Tarot - Själ och Personlighet

Själ och personlighet

Med Tarotkorten kan du räkna ut något som kallas själ och personlighet, du räknar tills det du får en siffra eller två som motsvarar ett kort ur stora Arkanan.

De korten/det kortet visar på en personlighet som du har med dig i det här livet, en lärdom som du ska utveckla.

Detta kan vara en ”rolig grej” att räkna ut om dig själv och dina närmaste.

Du räknar ut din själ och personlighet genom att plussa (+) ihop ditt födelseår + födelsemånad + födelsedatum =
Ex: 1959 + 12 + 19 = 1990 = 1 + 9 + 9 +0 = 19= 1 + 9 =
10 = 1 + 0 = 1

Det blir själ och personlighet med kort Nr 19 Solen, Kort nr 10 Lyckohjulet och kort nr 1 Magikern, det här är enda siffrorna som du kan få tre kort med, vanligast är ett eller två kort.
Ex 1966 + 02 + 24 = 1982= 1+ 9 + 8 + 2= 20 = 2 + 0 = 2

Kort nr 20 Domen samt kort nr 2 Översteprästinnan.
EX: 1958 + 10 + 31 = 1999= 1+9+9+9= 28 (finns ej)
2+8=10 = 1+ 0=1
Kort nr 10 Lyckohjulet samt kort nr 1 Magikern.
Här följer en personlighetstolkning till din siffra enligt Tarotkorten för din själ och personlighet:

