Mar 19 / Ylva Trollstierna

9 i Svärd

9 i Svärd

Neptunus i Vattumannen
Ehiz+Uhruz
Gök
Onyx
Krysantemum
Indigo-Turkos (Insikt- Förändring)
Ältar du det ena och det andra? Vet du varför? Antagligen för att du får något ut av det, även om det inte är vad du innerst inne önskar. En otränad hjärna kan bara hålla fyra saker i tankarna samtidigt, tänk om du oroar dig för fyra saker, då är det svårt att bryta ett mönster, få en insikt, en positiv tanke som inspirerar dig till att fokusera på något bra istället för att oroa dig för något som kanske inte ens existerar annat än som dina hjärnspöken.

Skriv ner din oro, ta ut den från tankarna, skriv motsatsen, stoppa in den tanken istället för att tillåta dig att begränsa dig med något som inte skapar annat än oro. Och jag vet, lättare sagt än gjort men istället för att nu skapa oro om du fixar det så utmanar jag dig till att prova, ett steg i taget leder till nya insikter.

” I tacksamhet frigör jag mer resurser, får tusenfalt tillbaka, är trygg i min egen upplevelse i enighet med min själ.”

Tror du att du har något att oroa dig för, det kanske du har, om inte annat ditt destruktiva tänkande som är en del av dig? Dessutom tror är något vi gör i kyrkan, i livet tänker vi, känner och agerar.

Är det inte så att du ältar det mesta i detalj, ändå blir ingenting bättre, utan kanske till och med sämre? Är det med negativa tankar om du blir förvirrad, får de mer energi, kommer de att bli allt större? För rädslan är en av de saker som ditt ego älskar att ha under kontroll. Desto mer du ältar desto mer har du att oroa dig för, kanske till och med mer än det, för denna energi hjälper inte dig att få de saker som du längtar efter det får dig bara längre ifrån.

Bestäm dig för att bara tänka på en enda sak som oroar dig just nu, stanna upp, tänk efter om det är en sådan stor sak att ha ångest för? Är det kanske att du använder detta ältande för du känner dig lat utan kontroll? Oroar du dig för andra? Vad ger dig rätt att tro att du vet bäst för dem, att du kan hjälpa till genom att oroa dig? Dessutom tar denna oro mer energi att det inte blir kvar något där du kan stärka eller hjälpa. Låt andra växa ifrån sina misstag, finn hellre det som ger dem glädje än sorg. Det är mer positiv energi att koncentrera dig på det som är bra än det som är dåligt, varför kasta pärlor åt svin?

Är det kanske att du har tappat kontrollen, tycker synd om dig själv? Kanske för att du inte har de möjligheterna att göra de saker som du tror är bäst för dig? Varför tror du att du möter detta motstånd? Är det kanske att ditt ego har längtat efter något, ditt sinne, ditt hjärta har inte fullt varit med i den längtan? Nu känner du dig misslyckad, lite skamsen, kan det vara att du endera är på fel väg i livet eller kan det vara så enkelt att du bara tänker fel om det som du önskar förverkliga? Du önskar men tycker innerst inne inte att du är värd det eller har tanken att det ändå inte kommer att bli det som du tror att du tänker.

Kanske är det att denna oro ger dig den responsen som du behöver för att börja agera? Kanske är du inte kapabel att ta ett steg till utan är på väg att tappa kontroll? Du får ta en djupare titt på dina rädslor, helt enkelt släppa dem, sluta älta omkring allt och inget för det kommer aldrig att ge dig kärlek eller den bekräftelse som du söker. Det kanske kan få folk att tycka synd om dig, den energin är väl inget att längta efter? Vad är det som du längtar efter? Vad är det som du oroar dig för?

Vad kan vara mer negativt eller kan du stanna upp en stund, se till alla de positiva sakerna i ditt liv, allt det positiva som kan komma utifrån det? Inte genom att försöka manipulera det in i ditt liv genom dina känslor av att tycka synd om dig själv.

Varför står du inte ståtligare, tar en titt på vad du har, inte på vad du inte har, inte kan kontrollera? Att oroa dig skapar bara mer ångest i ditt liv, har du inte tillräckligt av det redan? Ta en paus i allt ältande, stoppa ner fötterna i ett varmt fotbad, känn hur vattnet ger dig energi genom dina fötter, dina fötter som kommer att ta dig framåt. Det vill säga så snart som du har bestämt dig att bara tänka alla de positiva sakerna som du redan har.
Created with