte arbetet i arv.

  Kanske, troligen är det bättre nu när det finns mer möjligheter, mer yrken att välja på, som internet som ökat, otänkbart när jag var liten.

  Jag anser att alla kan skapa ett yrke, ifrån sina drömmar, men alla vågar inte, och så ska det också vara, för det är en lärdom för dem.

  Om jag berättar att det krånglar på jobbet, gör det inte större än vad det är. Alla har någon gång en krånglig situation, fundera hellre i förväg vad du kan göra åt det.

  Vitsen som jag kan tycka med denna ”väderleksprognos” som är en metafor för en Tarottolkning är att vara beredd på olika situationer och använda dem till sin fördel. I det vara listigt med att förstå att varje händelse är en lärdom. För om du skulle veta att det blir krångel på jobbet i slutet av april, för att undvika det så sjukskriver du dig, vilket innebär att du då faktiskt bekräftar den profetian. Det blir krångel för att du inte är där och tiden brukar vara som jag beskriver men det kan finnas vissa små förskjutningar. Vilket gör att när du kommer till jobbet i maj då är det krångel. Hoppas du förstår vad jag menar med den liknelsen.

  För många år sedan var jag och lyssnade på en berättare, alltså en man som berättade utan att läsa innantill.

  Han berättade om en kung i Egypten som fick siat att hans nyfödda son skulle dö på sin 18-års dag av ett lejon. Under hela sonens uppväxt passades han och fick knappt göra något så inget lejon skulle komma åt honom. I samband med hans 18-års dag fick han inte gå ut ifrån sitt rum. Tjänarna vaknade på sonens 18-årsdag att det dånade till och en tung bonad på väggen hade ramlat mer över sonen som dog. Motivet på bonaden var ett lejon!

  Det är en berättelse som jag tänker ofta på när det gäller tolkningar, att vissa saker är förutbestämda. Vi kan byta spår, ta lärdom, agera på annat sätt men själva händelsen kommer att ske om det är meningen.

  En annan berättelse som jag läste i en serietidning när jag var ca 12 år var en man som gjorde en deal med djävulen om att få leva i 1000 år mot för att djävulen skulle få hans själ. Mannen som var rik levde verkligen fullt ut, han rumlade runt och var även våghalsig. Han körde Formel 1 och kraschade och blev helt förlamad. Sedan fick han så ligga i nästan 1000 år.

  Ibland tänker jag på att vi vill veta något, sedan blir det inte som tänkt, vi suckar istället för att se att det faktiskt kan bli något bättre av det som händer istället. Ibland så behöver det hända negativa saker för att vi ska ta en lärdom och uppskatta något som vi tar för givet. Ungefär som vi aldrig uppskattar god hälsa förrän vi är sjuka. Eller när vi suckar över en jobbig arbetssituation istället för att uppskatta att vi har ett jobb, alla har faktiskt inte det.

  Jag kan tycka att många önskar och kräver det bästa hela tiden utan att stanna upp och vara tacksamma för vad de har. Därmed inte sagt att vi inte får bli besvikna, frustrerade och ledsna i ögonblicket när det kör ihop sig, det är också en del av utvecklingen.

  Men jag tycker inte att du ska acceptera ett jobb som du inte trivs med i längden, tacksam över jobbet men samtidigt våga tänka efter och skapa en plan med vad du vill göra.

  Om du inte märkt det hittills så är en tolkning i Tarot för mig inte bara en spådom utan ett verktyg för att bli andligt medveten om din personliga utveckling. För du är den som har ansvar för ditt liv, det är du som skapar det och med Tarot kan du använda förhandsinformationen. Jag tycker personligen att astrologi är kartan över ens liv medan Tarot är kartläsaren. Två metoder som passar samman och kan ge oss nycklar i alla områden, då inte bara i arbete.

  Om jag pratar om studier i din tolkning rent allmänt då är det rent allmänt, det kan också vara så att jag talar om vidareutbildning, internutbildning, distansutbildning eller att utbildning är det som gäller under denna period.

