Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Följare 24
  • Following 48
  • Uppdatering 117
  Sidans ägare   Joined September 28, 2016
  Bio

Glad julmånad :)

  Följare
  Recently Rated
 

Blog

En magisk plats


By Ylva , 2018-12-08
En magisk plats

Det finns vissa platser som betyder mer än andra, så är det för de flesta, mitt hem är en magisk plats, det är min sfär med de energier jag har skapat, då med hjälp av familj och vänner. Sedan finns det en plats som jag kallar mitt andra hem. Englagård.

Där är jag nu. Efter över en vecka av smått kaos, sjuk hund och inget internet och allt blev som mina kort hade visat i början av december, men this thou will pass. Jag kom till Englagård fredag kväll, lyssnade på julmusik hela vägen upp och befann mig i en härlig trygghetskänsla eftersom jag verkligen älskar juletid. Kom innanför dörrarna till denna magiska plats där allt bara är. Mysigt att träffa gamla vänner, vara i atmosfären av att allt är så där perfekt precis som det är. Att jag sedan kan lämna min första hem i trygghet, med dem som tar hand om allt där och förhoppningsvis njuter av den julstämning jag fick ihop innan jag åkte skapar en känsla av välbehag.

En kopp kaffe, start av superkurs 2 medan jag för första gången provade på kristallbädden ifrån John of God. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, jag var nog mest nyfiken men också förhoppningsfull av att ha någon upplevelse men jag blev mer än positivt överraskad. Fast jag har varit med om mirakel från John of God och är verkligen engagerad i färger och kristaller. Först så lossnade något i halsen, min låsning är halschakrat och det bara öste på energi. Sedan började mitt ena ben att rycka. För att sedan uppleva att någon stod bredvid mig. Det var samma energi ("person") som stod vid min sida 2009 när jag låg i koma efter att ha fått TBE. Mitt hjärnspöke Markus var på bröllopsresa hos John of God när han fick veta att jag låg medvetslös med prognosen att inte vakna upp mer. De satte igång en healingsession på centret och jag fick besök i mitt rum och vaknade till. Nu var samma besök bredvid mig här på Englagård. Magiskt, ännu mer magiskt är att min smärta i musklerna vid revbenen inte är befintlig idag.

När jag väl omtumlad klev upp från bädden var det dags för aurafoto, cool bild och jag är gul som jag alltid sagt är min starkaste energi. Jag ska inte tillföra gult för då blir jag helt odräglig och nu har jag bildbevis :) Det ena brukr leda till det andra, så jag bytte ut luckans innehåll för idag. För helt plötsligt kände jag bara hur jag ville kombinera kunskapen från Tarot samt från färger med utveckling. En del av mig har länge tänkt på hur viktigt det är att agera ifrån kunskapen om vad vi själva skapar. Vi är vår aura, vår energi, det är något som vi själva skapar ifrån vår grund, referensramar samt det vi låter oss påverkas av. Allt det går att läsa ut i korten, vilken energi vi är i som skapar våra handlingar. Du kan klicka här för Lucka 8.

Att befinna mig på min andra favoritplats skapar en balans, två "världar", hemma där jag är mer pragmatisk och i agerande, här där jag är mer spejsig samt i upplevelse. Perfekt kombination samt att det ena utesluter inte det andra. Att dessutom få äran att umgås med min favoritguru, stärka mina upplevelser, påminnas om saker som faller i glömska är extra bonus, toppat då av positiva energier av alla som här är. För jag har upplevelsen att 99% av alla närvarande är positiva, det är säkert den 1% som jag istället ser som en katalysator för saker som behöver hanteras i en spegling.

Det är en mäktig upplevelse att sitta och lyssna, bli påmind och fundera vidare på olika saker som jag glömmer bort (prioriterar bort) oftast. Idag fick jag en djup fundering på detta med upplevelser, jag gjorde en analytisk reflektion, insåg att det jag funderade över var inte skapat av mig i detta livet, utan skapat i något tidigare för att belysa den aspekten idag.

En och en halv dag kvar av upplevelser, wow, jag hoppas jag blir lite mer omskakad i mina fundiluringar, för pepp är alltid en bra sak. Jag har redan insett att jag tappat mitt mål, att jag inte har någon plan för framtiden. utan en plan kan heller inget hända som jag önskar mig. Tack och lov är det ca 10 dagar kvar tills jag lägger min egen årsstjärna. För det gör jag alltid på min födelsedag. Då ger jag mig 2-3 timmar egen tid för att ha koll på kommande år. För mig själv lägger jag en årsstjärna (som den jag gör för alla andra) sedan en extra för månad för månad samt en horoskopsstjärna för att se på de olika aspekterna av de 12 husen. Nu börjar jag verkligen känna mig taggad för 2019 som jag redan nu vet att jag kommer att vara på Englagård igen lite nu och då.

Detta är första gången jag är på superkursen 2, jag har många gånger varit här på 1:an och jag ser redan fram emot en 3:a. För om det är någonstans jag (och många andra) känner sig hemma i sig själv, landar i medvetandet som redan finns så är det här.

