Orange

Orange (navel) visar på kreativitet, impulser, uppfinningsrikedom, längtan, förverkligande och passion.

På fel ställen (övre delen) kan det även visa på egoism, rädsla, bristande koncentration.
Använd orange energi när du vill skapa, vara kreativ, känna njutning, lust och minska din hunger. När du vill känna kärlek till dig själv, lita till dina känslor och få andra att se och uppleva social kontakt med dig. Om du vill blir säkrare, mer bestämd och envis. Bra om du har social problem och vill få kontakt.

Med orange så vågar du förverkliga det du tror på, lättare till samarbete och att vara öppen för förslag utan att tro att någon ska ta dina idéer eller att det inte ska bli av. Du får lättare att bestämma dig, tro på det du gör.

Sanskritnamn - Svadhisthana
Färg - Orange
Plats på kroppen -Strax under och bakom naveln.
Fysiskt -Äggstockar, bukspottskörteln. Njurar och tarmar. När du får problem med nedre delen av magen, med dina fortplantningsorgan och njurar, tarmbesvär, blindtarmen eller bukspottskörteln så har du för lite energi i detta chakra.

Det här chakrat...
Hjälper oss med att se dig själv som du är, din grundkapacitet. Att våga lite mer, lita till dig själv. Att genomföra planerade projekt.  Kreativitet. Sexuell njutning och gemenskap. Det här är chakrat som förmedlar energin vidare från baschakrat men har om förvandlat (speedat upp) det till en högre vibration som gör att här finns möjligheterna till skapande, lust och vilja. Mera möjligheter som kan bli av, här stannar det inte av utan det finns en längtan att komma vidare nu när du har sett möjligheterna. Det är det skapande chakrat det som får dig att våga och att vilja åstadkomma mera hela tiden, det styr över din ambition och konstnärlighet men även över din sexualdrift tillsammans med Baschakrat.
Tillsammans med Bas och Solar Plexus chakrat representant för Jordenergin.

Om det blir överaktivt
Egen kärlek och sexuell njutning. Stöddig och bestämd. Envis och tjurig. Okontrollerad aptit och matbegär (bulimi och anorexia, i första hand till en osäkerhet med vad du egentligen vill äta). När du har för mycket energi i detta chakra så kan du lätt bli stöddig och för bestämd (vågar inte släppa in något nytt då du inte kan tänka klart). Du kan ha svårt att ta hänsyn till andras känslor då du själv hela tiden är i en känsloturbulens; vill mycket men har svårt att förverkliga det. Lyssnar inte till andra förslag utan fastnar hellre i egna försök att komma fram och genom föra det du innerst inne vill men inte riktigt vet hur du ska få till. Du kan också få problem med sin aptit, både livsaptiten, då du vill mycket men inte kan styra energin dit du vill.  Det mesta i livet blir osäkert då du har svårt att bestämma dig, de inre skapande känslorna tar överhand men kan inte förverkligas då du inte har ro att stanna upp eller se framåt utan fastnar i ett nuläge där du bara vill uppleva för stunden.

Underaktivt
Trivs inte med dig själv. Dålig tillit till dig själv och till andra. Svårt att bestämma dig, kan känna dig otrygg. Tappat livsviljan, orken och lusten. Om du har för lite energi i detta chakra så påverkar det även din livsvilja, har lätt för att känna dig misslyckad och ensam då du har svårt att ta tag i det du vill och att lyssna till andra. Svårt att få ihop en helhet, är allmänt splittrad. Känner inte någon ork eller lust till att medverka i några handlingar. Kan känna dig dränerad, tom och slut, tappa "kraften" /orken och behöver mer sömn än vanligt.

Aktivera

Du kan aktivera orange energi genom att känna efter vad du vill och sedan göra det, genom att tillåta dig att ha kul i livet. kanske gå på bio, slänga dig i soffan med en bok, göra en utflykt, små saker som stora men att vara i stunden och njuta av det som är. Men du kan också aktivera den orange genom att vara sportig, ta en promenad, springa en sväng, simma, spela tennis, ja vad som där du känner att din kropp används som redskap.

Orange är glädje, kreativitet, lust och impulser.

Orange kan få dig att aktivera mer av det som får dig att skapa, utvecklas, ta fram mer av din inre glädje, ta fram mer impulser. 

När du känner att du tappar engagemang behöver du orange.

Använd orange är du känner att du behöver bli mer kreativ.

Använd orange när du känner att du behöver mer lust och lyssna till dina impulser.

Orange energi


Created with