YLva Trollstierna

Välkommen till min, Ylva Trollstiernas sida för dig som är intresserad av bland annat Tarot, Aura och som vill bli spirituellt inspirerad.

Jag, Ylva är född 1959 i Boden i Skyttens tecken. Asc i Skorpionen, månen i Lejonet.
Författare till 26 böcker (2017).
Skapat 6 Tarot och symbollekar.
Arbetstitel: Kreativ livsinspiratör.
Jag har tolkat Tarot i över 40 år, sedan 1974. Omnämnd i Expressen 1993 som Sveriges Tarotdrottning och blev Top 11 psychics int. 2013). Skrivit ca 26 böcker och skapat fyra egna lekar, allt det finner du under Ylvas böcker och lekar.

Jag är född och uppvuxen i Boden fram till år 1975. Jag växte upp i en familj bestående av min mamma, min moster, min mormor och morfar. I mitt barndomshem var det vi kallar för övernaturligt/new age/nyandlighet en del av vardagen även om den inte var något som andra kanske uppfattade vid ett första möte. Min mamma såg småfolk och var mycket öppen för energier och andar, min moster spådde i spelkort (ej som yrke) och var intresserad av drömmar och kristaller, min mormor ordnade seanser där en fransk munk oftast var den som framträdde tydligast. Mina första år tillbringade jag på det hotell som familjen ägde för att sedan växa upp i en villa mitt inne i staden.
År 1974 bodde jag i Nottingham, England där jag gick årskurs 9 och är stolt över att jag hade fyra i engelska. Mina vänner där tolkade Tarotkort och hade mystiska möten ute på hedarna på kvällarna. Det var så jag kom i kontakt med Tarotkort och min första lek var en Rider Waite. Redan från tidig ålder, så tidigt som jag kan minnas har allt med andlighet fascinerat och påverkat mig i vardagen. Jag läste astrologi ifrån ca 10 års ålder, såg i kristallkula, gjorde "trumresor" i garderoben, spanade efter UFOs och la spelkort i Sibyllastjärnan från mycket tidig ålder och började morgonen med att gå ner i vår kiosk som var ihop byggd med vårt hus för att ta fram drömboken och tolka nattens dröm. Och vid niotiden tog moster sin första kaffekopp och lade sin dagsstjärna i spelkort med mig frågandes - Vad betyder det kortet? Varför ligger det där? Vad händer om det skulle vara där i stället?

Jag har alltid haft ett intresse av att läsa, kanske för att möjligheten fanns i alla tidningar och böcker i vår kiosk. Det enda jag undvek var Kronblom, 91:an, ÅsaNisse och Buster annars har jag nog slukat allt. Detta har gett mig en allmänbildning likväl ett intresse för det mesta, min vardag är inte så andlig/new ageig som många tror, utan jag är intresserad av det mesta i vardagen/verkligheten för att inte missa något. Faktum är att in mångas ögon är jag nog en tråkig "new agare" för jag varken mediterar eller bryr mig om att prata med döda och ibland slinker det ner någon cheeseburgare, jag gör det jag tycker är roligt i det som faktiskt är en vardag, som kanske inte alltid är ändå helt vanlig! Energier har alltid fascinerat mig likaså tankar, filosofiska funderingar om livet och varför det är så och varför man gör så. Magi och ritualer var ett intresse när jag var tonåring, tyvärr blev det lite väl laddat ibland och har upplevt poltergeist på nära håll. Och idag anser jag att det är mer begränsande än givande och att tankens kraft är den mäktigaste.

Jag bodde i Boden till maj år 1975 då jag flyttade till Örnsköldsvik, där levde jag ett helt vanligt vardagsliv om än kantat med övernaturliga ting och där jag syntes i min första tidningsintervju som ordförande i Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök för Öviks-området. Redan då var huset fyllt med djur, hundar och katter i en salig blandning. Sedan när mina barn var små hade jag förmånen att få "vara" hemmafru och sålde Tupperware på fritiden (så än idag är hela huset kantat med "plastburkar som idag är det enda som flyger omkring i huset då hyllorna ibland inte räcker till). Jag jobbade även natt på hotell under en period som jag trivdes utomordentligt bra med, nattmänniska som jag är. Jag har även haft egen kiosk i många år och är utbildad nagelteknolog, jobbat på ålderdomshem och i affär som utbildad "snabbköpskassörska" och gått en kontorsutbildning och nu är jag mitt inne i en utbildning till Waldorflärare som är min mest utvecklande positiva upplevelse hittills.