På måndag är det vardag igen och på onsdag är jag i kapp mig med de beställningar som finns vilket gör att resten av veckan är en öppen bok, och så är det, en öppen bok på datorn, Tarot, korten på bordet som jag nu omstrukturerar, denna gång med rubriker, lite kom ihåg samt lite mer teori med praktik. Det är en härlig utmaning för jag hade en gång en vision att det var den bästa boken att börja med, inga rubriker bara följa flödet. Men jag har insett att det passar inte alla, att jag själv får tänka om, precis som jag gjorde med min sista bok "Tarot, kort för kort" så många genom åren som sagt att jag förmedlar så mycket information att de inte kan ta in det från början, tycker själv att det blev en fantastisk bok samt ett helt fantastiskt komplement till mina andra böcker om Tarot.

Det har varit tungt ett tag, det som hållt mig uppe arbetsmässigt är tolkningar, att försvinna in i någon annans liv en stund. Men nu ska jag ta tag i mina steppande steg, så tacksam över Satyam, så tacksam för Englagård.

Ps, jag doftar riktigt gott dessutom, förvirrade mig in i parfymavdelningen här och fann en ny favoritdoft. Namnet var dessutom verkligen något som tilltalade mig.

Posted in: default | 0 comments

The show must go on


By Ylva , 2018-11-30

Det är ett talesätt som jag tänkt många gånger på, för när jag är bara mig själv i det jag erbjuder finns det ibland inte utrymme att lämna över eller stänga ner utan hålla fasad. Ibland är det lätt och ibland tuffare, trots att jag tycker det är tufft nu så är det ändå lätt. För ibland kan livet verkligen erbjuda motpoler.

Det har varit lite av en tuff höst, med vänner som varit sjuka, dödsfall, förändringar som inte varit självvalda och så vidare, men det är mer privat alltså fortsätter "showen" på utsidan. Du vet ibland kommer det inlägg om att alla aär så hurtiga på FB. Jag kan avslöja att några hurtiga träningsbilder kommer inte ifrån mig. Jag promenerar, ofta en halvmil om dagen eller mer. Men nu är det inte läge för det då min ena hund är skadad. Kom bara så där ifrån ingenting, skakade om mig rejält då det triggade minnen från 4 år tillbaka då min första Mimmi (nya har fått tagit bort ett M nu för att det ska bli enklare) hade blivit felbehandlad, allt rasade vid ett veterinärbesök, det gjorde det nu också om än inte lika akut. Det som gjorde det mer läskigt var att när jag kom hem från veterinären hade jag inget internet.

Precis som för 4 år sedan, sjuk Mimmi, inget internet.  Jag bor himla trevligt och gården (som jag hyr) skötts otroligt bra, så bra att det ska dras nya elkablar och jag har haft en vallgrav runt hela gården, inklusive att de grävde av Teliakabeln och tidigast tisdag kommer teknikern, men jag fattar ju att de ska gräva igen och få det att gå ihop med elkablar, vilket jag är tacksam inte är mitt område. Jag är delvis utan internet, jag surfar det viktigaste via mobilen, men ringer någon eller skickar sms (vilket sker typ hela tiden) då loggas jag ut från datorns internet då mobilen verkar ha första tjing. Det är ett äventyr att hålla igång denna show. *suck*

Vi hade tidigare i höst problem med nätet, men Telia bytte ut allt och sedan dess har det väl fungerat så bra som det kan göra ute på landsbygden. Fördelen är att jag har lärt mig olika saker för att få sysselsättningen att fungera men vissa saker fungerar inte, som websamtal eller webinar. :( Så nu blir det till att ställa in dem till mitten på veckan.

Vi är allt för beroende av tekniken den saken är klar. Jag är rätt anspråkslös i övrigt men internet är som ett måste för att hålla igång websidor och mail och det som hör till. Jag minns tiden innan dator  med kassettband, postgång och dyra tryckerier med lådor med minst 1000 böcker hemma. Jag uppskattar verkligen tekniken när den fungerar.

Men jag lär mig mer för varje gång det tjorvar, nu gör jag tolkningar, laddar över dem från mobilen till datorn, för att sedan surfa med mobilen som modem för att få iväg dem, eller uppdateringar som denna blogg, där jag skriver textn först och sedan lägger upp den, samtidigt som jag håller tummarna att telefonen inte ska ringa. Det var ju det där med "inte" som ej existerar!  Det ringer väl aldrig så mycket som när det inte önskas, som med Tarotlinjen, det ringer alltid de stunder jag ämnar gå på toaletten. Tankens kraft är makalös.

Men eftersom tankens kraft är makalös tänker jag att till veckan har jag internet, finns någor bra anledning till detta, dessutom ska vi iväg till ett annat djursjukhus en bit bort. Så jag hade ändå inte kunnat surfa. Tillit det är vad jag ämnar älta nu, massa tillit, lyssna på mig själv: 
"Livet är perfekt precis som det är just nu"
"Allt har en mening"
"Finns inget ont som inte har något gott med sig"
Sedan ska jag fundera lite på varför min själ har valt detta, ett mönster, för en gång är ingen gång, två gånger är en vana som jag bryter nu.

Jag har inte ens hunnit landa i alla upplevelser från eventet i Paris, inte ens fått upp en ljusstake här hemma och i morgon ska det vara första luckan i julkalendern för i år. Herre je, på med scenkläderna ;)

Ps. Årstolkningar görs varje dag, vardag som helg, har du bokat din? 

