Magenta

Magenta (vinröd) är färgen för det som du skapat hittills, det är en färg skapad av rött och blått. Röd med grund och blått med kommunikation. (den blå energin som är kommunikationen stärker både magenta och turkos som är din själsliga grundenergi).

Magenta stärker din identitet, stärker den kunskap som du har med dig, minnen i från tidigare liv. 

Färg -Magenta (vinröd)
Plats på kroppen - Mitt i nacken.
Fysiskt
Hela kroppen, ärftliga egenskaper.

Detta chakra...
Bär på egenskaper - minnen - erfarenheter ifrån hela din identitet, liv efter liv, händelse efter händelse, allt det som du lämnar bakom dig. Tänk efter, när du är trött så händer det nog att du sätter din hand bakom nacken, en (o)medveten reflex där du försöker att stoppa energin att läcka ut från dig. Nackchakrat är även öppningen till ditt förflutna, i detta liv och ifrån tidigare liv. Din själsliga "bakdörr" och det chakra där du stoppar det mesta som du inte kan hantera, skuld och oro. På kvinnor är det vanligt med en "bulle" bak i nacken, kan nog vara så att det stagnerade energin i mångfald samlas här och blir en energilåsning och nacken symboliserar din "styrning", se själv efter hur du hanterar nacken, vad har du den till (att bära upp huvudet) och vara en kontakt med den fysiska kroppens rörelser. Om inte nacken fungerar så fungerar inte vardagen.

Själv anser jag att detta chakra är viktigt och du bör lära dig att läsa av det och jobba med det.
Inom en del av Reiki, (en japansk healingkonst) så använder man nackchakrat för att stänga bakdörren så att ingen ska smita in den vägen, man sluter alltså energihjulet för att inte bli påverkad av vad som tidigare hänt och för att inte ta in andra energier än de som hör hemma i kroppen.

Det här chakrat…
Är nyckeln till din grund, dina tidigare liv, ditt själsmönster. Om du vill jobba med att lösa tidigare liv så är det detta chakra som är nyckeln och de andra komplement för det aktiverade mönstret.

Den färg som är mest aktiv här är den som responderar till det chakra som är mest aktivt.

Aktivera

Magenta (vinröd)  är färgen om du vill exempelvis söka erfarenhet och utveckling, minnen av tidigare liv.

Aktivera vinrött och jobba med nackchakrat.
Magenta finns i vin och olja. 

Created with