Ylva

Location:

Location: Sidans ägare
Zipcode:
Country:

Latest Followers:

Recently Rated:

Stats

Blogs: 392
Texter: 2
Memos: 1
events: 43
audio tracks: 10
images: 91
PDF: 2
videos: 5

Nya traditioner

user image 2021-06-24
By: Ylva
Posted in: default
Nya traditioner

Förr var jag helt såld på traditioner men det mattades av med åren. Det enda trevliga med midsommar var att jag kunde ställa till med kalas hemma, få vänner från när och fjärran att tillbringa några dagar med mig, visst traditions enlig mat som sill och potatis, någon blomsterkrans, nubbe till maten. Det var okej, det var värre när jag var yngre, midsommar var hypat i Norrland, som raggarbrud skulle bilen lastas full med ölflack sedan något havsbad, där folk skulle grilla och supa, fy fan vad jag tyckte det var tråkigt. Speciellt att grilla men även att bara snurra runt med en ölflaska i näven, öl var dessutom inte gott.

Tiderna förändras, jag är fortfarande ingen som gillar att grilla, sitta på en strand mer än en timme då kryper det i kroppen, men lustigt nog så tar jag nu för tiden gärna en kall öl en varm dag som jag nu tycker är gott.

Jag gör en egen mix i år, i natt gick jag baklänges ut i poolen (lätt då det är trappor) för att släppa synder från förra året, rena mig (symboliskt som ett dop) då vi idag firar San Juan, det kan ses som den svenska midsommaren nästan. San Juan är Johannes Döparens dag, stort här. Förra året var poolen grön, då som nu var badstränderna stängda, för det ska enligt tradition tändas eldar vid stranden och sedan backas ut i havet. Jag gjorde en egen variant, backade ut i poolen till fyrverkeri. 

Tankens kraft är den starkaste så nu hoppas jag att jag är renad från sega energier, destruktiva mönster. Dessutom för några dagar sedan var vi på tur, kom precis i tid för mässa, så min första kommunion här i Spanien, mässa på spanska. Var en bliss. Nattens bad var ingen bliss, men säkert ett kul minne att ha kvar.

Vi har röd dag idag, men jag har jobb några timmar sedan ska jag fira San Juan istället för midsommar. Och ikväll är det fullmåne, det ska jag ta som en utmaning för det är i Stenbockens tecken som är det tecken jag har svårast att förstå mig på, fast det handlar om karriär, vilket borde passa perfekt nu med min omstrukturering av arbete.

Jag har besök från Sverige, en av mina allra närmaste, bästaste vänner, livet är lyx, som att äta frukost samman, ta en tur, slappa vid poolen, prata, prata, prata. Livet är lugnt men det känns som det ligger och puttrar under ytan, sedan händer saker bara av en synkronicitet helt perfekt.

I morgon "firas" den svenska midsommaren med sushi i byn, det är väl det närmaste sill ute som jag kan komma, men jag har sill i kylskåpet, för det kan ätas när som helst. För mig ska dessutom midsommar firas den 21 på sommarsolståndet, känns helt galet i år, så bra år att bryta tradioner, eller skapa nya.

Sommarsolståndet var en dag med magi, jag gjorde några runinitieringar, sedan satt jag och min väninna ute på min runplats och skapade runor i lera. Varmt, kvällsol, ljumma vindar, stllhet, närvaro, magi med alla elementen. Det var vad en midsommarkänsla kan vara för mig.

Men anar att du som läser detta ska fira midsommar, jag hoppas att du gillar det bättre än mig, och om det skulle nu vara så att du är ensam, ingen att fira med, svårt att ta dig någonstans, ha då i åtanke att det är inte ens midsommar på årets dag med lika mycket dag som natt i år, utan egentligen bara en helt vanlig fredag som skapats. Skapa någon egen tradition, en dag för dig själv, där du berömmer dig själv för den fantastiska unika person (och själ) som du är. Gör något kul för dig själv, livet ska levas.

Glad midsommar <3

Bild från uppstigning av nattdoppet

Dislike 0