Posted in: default | 0 comments

Vilken resa jag har gjort.


By Ylva , 2018-11-26
Vilken resa jag har gjort.

Ja du vet, det är många som förklarar det om sitt liv, att vilken resa jag har gjort. Vilket då betyder att de har gått igenom en hel del, samlat på erfarenheter, gått igenom prövningar, känt sig testade, missförstådda men ändå härdat ut och i det utvecklats.

Har du följt mig på Facebook sista dagarna? Undrat vad i hela fridens namn jag tagit vägen, vad är det som sker?

Ibland så spökar kortet 3 i Stavar för mig, kortet som starkaste beskriver impulser. 
Men det hela började inte med impulser utan en annan del av mig, för det är inte så att jag sitter och mediterar hela dagarna, jag är nog mer pragmatisk, strukturerad och analytisk än vad en del tror. Mina intressen är vida, jag frågar om det mest, anser mig vara rätt allmänbildad och nyfiken på potential och utveckling, då inte bara den andliga. Där söker jag inte längre, där vidareutvecklar jag, men det gör jag med andra ämnen också.

Denna resa som jag nu syftar på, den satte fart sent på natten i samband med Halloween, jag fick ett meddelande om en resa och det tog mig och min väninna bara en liten stund att boka den.

Men det hela började sommaren 2016, eller kanske det började redan 1995 då jag loggade in på nätet, via modem och insåg att detta var framtiden. En egen hemsida som jag alltid kunde hålla aktuell, istället för att skriva ihop en broschyr, trycka upp den, skriva adresser på ett kuvert. Till sist klistra frimärke för att sedan skicka ut och en vecka senare var det inte aktuellt längre på samma sätt. Jag lärde mig själv att bygga min hemsida, idag fuskar jag lite med en grundmall som jag hyr för att sedan bygga sidan som jag vill ha den. 1 av 10 hade internet när jag tipsade om hemsideaddressen. Idag är det 1 av 100 som inte har tillgång till internet.

2016 var då jag började intressera mig på allvar för kryptovaluta, jag gjorde först en miss visade det sig, eller det är inte klart än, men nåja, jag visste för lite, men så fick jag veta om Onecoin (OneLife) som många andra litade jag på personer ifrån början som jag fann artiklar om på nätet via Google, tills jag mötte ett fantastiskt par som förklarade. Jag insåg att detta var som internet innan.

Oj, vad det hände saker, jag hade lite pengar, men gjorde mitt bästa då jag verkligen trodde på konceptet. Jag mötte som många andra på motstånd, både av de som har liknande politisk åskådning som mig, fick veta att jag skämde ut partiet men även av nyandliga. Idag så har jag lust att säga "Kiss my ass" men jag ska vara snällare. ;) Jag ska vara nyandlig och förstå att alla har vi vår egen uppfattning och tänka karma, men det kanske inte heller är så snällt. Åren har gått, skitsnacket har fortsatt om OneCoin, men jag har inte idas bry mig. Jag vet vad jag tror på och vad jag ser i korten. Dessutom har en stor utredning gjorts som visat att allt är ok och mer än så, men det finner du inte på Google.

Helt plötsligt, bara av en inre känsla (intuition) bokade jag en resa till Paris med OneCoin. :D Alltså helt betalt med OneCoin. Till ett event i Parisk för OneLife som företaget heter. Jag kom hem denna måndag kväll. En sak som jag alltid önskat mig är att åka buss genom Tyskland coch Frankrike, det blev en bonus. Jag satte mig på bussen på vägen från mitt hus, ny fräsch buss med det mesta som går att önska på en buss. Åkte ner till Trelleborg där min väninna mötte upp som kom med en annan buss, totalt var vi 78 personer som betalt vår resa med OneCoins. Färja över till Travemunde, fin hytt i fören, buffe. Fredag  buss genom Tyskland, Nederländerna, Belgien och till sist till Paris.  Till den norra delen, vi fick ett rum på ett 4stjärnigt hotell. 3 rätters middag för hela sällskapet med vin. Sova några timmar och in till eventet. Det var på Les Pyramaidés, en konferenslokal.

Fullspäckat program med flera talare,workshops med de bästa inom OneLIfe, bland annat Konstantin som du ser på bilden. Han är bror till hon som startade det hela. Kvällen avslutades med ett föredrag av en man från England för vår sälj, köp och bytes plattform (där vi bokade resan). Den utkommer i ny version i veckan, lite som Facebook men med presentationer av säljare och deras produkter, där det går att kommunicera med oss, läsa, kolla filmer, gilla, bli vän och så vidare. Ja, vi, för jag har även mitt uppe där. De som har OneCoins kan boka en tolkning, ett medlemskap av mig och annat kommer framöver. Jag har troligen även turen att vara en av de 25 (i världen) som får testa appen för android innan den kommer ut. 

Jag är taggad, laddad, superpå, helt lyrisk. Jag har dels rest, bott, ätit, och varit med på ett event som var coolt som bara den och jag anar verkligen en positiv framtid. 