  Då kommer jag i det till mina ord om logik.

  Logik är underskattat när det gäller Tarot. Tarot är ett system, en del ser det bara som ett andligt verktyg vilket det är, för som sagt tidigare det ena utesluter inte det andra.

  Vi är som nämnde tidigare i ett mönster från 1-9 hela tiden, i olika områden som vi finner under elementen, vi kan vara i flera processer samtidigt eller så kan någon eller några vara det dominanta. De flesta av oss, för undantag finns, de som lärt sig av sina tidigare lärdomar, agerar i dessa energier av siffrornas betydelse.

  Har du någonsin funderat på hur en Tarotlek är uppbyggd? Den har fem sviter, en för varje element som är ett område som vi agerar i, i dessa områden finns många olika skeenden. Varje siffra visar var vi är i den processen. Är vi i starten (Ess)? Har vi funnit en grund, en stabilitet, en balans (2)? Vågar vi utifrån det utvecklas, prova på nya saker, uppleva mera (3)? Har vi skapat en värdering, ett fotfäste, en trygghet, en lättja, en bekvämlighet, en rutin, fått kontroll (4)? Är vi mitt i smeten, i stressen, i frustrationen, i förväntan och eventuellt besvikelse, känner vi oss pressade eller maktlösa (5)? Har vi tagit makt över stressen, vågar stå upp för oss själva, vågar vara i känslan, vågar utvecklas, våga släppa taget (6)? Utifrån de lärdomarna och händelserna vågar vi ta ansvar för våra egna handlingar, vara stolt och ihärdig i det som vi vill utveckla, eller bara bli förvirrad över det ansvar som krävs, eller satsa på en fortsättning eller bara bli så där himla bestämd och säker (7)? Eller påverkas vi av omgivningen, speglingar och karman, söker kontakter, tvivlar, vidareutvecklar eller skapar prestationsångest (8)? Men det kan också vara så att vi tar i lite extra för att nå slutet av en process, känner oss välmående, i ett flöde eller skapar ångest för att det har gått för långt (9).

  I texten ovan har jag mixat in betydelsen av alla sviterna; stavar, bägare, mynt och svärd samt alla korten 1-9 i de sviterna. Det är ett mönster som de flesta följer.

  När det gäller arbete, vi börjar alltid på ett jobb eller ett projekt, någonstans börjar det hela. Sedan känner vi oss trygga, får fotfäste för att våga mer. Känner att vi har kontroll över situation för att drabbas av maktlöshet, endera för att det inte är som vi tror eller för att det blir för mycket. När vi väl kommit över det, och det är så att en del inte kommer vidare. När frustrationen slagit till så finns det de som lägger ner för att börja om, gång på gång.

  När vi tagit oss vidare känner vi oss stolta och blir taggade för att våga söka mer i det som är och sedan är vi i slutskeendet av detta förverkligande. Beredda att börja om från början. En del av dessa processer hoppar vi snabbt igenom, kanske för att vi har tagit lärdomen eller helt enkelt är klar med det mönstret. Men hela livet igenom är du alltid i ett element minst, och i en siffra eller velar mellan några fram och tillbaka.

  Det är en av orsakerna till att du kanske är i olika faser när det gäller ditt arbete, men det finns även dem som verkligen är fast i en aspekt under en längre tid. För det är inte alltid som vi förändrar, tvärtemot, de flesta är rädda för förändringar då de inte har kontroll över vad som kan ske.

  Kanske jag nämner förändringar i din tolkning och du känner obehag, försök i stället att se möjligheterna.

  Logiskt ja, om jag säger att du har en bra period i en månad, då innebär det att du kan ta det lugnt, även om du är skärrad för din hälsa, en relation, ditt arbete eller din ekonomi. En bra period är helt okej, men naturligtvis kan små händelser inträffa, men de kommer inte att ha någon signifikant betydelse.

