Oxen

24/9-23/10

Du är mer noga med det mesta runt omkring dig, stannar upp, utvärderar, ser till vad som kan ge dig mer förutsättningar än i det du tidigare har gjort. Du är mer fokuserad, medveten, har lite mer insikt i vad du själv känner och tycker. Du säger vad du tycker men tar konsekvenserna utav det då du önskar ha mer respons och utveckling i dina kontakter.

Du kan allt eftersom bli mer noggrann med vad som är viktigt, ställa mer krav på både umgänge och handling. Du kan även vara lite allmänt seg ibland, när du går efter rutiner och inte får gjort det du egentligen vill göra. Det kan hända att du känner att du ger upp, faller till föga istället för att ta strid för det du tror på. Du kan även dra dig lite undan och tycka att det blir för mycket omkring dig ibland.

Du har kanske lite svårt att känna efter vad du vill, du kan fundera en hel del när det gäller kärleken, du har krav på andra men ser även över kraven på dig själv, vad som är viktigt för att du ska finna helheten.

I kärleken kan du tveka, fundera en del över vad du känner och vad du vill, du bjuder till och drar dig undan, funderar lite till, sedan tar du ytterligare ett steg, men det känns inte som den mest romantiska perioden i ditt liv, det kan bero på att du själv avvaktar.

Arbete kan vara lite si och så, du kanske inte får allt gjort som du borde, men det kanske beror på att du innerst inne söker någon slags förändring om så bara för stunden. Spirituellt bör du nog slå dig till ro med böcker och bara koppla av utan att utvärdera eller fundera över budskapet.

Du verkar vara i din egen balans, du är i vardagen som går sin gilla gång men du kan ifrågasätta andras roll gentemot dig, släppa greppet om det som inte ger dig något än.

Du vill mycket men avvaktar hellre tills du vet att du har läget helt under kontroll. Men du bra på att organisera, du kan rent av komma in i en riktig upprensningsperiod där det är dina villkor som gäller.

21 april-21 maj

Njutningsfull, trygg och saktmodig

Element: Jord
Metall: Koppar
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Fast
Kroppsdel: Halsen, nacken
Härskarplanet: Venus
Färg: Rosa
Kristall: Smaragd
Växt: Ros, Prästkrage, Viol, murgröna.
Tarotkort:  XXI Världen.
Yrkesliv Bank, försäkringsbolag, kontor, museum, konsthall… Inom new ageområdet som: Kroppsbalanserare, exempelvis Body Harmony, massage.

Nycklar
Tålmodig, praktisk, pålitlig. Kärleksfull och omhändertagande, njutningslysten. Envis och beslutsam.

Lärdom
Att stanna upp och njuta av livet, att ta dagen som den kommer och inte ta för mycket ansvar.

Oxen är den saktmodiga, som tar allt som det kommer och som gillar att njuta av livet och allt det goda som erbjuds. Det är en riktig livsnjutare. Gillar god mat och dryck. Älskar att ligga i sängen och gärna tillsammans med någon annan, men är mycket kräsen. Trivs med att mingla, vara kultiverad och ha makt. Reser helst till Aten, New York eller Paris för att studera kultur. Pengar samlar man på hög eller investerar.

Är inte den som tror på New age i första taget, men när, då kan ingen övertyga en Oxe om att det inte finns ett sjätte sinne!

Personlighet
Du kan upplevas som välmående och trygg men även avvaktande. Du har lätt för att njuta så länge det passar dina etiska behov. Snäll och saktmodig och i behov av trygghet som du ser både i gemenskap men även i det yttre. Du är jordad, grundad, tar det lugnt och passar bäst i att få pyssla med vardagliga saker som du sätter lite extra guldkant på. Det är viktigt att det finns flärd och lyx, du värderar det materiella och allt efter det.

Du har stort tålamod. Du värderar livet och allt det som du tycker är värd att levas för som allt det som tilltalar dig både i det som du tar in och upplever. Du har behov av trygghet och kan värdera allt efter ett värde. I behov av materiella ting. Du har det stabila och sävliga i dig, du vet att allt har sin tid och det gäller att njuta av det som är.
Det du motstår det kvarstår
Livet är perfekt precis
som det är just nu
Tankar blir ting
Created with