På lördagskväll var det dags för ett nytt hotell i Paris, vi åt middag, drack vin, pratade och skrattade med nya vänner, Onelifare till sent på natten, upp söndag för ny eventdag, sedan när den var slut in i bussen, 23 timmar har jag åkt buss, från Paris, via Belgien, Nederländerna, Tyskland, färja över till Danmark, över bron som jag inte hunnit med heller, som jag önskat och så ändå hem till vägen.

Vilken resa! Wow, säger jag bara. Jag har sovit 2 timmar på bussen, ska nu äta (middag serverad). Coola ner mig, landa i allt, ta tillvara på mina anteckningar, och i morgon börja med tolkningar för att sedan skapa vidare på min säljprofil. I veckan ska jag även ha ett webinar om hela alltihop för dem som är intresserade. OneCoin köper man utbildningspaket i för att lära sig hur Coins skapas vilket kan då får Coins för, eller så går man bara in i plattformen och börjar sälja utan ett coin på fickan. Vill du veta mer? Maila mig - ylvatrollstierna@gmail.com

Men jag har under dagarna också lagt kort,(of course) pratat om andlig personlig utveckling, för utan att veta sin motivation kommer vi sällan någon vart, och ärligt, allt är inte gratis, allt gratis är inte gott, så även hur många sidor med änglar det finns att tillgå utan kostnad (till en början) så finns det en verklighet där vi ibland också vill resa bort, göra en resa i livet för att utvecklas. I maj drar jag till Barcelona :) 

Men det är Happy Monday idag och jag har varit helt lost i kryptovaluta hela helgen, visste du att jag hade en sida som hette Happy Moneyday, eftersom pengar betalas ut på måndagar? Det är väl en bra affirmation om något? 

Idag måndagen den 26/11 kan du boka medlemskap på min sida Tarotakademin och få med dig en årstolkning för 2019. Endast idag, fram till 24:00. Swish 073 063 1657 1400:-   Dealsen för OneCoin kommer senare i veckan.

Ha nu en incredible lundi ;)

Posted in: default | 0 comments

Prioteringar


By Ylva , 2018-11-15
Prioteringar

Prioriteringar är en märklig sak, hur jag än försöker upplever jag att jag lyckas vara nonchalant i någon del. Mest nonchalant är jag nu med mail men även med vänner. Jag orkar inte ens tänka på tid, vara tidsoptimist eller vilja ha mer tid. Just nu accepterar jag att mina prioriteringar är som de är.

Jag har prioriterat Halloween helgen som var störtmysig (som vanligt) inte ens ruskig utan god och glad utan kexchoklad men med den första pumpa pajen som jag gjort. Sedan jobbade jag på för att ta en ledig helg till för att umgås med mina barn, vissa av dem som jag inte träffat live på över ett år. För att maxa det totalt passade jag även på att få en TBEdipp under tiden de var hemma. Låg i soffan och lyssnade på dem och mös så gott jag kunde. 

Sedan var det som om den sega proppen eller leran upp till knäna bara försvann. Jag var osäker på om jag skulle hinna ifatt min planering med årstolkningar men jag ligger bara ca en dag efter, det känns fantastiskt. I år har jag skapat struktur och lyckats hålla den till 95%, i det får jag så mycket mera gjort än tidigare. Jag skulle kunna sitta och spå en hel dag men det skulle inte vara rättvist emot dem som bokat, för det får inte bli slentrian eller måsten, utan varje årshistoria är unik på sitt sätt. Jag tycker fortfarande att Tarot är da shit ;) varje tolkning är unik och ska så förbli. I år har jag dessutom varit ute i tid för årstolkningar, jag har dessutom ett högre pris, det som det är värt, ingen rea på året utan också en sortering. Men det ingår en bok i tolkningen, vilket jag hoppas ger mer till den som bokat.

Snart är året som jag skrev i början skulle bli mitt Tarotår över, eller är det verkligen det. I min dator finns fyra böcker i ämnet som jag skriver på. Dels korrigerar jag om Tarot, korten på bordet, denna gång även med rubriker. Jag skriver på en om Tarot och numeroligi, mer utförlig och en bok både att jobba med och bara läsa. Jag har hållit på ett bra tag med Tarot och astrologi. I min TBE-yra kom jag dessutom upp med den enklaste Tarotboken som är så mycket mindre text än innan och med egna delar att jobba med. Jag hoppas verkligen att det är boken som många längtat efter. 

Jag varvar mitt engagemang över dagarna med tolkningar och skrivande. Privat har det inte funnits så mycket tid eller rättare sagt jag har inte prioriterat samtal med mina vänner eller gjort något speciellt här hemma förutom vardag och promenader. Men på lördag är jag i fas, helt i fas. Sedan är det en intressant vecka innan jag beger mig ut på äventyr på torsdag, en lång bussresa och helt spontant äventyr. Denna höst har verkligen varit märklig med helt andra prioriteringar än förväntat. Men det känns himla bra just nu även om det varit slitigt och ledsamt på vägen hit. Tyvärr går det inte att prioritera bort sorger och bedrövelser. Men med tanke på att allt har en mening är det befriande att landa i en höstlig vardag nu, första dagen med lite eftermiddagssol till och med. Min väderprognos håller i sig :)

