Vattumannen

23/11-22/12

Under denna period kan du känna dig rastlös men även seriös, fundersam, lite avvaktande. Du behöver tid till det mesta, kanske mest till att komma igång, du verkar vara i en period av utvärderingar, där du inte riktigt vet vad du vill, bara att det är något annat än det du gör just nu.

Du söker djupare kontakter, ger dig gärna in i ändlösa samtal, diskussioner om livets alla aspekter men kanske mest om känslor, personliga upplevelser som kan ligga dig varmt om hjärtat, i det frågan om respekt och integritet. Du längtar efter förändringar, att få gå på djupet med det som du innerst inne kanske längtat efter ett bra tag. Du söker trygghet, rutiner vilket stärker dina åsikter om hur du egentligen vill leva, vad som ger dig stimulans i det du gör.

Du kan söka dig till ytterligheter där du slipper vara aktiv, där du mer kan iakttaga än agera. Du kan tycka att det är bara för mycket omkring dig, glider gärna bort till nya områden, där du inte har några krav, där du med en viss nyfikenhet kan iakttaga andra, lära av deras misstag och fördelar. Du ser mer, observerar, avvaktar i väntan på att du ska finna motivationen igen.

Du kan vara svår att leva med, vara lite egocentrisk men mest då på grund av osäkerhet, ställa krav som du vet med dig är orimliga kanske för att få vara lite grann för dig själv. En inre rädsla för att andra ska komma dig nära, veta vad du känner, upplever innan du vet det själv.

Du kan vara kritisk, ifrågasätta det mesta som sker, otålig, se upp så inte ditt humör går ut över andra, bara för att du känner dig pressad. Du trivs i sällskap, kanske du kastar dig in i nya äventyr, vågar mer, utforskar, undersöker nya områden som du velat göra tidigare men inte kommit dig för. Du är mer i farten, vågar mer, känner att du har stöd, de rätta kontakterna för att förverkliga en del drömmar.

Du utvecklar insikter om dig själv, allt omkring dig med en ökad medvetenhet om vad du gör, hur du kan göra, nyfikenhet som styr dina val, en lust att utforska, finna ut mer som skapar en inre inspiration för vidareutveckling. Du är mer och mer medveten om dig själv, dina val, att du har ansvar för dina handlingar, hur du på bästa sätt kan skapa något som inte bara är nu utan också ger dig fördelar framöver.
Mer klarsynt, mer inriktad på framtiden, med tålamod som din främsta tillgång. Du kan uppleva en inre vetskap att du når dit du ska med tiden bara du ger dig tid att vara i den utveckling som sker genom att ta tillvara på allt som sker omkring dig.

Du är nog en riktig drömmare denna period, längtar efter upplevelser, oavsett att en del spännande saker sker i ditt liv drömmer du dig bort till ännu mer. Kan det vara att du emellanåt tappar kontrollen över verkligheten, att det bli lite kaos i vardagen? Du är nog mer för dig själv än tillsammans med andra. Blir lite djupare i ditt sätt att tänka, inser kanske att det finns mer möjligheter än vad du tänkt på, du vill veta helheten av alla processer, förstå vad som är orsaken bakom, främst vad du kan göra för att förbättra situationer.

Kärleken kan vara impulsiv, du lyssnar på dina känslor, de kan gå upp och ner, viktigt är att du lär dig att sova på saken innan du agerar, inte ta något personligt utan försöka att vara i det som sker utan att analysera varför, vad det betyder hela tiden. Känslor kan vara svåra att tolka och de styrs av impulser inte bara av inre insikter.

Tarot 2024 >>>

20 januari - 19 februari

Nytänkande, uppfinnande o ifrågasättande.

Element: Luft
Metall: Aluminium
Pos/neg: Positiv
Kön: Maskulin
Kvalitet: Fast
Kroppsdel: Blodcirkulationen.
Härskarplanet: Uranus
Färg: Turkos
Kristall: Akvamarin
Växt: Orkidé, peppar
Tarotkort: XVII Stjärnan
Yrkesliv
Internet, data, flyg, forskning. Inom new age området: det mesta som skapas av visioner.

Nycklar
Hederlig och lojal, intensiv, efterforskande, djup, uppfinningsrik och intellektuell.

Lärdom
Att tro på sina visioner.

Vattumannen är optimisten, framtidsvisionären som skapar i sina tankar och drömmar den perfekta tillvaron. Är positiv till nytänkande och kan skapa det ingen tidigare har tänkt på. Lite rastlös med ändå medvetande om det som sker i nuet. Resor går till spännande utvecklande platser, gärna via flyg.

Pengar har man till att förverkliga sina drömmar så de är en viktig ingrediens i livet. I kärleken så vill Vattumannen känna frihet men också ett byggande av gemensamma mål och värderingar.

Personlighet
Du är den sanna pionjären, du vill uppleva, se och känna mer av allt som är, för du om någon vet att det finns mer. Du är tänkaren, du filosoferar på om allt möjligt, för du vet att det måste finnas något mer, eller ett annat sätt av det. Du har lätt för att lära, för att finna intressen och gå in fullt för att förstå. Helheten av allt är viktigt för dig och inget är omöjligt, det kanske bara tar lite längre tid att fixa det.

Du är öppen, gladlynt men också lite reserverad, kall prat och skvaller är inget för dig, du är sanningsenlig, du vill ha frihet och öppna gränser. Du vill ha utveckling, ja, det är mycket som du vill ha och du tänker efter hur du ska lösa det. Men du kastar dig inte in i vad som helst, det måste redan finns en grund och du tar det mesta väldigt seriöst och andra kan ha svårt att följa dina svängningar.

Du är ärlig, säger som det ärm förväntar dig att andra gör likadant, att det går att skapa en grund att bygga vidare på. Logik och fakta, planering samt teorier det är verkligen din grej.

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.

Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.

Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Created with