Ylva och Tarot

Ylva

Här under finner du min bakgrund som Tarotexpert.

Min Tarotkarriär startade när jag kom i kontakt med Tarot 1974 i Nottingham, England där mina vänner la Tarot. Nyfiket drog jag kort, fick dem tolkade och blev både putt (sur) och överraskad över hur väl de stämde, sedan när jag kom hem till Sverige och tillbaka till mina vanliga spelkort då förstod jag att det var Tarot som gällde.

Min första lek ör en Rider Waite som jag än i dag har kvar, den har dock varit med om en lustig historia! När jag hade min butik "Kristallvargen" i Umeå så sålde en av tjejerna som jobbade extra den till en kund, för leken var slut och provexet tyckte hon att hon kunde sälja billigt... Jag blev ledsen men allt ska ju ha en mening. Något år senare när jag skulle ha Tarotkurs kom en och deltagarna och klagade över att hennes lek inte fungerade, kunde det ha något med att göra att den var redan öppnad och använd i när hon köpte den. Så visade det sig att det var min Rider Waite hon hade. Tack och lov så bytte hon, för den fungerade inte alls för henne.

Tillbaka till 1974 (Tänk,så många år sedan) Jag la lite kort men var ingen bra tolkare, jag gjorde som de flesta, la några kort och läste i det medföljande häftet, inget begrepp och grunden i Tarot utan övade på att läsa innantill (vilket tyvärr många gör och då tar det tid). Åren gick allt inom new age följde mig. Sedan fick jag barn och då började mitt liv. jag fick tid över till att göra det jag ville tack vare deras far som gav mig möjligheten att "gå hemma". Jag hamnade på träffar med en shaman och började lära mig och förstå helheten, alla element och livets hjul. En dag när jag satt och "lekte" med min Tarotlek så förstod jag plötsligt sambandet mellan Tarot och alla element (eld, vatten, jord, luft och eter). Tarot fick en helt ny mening för mig, mina tolkningar blev djupare, mer insikter, jag förstod hur arbete, ekonomi, kärlek och jaget bygger vår verklighet omkring själen. Så kom numerologin in i mitt liv, överraskande, chockerad över hur det kunde stämma så himla väl. Jag tänkte att så väl som den numerolog som tolkade mitt numeroskop kände mig, kände jag knappt mig själv. Så började jag pyssla med siffrorna till Tarot och ännu ett lyft, ännu en sanning som blev större. Astrologin hade jag redan med mig i bagaget så det var bara att bygga på.

Tarot är så överlägset alla tolkningsmetoder, det innehar allt och passar varje religion, varje kultur, dåtid som nutid.

Runt slutet på -90 talet blev Tarot en helhets sysselsättning, och jag började göra anteckningar omkring korten, -92 flyttade vi till Umeå och jag öppnade "Kristallvargen", folk kom in och frågade om Tarotkurser och jag visste inte av några och ha några själv, Nix.
- Skriv upp mitt namn och mitt telefonnummer om du skulle ångra dig, jag vill vara med...
Så till slut blev det en kurs och en till och en till och. Från början var mina kurser 1 ggr i veckan x 7 ggr, jag reste bl. a till Piteå 1 ggr i veckan varje tisdag under två säsonger. Det är också i Piteå jag har mitt spårekord för en dag: 92 personer på en dag (dygn).

200: - kostade de första stjärnorna jag la, sedan insåg jag att om jag skulle ha råd med skatt och alla avgifter så fick jag höja till 300: - Så gav jag ut "Tarot steg för steg" 1993 och blev gäst i Radio och TV och höjde priset till 400: - Det gick några år och så var jag uppe i 500: - år 1994.

1995 startade jag, min väninna Anna och Janne Püschel Svenska Tarotförbundet. Vår motivation var att det skulle finnas en organisation för alla som gillade Tarot. Ett medlemskap både för utövare och tolkare, där man som tolkare skulle få avlägga prov och visa att man kunde tolka Tarot (jag gjorde själv många prov för att kunna vara riktigt säker vid diskussioner att jag kunde). En rolig tid, vi hade möten i Umeå med en gång så många som 44 personer. Vi marknadsförde oss och hade över 200 medlemmar över hela Sverige, sedan kom en man in och ville ta över och då hade jag lagt ner så mycket tid och pengar att jag bara gav upp! Men fick naturligtvis höra en massa skitsnack av den nye ordf. som att jag var en charlatan! Men med glimten i ögat så konstaterar jag att det finns något som kallas speglingar ;-) Jag var alltså ordförande i förbundet och drivkraft tillsammans med några andra eldsjälar, en del av dem stannade kvar och en del hoppade av och sedan fick jag bara en tidning (tyvärr, för den var bra) och hörde sedan inget mer. Förutom alla de som hört av sig till mig genom åren för att bli medlem.

