Runmagi del 1

Lär dig runorna från grunden.

Runmagi del 2

Bind, samstavs samt galderunor.

Runmagihelg 21-23/4

Kurs på Englagård

Ingaz (Ing - Passionsrunan )

Om du dragit Ingaz

Ingaz visar på att du är i upplevelsen av dig själv i kombination med andra. Din lust handlar inte bara om dig, dina upplevelser. Den handlar även om den respons du får på dina agerande, lusten att förverkliga men i det få respons, att matcha yang och yin.
Dold visar Ingaz på att du förnekar dig själv. Du har svårt att lyssna till dina egna behov, är inte mottaglig för att se till andras. Du blockerar dig, vågar inte skapa ifrån din inre lust, längtan av rädsla att du inte kan styra energin och att du inte får respons.

Ingaz ristad

När du möter en motpol som i Hagalaz skapas en känsla, en energi, som med Ingaz. Passionsrunan som visar på överlevnadskraft, den inre passionen, kreativitet, den sexuella kraften. Den är skapad av fyra ristningar. Den kan inte vara en ring då det inte går att rista i trä, utan den har kanter, fyra sådana och de är riktade emot alla väderstrecken. Det visar att denna runas kraft går åt alla håll, men det visar även på att den "vänder taggarna" utåt och skyddar mitten (livmodern). Här föds längtan. Du kan även se det som att Jaraz sluter sig.

Om du dras till Ingaz

Om du dras till Ingaz har du en stark vilja, medvetenhet om vem du är, vad du vill skapa. Du agerar direkt, är fokuserad på det som du vill skapa. Din inre drivkraft är passion för allt som kan upplevas.

Vägledning från Ingaz

Arbete
Du gör det som passar dig, lyssnar till din impulser, din inre drivkraft. Mer frihet, agerande under egna villkor. Du drivs inifrån dig själv av att göra saker på egen hand, på det sätt som du tror på.
Kärlek
Hetta och impulsivitet. Du engagerar dig till 100%. Det är lust, passion som gäller för att du ska känna dig hel inifrån dig själv ut till andra.
Ekonomi
Höga ambitioner, du vill ha allt. Du lägger ner kraft på att förverkliga de investeringar som ger dig mest nöje. Du hittar lösningar på det mesta, både för dig själv samt för andra.
Hälsa
Du tar kontroll över dig själv, rannsakar, ger järnet. Du har en enorm prestationsanda.
Andligt
Du är stark, impulsiv. I känslan hela tiden, ger allt, kräver allt. Du vågar visa vem du är i en helhet.
Created with