Feb 1

Vem är Runhäxan/Ylva?

Sveriges Tarotdrottning/Runhäxan
Jag bär stolt den kronan; Jag har läst tarotkort 2024 i 50 år. Jag har skrivit 16 böcker om Tarot. Jag har Svenska Tarotakademin med kurser och utbildningar, inte bara i Tarot. Som namnet "Runhäxan" antyder är jag också en runmagiker.
Jag fick förslaget att ta namnet "Runhäxan" för Instagram och TikTok. Först var jag "nej, nej", men efter lite funderande fick jag det. De första häxorna var nornorna. Om du har sett några vikingafilmer (som jag inte har) antar jag att de har varit en del av någonstans.

Nornorna är Urd, Verdandi och Skuld. Legenden berättar att de vävde trådar av varje individ för att berätta historien om den personens liv. Från det förflutna, nuet och framtiden.
De är kloka med all magi. Precis som jag har jag mycket kunskap inte bara om tarot, runor, chakran och färger, numerologi, astrologi och kraftdjur, utan jag ser helheten i ett andligt system.

Jag hoppas att du kommer att anmäla dig till min gratis Tarotkurs, du missar mycket om du inte gör det. På den kursen kan du lära dig att läsa ”För det förflutna, nuet och framtiden” med dina kort.

Alla dessa ämnen jag nämnde är för mig kopplade till Tarot. Jag ser Tarot som Akasha Chronicle, med all kunskap om oss alla som Nornerna gjorde.

Jag har precis startat den här sidan och firar 50 år som tarotläsare och ger dig några insikter om "The Rune Witch Tarot-deck" som jag skapade (i tryckning). Jag har gjort kortlekar förut, men den här, herregud! Den har grunderna i alla ämnen som jag undervisar i. Jag använder bilderna på kortleken i gratiskursen (med tanke på upphovsrätt), men du kan använda vilken kortlek du vill. Alla mina böcker och kurser är skrivna för alla lekar.

I den här bloggen kommer jag också att skriva om kortet jag delar varje dag på Instagram, TikTok och Facebook. Men med mer text än vad som finns på rullarna.

Min förhoppning och vision är att inspirera dig att veta mer om dessa andliga verktyg.
/Med inspiration/Ylva (Runhäxan).
Created with