Planeterna just nu

21/5 Solen i Tvillingen (21/6 Solen i Kräftan)

Merkurius i Oxen/Tvillingen

Venus i Tvillingen

Mars i Väduren/Oxen

Jupiter i Tvillingen

Saturnus i Fiskarna

Uranus i Oxen

Neptunus i Fiskarna


Fullmåne 23/5 15:54 i Skytten

Nymåne 6/6 14:39 i Tvillingen

Astrologi

På Wikipedia kan man läsa att Astrologi är en av flera pseudovetenskapliga stjärntydningsläror som syftar till att finna samband mellan placeringar och händelser mellan solsystemets planeter samt solen och månen och karaktärer och händelser i människors liv.
Ordet "astrologi" kommer från grekiskans astron, ("stjärna") och (logos), som har flera översättningar, vanligtvis relaterade till "systematisk tanke eller tal".
Astrologin härrör från Babylonien och utvecklades i Egypten och Persien. Fram till medeltiden var det samma disciplin som astronomin. Läran omtalas bland annat i Bibeln. I stort sett alla mytologier har haft åskådningar av stjärnhimlen, det vill säga kunskap om jorden och dess närliggande planeter.
Astrologi spelade en central roll inom magi och alkemi under antiken och långt in i modern tid. De har under lång tid använt sig av solens och stjärnornas plats på himlen för att tolka saker och ting. Speciellt solen har dyrkats i nästan alla religioner och filosofier världen över. Många tror att "Gud" är en synonym för "Solen".
Kända astrologer långt tillbaka i tiden är Thyco Brahe och Nostradamus och i vår tid Carl Gustav Jung. Själv i dags tid av de astrologer jag mött  är Erik Hesser och Kerstin Bylund Paulsson de bästa i Sverige.
På denna sida kan du läsa mer om planeterna och stjärntecknen och läsa månadens horoskop som jag skriver, men tänk på att Astrologi är ett stort ämne, mycket kunskap inom flera olika områden, förutom planeter och stjärntecken så är det hus och andra aspekter som man också kan tolka. Texterna här inne är mer lättsamma för att du ska finna det som är underhållande i astrologi.

Astrologikurs

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken
Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig, sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.
Created with