  Trots en bra hälsa kan du vakna upp med huvudvärk eller känna dig småkrasslig någon dag, men i tillvaron finns det ingen större betydelse av det. Du kan känna obehag att gå till jobbet en dag, fast det inte har någon betydelse i det stora hela, du kan oroa dig för en räkning, men innan perioden är över kommer det inte att ha någon betydelse. Du kan bråka med din partner utan att det tar slut och så vidare.

  Tänk alltid logisk under perioden du fått tolkningen för. Du får en tanke på att du ska göra något, lyssna till vad som finns under perioden, är det rimligt att det kan ske och vad blir resultatet?

  Arbete är alltså allt som du sysselsätter dig med, din agerande energi, du kan i det både vara hemmafru/man, studerande, jobba svart, ha egen verksamhet, en hobby du utvecklar. Ser jag däremot att du inte engagerar dig i något då kommer jag att ifrågasätta det. För det innebär då att du inte använder dig av eld-elementet vilket i sin tur leder till att du bränner din tråd i båda ändarna tills du inte har någon energi kvar annat än frustration och maktlöshet. Drivkraft är viktigt.

 • Text 13 Ekonomi


  När det gäller ekonomin handlar det om din vardagsekonomi, alltså inte om du har miljonskulder, för trots det kan du ha en fungerande ekonomi, jag har själv haft konkurs och utmätning av Kronofogden och jag har inte känt mig fattig, men det är en känsla, det är inte alla gånger (få faktiskt) som det räckt till som jag önskat. Men jag är tacksam för det som jag har.

  Ekonomi handlar om trygghet och värderingar och en del har verkliga hangups i detta område, det är som om livet vore slut utan pengar. Men pengar är inte allt, utan pengar är ett av de medel som du kan skapa eller få till dig saker och det nödvändigaste som du önskar dig.

  De finns dem som är miljonärer och de fattigaste personer som finns, för de uppskattar inte det som de har, mycket vill ha mer, de blir snåla, gnidiga och vänder på vartenda öre. Varje investering är en plåga för tänk om pengarna tar slut, ett bekymmer som den utan pengar inte behöver ha.

  Pengar är ett nödvändigt ont, en del säger att de inte växer på träd, men pappret de tillverkas av gör det. Men i det ekonomiska system som vi nu lever i, finns det knappt pengar utan banken för siffror från det ena kontot till det andra.

  När jag talar om ekonomin talar jag även om din trygghet, din grund, och hur du lever i den. Kan vara att det inte finns några förändringar alls. Det innebär att din ekonomi ser ut i perioden som nu med lite till och från. Det kan hända att jag pratar om någon period som är tung, där ekonomin inte är i balans, där det saknas resurser. Fördelen är att du vet om det i tid och i det kan du agera. Du kan börja spara, se över dina tillgångar men även det som kanske kostar mer än vad det smakar. Men ibland kanske det kommer en oväntad utgift, tråkigt men det drabbar de flesta, viktigast är vad som blir efter det.

  Det kan även hända att jag pratar om tillskott i kassan :)

  För det finns de som får något extra, via jobb, via en lott, via en vän, via vad som helst. Det finns även de som vinner miljoner. Men tyvärr är det mer sällsynt men som sagt det ena utesluter inte det andra, det är fullt möjligt.

  Jag tolkade för en kvinna som jag mötte, sa att hon skulle vina miljoner i maj månad och köpa sig ett hus. Året efter bokade hon en ny tolkning, jag kan omöjligt komma ihåg alla tolkningar, och hon ringde upp mig upprörd över att hon hade fått en liknande tolkning igen, men denna gång hade jag sagt att hon skulle bygga till sitt hus. Hon var besviken för att det var ”samma tolkning” igen och jag svarade att när året hade gått, om hon fortfarande var missnöjd så skulle hon få pengarna tillbaka (för som miljonär behövde hon dem antar jag, se ovan). Hon ringde mig, men inte för att få pengarna tillbaka utan för att berätta att första året hade hon vunnit 3.2 miljoner och mycket riktigt köpt sig ett hus, andra året hade hon vunnit 3,2 miljoner och byggt till en pool. Allt kan hända även om det ibland känns orimligt.