0-10

0/22 – Dåren
Du är en person som för det mesta är glad. Du tänker dig inte alltid för utan måste bara prova på. Samtidigt som du har svårt att lämna det som är invant och tryggt så kastar du dig ständigt ut på galna äventyr utan en tanke på vad det får för konsekvenser för dig och din omgivning. Din humor är lite speciell, du har ständigt skämt på gång och har svårt att förstå att inte alla fattar vad du menar. Du har lätt att vara blåögd och alltid tro det bästa om alla människor och kan nästan utplåna dig själv för att andra ska få som de vill.
1 -Magikern
Du är en person med oanade krafter. Du ger inte upp i första taget utan hittar alltid någon väg att ta dig fram. Du har lätt att dela med dig till andra och vet ofta vad de behöver innan de vet om det själva. Du ser klart i de flesta situationer men kan ibland ha lite bråttom med alla nya projekt. Du är troligast en sann optimist med gott självförtroende. Du tänker mycket och skapar mer i tanke än i handling – men du är långt ifrån någon dagdrömmare. Du behärskar många arbetsområden och har alltid något nytt att tillföra. Du tar lätt på dig lite för mycket – inte för att du har svårt att säga Nej utan för att du tror att du måste vara med överallt för att allting ska fungera. Troligen en utvecklad medial begåvning.
2 -Prästinnan
Du är en person som är stabil och klok samt har lätt för att se saker och ting ur olika perspektiv. Du har lätt för att vara dominant då du vet bäst i alla lägen och gärna vill bestämma. Du är lugn och sansad även i krissituationer och vet alltid ditt värde och det är högt! Du har mer kunskap inom dig än vad många i din omgivning märker i första taget eftersom du har lätt att konversera på ytan. Du kan lätt bli lite överambitiös då det gäller att ha kontroll över situationen och din omgivning. Skönhet, balans och det yttre är också viktigt för dig och en stor del av ditt liv. Du är en person som drar till dig oväntade händelser och saker. Intuitionen kan vara mycket stark.
3- Kejsarinnan
Du är en person som gärna tar hand om andra, inte bara människor utan djur och natur – ja, allting som växer. Du har ett starkt behov att vårda och sköta om. Du har lätt att se helheten och få till en stabil balans. Du inte bara väger för och emot utan tar hänsyn till båda och gör det bästa av det. Du är inte rädd att ta på dig för mycket – det är snarare en självklarhet. Lite bekymmer knäcker inte dig i första taget! Du är varm, generös och omtänksam och tar dig tid för alla, men du kräver respekt och ordning. Du har lätt att få fart på nya projekt som redan påbörjats, de bär frukt i dina händer och ger utdelning till alla som är inblandade. Din uthållighet är stor.
4-Kejsaren
Du är en person som går din egen väg. Du gillar att planera, bygga och fullfölja det som startats. Du är trygg i dig själv, en pålitlig vän som respekterar andra människors val och gärna hjälper till när du blir tillfrågad. Du är arbetsvillig, tar lätt på dig extra arbete (även sånt som man inte får eller tar betalt för) och kan gärna arbeta mer än 40 timmar i veckan. Du är ordningsam, stabil, snäll och kanske ibland lite för godtrogen. Du har lätt att se helheten i det du gör. Eftersom du vet bäst vill du gärna styra och ställa för andra men utan att vara överlägsen eller mästrande.
5-Påven
Du är en person med stort djup, många tankar och mycket allvar. Du har lätt att lära och studera och väljer gärna lite ”udda” djupare ämnen, språk, ex latin kan vara något för dig eller någon bortglömd kunskap som du känner dig manad att låta omvärlden ta del av igen. Ditt tålamod och din uthållighet vet inga gränser. Du är lugn och saklig och andra människor lyssnar gärna och länge till vad du har att säga. Du är bra på att förklara så att alla förstår även när det handlar om ovanliga ämnen. Du är en utmärkt vän som kan lyssna och ställa upp bortom alla gränser. Du har lätt att dela med dig, men kan ibland hjälpa till där du egentligen inte borde blanda dig i.
6- Paret
Du är en person som vill ha trygghet och harmoni i allt du företar dig. Du kan vara beroende av ditt hem, som är din säkra punkt i tillvaron, men ibland kan det gå till överdrift. Du är beroende av kärlek och att vara älskad av alla i din omgivning. Du drar till dig känslor både på gott och ont och kan då ha svårt att sätta gränser. Ibland kan du tro att det är din uppgift att älska alla i hela världen oavsett hur de uppför sig mot dig. Du lever med starka passioner och djupa känslomässiga kriser, men du är varm, kärleksfull, omtänksam, beskyddande och snäll.
7- Vagnen
Du är en person som står inför ständiga förändringar. Du verkar alltid ha något nytt på gång eller en fortsättning på det du redan håller på med. Du kan aldrig ägna dig länge åt samma sak – och det är alltid full fart. Du är mycket självständig och har en egen vilja, står alltid för dina åsikter även om de skiljer sig från alla andras. Du gillar äventyr och reser gärna jorden runt – inte bara för nöjes skull utan för att arbeta lite här och var under resans gång då kulturer är något som intresserar dig; att samla kunskap. Du kan lika gärna resa genom böcker och broschyrer bara du får ta del av det som finns i jordens alla hörn. Du är karaktärsfast och lite envis och har inom dig alltid livet under kontroll.
8-Styrkan
Du är en person med mycket styrka och stort mod. Du har stort självförtroende och det finns inte mycket som kan stoppa dig när du väl kommit igång. Men – du är inte så tjurig att du fortsätter med meningslösa projekt, utan då avslutar du dem på bästa sätt och så går du vidare till nästa projekt. Du är vänlig men bestämd, glad och trevlig och har stor ansvarskänsla. Du utstrålar en auktoritet som gör att människor ser upp till dig. Du har lätt att ta hand om andra och att få allt att fungera. Ditt hjärta är stort och du står alltid för ditt ord.
9-Eremiten
Du är en person med stort tålamod och ett inre lugn. Du har lätt att lära och att komma ihåg och är mycket för att läsa och skriva. Du söker hela tiden efter något nytt eller något ytterligare i det som redan finns. Du tycker om att analysera värdet i det skrivna. Stillhet, lugn och ro är något som du uppskattar samt att få den där lilla stunden för dig själv. Du vill gärna ta reda på hur saker och ting fungerar och du tänker kanske lite mer än de flesta.
10- Lyckohjulet
Du är en person som ser till helheten och förmår att sätta rätt värde på allt. Du är verkligen en person som är mot andra som du vill att de ska vara mot dig! Allting har ett samband för dig och intellektuellt är du med i svängarna. Du lyssnar sällan på skvaller utan vill själv se vad det handlar om. Du är en vän att lita till, kanske lite väl allvarlig ibland, men… Du är bra på att passa tider och se till att allting fungerar.