I slutet av 80-talet kom jag i kontakt med Reikihealing och är Independent Reiki Master & Karunamaster, först i Sverige och sedan i Indien. År 2000 var jag den förste svensk i Indien som gick utbildning till Reiki & Karuna Master för amerikanen William Lee Rand (www.reiki.org). 1990 hade jag förmånen att träffa en otroligt färgstark kvinna vid namn Vanja. Hon blev den som vände upp och ner på hela mitt liv. Hon introducerade mig för en shaman från Nya Zeeland vid namn "Shiven". Det var han som lärde mig allt om Totems (indianska medicindjur). Vanja presenterade mig senare för en annan shaman - Oscar, från Chile. Kontakter med dessa män förstärkte mitt intresse för shamanism och regression.

Vanja lärde mig olika kroppstekniker, att psyket hör ihop med det fysiska, och att jag kunde mer än jag ville stå för. Efter en tid sammanförde hon mig med ytterligare en man. En amerikan vid namn, Roger LaChance (Unicornmetoden). Det var han som fick mig att säga - Ja, jag är medial! Vanja var även den som första gången guidade mig tillbaka i tidigare liv, och lärde mig den bästa tekniken att se tidigare liv för andra. Vanja lärde mig i stort sett allt som är värt att veta inom området andlig utveckling. Hon var som en levande andlig guide som tyvärr dog i januari 1995, vilket är en av mina största sorger i livet.
Under början på 90-talet så började jag även att studera Martinus Kosmologi och hade förmånen att läsa för en mycket kunnig lärare. Martinus Kosmologi blev det som svarade på många av mina svåra och djupa livsfrågor och gav mig olika sätt att besvara dem. Även om jag inte "köper" den läran heller rakt av för jag är både en analytisk (allt för mycket) och ofta kritisk person som hela tiden vill veta varför och vad händer om man gör tvärtom!
1993 hade jag en liten butik (i Umeå) som hette Kristallvargen. I butiken såldes Tarot, kristaller m.m. Intresset för Tarot var så stort att jag blev ombedd att hålla min första kurs. Det var även vid denna tid som jag började skriva på min första bok "Tarot steg för steg". Under de här åren var jag också med och startade Svenska Tarotförbundet tillsammans med bl.a. Janne Püschel. Vi hade som målsättning att auktorisera tolkare för att intresserade människor skulle kunna avgöra vilka som var seriösa. Som i många andra förbund så blev det oroligt efter ett tag och jag valde så småningom att gå ur. Förbundet lades ner. Fortsättning följde numera i Tarotakademin där certifiering finns samt en utbildning till Tarotterapeut.

Det som jag själv anser har utvecklat mig mest genom åren är att studera ACIM (A Course In Miracles) och NLP ( Neuro Lingvistisk Programmering) samt livet. År 2006 kom jag i kontakt med Anthony Robbins workshops, och gillar mental programmering, somnar nu och då till hypnos av Paul McKenna. Sedan gillar jag tankegången av "Neale Donald Walsh som jag gick en 7 veckors distanskurs för sommaren -11 och våren 2013 en 9 veckors distanskurs för, samt Wayne Dyer och under 2012 har Sedona metoden varit det som kompletterat och gett mig mer möjligheter. Jag har dessutom varit i Oregon, USA på två kurser för Neale Donald Walsch.

När det gäller mig själv som person så brukar jag beskriva mig som allt för positiv, en sanslös optimist som tror att allt ont har något gott med sig. Jag är kreativ och intensiv, charmigt omöjlig, levnadsglad och charmigt vimsig och med glimten i ögat och tyvärr alldeles för analytisk av allt. Jag har förmånen att ha många och fantastiska vänner som förgyller mitt liv på alla de sätt man kan önska sig samt hänger med på de upptåg jag finner ut. :-)

Tills december 2019 bodde jag på Varaslätten med min familj och med massor av vänner på besök. Mycket beroende på att jag hade en hel del djur: hästar, hundar, katter och fåglar som behövde tillsyn. Som kuriosa för dig som inte vet kan jag berätta att till huset ingick några småfolk som höll alla aktiva, de är överförtjusta i tofflor/skor och cigaretter, det hände till och från att mina snusdosor låg i mina gummistövlar som då finns på ett helt annat ställe än där jag tog av mig dem.

Den 15 december satte jag mig i bilen för att ta mig ner till Alicante, Spanien, bilen brakade i Frankrike, men jag var framme den 18 december, dagen innan min 60-årsdag som firades med vänner som flög in från Sverige. Sedan dess har det varit ett evigt berg och dalbana då inget blev som planerat, till stor del beroende på covid. De kurser som skulle vara blev inställda, samarbeten brakade och jag hamnade i karantän. 