  Om du vill vinna pengar och jag inte säger det, ha hoppet ändå, jag har gärna fel bara du blir lycklig. Detsamma gäller även din hälsa, din andlighet, ditt arbete, dina studier, ditt kärleksliv. Jag kan inte ändra i en tolkning bara för att du inte är nöjd med resultatet. Jag har tillit till kortet, varje kort visar sig på rätt ställe bara för att det är så. Sedan kan du med list försöka förbättra läget de gånger de behövs.

  Jag kan också prata om små vinster eller utbetalningar som inte är vinstrelaterade, de kan vara ifrån en försäkring, alltså något som du tidigare investerat i. Det kan även vara att du har köpt något som du säljer, du kanske inte går med vinst men du får de pengar som du önskar dig.

  Det finns mer än pengar, det finns trygghet i många olika sätt att få tillskott på, du kanske får en hyresfri månad, ett gratis abonnemang, får en bonuscheck på en större summa (nu pratar jag inte om 100:- på en ICA bonuscheck, även om det kan betyda en hel del för dem som förmår uppskatta det. Då dels att de varit smarta att handla på ett ställe och att ICA belönar trogna kunder).

  Jag har tyvärr inget universellt supertips på hur du ska lösa din ekonomi om den rasar, men jag är övertygad om att det finns någon lösning, och drar gärna tre kort för att ge dig tips.

  Jag har heller inga fantastiska lösningar på hur du blir helt frisk, men jag har en tilltro till att om du är sjuk och jag ser det i korten så har du tagit första steget av medvetenhet till att förändra. Det samma gäller din andliga utveckling, det finns säkert något område som kan peppa dig, eller när det har helt kört ihop sig på jobbet, då kanske det är dags att du vågar börja se dig om efter alternativ, för allt har en mening.

  Kärleken är det svåraste området, kanske för att jag anar att de flesta inte vill ta åt sig mitt supertips på lycka. – Älska dig själv, släpp krav, våga ha tillit, mister du en står det dig tusen åter, men du behöver vara öppen för att vara i kärleken och mer fokusera på hur du kan älska än på hur du vill (kräver) att vara älskad.

  I din tolkning förutom de områdena av din hälsa, din andlighet, karma, kärleken, arbete och ekonomi ser jag även vad du har med dig i olika områden. Utifrån din bokning är de uppdelat i tre till fyra perioder. Det kan vara tre - fyra veckor, eller tre till fyra månader, sex månader eller ett år, det sista är något jag endast erbjuder i samband med ett nytt år.

  Perioderna är i en följd och oftast är det korrekta med några dagars precision. Det jag pratat om innan i de olika områdena där jag även nämner hur det ser ut under perioderna är en sammanfattning av alla ämnena men i perioderna ser jag också dels i en följd vad som är det viktigaste för dig i varje period men ofta kan jag även här göra en sammanfattning av hälsa, andligt, kärlek, arbete och ekonomi för att samla ihop det för dig.

  Det brukar inte vara så vanligt att de som tolkar tar ner det i perioder eller pratar om det, utan i exempelvis en årstolkning så kan det som berättas ske när som. Något som jag själv upplever som luddigt. Tänk dig att veta att under året så kommer du att ha ohälsa. Aha, okej, någon gång under detta år kommer du inte att må bra? Ett år är en lång tid att fundera över när du inte kommer att må bra, så är det även under en fyramånadersperiod. För det är så att tiden går så mycket fortare för att vi har tillgång till så mycket mer av händelser. Att inte veta när du har obalansen kan kanske vara till nytta om du bara är nyfiken på din framtid. Men om du har tagit till dig och förstått att du kan styra ditt liv bättre med den så kallade väderleksprognosen som en tolkning i Tarot kan liknas vid då anar du att du också kan agera.

