Indigo

Indigo (pann) visar på andlig filosofi, tänkande, lyhördhet, visioner, andlig gemenskap och nya influenser som stimulerar nytänkande. Läsande, film- och TV-tittande. På nedre delen av kroppen visar det på lite för mycket visioner (illusioner).
Använd indigo & lila när du vill utveckla mer av din andlighet, meditera och se din inre sanning. När du vill utveckla din medialitet, drömma mer och lyssna på din intuition. Allt som har med sökande, filosofi och spirituell utveckling att göra.
Indigo när du vill ha mer djup och allvar, skapa och vara andligt kreativ.

Sanskritnamn - Ajna.
Färg -Mörk lila, blålila - Indigo.
Plats på kroppen -En bit ovanför ögonbrynen, mitt i pannan.
Fysiskt
Hypofysen. Huvudet med alla organ. När du får en sjukdom eller begränsning i huvudet, runt tinningarna och hypofysen samt in i huvudet (hjärnan) då har du för lite energi i detta chakra.

Det här chakrat…
Hjälper oss med att se dig själva som du är. Att lita till din egen intuition, din högre jag och inre jag. Att se helheten, att kunna se allt och inte sätta upp en begränsning. Möjligheten till att gå in i dig själva och finna lugn och harmoni. Det här är det sjätte chakrat från basen. Det som vi även kallar "Tredje Ögat", det är det här chakrat som står för andligheten, för spådomar och det ockulta, "ögat" som ser allt. Det är det här chakrat som ger dig andliga insikter, lär dig att se med slutna ögon, att känna in från ditt inre och inte enbart se till det yttre. Det här chakrat tillsammans med Kronchakrat representerar Eldenergi.

Om det blir överaktivt
"Utflippad". Svårt att leva i verkligheten och i vardagslivet. Flyr ansvar. Tar ingenting på allvar. "spelarroll-typ". Eventuella drogproblem. När du har för mycket energi i detta chakra så kan du ha svårt att leva i verkligheten, blir förvirrad och har svårt att ta det lugnt, så kallad "utspejsad" Svårt att ta ansvar även för dig själv, ser inte var du hör hemma i vardagen. Lite för drömmande eller rättare sagt okoncentrerad, har svårt att ta situationer och saker/handlingar på allvar, spelar ingen roll typ. Kan söka lösningar som du inte ens vet frågan till. Splittrar upp dig och går vilse med dig själv.

Underaktivt
Tar inga egna beslut. Skjuter upp det planerade, vet inte vad du vill. Fastnar i rutiner. Deprimerad och orkeslös, eventuella drogproblem. Om du har för lite energi i detta chakra så har du svårt att se framåt, att känna inspiration och förväntan, vet inte vad du vill, skjuter ständigt upp beslut och handlingar. Kan fastna i rutiner, har svårt att se att något ska lyckas eller överhuvudtaget bli av. Lätt att bli depressiv att tappa fotfästet och gå vilse med dig själv, orkeslös.

Aktivera

Indigo/Lil
* Använd indigo & lila när du vill utveckla mer av din andlighet, meditera och se din inre sanning.

* När du vill utveckla din medialitet, drömma mer och lyssna på din intuition.

* Allt som har med sökande, filosofi och spirituell utveckling att göra.

Indigo när du vill ha mer djup och allvar, skapa och vara andligt kreativ.

Lila när du vill ta lättare på saker, lyssna mer till dig själv.

Indigo/lila finns i nötter och socker och i alkohol. Samt i meditation, visualisering, affirmationer, och skapande av inre bilder och sökande i symboler.

Indigo energi


Created with