Prognoser, projekt är också något som börjar på P, precis som prioriteringar. Just nu funderar jag en hel del på andliga prioriteringar, jag har bokat av nyår med Neale, prioriterar egna texter och mycket med färg. Kanske behövs när det är mer grått ute, jag har prioriterat bort de gråa måndagskläder och hör och häpna, idag sitter jag i svarta kläder, nåja, svarta byxor och en mörkgrå t-shirt med texten "Dont walk - dance". Prognosen och projekten framöver i mitt liv är att verkligen jobba på mer närvaro. Typ som att inte bara surfa förbi inlägg, kommentarer, meddelanden och liknande, utan stanna upp lite mer. Som när jag såg att sista gången jag skrev här var innan Halloween. Lustigt nog är bilden på mig för Halloween min mest gillade inne på min fbsida, jag kanske klär i svart ändå? ;) (=*asg* *rofl*).

Nu ska jag prioritera lite annat, bara för att jag kan.  För nyss har jag prioriterat den vackra eftermiddagssolen.

Posted in: default | 0 comments

Det du kanske inte vet


By Ylva , 2018-11-02
Det du kanske inte vet

om mig är att jag älskar Halloween. Detta är min absolut favorithelg på hela året. Det är helg i flera dagar, jag är nu helt vill på dagarna.
Min BFF kom i onsdags och det var ju ett äventyr i sig, dagen innan hade jag fixat med växellådan på bilen och trodde att nu skulle den åka som ett strykjärn efter vägen. Hm, jag hade ont i magen hela vägen till stationen 3 mil bort, jag körde Reiki, positiva tankar, sedona och funderade på vad jag hade för kort, skulle jag komma hem igen med henne i bilen. För vad du kanske inte heller vet om mig är att min triggerpunkt är detta med bil. Jag får panik utan bil, eller om den krånglar, jag målar upp ett dramatisk scenario som få kan matcha. Ca 1 km från stationen hade de stängt av vägen över en bro, i ett område jag inte behärskar, bara det var en utmaning och jag som alltid är i tid, var 10 minuter sen. Tid är något som jag jobbat hårt på att hantera.

I torsdags skulle jag vara på en ledsamt ceremoni som betydde en del för mig, men det sket sig, istället satt jag hemma med ett tänt ljus, också något som du kanske inte vet om mig att jag gillar inte tända ljus (eftersom jag bott i ett hus som brunnit). Dessutom hade jag inte torsdag utan 1 november (vilket det var). Alltså en helgdag. Jag har helg i dag också, fast det är en vanlig fredag, men inte i min tillvaro. Vi har varit och shoppat inför i morgon, det är då Halloweenfesten, den årliga blir av här hemma. Några av mina allra mysigaste bästaste vänner som droppar in för en trerätters och lite bus.

Idag har jag gjort den nödvändigaste, som att bland annat köpa ett nytt kollegieblock och penna med en sista djup suck för nu är jag på gång. För igår la jag ut om det som jag önskar mig, lite ballt om jag hade fått donationer till min önskeprodukt och att jag kunde sitta och jobba med den och tänka på att jag fått support. Men även om det är en crowd founding så avskyr jag att "tigga" så jag har gjort en deal, eller tar det enligt principen ge och få, få och ge. Alltså kan alla få en PDF-bok även om de inte donerar en 10:a för 790 10:or har jag min produkt.  Det kan du läsa mer om under denna länk där du också finner PDF-boken. 

Nåja tillbaka till den svarta helgen, jag gillar ju inte svart utom denna enda gång om året. Jag har fyra kartonger med Halloweenprylar. Det hänger svarta gardiner, svarta dukar, dödskallar och spindlar och inte att förglomma de oranga inslagen i form av pumpor som är min absoluta favorit. Det går säkert åt en timme om dagen att facebooka, följa bloggar och instagramma för att se på pumpor a la Oregon.

Jag har delvis avskärmat mig från omvärlden, för att vara i känslan, rå om min BFF och fira det jag ser som en tid av transformation. I går eftermiddag satt vi på övervåningen där jag har en fåtöljvrå och stora fönster som lyser upp hela rummet på eftermiddagen. Vi satt och filosoferade om framtidsmål, bland annat därför jag bestämde mig för att se om jag kan "trolla" fram min drömprodukt, kanske med support av dig. Det väntar nya tider, ja ja men, egna personliga förändringar som du kanske inte märker så mycket av. För även om jag alltid är mig själv har jag ändå en yttre profil och så mitt vardagsjag som älskar att städa och baka och sticka. 

Jag kommer att ha helg ändå till på måndag då jag ska lyckas med bedriften att köra milen till stationen igen. Sedan är det vardag i november, vilket innebär att jag packar ner Halloweensakerna och käftar med de närmaste då jag vill ha upp hela julen och de anser att det är för tidigt. ;) Från svart till rött, måste nog blogga inne på Yiang tror jag om detta med årstider och färger. I går i alla fall la jag för vädret för november till mars för norra och södra Sverige (finns på Tarotakademin). Min prognos håller i sig. Jag ser fram emot en grön jul. Alltså färger är da shit. Jag har faktiskt också tillbringa en del tid med att läsa min nya bok "Tolkning i aura och färger" och eftersom jag skiter i Jantelagen, inte känner mig svensk så klämmer jag i med att det är ett mästerverk. Nu till pumpapajen. 

