Runmagi del 1

Lär dig runorna från grunden.

Runmagi del 2

Bind, samstavs samt galderunor.

Runmagihelg 21-23/4

Kurs på Englagård

Dagaz (Gryningsrunan )

Om du dragit Dagaz 

Dagaz visar på att du är mer medveten, du ser saker klarare, har en längtan efter att få skapa nytt i allt det som redan är av alla dina nya insikter. Du är tryggare, mer säker på vem du är, vad du kan tillföra för att vara en del av alltet. 
Dold visar Dagaz på att du är rädd för din egen kraft, för att nya upplevelser ska skaka om din tillvaro. Du blundar, undviker allt det som kan ge dig ett nytt sken över det som är aktuellt. 

Dagaz ristad

Enda runan med fyra hela urstavar, eller energin från två Issaz samt Gifuz, att bli medveten, att vakna upp, vara en helhet. Här finns "evighetsåttan", alla fyra hörnen men de som finns mellan väderstrecken. Det finns två tomma trianglar där allt kan skapas. I runan finns Gifuz och Issaz sammanlänkade. Personen får ramar, från det en trygghet, medvetenhet om att det finns mer att tillgå. 

Om du dras till Dagaz 

Om du dras till Dagaz är du en positiv person som hela tiden finner dig i centrum av allt som är nyskapande. Du tar lätt plats, optimismen flödar. Din inre drivkraft är att skapa glädje.

Vägledning från Dagaz 

Arbete
Det är nu du har din framgång, kliv fram i ljuset, stå för den du är. Ställ krav på din omgivning, de behöver dig som du behöver dem. Skapa det som du vill ha, våga tro på dig själv.
Kärlek
Äntligen ser du kärleken för vad den är, våga ta tillvara på den. Tro på att kärleken är här för dig, var i mer inlevelse. Längtan och inlevelse kommer fram tydligare.
Ekonomi
Gör en omfördelning, planera om din ekonomi för att satsa på det som du tror på. Förverkliga din längtan, ge dig själv en gåva.
Hälsa
Ta fram all motivation för nu är möjligheternas tid här för dig att förverkliga det du fysiskt längtat efter.
Andligt
Släpp begränsningar, lev, skratta, våga ge dig hän. Var ditt eget ljus, skapa i varje ny dag, varje ny stund som en helt ny upplevelse.
Created with