Planeterna just nu

Solen i Fiskarna (21/3 Väduren)

Fullmånen 24/2 13:32 Jungfrun

Nymåne 10/3 10:02 Fiskarna

Merkurius i Fiskarna. Venus i Vattumannen. Mars i Vattumannen. Jupiter i Oxen. Saturnus i Fiskarna. Uranus i Oxen. Neptunus i Fiskarna.

Astrologi

På Wikipedia kan man läsa att Astrologi är en av flera pseudovetenskapliga stjärntydningsläror som syftar till att finna samband mellan placeringar och händelser mellan solsystemets planeter samt solen och månen och karaktärer och händelser i människors liv.
Ordet "astrologi" kommer från grekiskans astron, ("stjärna") och (logos), som har flera översättningar, vanligtvis relaterade till "systematisk tanke eller tal".
Astrologin härrör från Babylonien och utvecklades i Egypten och Persien. Fram till medeltiden var det samma disciplin som astronomin. Läran omtalas bland annat i Bibeln. I stort sett alla mytologier har haft åskådningar av stjärnhimlen, det vill säga kunskap om jorden och dess närliggande planeter.
Astrologi spelade en central roll inom magi och alkemi under antiken och långt in i modern tid. De har under lång tid använt sig av solens och stjärnornas plats på himlen för att tolka saker och ting. Speciellt solen har dyrkats i nästan alla religioner och filosofier världen över. Många tror att "Gud" är en synonym för "Solen".
Kända astrologer långt tillbaka i tiden är Thyco Brahe och Nostradamus och i vår tid Carl Gustav Jung. Själv i dags tid av de astrologer jag mött  är Erik Hesser och Kerstin Bylund Paulsson de bästa i Sverige.
På denna sida kan du läsa mer om planeterna och stjärntecknen och läsa månadens horoskop som jag skriver, men tänk på att Astrologi är ett stort ämne, mycket kunskap inom flera olika områden, förutom planeter och stjärntecken så är det hus och andra aspekter som man också kan tolka. Texterna här inne är mer lättsamma för att du ska finna det som är underhållande i astrologi.

Tarot och astrologi

Vill du veta mer om ditt horoskop? Kanske du vill veta mer om vad alla planeter och stjärntecken handlar om?

I denna bok finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron. Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken. Du kan läsa vad de olika huset i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt.

Ha din horoskopskarta framför dig (du finner annars i boken hur du får fram den), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Astrologi och Tarot? De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren. Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort. Är du inte intresserad av Tarot hoppar du bara över rubriktexten, innehållet är detsamma. Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten- Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord- Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du kan även boka in dig på distanskursen "Astromagi" som startar senare i höst
Created with