• Runmagi

  ylvatrollstiernarunmagi9789176991756.jpg
  Det finns urgammal magi med energin ifrån runor. En runa är en stav i en bok = Bokstäver.

  Varje bok-stav visar på en energi, som kan vara en individ, ett djur, en händelse, liv och död, egendomar, rädslor och lycka.

  25 runor som innehåller kunskap om olika faser i livet.
  Du kan se ditt liv, ditt förgångna, din framtid i dessa runor om du förstår vad varje bokstav har för energi. Genom att förstå och arbeta med runorna blir du initierad i denna urgamla kunskap.

  Texten i denna bok är inte efter futharken eller utharken utan författarens egen vägleda kunskap om meningen med runornas skapelse ifrån början med Iss till den tomma eller fulla runan.

  Du finner i texten runtecknets betydelse, hur du skapar magi med varje runa, motpolsrunor, vad runan visar på i ditt liv och i det kan du finna vägledning (spå). Men också bindrunor som är två eller fler runor sammansatta till en magisk symbol. Den energi som skapas i en bindruna hjälper dig att stärka det som vill uppnås. Varje runa är även tolkad till de olika elementen - eld, vatten, jord, luft och voiden.

 • Ylvas Tarotbrev

  ylvatrollstiernaylvastarotbrev9789176990629.jpgDenna bok beställer du här

  Lektionsbrev i bokform om Tarot, lite enklare där du får lite grunder på ett underhållande vardagligt sätt. I första brevet tar jag upp principerna med alla Ess, för du vill väl kanske ha ett extra i rockärmen?

  Vad handlar egentligen Tarot om? För mig är det nycklar till livet. Lilla arkanans kort som berättar om vad som finns i vardagen i sysselsättning, arbete, aktivitet, engagemang, känslor, allt från hat till kärlek, missnöje till lycka, upplevelser, struktur, ordning och kontroll både positivt och negativt, den fysiska kroppen, det materiella, pengar, tankar, funderingar, rädslor, begränsningar, möjligheter och välmående eller så illa som sjukdomar skapade ifrån en tanke till ett fysiskt mönster. och så på toppen av det alla aspekter ifrån stora arkanan som visar på de större händelserna och även korsvägar i livet, val, beslut, växande eller reflektioner.

  Passar bra om du inte har tolkat Tarot tidigare och även om du har flera års erfarenhet.
  De 26 breven tar upp grunderna i varje sifferkort, exempelvis alla treorna och i det även Kejsarinnan, samt folket var för sig och så kort nr 11- 21 i stora Arkanan.

 • Ylvas Aurabrev

  ylvatrollstiernaylvasaurabrev9789176990964.jpg

  Ylvas aurabrev beställer du här

  Lektionsbrev i bokform om Auran, chakras och färger.
  I boken finns 14 brevlektioner sämlade. I varje brev beskrivs ett chakra samt en färg. Det finns även mallar där du skapar egna aurabilder.

  Lev livet färgstarkare är ett av Ylvas motton.

  Att ha tillgång till kunskap om vad chakras är och vad varje färg har för mönster och potential borde vara en självklarhet. Det är nu du har möjligheten att lära dig på ett inspirerande sätt via dessa 14 aurabrev. De förklarar grundprinciperna på ett intressant och lärorikt sätt.

  I slutet av boken har du mallar där du ritar in din egen aura och tolkar efter kunskapen du fått till dig via texten i boken.
  Vet du varför du blir så arg att du ser rött? Eller varför grönt är skönt? Är det så att blått kan vara flott? Svaren finns i boken.

 • Kristaller sten för sten

  ylvatrollstiernakristallerstenfoersten9789174633054.jpg

  Du beställer boken här

  Kristaller sten för sten är en enkel bok om kristaller i olika avseenden. Som för dagligt energibruk, eller vardagsmagi, healing eller för att läsa energi i - spå.

  Från grunden med val av stenar, rening, förvaring, som smycken, meditation och balansering.

  Stenarnas färger och till chakras.

  Det är de vanligaste kristallerna som tas upp i boken. Ca 70 olika kristaller tas upp.

  Lär dig enkelt att förstå kristallernas magiska egenskaper, det energimönster som de bär med sig.

  Denna bok gavs ut 1994 under samma namn men då spiralbunden och utan bilder på kristallerna. Detta är en omarbetad version.

