Höstens energier

Jag kunde lika gärna ha döpt denna blogg till höstens färger, det var min första tanke för färg är så viktigt för mig, men eftersom jag på något sätt inte lyckas nå fram när det gäller färger till de flesta oavsett om det är en blogg, en bok, en kurs undrade jag om det skulle ha någon betydelse, vilket jag antagligen inte får veta.

Höstens färger är mäktiga, från det gröna till röd, orange och gul. För mig är det inte bara vackert utan har även en mer spirituell mening. Grönt är färgen för hjärtchakrat, det växande, det som skapar harmoni, när den energin saktar ner blir den gul, färgen för identitet för att sedan bli orange som visar på samhörighet för att sedan bli röd, den tyngsta energin. Istället för att växa uppåt, backar energin för att återgå till stillhet innan den kan börja om igen. Chakrasystemet omvänt.

Förutom färgerna är det doften, doften av höst som jag tycker är magisk, det är något speciellt som en renare luft. Det är en period av insikter, skördande av det skapade, vilket gör hösten till en bra period för studier, det är den period där de flesta söker utveckling, samverkan.

Det är en magisk årstid, det blir mörkare på kvällen, tända ljus, varmt på dagarna och så alla dessa färger och dofter.

För några veckor sedan var jag på utställningen i Uppsala av Van Gogh. Vilken överraskning, för mig var han innan mannen som skar av sig örat, vilket jag tror han är för många. Viken konstnär, jag var helt betagen, detaljera för att inte tala om färgerna. De citat som dök upp handlade om färg, för det var som att han var "besatt" av färger, vilket borde vara rimligt då han var konstnär. Att gå igenom hans konstnärsliv kombinerat med hans verk var en upplevelse. Jag var helt betagen, förlorad i penseldrag. Det kombinerades med hans visa ord som hade betydelse i färg. Att beskåda hans verk är som en dos av energi.

"Du kan inte var vid sydpolen och ekvatorn på samma gång. Du måste välja din egen väg, så som jag hoppas kunna göra, och den handlar troligtvis om färg."

Den meningen grep mig, för även om jag tror att vi kan vara på två ställen samtidigt, om inte annat på en plats i hjärtat, en plats i tanken, men eftersom det inte finns en tanke utan känsla eller en känsla utan tanke bör det vara klokast att sammanföra dem till en plats.

Min väg är färg, för det är genom energier jag tänker, känner, agerar och upplever. Men den vägen är bredd, den har sammangreningar med andra vägar även om det är huvudleden. Mm, jag och metaforer. 

Förutom färg eller blandat med färg är mitt liv i många nyanser nu, äntligen är hemsidorna klara, höstens kurser kan börja, som Tarotutbildningen som jag ser så fram emot, jag bara älskar att inspirera, att ha ett säkert system som redskap är magiskt. Sedan att även en ny grupp kommer igång med Oändliga möjligheter är magiskt i sig, detta med att fokusera tankarna på möjligheter istället för begränsningar. Att få förståelsen varför vissa saker är som de är sett från tankemönster, sedan gäller det att ha lite tålamod att komma på rätt bana. Symbolmässigt eller metaforiskt tänker jag att jag slirar i allt mindre lera för att jag är på väg upp på motorvägen. Jag förbereder även en utbildning i medialitet, den har delar från en medial kurs samt symbolkurs jag hade tidigare men även så mycket mer, baserat på detta med element, som hösten som är jordens element.

Tolkningar blir det allt mindre av, just denna vecka är det månadstolkningar samt kvartals tolkningar som tar upp det mesta av min tid. Sedan har jag tre fria veckor att bara skapa, skriva. Det som ligger i planering är fortsättningen, förhoppningsvis slutförandet av boken om Dvalin. I morse hade jag en lugn stund ute i det fina höstvädret, solen värmde, lätt bris, jag, en kaffekopp och min reMarkable (rutat kollegieblock) där jag äntligen fann grunden till den kortlek som blir en nyare variant av Prisma Tarot. Hade det varit förr hade jag släppt allt för att börja, men jag är inte sådan längre, jag lägger projekt på hyllan i väntan på rätt energi.

Jag vill avsluta bloggen med reklam :)
Söndag 2/10 kl 19 startar Tarotutbildningen, jag har lagt upp ett unik erbjudande här >>>
Måndag 3/10 startar en omgång av Oändliga möjligheter.
Det blir en härlig höst, samtidigt pågår aurautbildningen, det är färg om något :)

Created with