Ylva

Location:

Location: Sidans ägare
Zipcode:
Country:

Latest Followers:

Recently Rated:

Stats

Blogs: 288
Sidor: 2
events: 6
audio tracks: 23
PDF: 1
videos: 17

Andra måndagen i september

user image 2019-09-09
By: Ylva
Posted in: default

En hel vecka har gått, som varit snurrig. Jag anar att det hela började med att jag fick plocka bort en fästing i varsida om min midja, precis där byxkanten brukar vara. De var mer eller mindre torkade, vilket jag anar har med en olja att göra, för det är lika med hundarna. Men det är nästan så jag anar att en av dem bar på TBEviruset. Jag skryter alltid ironiskt om att jag är immun, men nu får jag ta reda på om det kan blossa upp, aktiveras om en till fästing med TBE sprider sitt gift. Jag har ingen TBE-dipp men precis som det var var 10 år sedan har jag i veckan haft feberdippar till och från. Frossa ena stunden, insvept i filtar för att i nästa slita av mig alla kläderna då jag fått värmeslag. 

Nu har jag fått mer gjort än många antar jag, visst jag ligger i soffan eller sängen, men med datorn, kanske det var meningen att jag skulle släppa allt annat för att göra klart grundstrukturer. Men det utesluter inte att jag blir smått stressad, irriterad de stunder jag inte vimsar runt av feber.

Igår var jag tvungen att ta mig in till affären, fick då en lärdom av en annan sort. Jag ska vika ner solskyddet, det är då jag ser den stora spindeln. Snabbt slår jag igen, kör in snarast från motorvägen på en avfart, studsar ur bilen hysterisk vrålandes till min medpassagerare, den manliga stabila sorten. - Ta bort den. Vilket görs, sedan får jag frågan om hur i hela fridens namn jag kan reagera så?

Enkelt, skräck ifrån en tidigare bil som hade spindelinvastion, honan gick in under taket och la ungar, det var spindelnät hela tiden i bilen, dessutom hade spindeln en vana att klättra ovanför mitt huvud. Skräckscenariot hade varit om den hade trillat ner på mitt huvud eller innaför mina kläder. Det hela slutade med att jag valde en inte mijlövänlig metod, jag sprayade hela bilen med hårspray. gick inte att gå in i den på 2 dygn, men inga spindlar. Sedan köpte jag tärningar samt röd ceder som har följt med mig även in i denna bil, men behöver preparera dem igen.

Min medåkare funderade över hur jag kunde vara så rädd för spindlar men inte för fästingar. De har ju också åtta ben och kryper, men är dessutom i vissa fall dödliga, det är inte spindlar i Sverige.

Där fick jag något att fundera på, vilket jag gör än, vad är det för programmering som skapat detta, för fakta är att jag borde vara mer rädd för fästingar, som biter sig fast, sprider sjukdomar, men de plockar jag bara bort. Rent logiskt borde jag vara rädd för fästingar, fast å andra sidan är jag egentligen inte rädd för spindlar heller, jag vill bara inte ha den droppandes ner på mig utan förvarning. Lite att tänka på, samtidigt som allt är en perfekt synkronisering, det gav mig svaret på en undran för den kurs jag själv går nu i personlig utveckling. Den är en utmaning, jag ska vara på vecka 3 men är kvar på vecka 1, fast med tillit kommer allt att bli bra i längden, antar jag.

Mitt i min stress av att inte orka som vanligt inser jag ändå att det är rätt lugnt, jag har inget, absolut inget inplanerat fram till i början av november, frånsett de auratolkningarna som är för de årsspecialer jag erbjuder mina medlemmar. De är givande, det är som att måla typ ett Tarotkort, en symbolbild och sedan berätta vad den betyder. Bra med lite färg så här på hösten. 

Just nu är jag ute på kontoret, för att jag inte orkar med långa promenader, kastar boll med hundar, bloggar, ser över och skapar struktur, också ett sätt att börja en måndag då jag inte ens har gråa kläder!

Dislike 0