 • Tarotberättelser

  ylvatrollstiernatarotberaettelser9789176991763.jpg

  Du beställer boken här

  Tarotberättelser är en bok om Tarot med siffrornas betydelse numerologiskt.

  I boken finns först grunden om numerologin till Tarotkorten.
  Sedan följer olika berättelser om vardagliga händelser till korten, som att simma, kärleksupplevelser, begränsningar, kunskap, rädsla. Köttbullar och gamla skulder. Karma, hobby, impulsivitet eller katastrof eller att balansera.

  Idén med texterna är att ge dig inspiration till att förstå mer om kortens betydelse i vardagshändelser. Ett mer levande språk till att förstå och ta in kunskapen om allt det som finns i korten.

  Det finns berättelser till alla siffrorna Ess - 10 men också om Page, Knekt, Dam och Kung och sista berättelsen har frågan - Finns det perfekta tillståndet eller det perfekta kortet?

  Boken bygger sina texter på kortleken Rider Waite men oavsett lek så kommer du att få insikter till dina kort ifrån denna text.

 • Lekar

  Totemskorten läser du mer och drar ett kort på denna länk

  Prisma Tarot läser du mer om och drar ett kort på denna länk

  Yiang symbolkort läser du mer om på denna länk

 • 2011 och framåt

  Tarot, korten på bordet som jag skrev sommaren 2011. Den boken skiljer sig helt ifrån de andra genom att vara skriven i en följd utan rubriker. Den är skriven som om du skulle gå en av mina workshops, där du läser dig till varje moment för att förstå korten och i slutet finns texten ifrån Tarot och elementstjärnan där jag tolkat varje kort i de fem olika positionerna. Ett slags facit när du vill ha svar direkt. Jag tycker att detta är min allra bästa bok om Tarot då den har ett flöde och allt med sig, dessutom en rubrik som heter "Diska och Desperate Housewives" som är enligt mig lite underfundig och visar på olikheten mellan de fyra damerna i leken.

  kortenmini.jpgVill du hänga med på en resa, ett levande sätt att tyda Tarot?

  Då föreslår jag att du tar fram Tarotleken, lägger korten på bordet och öppnar denna bok så börjar vi en av dina mest utvecklande resor med korten. Det behöver inte vara svårt att lära sig Tarot och det är det som jag vill visa dig här.

  Tarot är ett logiskt system som du lätt kan lära dig, och sedan genom det aktivera din intuition allt eftersom, på så sätt får du också ut det bästa och mesta av dina kort. Det här är en bra bok att börja med.

  Du får tips på hur du ska komma igång, vilken lek du ska välja, vilka rutiner som finns och hur du ställer din fråga för att få ett tydligare svar. Självklart lär du dig också hur man tolkar korten, både enskilda och tillsammans.

  Du får även råd om hur du ska ändra dina tankar vid läggningar som visar på negativa aspekter, allt för att kunna skapa din framtid på ett bättre sätt eller åtminstone din upplevelse av den.

  Boken är skriven i ett flöde och det är så den ska läsas, från första till sista sidan medan du lär känna dina kort. Allt är berättat på ett enkelt och roligt sätt och fakta om korten vävs ihop med historier och metaforer.

  Du finner även ett facit i boken med tolkning till alla 78 korten på alla positionerna i Elementstjärnan.

  Så vad väntar du på? Häng med!

  978-91-980008-0-1

  Här kan du lyssna på innehåll ifrån boken. Ca 25 min

  Här kan du lyssna till början ur boken, 1:a delen 33 min, totalt 46 min  totemsmini.jpgTotems blev nästa bok med en liten lek till. Kraftdjur har varit ett av mina stora intressen sedan början på 90-talet. Denna bok är också ett komplement till Tarot, korten på bordet. Här har jag beskrivit hur du tar ut dina totems och vad varje riktning innehåller. Så om du möter en räv som kommer in från norr så slår du upp räven i boken och sedan läser du på positionen norr. Här finns vägledning ifrån varje (kraft)djur så att du ska få ut mer av varför du exempelvis samlar på ett djur, dras till ett djur eller hela tiden ser ett djur. Men också för att lägga ut den karta av dina djur, ditt totemskop av vilka totems du har med dig i livet.

  Totems - djuret inom dig?

  Totems är lika med kraftdjur, varje djur bär på en speciell egenskap och några av dem har du hört i dagligt tal, som att ha en räv bakom örat, det vill säga vara listig som en räv.