Våra kriterier för de auktoriserade Tarottolkarna var att de förutom att klara provet skulle vara alkohol- & drogfria (vid läggningar), inte berätta död och ha tystnadsplikt om sina kunder. Jag tror att det var 20 st. som blev auktoriserade. Vi var inte populära bland några "Stockholmare" de ansåg att vi med säte i Umeå och som inte hade deras kontaktnät och kunskap skulle ligga lågt. Och en Tarottolkare ("känd" författare) var inte intresserad av att bli auktoriserad för han var redan auktoriserad inom ett annat (helt skilt område) och det räckte, inte för att jag förstår vad det har med dennes kunskaper inom Tarot att göra, men är man "stor" i branschen så är man och då gäller tydligen andra regler än för oss andra dödliga! Så det beslöts att denne fick bli hedersmedlem (inte min idé eller samtycke). Då blev jag sur (det händer, jag blir riktigt pissoff) och ville också bli hedersmedlem, varför skulle jag betala när den fick vara med gratis och jag åtminstone gjorde prov. Meningen med en auktorisering (eller certifiering som nu gäller)! Om det finns en auktoriserad bilskrot och en som inte är det så kan man ju välja, men vet var man har säkerhet. Nu genomdriver jag mitt projekt inte som Tarotförbund utan som Tarotakademin där bara de allra bästa Tarottolkarna presenteras = Cert. Tarotmästare. De har alla gått grundutbildning och avlagt prov för mig så att jag ska veta att jag stolt kan hänvisa till dem och att de är seriösa.

År 2000 så skapade jag min första distanskurs i Tarot, då var det via ett mail om dagen. Sedan dess har det utvecklats eftersom jag själv tycker att Internet är helt fantastiskt, så nu har jag kurserna med inloggning. Och att man tar det i sin egen tid, det enda som tillkommer efter ett år är 200: - per år för att ha fortsatt tillgång till kursmaterialet.

2002 insåg jag (hör/läs och häpna) att jag är så bra. En riktig Tarotexpert. Jag var först ut med vad jag vet en svensk bok (ej översatt från engelska) och idag med 21 böcker skrivna, och av det hela 11 böcker i ämnet Tarot. 2 gedigna kompendier, kursmaterial. CD-skivor, flera workshops och föreläsningar per år i Tarot. Dagliga konsultationer. Det gör mig till en Tarotexpert. Ingen i hela Skandinavien har skrivit så mycket om Tarot, finns det någon i hela världen som har presterat mer i ämnet?

Jag har även under åren skapat 25 böcker varav 16 stycken handlar om Tarot, men även Tarotleken Crystal Wolf med häfte till, och Erotica Tarot med bok och det tar inte slut här. 2011 skrev jag Tarot, korten på bordet som är min absolut bästa Tarotbok och 2013 gav jag ut min Tarotlek - Prisma Tarot.

Under åren, för det har gått massvis med år så har jag haft perioder där jag inte allts velat tolka Tarot, men förr eller senare så tar jag upp leken för andra igen bara för att det är så himla intressant. Men mest brinner jag för att få lära ut Tarot, det är ett fantastiskt andligt verktyg för personlig utveckling.

Mina Tarottolkningar är inte de klassiska med långa mörka män/mulliga blondiner (även om det förekommer) och miljonvinster (vilket jag sett några gånger) utan mer ofta vad som finns i vardagen, hur någon mår, kan må bättre genom att släppa mönster, hur någon kan förverkliga sin potential och skapa ett lyckligare liv. Och jag tror inte att det är en slump att man spår sig utan en perfekt synkronisering.

Du är välkommen att höra av dig om du som jag anar att jag kan inspirera dig via en konsultering eller en kurs. Ser fram emot min kontakt med just dig.
/Ylva

Media

Här finner du artiklar, bilder och TV-program min senaste utnämning. 
Under Top 11 Int Psychic kan du se bilder och programmet från Ukraina.

