Oxen

24/9-23/10

Du är inne i en stillsam period där saker och ting flyter på kanske precis som de ska eller som du önskar. Du lyssnar till dig själv, till det som du vill göra och tar allt som det kommer, ingen brådska utan en klar fokusering och medvetenhet om vad som blir det bästa.

Du har helt enkelt läget under kontroll och trivs med det som finns för dig. Du verkar ha mer tid över till dig själv och det som roar dig och kan må riktigt bra nu. Du kan dock vara lite självkritisk, ha lätt för att gå på djupet istället för att lämna saker därhän där de hör hemma, många funderingar omkring dina värderingar och principer och vågar du bara så finner du nya svar, så länge du grubblar vidare är du på fel spår.

Du kan med lätthet glida in i vilket sällskap som helst och bara vara, men ändå med viss eftertanke, du startar lätt samtal som kan verka intressanta för att sedan verka mer disträ i ämnet, ibland för att du helt enkelt tappar intresset och ibland för att du sjunker djupare in i dig själv i funderingar omkring dialogen. Andra kanske inte riktigt vet var de har dig, de kan tycka att du är en drömmare och det kan du väl ta, för i allt detta så kommer en del nya insikter.

Du har många tankar nu om allt möjligt men kanske mest din roll i helheten, var du hör hemma, vad som är viktigast för dig att förverkliga som livsdröm, många tankar som säkert inte får svar nu men alla frågor leder dig in på nya vägar och det kanske är dags att du vidgar dina perspektiv!

21 april-21 maj

Njutningsfull, trygg och saktmodig

Element: Jord
Metall: Koppar
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Fast
Kroppsdel: Halsen, nacken
Härskarplanet: Venus
Färg: Rosa
Kristall: Smaragd
Växt: Ros, Prästkrage, Viol, murgröna.
Tarotkort:  XXI Världen.
Yrkesliv Bank, försäkringsbolag, kontor, museum, konsthall… Inom new ageområdet som: Kroppsbalanserare, exempelvis Body Harmony, massage.

Nycklar
Tålmodig, praktisk, pålitlig. Kärleksfull och omhändertagande, njutningslysten. Envis och beslutsam.

Lärdom
Att stanna upp och njuta av livet, att ta dagen som den kommer och inte ta för mycket ansvar.

Oxen är den saktmodiga, som tar allt som det kommer och som gillar att njuta av livet och allt det goda som erbjuds. Det är en riktig livsnjutare. Gillar god mat och dryck. Älskar att ligga i sängen och gärna tillsammans med någon annan, men är mycket kräsen. Trivs med att mingla, vara kultiverad och ha makt. Reser helst till Aten, New York eller Paris för att studera kultur. Pengar samlar man på hög eller investerar.

Är inte den som tror på New age i första taget, men när, då kan ingen övertyga en Oxe om att det inte finns ett sjätte sinne!

Personlighet
Du kan upplevas som välmående och trygg men även avvaktande. Du har lätt för att njuta så länge det passar dina etiska behov. Snäll och saktmodig och i behov av trygghet som du ser både i gemenskap men även i det yttre. Du är jordad, grundad, tar det lugnt och passar bäst i att få pyssla med vardagliga saker som du sätter lite extra guldkant på. Det är viktigt att det finns flärd och lyx, du värderar det materiella och allt efter det.

Du har stort tålamod. Du värderar livet och allt det som du tycker är värd att levas för som allt det som tilltalar dig både i det som du tar in och upplever. Du har behov av trygghet och kan värdera allt efter ett värde. I behov av materiella ting. Du har det stabila och sävliga i dig, du vet att allt har sin tid och det gäller att njuta av det som är.

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.

Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.

Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Created with