Oxen

21/3-20/4

Du kan känna dig lite mer laddad än vanligt men samtidigt kanske du håller dig själv tillbaka för att du kan känna en viss känslomässig osäkerhet, i mitten på månaden börjar du se möjligheterna med att ta för dig.

Du kan känna dig lite disträ med vad du vill, svårt att veta vad du själv känner samt önskar. Du har inte riktigt all motivation helt fokuserad utan kan känna dig lite trängd eller helt enkelt begränsad. Känslomässigt kan du vara väldigt osäker just nu, svårt att ta beslut, att veta vad du känner till och med kanske ännu värre, inte ha en aning om vad andra känner. Du har svårt att få igång saker även om du har kraften med dig.

Du kan ifrågasätta en hel del rent provokativt men frågan är om det leder till något. Du kan uppleva en del press arbetsmässigt samtidigt som du kan uppleva att det inte händer något, att du själv inte har någon inspiration. Varför inte bara ta dagarna som de kommer och ställa ner kraven på dig själv?

Du kan känna dig smått irriterad på allt som du inte har kontroll över men samtidigt är du smart nog att finna nya vägar ut ur allt, att få andra att agera i det som nu inte tilltalar dig. Du kan känna att det finns ingen ordning, inget mål utan allt du planerat verkar rivas upp och förändras men du kanske skulle se nya möjligheter i det istället för att ta det som personlig kritik.

Du vet hur du ska agera men kan känna att du sitter fast, att du inte får saker att fungera som de borde. Du blir för lätt påverkad av vad andra tycker, håll fast vid dina egna insikter, tror på det som du redan har men ge det kanske lite tid.

Du kan känna ett behov av att organisera, skapa nya rutiner, att få din ordning samt översikt av dina möjligheter. Däremot kan du ha svårt i det att hålla ut utan det kan bli mer något du påbörjar med sedan är det något av det som tar upp mer av din tid än det som du tänkte ifrån början. Du verkar inte längta efter ledighet utan mer kontroll.

Zodiaktolkning i Tarot

21 april-21 maj

Njutningsfull, trygg och saktmodig

Element: Jord
Metall: Koppar
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Fast
Kroppsdel: Halsen, nacken
Härskarplanet: Venus
Färg: Rosa
Kristall: Smaragd
Växt: Ros, Prästkrage, Viol, murgröna.
Tarotkort:  XXI Världen.
Yrkesliv Bank, försäkringsbolag, kontor, museum, konsthall… Inom new ageområdet som: Kroppsbalanserare, exempelvis Body Harmony, massage.

Nycklar
Tålmodig, praktisk, pålitlig. Kärleksfull och omhändertagande, njutningslysten. Envis och beslutsam.

Lärdom
Att stanna upp och njuta av livet, att ta dagen som den kommer och inte ta för mycket ansvar.

Oxen är den saktmodiga, som tar allt som det kommer och som gillar att njuta av livet och allt det goda som erbjuds. Det är en riktig livsnjutare. Gillar god mat och dryck. Älskar att ligga i sängen och gärna tillsammans med någon annan, men är mycket kräsen. Trivs med att mingla, vara kultiverad och ha makt. Reser helst till Aten, New York eller Paris för att studera kultur. Pengar samlar man på hög eller investerar.

Är inte den som tror på New age i första taget, men när, då kan ingen övertyga en Oxe om att det inte finns ett sjätte sinne!

Personlighet
Du kan upplevas som välmående och trygg men även avvaktande. Du har lätt för att njuta så länge det passar dina etiska behov. Snäll och saktmodig och i behov av trygghet som du ser både i gemenskap men även i det yttre. Du är jordad, grundad, tar det lugnt och passar bäst i att få pyssla med vardagliga saker som du sätter lite extra guldkant på. Det är viktigt att det finns flärd och lyx, du värderar det materiella och allt efter det.

Du har stort tålamod. Du värderar livet och allt det som du tycker är värd att levas för som allt det som tilltalar dig både i det som du tar in och upplever. Du har behov av trygghet och kan värdera allt efter ett värde. I behov av materiella ting. Du har det stabila och sävliga i dig, du vet att allt har sin tid och det gäller att njuta av det som är.

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.

Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.

Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Det du motstår det kvarstår
Livet är perfekt precis
som det är just nu
Tankar blir ting
Created with