Grön

Grön (hjärtat) visar på kärlek, healingkraft, ömhet, sensitivitet, gemenskap och kärlek. På fötterna eller runt huvudet så kan det visa att du är för snäll, risk för "mesighet" eller martyrspel.
Använd grön energi när du stärka allt som har med kärlek att göra, relationer, gemenskap, lugn och ro, harmoni, stilhet och avstå från stress. När du vill känna tillhörighet och andas ut, varva ner och ta stunden som den kommer. Grön ger tid och hjälper dig att andas ut.

Sanskritnamn -Anahata
Färg -Grön, även rosa kommer in här.
Plats på kroppen - Mellan brösten, bakom hjärtat.
Fysiskt
Hjärtat, brösten, lungor och lymfan. När du får för en sjukdom, en begränsning i hjärtat, bröstet, lungorna och lymfan då är det i det här chakrat som du har för lite energi i.

Det här chakrat...
Hjälper dig att leva med kärlek, att överleva. Att ta in och ge ut känslor. Att älska dig själv och andra. Inre trygghet, egenvärde och glädje. Det här är fjärde chakrat räknat från basen. Det här chakrat visar på känslor, kärlek, upplevelser, harmoni och gemenskap. Det är det chakra som visar på känslor, och där de flesta av oss har minst av energi oftast. Det är med det här chakrat du försöker att växa som känsloindivid, att lära dig att älska och då först och främst dig själv. Det här chakrat representerar Vattenenergi - "Flöden och strömmar genom livet". Längtan efter gemenskap och upplevelser.

Om det blir överaktivt
Svårt att tycka om och komma överens med andra. Älskar dig själv så mycket att kontakt med andra inte behövs. Ha begär, delar inte med dig om det inte finns en garanti att minst lika mycket kommer tillbaka. När du har för mycket energi i detta chakra så vågar du inte riktigt känna efter utan tror att du är bäst, att det finns ingen som jag, älskar dig själv mest av allt (och har inte tittat på varför). Du kan ha svårt att komma överens med andra, svårt att känna in och förstå hur andra känner och upplever, går enbart efter dina känsloupplevelser. Du kan också bli så att du känner med allt och alla, älskar alla och vill alla så väl att du inte hinner med dig själv. Kan ha lätt att gråta och att skratta hysteriskt.

Underaktivt
Oförmåga att leva med känsla och kärlek. Skapar ett skydd omkring dig själv. Undviker relationer. Nedvärderar dig själv i relationer, ofta ledsen. Om du har för lite energi i detta chakra så påverkar det dina känslor och reaktioner, relationer med andra. Du kan kännas dig som om du inte vore älskad eller ens omtyckt. Brist på denna energi gör det också svårt för dig själv att älska dig, du vet inte riktigt var du har dig själv och andra känslomässigt och analyserar nog för mycket, är osäker. Kan också känna dig bränd och vågar inte "öppna ditt hjärta" igen för någon, det gör för ont och du är rädd för att bli besviken. Kan även ha svårt med vanliga relationer, alltså även de som enbart grundar sig på gemenskap och ej kärlek.

Aktivera

Var nu i den gröna känslan någon dag, svep in dig i en grön filt, var ute i naturen, andas in den gröna färgen och skapa mer harmoni.

Med grönt så uppfattar andra dig som en cool person och du kommer att få bättre resultat i kontakt med andra människor. Och tala gärna om för dig själv nu och då hur mycket du älskar dig själv. För det bör du göra för att behålla grönt här och även om du älskar dig själv se behöver det inte betyda att allt du gör är bra, det är handlingar, var i känslan.

Grönt är känslan, upplevelsen av något eller någon. I de tre första chakras och färger, röd, orange och gul så är det färger med lite dynamik, agerande energi och det fysiska fältet visar på vad du är i, vad du gör, hur du agerar, vad du tar in, vad du bygger vidare på och med. I det finns det också en struktur och nu i den gröna så är det mer flöde, go with the flow. Känslan, upplevelsen av det som är men också hur du själv ger ut den.

Använd grön när du vill finna mer tid till dig själv, när du bara vill rå om dig själv, mysa, coola ner, ta det lugnt och bara vara i upplevelsen av vad som är nuet.

Grön energi


Created with