Ps. I år ska jag inte vara pumpa själv :)

Posted in: default | 0 comments

Snurriga tankar


By Ylva , 2018-10-25
Snurriga tankar

Det är typ vad jag har nu just nu, många tankar, många funderingar och lite gjort, fast ändå inte.

Detta ska vara min lugna period innan årstolkningarna tar fart, och delvis ja, men sedan försöker jag att få bort allt det där som ibland känns som måsten men inte är det, utan naturliga inslag i vardagen.

Mycket har hänt sedan sista inslaget. En lärdom har varit att förstå folk som inte kan sova. Förr la jag huvudet på kudden och sov, jag till och med skröt om att jag kunde sova var som, när som och hur som. Det är inte hur det varit sista veckorna, Jag lägger mig vid halv tolv, vilket antagligen är för tidigt, sedan snurrar jag fram till 02-03, ungefär precis när jag har somnat inser någon av hundarna att de glömt bort att göra en del av sina naturliga ärenden, vi är alltså ute mellan 02-04 varje morgon. Fast att alla rutiner är som vanligt. När jag väl vaknat, för den kyliga luften får mig pigg då kan jag inte somna om, utan då roar jag mig med serier på Netflix eller candy crush, då jag tror att det inte är någon idé att ta fram datorn för att svara på mail eller göra någon tolkning för samtal. Tack och lov har jag klockan på ringning halv nio för jag brukar somna om vid 06. 

Det som har varit positivt är att jag varit trött på morgonen och i det valt att vakna till att göra yoga.  Sedan har jag jobbat några timmar innan en halvmil i skogen för att sedan hör och häpna svara på Tarotlinjen. Äntligen har det blivit en rutin. Jag har skjutit på att starta upp igen, men nu är det kul, så där att jag inte fattar varför jag inte kom igång tidigare. Samtalen är givande, för mig i alla fall, och imponera av mig själv som har svårigheter med detta med Instagram att jag lyckades skapa ett konto till för Tarotlinjen. Jag som alltid tyckt att jag varit före min tid. 

Dagarna går för fort, jag känner mig som tidsoptimist igen, jag hinner helt enkelt inte med min planering fast jag tycker jag har koll. Sedan även lite ovanliga händelser som jag håller privat som skakade om mig och fått mig att ändra lite av mina personliga mål. Men jag funderar en hel del, på det mesta, det är nästan som en egen andlig utveckling, men det kanske är det som jag skulle ha dessa veckor till.

Vissa saker är jag helt uppslukad av, som att gå till brevlådan varje morgon för att vänta på min nya bok, den som jag på ett Facebooks inlägg skrev att jag orkar snart inte med min egen kunskap. Jag längtar så efter den, för att se om den är lika bra live som på datorn, men naturligtvis fann jag ett fel efter jag skickat in den, en upprepning av ett ord. Men det är inget mot för den pärs som jag genomgår just nu.

Just nu har jag öppnat gamla böcker, som den med att spå i spelkort och kaffesump *stor djup suck* Jag kan för mitt liv inte förstå att jag ens tryckt upp den, det är mellanslag, inte mellanslag, man, och, så, paranteser, punkter i oändlighet, utropstecken och jag suckar djupt, Hur kan det komma sig att jag i min iver att skriva inte kan stava, inte har förnuft att veta att det inte är bra. Men å andra sidan kanske det är vad jag kommer att tycka om några år efter den nya versionen. Jag värmer upp i alla fall med den innan tidigare livboken och sedan Tarot och astrologi. Har som mål att få ut alla böckerna, sedan är det upp till läsare att välja vad de vill läsa. De som gilar att jag skriver som jag talar alltså. Förhoppningsvis blir jag bättre för varje bok *fingar korsade*.

Det som inte fungerar i mitt liv är mail *djupare suck*. Jag har ett karma där som är enormt, det går bra om det är några rader skrivna men jag orkar bara inte fokusera på längre meningar vilket gör att jag tänker, jag gör det när jag har bättre tid, men den tiden verkar aldrig komma :( Jag började bra, men tänker ge det ett nytt försök i helgen då jag ska Halloweenpynta och ägna mig åt mail. För snart är det min allra största helg på ingång.

Jag älskar augusti och september, men med influenser från USA så börjar jag verkligen gillar Oktober också. Nu har jag en lövad bänk och pumpor ute, snart brakar det loss, det vill säga när jag bär ut de tre stora flyttkartongerna med Halloweensaker för att pynta upp huset. På onsdag kommer den första av mina vänner inför helgen som kommer då jag har Haloweenfest. Vi blir färre i år men det blir nog bra, maten är testad, naturligtvis tre rätters oväntat mat tema. Spökliga saker planerat och jag längtar så, även om jag befinner mig i nuet av vad som är. Fördelen är att huset blir städat och fönsterna putsade, sedan är det bara att plocka ner för att ladda för nästa härliga högtid - julen, det är då jag går all-in med tomtar. Kanske detta är mitt sätt att "överleva" den tråkigaste årtiden, mest för att det är svårt att sitta ute och jobba. 