Första gången jag var med i media var när jag var 7 år, långt uppe i Norrland fick jag leka ren medan jag skulle bli fångad med lasso! Det sändes på tv: n. Nästa gång var i Örnsköldsvik när jag var runt 20 år. Då som ordf. i Nordiska Samfundet mot Plågsamma djurförsök för Ö-vik. Två artiklar i stadens konkurrerande tidningar. Starka åsikter, en kampvilja och hela huset fullt med djur.

Första gången jag var i media för det "mediala" var i Umeå i ett radioprogram som sändes live. Jag satt inne i ett rum med reportern och en annan person och vi hörde inte radion, bara oss själva med vad vi sa, vilket gjorde att min rädsla var helt borta. Hade jag hört min egen röst så hade det nog varit kört! Strax därefter det blev det TV Botnia, lokalt med Sonja (numera känd reporter i Växjö). Idag är det rätt kul att se tillbaka på det programmet som jag har sparat.

Två roliga minnen har jag från TV i Norrland. Var med i TV Norrbotten, live och fick en fråga utan att veta om vad den var, men TV-tittarna fick se den.
När jag skulle lägga så förstod jag att det var om en person och jag som inte hade sagt att jag inte lägger för personer som inte är närvarande. Men jag försökte att vara neutral.
Write your awesome label here.

IntTop 11 Psychic Ukraine 2013

Extra Sensia - Battle of psychic - International Psychic Challenge (säsong 12)
Jag, Ylva är 2013 en av Top 12 medium internationellt. Och slutade (stolt) på 11 plats, vilket gör mig till den 11 bästa medium internationellt.

Till säsong 12 av "Extra Sensia" International Psychic Challenge sökte 40.000 personer. Jag fick ett mail i mars månad med frågan om jag ville vara med i uttagningen. 276 personer möttes en het dag i Juli för att börja utmaningarna till att bli en av de 12 bästa medium internationellt.
Efter första utmaningen var vi 30 personer kvar. 
Efter andra utmaningen var vi 18 personer kvar.
Och efter tredje utmaningen var jag en av de 12 bästa medium som var kvar. 

I 1:a avsnittet blir jag en av de 12 bästa "psychic"
I 2:a avsnittet blev jag veckans bästa medium.
3:e avsnittet av "Extra Sensia" sändes 20/10
4:e avsnittet elimineras jag och slutar på 11:e plats. WOW! Jag är elfte bästa i internationellt. Det du ;)

Här under kan du följa mitt äventyr i Ukraina 2013 där jag bodde Juli- Oktober 2013.
Jag är med fram till avsnitt 4, men de andra är väl värda att se på, tyvärr så finns ingen översättning, din ryska/ukrainska bör vara i form, men du kan höra i bakgrunden när de engelsktalande pratar. Och oavsett så är det så mycket drama att det är värt att se bara för det. 

Här en länk till ett lokalt reportage i Skaraborgstidningen.

Avsnitt 1 (6/10 2013)
40.000 sökte, jag blev tillfrågad, 276 utvaldes till första momentet (lådan) 30 till andra momentet (grodan i mjölken) och 18 till tredje momentet (Juliette Binoche) och vi är 12 kvar. Jag fick äran att möta Juliette B. in private i några timmar :) Och hon var den första jag spådde i min nya lek - Prisma Tarot. Du ser glimtar av mig på följande tider: 9:50, 12:17, 25:24, 25:52, 37:46 och framåt...)

Här är jag med Juliette Binoche


Avsnitt 2 13/10 2013

Jag blir introducerad som en av de 12 finalisterna

23 minuter in i programmet kan du se mig läsa energin av ett foto på ett barn, jag är fullständigt förvirrad, jag har svårt att se att barnet existerar, och blir ombedd att beskriva föräldrarna. Jag har svårt att se pappan, annat än att han är lång och mycket mörk. Men jag pratar desto mer om mamman. Jag berättar att hon är intensiv, hennes arbete betyder mycket, jag har svårt att se sonen i hennes liv, hon är en arbetsnarkoman och så bara inser jag och säger - She is psychic, thats it, she is really psychic (hon är synsk, så är det, hon är verkligen synsk). Och vem är då mamman?

