Elementär söndag

Egentligen kanske inte dagen är så enkel men allt har den mening vi ger det. Jag gillar att "leka" med ord, elementär är lite av vad jag tänker när det gäller att allt är enklare än vad vi oftast gör det, sedan är alltid elementen viktiga i allt. Med elementen menar jag eld, vatten, jord och luft som tillsammans skapar det femte elementet - ether. Men de är även en grundsymbolik för naturväsen som salamandrar, undiner, gnomer och sylfer eller för temperament som vilja, känsla, närvaro samt tankar. Eller för de fyra ärkeänglarna (där Gud blir den femte, de fyra sviterna i Tarot (där det femte är stora Arkanan). Eller inom astrologi, tre stjärntecken i varje element= 12. 12 x 2 är lika med hur många runor det finns som tillsammans blir en till= 25 runor. 12 färger, röd, orange, gul, grön, blå, indigo, lila, magenta, turkos, rosa, svart och vit. 3 är ett heligt tal, 12/3 blir 4 som är siffran för grundelementen.

Hängde du med? Kanske inte, men för mig är det enkelt, många års erfarenhet, skrivande, kurser, filosofiska tankar har skapat en andlig plattform för mig där jag kan kombinera in det mesta (troligen allt) inom nyandlighet. Kanske inte så elementärt ändå?

Just nu är det många djupa och enkla tankar kombinerat med känslan samt samtal med min runguide (Uhr) som sätts ner i text och film. Jag finslipar på kursen som startar på tisdag, den om bindrunor, samstavsrunor samt galder runor. I det finns förutom elementen ett ämne som blivit viktigare för mig från förra hösten - frekvenser. Allt i livet är en frekvens, vi är frekvenser men oftast är vi inte i vår urfrekvens vilket skapar utmaningar, det som gör livet värt att leva, det som gör att själen utvecklas.

Jag tyckte att kursen om bindrunor var klar i grunden tills jag insåg att jag behöver komplettera med element och även mer om frekvenser. Kanske inte världens för mig bästa tillfälle just nu men allt har en mening (den mening vi ger det). Jag är på, i kombination med att jag tagit ett gigantiskt kliv ur min comfort zon. Det kanske förvånar dig att läsa nu att jag är egentligen introvert, men det är mer privat fast eftersom jag hela tiden är mig själv komplicerar det till min tillvaro med den extroverta delen av mig.

Jag är lycklig över livet, över alla fantastiska synkroniseringar som skapar möten, utveckling, möjligheter, en del av min livsfilosofi har alltid varit att inte ångra något när min tid är kommen, att ta tillvara på detta liv med att uppleva så mycket som möjligt, samtidigt som jag önskar lugn och ro, en makaber kombination. Men så är jag oftast mellan ytterligheter, ganska elementära sådana.


Issaz-Naudiz

Start Runmagi II - 28/3 

Bilden till bloggen har om du kollar noga bindrunan Issaz-Naudiz, det är den som jag använder mig av mest just nu, att vara i min urkraft kombinerat med perspektiv och konsekvenser, ta ansvar för mig själv, mina beslut, mitt agerande -överväga men lyssna på känslan. Är du med på kursen kanske du blir som mig, runor över hela kroppen ;) ritandes runor och bindrunor för att skapa mer av frekvenser.

Läs mer om runor >>>

Created with