  Men även att duvan manar till fred, eller att någon är vis som en gammal uggla eller att någon stjäl som en skata och förhoppningsvis så tillbringar du inte dagarna med kaffegökar men har säkert hört att just göken lägger sina ägg i andras bon, och vad kan det betyda?

  Ordet totems kanske du känner igen från någon indianfilm där du sett en totempåle. Som visar på de djur som ger energi till just den stammen och även du har möjligheten att möta och ta del av visdomen från dina totems.

  Den möjligheten finner du bland annat i denna bok. Jag, Ylva har genom min erfarenhet av varje djurs egenskaper skapat en talande, enkel vägledning om varför just det djuret finns vid din sida.

 • Tidigare utgåvor

  Dessa böcker är utgivna innan 2011 och du som medlem finner de flesta av dem i PDF 

  tarsteg.jpg1993 gav jag ut min första bok - "Tarot steg för steg". Det hela började med att jag lovade att ha kurs i Tarot. Och tänkte att jag har den på fem kvällar, en kväll för varje svit. Så natten innan första kurstillfället satt jag och skrev på Stavarna. Och så blev det till de andra delarna också och efter det så hade jag ett material. En väninna sa att det är ju en bok. Något jag aldrig tänkt på så hon hjälpte mig korrekturläsa och komma med stöd. Jag gjorde den klar och skickade in den till Energica Förlag och fick ett brev som talade om att jag typ kunde slänga den i papperskorgen. Men jag tyckte själv den var bra och blev så irriterad att jag tog reda på hur jag kunde ge ut den själv. Viket jag gjorde, spiralbunden då jag ville att man skulle kunna lägga upp den och att sidorna låg öppna. För många blev det inte en bok, trots ISBN nummer. Men många gillade den, idag några upplagor senare har jag hört att den sålt i närmare 50.000 ex. 

  tarotmerfram.jpgDet var kul att skriva så jag fortsätta efter förfrågan och nästa bok blev "Tarot, mer och mer" som var mer en fortsättning med betoning på element och numerologi. För mig som gillar symbolik så såg jag Tarot, steg för steg som skelettet, uppbyggnaden och sedan Tarot, mer och mer som kött på benen. Först en enkel grund och sedan mer av vad det bland annat betyder om man har flera kort av samma siffra. Men även astrologin till folket som är en viktig del för att förstå de korten bättre.

  Och efter det så hade jag nog fått blodad tand på att skriva, ibland så sker saker i sin egen takt, men lite lustigt att mitt författarskap började med att jag ville ha eget material till min första kurs i Tarot.

  tarot78svar.jpgSedan började telefonen att ringa (detta var i början av Internet, då endast kanske 1 av 10 av mina kunder hade internet). Och frågan var - Jag har din bok. Tarot, steg för steg och nu har jag lagt en stjärna för kärleken och jag har nästan vara Stavar så varför? Och jag frågade vilka Stavar, fick jag veta att det var  bland annat Ess i Stavar och 9 i Stavar så frågade jag varför de undrade då de verkade ha ett bra sexliv och de undrade hur i all världens namn jag kunde veta det. Då tänkte jag, märkligt att de inte förstår att allt finns i varje kort oavsett svit. Och jag la upp kortleken på köksbordet, sorterade den ifrån Ess i Stavar till Kung i Stavar och från Ess till Kung i varje svit samt från Dåren till Magikern och så tog jag fram skrivmaskinen. För det var på skrivmaskin jag skrev mina första fem böcker. Barnen fick äta på vardagsrumsbordet och leka med färg och lera på andra sidan skrivmaskinen. Det tog mig en vecka att skriva den boken, sida för sida, kort för kort med aspekten av grundbetydelsen, arbete, ekonomi, kärlek, hälsa och andlig utveckling och namnet blev Tarot 78 svar, då det var svar ifrån de 78 korten. 

  Jag fortsatte att skriva först om Tarot, nästa bok blev en med bara utläggningar, så kallade stjärnor och den döpte jag till Tarot, stjärna för stjärna.

  ylvatrollstiernakristallerstenfoersten9789174633054.jpgSedan kom Kristaller, sten för sten då kristaller var ett stort intresse. Jag hade under samma tidsperiod en butik i Umeå som jag kallade Kristallvargen, då jag sålde kristaller och Ylva betyder varginna på latin.  (bilden är ifrån nyutgåvan med bilder).