  Går det verkligen att tidsbestämma i en tolkning och dela upp tiden i perioder? Ja, det tycker jag, en del säger att det inte går men jag började med det redan på 90-talet, alltså har jag inte skapat en begränsning i det. För jag tror att vi ofta skapar begränsningar av osäkerhet. Det ställer mer krav på tolkaren om det ska plockas ner i detaljer än om det bara är allmänt under en period.

  Om du missat det, då upplyser jag dig om att jag bara älskar Tarot, det är det mest fantastiska redskap. Visst kan jag också tycka att det är spännande med en framtidsvision, någon som berättar att inom en snar framtid eller inom några år kommer du att gifta dig, eller vinna pengar. Mindre roligt om någon säger att inom ett år kommer du att ha en förlust. Oj, en förlust, pengar? Anhörig? Jobb? Och snälla säg inte att det är kärleken?

  Med det mesta i livet finns det både nack- och fördelar, det är en nackdel att veta att under en period händer det något om du inte vet mer när, för hur ska du kunna agera, planera och göra det bästa av det om du har kanske 365 dagar på dig att lista ut det? Jag har lite kontrollbehov, jag gillar själv att agera, skapa, och för att inte tala om att förändra. Förändringar för mig det är ett tecken på att en insikt fallit på plats och att själen är modig till att våga expandera. Det finns dem som fastnar i rutiner, i ett jobb i 40 år av vantrivsel för att de inte vet vad som väntar.

  Jag drar gärna tre kort för mig själv i nya idéer bara för att se vad resultatet av en förändring kan innehålla, men även vid så kallade negativa kort avstår jag inte om det är något jag fått lust att göra. Jag är i tilliten att det blir något bra av det, men tro mig jag är väl medveten om vad smällar kan kosta. Det kan vara dyrt i stunden men helt fantastiskt efter ett tag.

  Själv är jag nog rädd för stagnation, medan många älskar när det är samma rutiner hela tiden. Det syns också i dina kort för jag listar ut först vem du är till din personlighet innan jag börjar prata. För om du kommer ihåg i början där jag pratade om vem du är i korten ”styrs” vi alla av mönster, om du är en pushig, intensiv personlighet är det lättare för mig att prata direkt till dig, men om du är en känslig romantiker så kan det mer stjälpa än hjälpa dig om jag helt plötsligt säger – Men shit vad du är patetisk.

  Mm, det är typiskt sådana meningar som jag kan säga. Men det är inte för att vara nedlåtande utan en spontan mening av att jag kan tycka att du begränsat dig och är patetisk. Sådant som de flesta undviker att säga till någon. För vi vill inte såra och vi vill inte tappa vänner. Men jag ser inte dig och mig som vänner, även om du skulle nu råka vara en av mina allra närmaste vänner och läsa detta. Jag ser mig som en tolk av de kort som vill visa dig dina mönster, dina begränsningar men även dina möjligheter, sedan kan det hända att när jag lärde mig tarotiska så som med alla språk lärde jag mig svordomar först ;)

  Eftersom jag själv från början av 90-talet då jag tog Tarot mer seriöst och det blev en del av min vardag, ville veta mer, och plocka ner det i delar valde jag att lägga en stjärna för varje dag. Det är mer överskådligt och utifrån dagens händelser kunde jag sätta in dem på olika kort, jag fick en större förståelse för energierna.

  De enklaste korten att lära sig är nog femmorna i varje svit, de står för frustration, vanmakt, maktlöshet, besvikelse, sorgsenhet, förtvivlan, begränsningar, hopplöshet, förlust, fixering, kollaps och stress bland annat. Det finns hur många mer ord som kan beskriva detta tillstånd av kortslutning.

  Om du exempelvis skulle lägga kort själv för din dag och få 5 i Stavar på morgonen då kan du bara ana med all rätt hur den morgonen kommer att te sig.

