Ylva

Location:

Location: Sidans ägare
Zipcode:
Country:

Latest Followers:

Recently Rated:

Stats

Blogs: 392
Texter: 2
Memos: 1
events: 43
audio tracks: 10
images: 91
PDF: 2
videos: 5

Detta med nuet

user image 2021-05-09
By: Ylva
Posted in: default

Nu är nu, det vill säga även när du läst några ord till är det nu, när du läst klart detta blogginlägg då är det också nu.

Tidigare hade jag problem med tiden, det var en utmaning som stressade mig, den räckte aldrig till samt att jag befann mig sällan här och nu, utan press på vad som inte gjorts, press som behövdes göras. Det mest intressanta i det hela var att det var inga sådana där tråkiga måsten utan mer upplevelse av rädsla att inte räcka till, inte hinna med i allt det som ger mig glädje. Jag har ännu inte lärt mig att prioritera. Men jag över på det nu. Lite intressant är att mina inlägg får mig att reflektera över min egen utveckling. Som nu, skrev en hel del som jag bara raderade då jag insåg att det fanns ursäkter, löjligt, missvisande, begränsande var reflektionen när jag såg min text så här kommer en ny version ;)

Jag har svårt att släppa mitt "jobb" (avskyr ordet). Det är mitt liv, mer än heltid, det är jag, men då i kontakt med andra. För mig är det möte med flera, som med mail. För den som skickar ett mail är det troligen självklart att få svar direkt, det är ju bara ett mail. Medan i min epostbox finns det kanske 30 mail, alla lika viktiga. Hur jag än försöker så ska alla prioriteras. Enormt tacksam för alla mail och oftast faller jag i fällan att känna mig misslyckad för att tiden inte räcker till. Att då tolka det som att man hinner med det som är viktigast för en håller inte riktigt. Men jag jobbar på det, fast inte just nu. 

Jag tog ledigt från allt det jag älskar att göra i min sysselsättning i fredags. Jag satte mobil i flygläge, startade inte datorn men har tjuvkikat eller lagt ut på facebook vid några få tillfällen, det är inte lätt med avvänjning. Jag valde att prioritera mig själv samt mina närmaste. I fredags gjorde vi Guadalest som ligger några mil från mig, en vacker plats, vandrade runt, ändå upp på toppen till kyrkan, Kom hem sent, tog en sangria vid poolen. Sedan roade jag mig med att läsa en superintressant bok ;) (Uhrstafen).

Lugn lördag fm utomhus, vi har sommar nu för att sedan åka till Santa Pola, ta årets första dopp. I så många månader har mina enda äventyr varit ner till byn för att handla mat, jag slog på stort denna helg, fast det gjorde jag förra helgen med, Torrevieja och Alicante. Detta är helt klart bästa platsen i Spanien, alla sevärdheter verkar finnas här. Ibland har jag svårt att förstå att jag inte bor i Sverige längre, eller snarare att jag inte tänker på att jag har bott någon annanstans. Det känns som hemma, jag saknar mina vänner, har insett att det kommer att ta tid innan vi möts igen. Jag har vänner här med, nu med nya restriktioner anar jag att det blir som tidigare, vänner som bara droppar in.

Denna söndag har jag funderat massor på mina måsten, mina egna krav, vad som ger mig glädje, på att vara lyhörd, jag har inte startat igång arbetsdatorn utan sitter med den bärbara i pergolan, i skuggan då jag identifierar mig med en kräfta idag (efter en timme i havet). Ska pyssla lite, men jag ska göra mitt bästa att ta tiden som den kommer på helgerna. Jag har haft två perioder då jag varit helt under isen av ingen tid för andra saker än det som jag brinner för, finns en nackdel med att älska sin sysselsättning.

Detta blir en söndag utan webinar, istället en långpromenad om inte regnet dyker upp. I morgon måndag är det allvar igen, då har jag en härlig lista med saker som jag älskar att göra.

Just nu kör jag tre olika runkurser, en grund, en för bindrunor och en för att sia i runor, det är mycket runor nu kan det verka som, Tarot är fortfarande en viktig del, men jag är som in i en skrivande fas. Har påbörjat boken, fristående om nornorna fast kanske mest om deras far, dvärgen som smidde de första runorna. Jag är klar med den engelska kursen som nu startar inom kort. I det funderar jag på att baka in boken "Uhrstafen" i kursen, läsa om varje kapitel till runorna, för det finns budskap i dem. I Uhrstafen är varje kapitel efter hur runorna skapades, i "Dvalins döttrar" är de efter runhjulet. Känns coolt att det som bara faller på plats allt eftersom, kombinerad texter, berättelser med runorna.

Jag börjar snart för tredje gången en livekurs med Tony Robbins, en del tar tid på sig, sådana som jag, expert på att ha visioner men sedan inte ens få hälften förverkligat (anar att mina närmaste tänker tack och lov). Jag går en del distanskurser själv, bara på engelska, nu ska jag utmana mig att även ha en själv, komma över min begränsning, den att min engelska inte duger, det lustiga är att jag anar att de som har engelska som sitt modersmål har överseende, medan en del svenskar klart skulle göra narr av mina uttal. Men begränsningar är till för att övervinnas, dessutom när brydde jag mig egentligen om vad andra tycker?

Nu ska jag sätta ner fötterna i poolen en stund, under ett paraply, njuta av Max som är så lycklig att han nu varit i vattnet i tre timmar i ett streck. Tror att det går att mäta sommaren efter den hunden, för fyra dagar sedan klev han ner i poolen som han inte satt sina tassar i sedan i oktober för att nu hoppa i så fort han kommer ut, vara i tills vi går in, funderar om han kommer att få simhud mellan tårna.

Det är en konst att öva på att skapa en annan fritid än att bara göra det som är min drivkraft. Men idag har jag både Bjarka och Feh som support :) Och du, det är fortfarande nu. 

Dislike 0