Mar 3 / Ylva Trollstierna

2 i Bägare

Romantik, längtan efter kärlek driver de flesta, bekräftelsen av någon annan, då inte bara i en parrelation utan i alla relationer du kan tänka dig.

Tvåsamhet är en del av kortet, att byta energier med någon som kan komplettera dig, men kanske jag inte ska skriva så allvarliga saker om detta kort utan ge dig det som du troligen längtar efter.

Med 2 i Bägare finns en respons, en kärlek, en gemenskap, känslomässiga band som stärks, där du upplever dig bekräftad, älskad och i det ger kärlek tillbaka. Harmoni samt gemensamma känslomässiga mål, helt tvärtemot om kortet är omvänd och visar på att du blir lurad, övergiven, bedragen.
Njut av kärleken, njut av att den känslan du upplevde med Ess i Bägare nu är bekräftad.
På Runhäxans Tarot finner du två änder, de symboliserar pargemenskap, enligt Feng Shui visar två änder, egentligen två av allt på att det finns en gemenskap.

Om du är singel önskar en partner, börja med att skapa två av allt i ditt sovrum för att skapa energierna av tvåsamhet. Släpp tanken på att du är ensam, singel, sluta sjung på deprimerande kärlekslåtar, våga låta detta kort visa sig.

Ur Tarot och attraktionens lag

” Jag är tacksam för den villkorslös kärlek jag upplever till min nästa, jag är älskad i enighet med min själ.”

Med detta kort manifesteras en inre längtan av något som du redan börjat förverkliga i ditt liv, du har mer tillgång till mer känslor samt ett klarare sätt att uttrycka dem. Du strävar efter balans och trygghet, du ger utan att förvänta dig tillbaka, kanske för att det finns en inre självklarhet om balans.

Eftersom detta kort kommer in i ditt liv har du denna energi med dig, du har skapat en harmoni som stärker dig. Du skapar mer bekräftelse, det skapar upplevelsen att du känner mer trygghet och mer stöd i allt det som du gör. I varje kort kan det finnas något negativt eftersom det alltid finns en plus och minuspol i allt. Du kan tänka med detta kort är att inte göra dig beroende av bekräftelse eller gemenskap, utan fortfarande se din egen kraft, alltid lyssna först och främst till din egen känsla.

Det är dina känslor som påverkar dig mest i allt det som du gör samt i det söker du en balans, ett samförstånd och vetskapen om att allt har en motsats, en minus och en plussida, negativt och positivt, som också handlar om rädsla och kärlek. Rädslan är det som du utvärderar som kan skapa trygghet eftersom du känner att du har kontroll över dina känslor, du kan känna på dig vad som är rätt och fel för dig. Du har redan utvecklat intuitionen, det är du mer praktiserar den kunskapen.


Created with