  Du kan då vara frustrerad, försova dig, slå tån i tröskeln, ta på dig byxorna bakfram, någon i din familj som irriterar dig, koka över kaffet, hälla yoghurt över tröjan, ha en konflikt över frukostbordet, missa bussen eller att bilen inte startar och så vidare.

  Det är sådana händelser som finns i vardagen emellanåt, sådana där händelser som får oss att känna oss maktlösa. Kan du göra något åt det? Möjligheten är mindre om det sker på morgonen, för då kan du exempelvis spilla kaffet över din tolkning, men vet du om det innan kan du vara beredd, ta det lite lugnare från det du vaknar om du inte försover dig vilket också kan vara en stressad början på dagen.

  Men det finns en vägledning till ifrån det kortet, eller egentligen massor, för du kan läsa ut kortet för alla områdena. Din hälsa med 5 i Stavar visar att du är frustrerad, irriterad, orolig, ur balans och tappar lätt humöret. Det kan också visa att du har problem med magen, men även typ halsbränna.

  Om du läser ut 5 i Stavar för din andlighet visar det att du inte lyssnar på din intuition, att du är i konflikt med någon andlig värdering. Är det för kärleken känner du frustration och konflikter som du antagligen själv skapar. Är det för arbete är det struligt värre, det kan vara konflikter, skitprat, oreda, missnöje, småtjafs, oreda och så vidare. Är det för ekonomin kan du känna en frustration att det inte fungerar som tänkt just nu.

  Du kan även läsa ut det för det område det hamnar på, är det på morgonen är det även för din arbetssituation eller ja, du kanske kommer ihåg vad jag sa om arbete? Det handlar om din kreativitet, ditt engagemang, din sysselsättning som inte alls fungerar.

  Är detta något som skapas av andra? Ja, det kan det vara men det är du som undermedvetet sökt det motståndet. I det finns någon utveckling men just nu med 5 i Stavar är du långt ifrån stabil till att tänka ut vad det kan vara, eller så har du jobbat med dig själv ifrån korten att du kan se tydligare vad det är som skapar denna irritation.

  Nu lägger jag bara inte ett kort i Keltiska Korset för en period på varje position, jag lägger flera, för jag har även lärt mig att läsa samman dem, först elementen, vilket är starkast? Vad är det för energi som driver dig? Sedan vilka siffror, har du kommit över femman eller är du i början av en fas, jag ser också om det finns något personlighetskort som visar att du är på ett visst sätt under perioden och vilka speglingar som du möter.

  Varje period kan ge dig insikter där du kan ändra dina beteenden, dina mönster, släppa begränsningar och skapa mer möjligheter.

  Nu håller jag reda på allt för dig i en tolkning men tolkar du själv ha alltid fokus på korten för personen oavsett om det är du eller någon annan du tolkar för. Det är rätt orimligt att en person som mår fantastiskt i en period har någon större sorg med sig om det kör ihop sig. Det är också så att en person som är begränsad och orolig hoppar inte jämfota för en miljonvinst.

  Varje period är för att du ska ha koll på vilka energier som det handlar om, händelserna mer specifikt placerade inom en tid och inte bara någon gång under ett år. Är det då alltid korrekt i tiden? Nej, tyvärr inte alltid, det kan till och med förskjutas, men energin finns där.

  Jag har lärt mig genom åren att det svåraste i tiden är kärleken, det är för att det är så mycket känslor och desto mer fokus du sätter i att leta efter kärleken desto mer får du leta. Det handlar om att du matar den letande vargen, istället för att mata den kärleksfulla vargen.

  Om jag nämner att du har en period av ohälsa i slutet av en månad, då kan du planera, du behöver inte planera in de viktigaste mötena, den längsta drömresan, en flytt och så vidare utan du kan ta dig tid att bara ta det lugnt. Logiskt så har du svaret om hur hälsan ser ut i grunden då jag pratar om hälsan.

  Om du har diabetes och jag inte pratar om att det varken blir värre eller bättre, men du är van med att ha så dippar, då kan du utifrån perioden se på när obalansen finns. I det kan du vara beredd och underlätta situationen.