Spanien är ett fantastiskt land med underbara innevånare, påminner om Sverige på 70-talet, telefonkiosker, postkontor, respekt för äldre bland annat, här har jag delar av min familj.  I Sverige hör jag hemma på Englagård där du även finner kurshelger med mig.
2021 medverkade jag i några kurser för Tony Robbins och Dean Graziosi, mer verktyg :)
2022 bestämde jag mig för att det fick vara nog med påverkan av negativa tankar omkring mig, även om jag är mycket positiv så har det varit tuffa år för många. Jag anmälde mig till en 21 dagars kurs i att manifestera, vilket i sin tur ledde till en utbildning till Infinite Possibilities trainer, senare trailblazer, samt en utbildning i Matrix.  I detta kan jag knyta ihop säcken av alla mina utbildningar, all min kunskap för att inspirera för i mötet med mig så önskar jag få inspirera till att du finner din potential. Till att du är i din rätta sysselsättning, har trygghet, lever i kärleken, är frisk och lycklig. Att du i de utmaningar som en del kallar problem ser tjusningen, lärdomen, vågar utmana dig själv att skapa bättre förutsättningar, där vill jag gärna vara en kreativ livsinspiratör i ditt liv.
Oftast har jag roligt eftersom jag har konsten att alltid hamna i de mest konstigaste situationer bara för att jag är så livsglad. Jag är alltid i nuet, i tilliten och njuter av varje sekund livet har att erbjuda.
Mina intressen är många, jag har försökt att dela upp dem för att du ska lättare finna mer information i det ämne som intresserar dig.

Jag har under åren till och från tagit paus ifrån Tarot och alla gånger har det slutat i katastrof! *L* Nyttiga lärdomar, jag står alltid i förändringsfaser när det gäller Tarot, för korten är fantastiska, ett redskap, arketypiska bilder som visar på den energi vi är i och den vi skapar. Och i allt det som jag gör så faller jag alltid tillbaka på att man skapar sitt eget liv, ingen annan är ansvarig och ödet är det som man gör det till. Karma skapas och omskapas i varje handling. 

Runor har alltid varit en stor del av mitt liv privat, men nu även för att sprida kunskapen vidare om runmagi.

Jag har även tidigare varit Sverigekontakt för ett fantastiskt aurasystem som heter "Aurastar 2000" som är det jag rekommenderar för dig som vill se din aura men även helheten med dina chakras och den fysiska kroppen. För mig är auran detsamma som själen och färger är energier som vi kan lära oss att använda för att skapa bättre möjligheter.

I min vardag förutom alla de vanliga aktiviteter som att städa vilket jag gillar, laga mat, pyssla på, men en stor tid ägnar till att skriva. Under karantänen (och lockdown i Spanien) skrev jag min första "roman" - Uhrstafen som är den första av planerade nio böcker i en serie.

Det blir ca en halv mil till en mils promenad per dag. Jag spelar poker online som avkoppling, jag är en analyserare vilket gör att jag ser hel del serier, helst kriminalare, men även Supernatural och Fringe som är mina favoriter, däremot så har jag bara sett ett avsnitt av Det Okända och tillhör en av de få procenten som aldrig sett Games of Thrones. Jag är inte intresserad av så kallade andliga program eller med plåtmaskiner, varvid jag inte heller gillar Avatar.

Förändringar är det enda som är konstant, det skulle kunna vara mitt ordspråk, men jag tror på utveckling, då i allt för kropp, själ och ande, eller fysiskt, emotionellt, mentalt.  Jag är tidsoptimist, men har förbättrat mig på att hinna med allt men multitaskar hela tiden.
Tidigare under åren har jag förekommit en del i massmedia.

Jag har medverkat i TV1 Hemma med Ingela Agardh, TV2 God Morgon Sverige, TV4 Söndagsmorgon, TV4 Nyårsvaka (spådde -95), TV4 Alice Bah där jag gjorde en astrologisk tolkning. I Kanal 5 hos Lotta Aschberg tillsammans med Pehr (Trollsveden) där jag gjorde en Reikiavläsning och behandling på "Malin i Saltkråkan". Och Insider (april -07). Jag har även medverkat i ett otal lokala TV-program.

I Hemmets Veckotidning har jag blivit utnämnd till en av Sveriges 50 bästa medium. Jag har dessutom gjort prismamålningar i Hemmets Journal, samt funnits med i artiklar i Året Runt, Expressen och Aftonbladet. Och blev sommaren 03 utsedd till Sveriges Tarotdrottning av Expressen och syntes på första sidan. Förutom detta har jag förekommit i en del lokala radioprogram, så någonstans kanske du har hört eller sett mig.
Under perioden Juli till September bodde jag i Kiev, Ukraina och var med i ett tv-program "Extra Sensia" där jag blev 11 bästa mediumet 2013.

Säkraste sättet att få kontakt är att maila mig: ylvatrollstierna@gmail.com eller skriv du en rad inne på min sida på fanpage på Facebook - Ylva Trollstierna-
Mitt mobilnr är 073 063 1657 (tyvärr svarar jag inte alltid, skicka då ett sms).
Created with