Jag är lite förundrad över SMHI, de säger något som jag inte såg i korten, men å andra sidan, lite snö på lördag och sedan + grader igen, jag har som sett en grön vinter. Ball färg, grön= harmoni. Det är något jag verkligen önskar vara i. I morse tittade jag på naturen och fundilurade på varför det är orange, gult, rött och brunt på hösten, det är som att gå bakåt i färgskalan, men kanske det är att vi måste grunda oss innan allt det gröna kan omfamna oss igen. 

Nåja tillbaka till spelkorten innan det är dags att snurra runt några varv i sängen igen.

Posted in: default | 0 comments

Kashmar


By Ylva , 2018-10-13
Kashmar

Svär du? Jag svär alldeles för mycket, jag försöker att ha ett vårdat språk, men det går åt h-e. Ibland när jag gör tolkningar reflekterar till och med jag över mitt eget språk, kanske inte så mycket svordomar (förhoppningsvis) men shit, ta dig i kragen, är du patetisk eller not, ja det är meningen som bara kommer av farten.

Jag svär privat på engelska och på ryska. Engelska när jag bara är less och ryska när jag försöker vara ironisk. Denna morgon vaknade jag halv sju, efter att ha snurrat halva natten i stress, för denna vecka *suck*. Den började så bra, jag hade stenkoll på min planering, alla tolkningarna skulle vara klar på onsdagen, sedan skulle jag skriva. Men detta med bredband är inte på min sida, först inget wi-fi på Rhodos, vilket jag kunde acceptera då jag skulle ha semester men när det sedan fuckar upp hemma. 
Inte bara nätet utan även inspelningar som jag fått göra om, en del som inte fastnat på film (auratolkningar för medlemmar läggs upp i film på deras sida), ljudfiler som jag lagt in om och om igen på den sida jag haft sedan 2011 som bara inte kom upp, sedan när jag äntligen fått en inspelning på typ tredje försöket inspelat tog det över 4 timmar att få upp den på sidan.

Jag som hade koll, var cool, har tappat kontrollen och är stressad, vilket jag jobbar med, att andas, tänka att allt har en mening, men igår natt gav jag upp, stängde datorn, försökte spela candy crush för att slappna av och fick göra det offline då det inte fanns något nät. Jag kanske har något karma med Telia? För det är dags för en tekniker igen, men de kommer ju som inte på studs.

Jag vaknade halv sju av att min katt, Noblesse, 17 år, pigg som bara den, envis som synden och tror att hon äger hela huset med alla innevånare, kommer in i sovrummet, under sängen istället för att lägga sig på mig och slå mig på käften vilket är hennes morgonunderhållning samtidigt som hon håller en tass på Mimmi eller så tvättar hon Max. Nu låg hon under sängen och snackade som bara den. Först blev jag irriterad, sedan rädd, eftersom jag nu förlorat de andra katterna tänkte jag att tänk om hon är sjuk, har ont, om det hänt något. Tittade under sängen, ingen katt, gick upp, hon låg i sitt rum på sin våningssäng (ja, allt är ju hennes). Då hörde jag Mimmi under sängen, kommer tillbaka och där ligger Mimmi med en död mus i munnen. Aha, så det var mus-skriket, då hon ska tala om att hon har ett byte. Hon saknar de andra katterna, det förstår jag, hon var inte i närheten när de skulle begravas så hon har ingen aning om var de försvunnit. Antagligen i hennes katthjärna har de svultit i ihjäl eller flyttat för att det inte finns mat, men samtidigt har Noblesse alltid mat, för är blötmaten slut då hämtar hon mig med ett speciellt skrik. Skit samma. Jag svor på ryska över katten, över att jag var trött, men den fina Mimmi som lärt sig att släppa saker när jag säger tack på ryska, hon släppte musen. Hur äckligt är det att ta en död slickad mus på morgonen? (tänk så kanske du också svär åt tanken). 

Nu är jag definitivt vaken, lätt irriterad fortfarande, har ena minuten enligt bredbandskollen acceptabel uppkoppling för att i nästa ha dålig. Men skam den som ger sig. Inte många tolkningar kvar tack och lov, med lite tur är jag klar innan nästa vecka ;)

För att peppa upp mig själv, tog jag på mig min favorittröja :D För jag älskar inte bara augusti och september som är de bästa månaderna på hela året, I love oktober. Alla dessa färger, pumpor (som jag älskar) och så Halloween. TVå helger kvar till årets sammandrabbning. Viktigaste festen på hela året. Igår köpte jag hem för att provlaga middagen, det är naturligtvis trerätters med halloweentema. Huset dekoreras och jag har suckat sista dagarna över att det finns inga pumpor i affären, men väl julpyssel, medan alla sidor jag följer för Oregon bara är pumpor. Jag är på fel plats helt enkelt.

Igår var trots nätstrul en fantastisk dag, den mest underbara promenad i skogen i tystnad, det doftade gott, var varmt och bara så där helt underbart zenläge. Dessutom satt jag ute i bikini för det var så varmt, då utan att se ut som ett spöke! ;) Bozhe moi säger jag bara ;) och spelar min favoritlåt från Ukrainatiden. 

