Oxen

20/2-20/3

Du ökar din känslighet och din romantiska sida, du känner mer längtan och har mer behov av att uttrycka dig. Du lägger ner mer tid och engagemang i de områden som ger dig njutning och glädje. Du känner på dig mer, du lyssnar mer till dina känslor och din intuition och kan känna inspiration till att förverkliga mer av dina drömmar. Det är troligen en harmonisk period där du utvecklar dig själv, ger dig själv tid att finna det som betyder något för dig känslomässigt och själsligt.

Du kan även möta på motstånd, om du inte lever efter din längtan så kan du känna av allvar, nedstämdhet och vet då att det är dags att våga förändra, våga utveckla, ta tag i och förverkliga det som du innerst inne har som vision i livet. Du kan avvakta med det mesta även om du har många idéer, du väntar in en logisk förklaring och en stabilitet i vardagen innan du känner att du kan gå vidare med allt som du vill förverkliga just nu.

Det kan kännas som om mycket hänger i luften, förändringar som du inte har koll på men som ändå kan kännas bra när du inte blir irriterad över att du inte har kontroll över tillvaron. Du har med dig en längtan som du inte riktigt får ner i verkligheten och kan vara ombytlig i ditt humör och i ditt agerande.

Det kommer in många fördelar om du bara vågar agera och ha tillit istället för att gräma dig för det som du är rädd att förlora även om du inte har facit i handen utan mest bara antydningar om vad som kan ske. En bra grund och en stark vilja kan få dig att inte ha tålamod att vänta in bättre tider.


21 april-21 maj

Njutningsfull, trygg och saktmodig

Element: Jord
Metall: Koppar
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Fast
Kroppsdel: Halsen, nacken
Härskarplanet: Venus
Färg: Rosa
Kristall: Smaragd
Växt: Ros, Prästkrage, Viol, murgröna.
Tarotkort:  XXI Världen.
Yrkesliv Bank, försäkringsbolag, kontor, museum, konsthall… Inom new ageområdet som: Kroppsbalanserare, exempelvis Body Harmony, massage.

Nycklar
Tålmodig, praktisk, pålitlig. Kärleksfull och omhändertagande, njutningslysten. Envis och beslutsam.

Lärdom
Att stanna upp och njuta av livet, att ta dagen som den kommer och inte ta för mycket ansvar.

Oxen är den saktmodiga, som tar allt som det kommer och som gillar att njuta av livet och allt det goda som erbjuds. Det är en riktig livsnjutare. Gillar god mat och dryck. Älskar att ligga i sängen och gärna tillsammans med någon annan, men är mycket kräsen. Trivs med att mingla, vara kultiverad och ha makt. Reser helst till Aten, New York eller Paris för att studera kultur. Pengar samlar man på hög eller investerar.

Är inte den som tror på New age i första taget, men när, då kan ingen övertyga en Oxe om att det inte finns ett sjätte sinne!

Personlighet
Du kan upplevas som välmående och trygg men även avvaktande. Du har lätt för att njuta så länge det passar dina etiska behov. Snäll och saktmodig och i behov av trygghet som du ser både i gemenskap men även i det yttre. Du är jordad, grundad, tar det lugnt och passar bäst i att få pyssla med vardagliga saker som du sätter lite extra guldkant på. Det är viktigt att det finns flärd och lyx, du värderar det materiella och allt efter det.

Du har stort tålamod. Du värderar livet och allt det som du tycker är värd att levas för som allt det som tilltalar dig både i det som du tar in och upplever. Du har behov av trygghet och kan värdera allt efter ett värde. I behov av materiella ting. Du har det stabila och sävliga i dig, du vet att allt har sin tid och det gäller att njuta av det som är.

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.

Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.

Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Created with