Precis det är jag! De har satt ihop en datakonstruktion baserad på DNA av mig och en av de manliga deltagarna, Ingvar Le Raven. När vi kommer ner till Pascha (programledaren) för att se vilka föräldrarna är och jag ser Ingvar så utbrister jag att han är pappan. Och då kan du se mig börja skratta när jag finner ut att mamman är jag.

Sedan i programmet så får man se när vi besöker en kvinna som har skrivit till programmet, hon hör sin döda dotter ropa mamma och fler än hon i familjen har också gjort det. 5 minuter in i programmet ser du mig.

Min reflektion och det jag sa var att det var inte dottern som det handlade om, utan kvinnans far som jag såg hade utnyttjat och slå mamman till barnet och sedan hade han hängt sig i huset och kvinnans dotter var hennes ängel som vakade över henne.

Även Dilaram sa samma, hon som vann programmet och så var det, pappan hade hängt sig i huset. Även Benedikt pratade också om pappan men Salavat och Elina pratade om onda andar och svart magi och att det rann blod efter väggarna i huset. Jag var inne huset, min mediala förmåga uppfattade inget blod däremot en stor sorg.

30 minuter in i programmet... När juryn ska utvärdera oss så hör man Pascha säga att jag var extraordinär :)

Det är verkligen en kick för jag känner mig helt vilse i det mesta.
Juryn och programledaren gör sitt bästa för att konstant knäcka oss för att se hur mycket vi fixar, hur mycket vi tål och om vi i olika situationer fortfarande är centrerade i våra andliga förmågor.

Klart var att jag var den enda som var misstänksam mot barnbilden, att det inte var ett äkta barn, för jag sa hela tiden att jag inte fick kontakt med barnet, att det kändes som det inte fanns, däremot så kände jag tydligt av mamman hela tiden. 

Bilderna visar när vi står vid elimineringen. Kvinnorna på en sida och männen på en, denna säsong hette män mot kvinnor.

Några av deltagarna fick tillsägelser, men ingen åkte ut och sedan vänder sig Pascha till mig och säger att jag är veckans bästa medium. Och då blir jag så här glad :)

Avsnitt 3 20/10 2013

Ca 3:43 in i programmet
Här kan du se mig tala om mina tankar före ballongerna, krattorna och de elektriska trådarna och att jag redan är halvblind (jag ser inte på mitt vänstra öga) och när jag har ögonbindel så ser jag inte på någon av dem (big surprise!)

Ca 31:23
Här kan du se mig gå i en ballongdress, det var 24 ballonger, jag kom ut med 8 kvar och 1 var mininum för att gå vidare. Efter ballongerna så fick jag gå över krattor, vilket jag gjorde fort och utan att ta en enda. Sedan på de elektriska trådarna, så gick första bra, när jag sedan skulle lyfta upp min klänning för att ta mig över tråd två så fick jag inte upp den tillräckligt. Allt detta gjordes med ögonbindel.

Ca 64 min
Här kan du se mig använda min kortlek - Prisma Tarot - och göra en läsning för Hector, en känd tv-sjärna (kock) i Ukraina och det utan att se bild på honom eller ens ha en aning om vem eller hur känd han var. Han var missnöjd med min läsning :( Och jag ser att endast dem som gav smicker lyckades.

Ca 90 min
Elimeneringen, Arra, Valentina, Elina, jag, Dilaram och Veronica på kvinnornas sida. Jag blev inte bästa medium men åkte inte ut heller... Vilket jag gör i avsnitt 4 som Top 11 2013 Internationellt bästa medium.

Avsnitt 4 (27/10 2013) Jag elimineras på 11 plats. Jag är alltså TOP 11
Här får jag läsa ett kort på en ung kvinna som mördats.

och här får jag välja melon, av alla dessa så var en melon utan gift och de andra fyllda så de var lila, jag valde fel efter dispyter med programledningen som mer eller mindre tvingade mig att välja andra till höger på översta raden :(

Jag fick också lägga kort för denna franska skådespelare som var nöjd :)
Och så kommer jag i bild när det visas bilder ifrån utvärderingen.
Och så åker jag ut... På elfte plats, märkligt nog väldigt nöjd, eller som jag svarade när de frågade, "mixed emotions" för så var det, jag var överlycklig att få åka hem samtidigt som jag hade velat stanna. Men jag får en varm kram av alla.

Du ser alla avsnitten av programmen här >>>
Created with