11-21

11-Rättvisan
Du är en person med stort allvar, du vill att allt ska vara i ordning och att det som är bestämt ska gälla. Du är trevlig och utåtriktad. Människor ser upp till dig och du inger respekt och aktning. Du vet alltid hur du ska formulera dig för att få ut det mesta möjliga – inte alltid för egen del, utan för dem som bäst behöver det. Rättvisa är viktigt för dig, du ser till att allas behov men har samtidigt så mycket distans att du själv inte blir utnyttjad.
12- Den Hängde mannen
Du är en person med stort hjärta och tar lätt på dig lite för mycket. Du vill alltid vara så snäll som möjligt och har svårt att säga Nej. Du tror att allting står och faller med dig, du måste jämt reda upp allting för att få lugn och ro och du gör det ofta med bravur. Du tar itu med allting grundligt och lämnar ingenting åt slumpen. Du är envis och ger dig inte förrän du har fått det på ditt sätt.
13- Döden
Du är en person som det händer mycket omkring. Du tar lätt på dig att städa upp efter andra och vill att allting ska bli lite bättre för varje gång. Du vill att allting ska vara på sin plats runt omkring dig, men själv har du svårt att bestämma var din egen plats är. Du söker ständigt nya utmaningar. Det handlar ofta som saker som ännu inte påbörjats eller som ska slutföras. Du är stabil och verkligen någon att hålla i handen när åskan går, för om blixten skulle slå ner så är du den första att hitta något nytt ur askan.
14- Måttligheten
Du är en person som är välbalanserad och harmonisk och det ska mycket till innan du tappar kontrollen. Du har ett jämnt humör, inga temperamentsutbrott eller glädjefnatt i onödan. Du verkar alltid ha kontroll över alla situationer du hamnar i. Du är ganska ordentlig och lite väl allvarlig ibland. Ändå är du en person som många vill umgås med för att du är så lugn och stabil och saklig även i pressade situationer. Du är mycket omtänksam och ser all tid vänlig och glad ut – oavsett läget!
15- Djävulen
Du är en person som tänker på vilket intryck du gör på andra och du är alltid noga med ditt yttre, ditt utseende och din hemmiljö. Du är mån om din familj och ditt hem – endast det bästa är gott nog. Du är en person som man lägger märke till och som kommer upp sig här i livet. Du har lätt att arbeta så länge som det är du som styr. Du är underhållande i vänkretsen och din humor är en stor tillgång. Du menar egentligen inte illa utan det är ditt sätt att vara rolig om du någon gång skulle ”dabba” dig med någon vass replik om att någon är lat eller så.
16- Tornet
Du är en person som inte slösar med resurserna. När något inte fungerar som du vill avslutar du det och går vidare till något bättre. Du ser till att det sker förändringar – även i större sammanhang. Du är bra på att se var felen ligger och var förbättringar behövs. Du är ofta väldigt utåtriktad, pratar högt och glatt eller så går du helt in i dig själv. I värsta fall kommer ett rejält temperamentsutbrott, men det är när du känner dig trängd och har fastnat i en situation som du inte vet hur du ska lösa.
 17 - Stjärnan
Du är en person som är mycket utåtriktad och mera tar livet som en lek än på fullt allvar. Du är lättsam, umgås med många människor och tycker att de flesta är så fantastiska! Du tycker om att resa och se dig omkring och träffa och tala med nya människor. Nya områden tilltalar dig och ju mer udda ämnet är så desto roligare har du. Du är lite av en dagdrömmare, tycker om att fantisera - men kan ha svårt att förverkliga dina drömmar. Det är inte mycket som du tar på allvar - inte ens dig själv.
18-Månen
Du är en person med många och starka känslor. Du bryr dig om dina vänner och det mesta tar du på allvar. Dina vänner har det slitsamt med dig ibland då alla känslor ska ventileras och redas ut - och det är nya känslor varje dag. Du uppskattar dina medmänniskor och ibland är du kanske lite blåögd - men det bjuder du glatt på. Du är intuitiv och vet alltid i förväg vem som kommer att ringa eller vem som behöver en axel att luta sig emot. Du känner på en gång om det är någon som mår dåligt eller behöver hjälp. Du bjuder friskt på dig själv och är en stor tillgång som vän.
19- Solen  
Du är en person som är ganska så bekymmerslös en ” det ordnar sig alltid person” Du är pratsam, lättsam och alltid i centrum. En del uppfattar dig som ytlig och tyvärr så är du nog det ibland. Du tar livet så lätt och vaknar alltid på rätt sida - även om du trillat ur sängen hela natten. Du är äventyrslysten och först på allt som är nytt. Allt ska prövas och allt ska talas om i tid och otid.
20-  Domen
Du är en person som är säker på dig själv, stabil och ordentlig. Du tycker om att ha kontroll över det som du är inblandad i - de andra får ordna sitt. Du bryr dig om dina medmänniskor som enskilda individer. Du har alltid tid och är ofta bättre på att lyssna än på att prata. Du är en person som studerar länge och väl, täcker in de flesta områden, kan vara mycket vetgirig och delar gärna med dig av din kunskap. Du tar för det mesta alltid de svagas parti.
21- Världen 
Du är en person som är utåtriktad och omtänksam.
Du bryr dig mycket om din livsföring - och andras med för den delen. Allt hänger ihop för dig och du ser ständigt till att det inte sker några stora förändringar och att balansen upprätthålles. Du kan vara mycket medveten både när det gäller det inre och det yttre. Allt måste ingå i ett sammanhang för att du ska vara nöjd. Du dömer inte människor i din omgivning för vad de gör utan lägger ofta dina vänliga omtänksamma ord som plåster på de sår som de ofta inte ens är medvetna om.
Created with