*Kashmar = A phrase, origin of which is in Russian and now is probably the most popular phrase in Israel. It's equivalent to "Nightmare" but carries a kind of sarcastic meaning. it's usually used when your parents are mad at something and you are russian.
you: "hey mom, the roof is on fire..." 
mom: "kashmar..."

Posted in: default | 1 comments

Borta vila, hemma snurr


By Ylva , 2018-10-07
Borta vila, hemma snurr

Lördag morgon halv sju landade jag på Landvetter efter min första all-inklusive semester men även min första sista minuten resa.
En vecka på Rhodos var bra mycket bättre än vad jag tänkte mig. Vi var på Faliraki och hotellet var schysst, bra rum, välstädat, trevlig personal. Splash world, vilket innebar en hel del att plaska runt i, fast jag fick hålla mig till lazy river eftersom jag klantade till mig nedför en trottoar och vrickade foten :( Men jag haltade mig ner till beachen för ett dopp i havet, vilket var fantastiskt. Lite stressande med mat, det var ju frukost, lunch och middag och däremellan den godaste pizza jag ätit vid poolen. Nu ska jag inte återgå till gamla rutiner utan prova på lite auyrvedisk mat ett tag framöver. Stressande var det inte med dryck, däremot avkopplande, jag bara älskar Pina Colada, och den trevliga bartendern Costas, han insåg att jag gillade kokos, han skapade kokosdrycker som jag fick betygsätta. Men jag har inte hällt i mig alkohol, men en drink vid poolkanten i +28 och strålande sol, är ändå smaskens.

En reflektion från resan är att fy fan vad vi är begränsade i detta land, nu kan jag eftersom jag sitter hemma ha med mig mina djur på jobbet, men inte i helgen då jag varit på mässa. Men i Grekland, wow, inne på apoteket (jajamän fick köpa koltabletter också) där hade en katt sin egen bädd. Jag gillar mer den coola attityden som är söderöver, som i Ukraina, där det inte är så strikt och så många måsten i allt utan mer fritt med eget ansvar.

Vi gjorde en utflykt med båt, till tre vikar, bland annat Anthony Quinns bay, där de spelade in filmen "Kanonerna på Navarone" Coolt ställe, vilket vatten och rikt liv i det. I en vik var vattnet helt turkost och det fanns en grotta. Ja, det var en sådan där helt vanlig turistutflykt och sådana gånger är jag glad att vara turist, men tänker också på allt jag säkert missar på hemmaplan. Jag bodde i Kalmar i 9 år och inte en enda gång var jag på ett glasbruk. Men kanske lättare att uppskatta naturens skönhet.

Det blev mer semester än vad jag hade väntat mig, för jag hade glömt att aktivera mobilt utland och hotellets wifi var en katastrof, jag kom upp på en plopp  i receptionen, tog mig en och en halv timme att få iväg ett mail, när jag trodde att jag kunde skicka det så fanns det inget nät, sidan försvann, fick börja om och så vidare. Jag valde att ge upp, stukad fot och inget wifi, det är grejerna för semester, att sedan få ett bryt i magen och ligga på hotelrummet och knapra koltabletter är också vilsamt, men mentalt stressande.

I alla fall kom vi tillbaka till Sverige, jag åker hem, typ vänder i dörren, hämtar böcker om till mässan i Trollhättan, har glömt mässduk, skyltar, glasögon och lite annat. Fick låna duk, penna och lyckades trycka fel på mobilen och blockera en av mina favoritpersoner som skrev en gullig kommentar. Då fick jag lite panik. Detta med glasögon är ett aber, men får väl vara tacksam alla år jag klarat mig.

Idag så hade jag packat ner duk, penna och glasögon och en termos med kaffe, allt nedspillt då jag inte skruvat på locket, men jag fan innan en låda med böcker som jag inte visste jag hade och hade trevligt sällskap båda dagarna. Dessutom var jag till ett engelskt meium igår (händer typ aldrig). Hon förmedlade ett budskap ifrån en anhörig och svarade på mina frågor via runor, rätt coolt faktiskt fast hon inte sa det jag ville höra. Idag var det även sol, fantastiskt väder, faktiskt precis som jag har spått, så jag ser verkligen fram emot denna senhöst.

Sista dagen på semestern tatuerade jag mig i höger hand, min yiangsymbol i magenta och turkos, wow säger jag bara, jag bara älskar den tatueringen, för jag älskar mina kort. Det har varit så fantastiskt att få respons på dem i helgen. Det är som bara helt kanonbäst. 

Borta bra men hemma bäst är ett bra ordspråk, för det var bra borta men bäst hemma, bäst att få nospussar och krypa ner och sova med vovvarna, jag är som van nu att ligga som en krok på nätterna, att få en säng för sig själv är rätt tomt. Nu ska jag svara på några mail, ändra erbjudanden som går ut och sedan krypa ner med candy crush, ordningen återställd, men i morgon är en ny dag, en ny vecka och faktiskt även nya rutiner som jag har planerat på under dagen. 1, 2, 3 here I go, nåja i alla fall så blir det en förbättring i morgon och inte en förändring. Kan vara bra att få tid för sig själv i annan miljö så där emellanåt, kanske jag till och med gör till en vana ;)

Bilden är mina fötter i Anthony Quinn Bay, lyxig känsla. 

Posted in: default | 0 comments
 / 24