  De böcker som följde var:

  kaffe.jpgSpå dig i kaffesump och spelkort, jag har sedan barnsben sett i kaffekopp, jag var endast ca 8 år när jag började dricka kaffe, för att få min kopp tolkad. Och spelkort var en naturlig del av mina morgnar då min moster började dagen med en stjärna (till en kopp kaffe). Att sätta ihop text ifrån det var ett roligt pyssel.

  Reiki, ett, två. Jag blev Reiki Master 2005 och samma här, jag vill ha eget material till mina kurser, skulle kännas pinsamt att använda någon annans (sedan kanske jag får se det som en komplimang att det finns de som gått mina kurser som använder mitt material utan att ens ha frågat). Denna bok var för de två stegen i Reiki och utan symbolerna.

  lilltarot.jpgSedan fick jag en idé att jag skulle göra en liten serie med A6 böcker
  Lilla Kristallboken.
  Lilla Runboken
  Lilla Tarotboken

  En kvinna med klös är min roligaste bok, den enda av mina böcker som jag själv läser. Jag valde att sätta hundar på män och katter på kvinnor och sedan sätta en ras på varje stjärntecken och göra en metaforisk beskrivning. En bra bok när man är intresserad av astrologi. Sedan att jag fick Ursula Willby som illustrerar i Hundsport var ju grädden på moset. 

  tarotmerastjarnorbok.jpgTarot, mera stjärnor, var en mixad bok av stjärnor och mera text varav titeln. Och den boken försvann i en datakrasch och jag har inget eget ex kvar.

  Erotica Tarot, kom till ifrån många frågor om kärlek och sex i korten, jag valde att göra korten i svartvitt då de inte skulle vara "sexiga" eller "porriga" utan bara visa på symboliken. Men jösses vilket liv det blev på en del, jag blev till och mer portad ifrån en mässa då det ansågs att jag tagit steget över till den mörka sidan *ruskar på huvudet*. Men boken och leken var slutsålda fort som bara den, såldes även i USA och Grekland.

  Kopia av newageguide.jpgVipstars new age guide kom till ifrån alla de texter jag skrivit under året och tänkte att ett lexikon med lite av varje om de olika ämnena inom New age kanske kan vara intressant.

  Tarot och elementstjärnan, blev boken där jag tolkade varje kort i varje position i den stjärnan. 78 x 5 tolkningar, bara att lägga upp korten i stjärnan och sedan läsa innantill. Den delen ingår i boken Tarot, korten på bordet.

  Tarot 780 svar som är en av mina mest populära böcker där du har facit till alla positionerna för varje kort 78 x10 (=780) i Keltiska korset.

  lefttidliv.jpgTidigare liv, karma och själsfränder som jag inte gav ut själv och som nu heter i PDF Tarot och tidigare liv. För Tarot handlar inte bara om framtid, du kan se allt, dåtid och nutid, på samma sätt som alla områden passar in i Tarot.  Prisma Terapi blev boken där varje Tarotkort är beskrivet ifrån sin färgkombination och är nu text som tillhör min distanskurs i Aura och färger och Prisma Tarot.

  Tarot och kärlek kom till efter allt "tjat" om kärlek, för det är så, 90% av alla frågor till Tarot som jag får är om kärleken, så en enkel guide där du bara behöver lägga tre kort och läsa ut hur det ser ut. Den boken ska omarbetas framöver.

  Tarot, korten berättar, Med texter ifrån min distanskurs i Tarot där jag skrivit till en extra berättande text istället för bara fakta och på det viset skapar berättelser ifrån varje kort.

  Tarot och attraktionens lag är endast en PDF bok som många av dem blivit. Det handlar om attraktionens lag till korten, för det är inte en slump vilket kort som kommer och förstår du så kan du tänka om, tänka till och skapa bättre fördelar.   Under åren har det också blivit några lekar.
  Först ut var Crystal Wolf, en lek med svart bakgrund, kristaller var temat.

  Sedan kom visdomskorten. Erotica Tarot och nu senast Prisma Tarot och Totemskorten. Det är lite coolt att skapa sin egen lek, dels för sin egen del för att se de symboler som är viktiga, kanske ännu coolare när någon annan tar till sig ens bilder.

  Min lek Prisma Tarot är skapad på grunden av Tarot men med komplement av en färgkombination, ett totems och den astrologiska symbolen. Korten i stora Arkanan har dessutom en runa.