Tvillingen

23/11-22/12

Under denna period finner du mer tillit till dig själv, vågar utforska nya sidor hos dig själv, släpper funderingar istället fokuserar du, mer kraftfullt, bestämt på det som du vill förverkliga.

Du har egentligen inga större förändringar på gång utan är mer inne i en period av förverkligande, bekräftande av allt det som du har byggt upp senaste tiden.

Du finner ett inre lugn, en självbehärskning som du nu utvecklar, lever i harmoni med. Utifrån det tar du ett steg i taget med att se, uppleva mer av dig själv. Mer medveten om vem du är, vad som är viktigt för dig, du gör inga radikala förändringar utan tar allt eftersom det kommer.

Andra kan bli lätt irriterad på ditt inre lugn, din självklarhet över livet, din roll i det. Du behöver inte sensationer eller förändringar utan mer klarhet i vad som sker, tar den utveckling som sker på dina villkor.

Du kan vara mer bestämd, mer övertygande, säker på dig själv, ibland kanske lite avvaktande till dess du fått mer kött på benen i vad det än gäller. Människor betyder mycket för dig för att du ska känna dig i en helhet, att lära känna nya, fördjupa kontakten med de som du redan känner. Lite allvarlig kan du vara till och från, tar en stund i taget, följer med utan brådska eller funderingar.

Du lämnar till andra att ta ansvar för deras handlingar, du tar ansvar för det du gör för du är i en period med reflektioner omkring din egen roll i det mesta.

Du kan känna dig mer allvarsam, mer seriös, lite avvaktande. Du behöver tid till det mesta, kanske mest att komma igång med det som du funderar på i ditt inre, du verkar vara i en period av funderingar, utvärderingar där du inte riktigt vet vad du vill, bara att det är något annat än det du gör just nu.

Du kan söka en djupare kontakt med ditt inre, i det ger du dig gärna in i ändlösa samtal, diskussioner om livets alla aspekter men kanske mest om känslor, familj, uppfostran, påverkan av miljöer som kan ligga dig varmt om hjärtat, i det frågan om respekt samt integritet.

Du längtar efter förändringar, att få gå på djupet med det som du innerst inne kanske längtat efter ett bra tag. Du kan känna mer krav än vad du klarar av, det är mycket som sker i ditt liv även om du ibland kan tycka att det både är för lite som blir klart, lite tålamod skulle inte skada. Du är mer allvarlig, kanske lite tråkig i andras ögon, en och annan konflikt kan dyka upp när det gäller relationer eftersom du kan vara så upp i vad som är viktigt för dig att du inte ser annat.

Kärleken fördjupar du, blir mer allvarlig, men ställer också mer krav, din allvarliga sida kan få en partner att dra sig tillbaka, ge andra en chans att utvecklas, vara självständiga, du behöver inte rädda hela världen, börja med att ge dig själv mer utrymme.

Du kan både ge och ta men har lite svårt för förändringar som andra gör, då kan du attackera för att få allt att vara som det var, söker trygghet, rutiner vilket stärker dina åsikter om hur du egentligen vill leva, vad som ger dig stimulans i det du gör.

Tarot 2024 >>>

22 maj-21 juni

Dubbeltydig, kommunikativ, flyktig o närvarande

Element: Luft
Metall: Kvicksilver
Pos/neg: Positiv
Kön: Maskulin
Kvalitet: Föränderlig
Kroppsdel: Axlar, armar, nervsystem Härskarplanet: Merkurius
Färg: Gult
Kristall: Agat Växt: Liljekonvalj, lavendel, ormbunke. Anis.
Tarotkort: Dåren Yrkesliv Försäljare, reklam, media, journalist, författare. Inom new ageområdet som: Voice Dialouge, Psykoterapeut, frigörande andningspedagog.

Nycklar
Mångsidig, flexibel, intensiv, intellektuell och intelligent, livlig, rastlös.

Lärdom
Att se saker från två håll, medla, kommunicera, stå för sina värderingar.

Tvillingen är den som spelar dubbelroll, lite vaksam, avvaktande och så direkt på, undersöker vad som ligger bakom. Att hälsa på en Tvilling kan ha sin tjusning, ena gången blir du inbjuden på tårta och nästa får du dörren i ansiktet, allt efter Tvillingens behag.

Tvillingen är mental och kontrollerad. Och är nyfiken på det mesta och måste bara veta. Resor går helst till aktuella platser där eventuellt scoop kan finnas. Pengar kan man lika gärna vara utan som man kan ha i överflöd.

I kärleken är Tvillingen kräsen och behöver någon som kan stimulera och provocera, någon som är stark.

Personlighet
Du är vetgirig, drivs av en inre kraft av att veta mer, att söka mer utveckling. Du har en stor portion framåtanda som kan göra dig väl "pushig" och nyfiken emellanåt.  Du kan inte vara stilla utan söker hela tiden en utveckling av allt. Du är vetgirig och tror även att du är allvetande, du finner alltid ett svar eller vet var du ska finna det.  Du vill ha utveckling i allt det som du gör, det ska finnas ett mål med allt som händer, även om du inte är den som tar tag i det, bara du vet varför.

Du är aktiv, kanske det sportigaste stjärntecknet av dem alla, troligen genom din rastlöshet att hela tiden söka efter nya upplevelser. Och det gör dig också till en globetrotter, om du inte packar resväskan så ligger du med näsan in i broschyr, böcker, internet och genom olika grupper.

Du är föränderlig som person, visar ofta två sidor, en lugn och social och en ivrig och ensamvarg. Två ytterligheter, två sidor av allt. Du har lätt för att föra fram dina budskap och verkar tro ena stunden att allt ska levas nu, vilket gör dig väldigt intensiv. Men när du väl fått ut det som du tagit in så tar du en paus igen. De som är osäkra missförstår dig lätt men å andra sidan har du tid med folk som tar energi när du har så mycket på gång?

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.

Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.

Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Created with