  När mina barn var små hade de krupp, jag är rätt dramatisk av mig som person, men jag kunde ha kontroll tack vare korten. Jag lärde mig vilka kort som visade på kruppanfall, det var de gångerna bilen var tankad, jag visste var nycklarna var, badrummet var förberett och jag kunde landa i känslan.

  Personligen har korten varit mitt stöd i alla år, det finns gånger då jag blivit ledsen över olika aspekter men jag har kunnat hantera dem bättre än utan kunskapen, föraningen om vad som väntat mig.

  Jag lägger för mig själv en utläggning för varje år, sedan ofta för varje fyra månaders period, varje vecka, samt varje morgon. Nej, det tar inte tid, morgonstjärnan tar max 2 minuter om jag inte ser något speciellt, det är lite som att starta datorn, eller mobilen och logga in på en vädersida för att kolla vädret timme för timme. Då vet jag när jag ska ta på mig regnrocken och när jag ska njuta av solen. I det så tänker jag att det är viktigt att inte ta allt för givet utan verkligen uppskatta de goda stunderna. Men också vara tacksam för eventuellt strul för utan det sker ingen utveckling och ingen motsats.

  Kommer jag ihåg alla tolkningar? NEJ. Finns inte en rimlig möjlighet även om jag själv tycker att jag har koll.

  För mig är varje tolkning som att läsa en novell, eller ett kapitel ur en bok. Du är huvudpersonen och endera har du ett mycket spännande liv eller så är det bara en mellanfas i ditt liv. Jag kan ibland se saker som jag noterat, de påverkar mig och de är oförglömliga, men det mesta sätts i mitt undermedvetna, typ som en bok jag har läst. Om du berättar lite om vad jag har sagt så kommer jag ihåg det kapitlet, kanske inte alla detaljer men till största del.

  I det kan jag utifrån vad du funderar över att förstå rent logiskt resultatet, det kan du också bara du tänker logiskt. Ett enkelt exempel på att förstå logik. När jag bodde i Ukraina blev jag med katt, det blev inbördeskrig där och jag var orolig att inte få hem honom. Men min kloka dotter sa men mamma, jag bad dig lägga för hur han och jag kommer överens och det skulle ju fungera så det är ju självklart att han kommer hem, annars skulle vi inte ha den gemenskapen. Så kloka ord, jag i min rädsla tänkte inte logiskt och därför förstår jag de gånger du heller inte gör det.

  Sammanfattning, använd tolkningen som en karta över din period, njut av allt som är positivt, gräv inte ner dig i negativa händelser eller sådant som du inte önskar. Det är trots allt bara en period i ditt liv men du kan i denna period välja att göra det bästa av det.

  Till slut så vill jag tacka dig, dels för förtroendet att få tolka din period, att få blicka in i ditt liv, att få komma med vad jag hoppas är goda råd. Men jag väljer aldrig för dig utan ger dig tips.

  Om du tycker Tarot är intressant vill jag att du bör ha i åtanke att alla kan lära sig, det är ett system och alla är mediala mer eller mindre. Det är som att lära sig ett nytt språk, det kan ta lite tid men grunden är lättare att lära sig än vad många tror.

  Du finner mer information om Tarot inne på www.tarotakademin.se, du kan bli medlem och kan då även boka med rabatterat pris för medlemmar. Du kan boka en tolkning där du får en film med alla dina kort och där jag beskriver korten och innebörden men det är även en tolkning.

  Korten styr inte ditt liv, utan du styr ditt liv med hjälp hjälp av korten.

 • Ljudfiler

  Start, bakgrund


  2 - Grunden

  3 - Akashakrönikan

  4 - Speglingar

  5 - Värderingar

  6 - Personligheter

  7 - Elementen

  8 - Väderleksprognos

  9 - Hälsa, andlighet

  10 - Karma

  11 - Kärlek

  12 - Arbete

  13 - Ekonomi