Jungfrun

24/9-23/10

Du är fokuserad på att lyckas, på att ta ansvar, förverkliga det som känns viktigt för dig för att du ska må bra, nå de mål som du har.

Du lägger ner tid och energi på det som känns viktigt, annat får vänta även om du inte lämnar något åt sidan utan ser till att du tar ditt ansvar.
Du är noggrann med det som du gör, väl medveten om att det du gör kan ge utdelning.

 
Du kanske inte alltid gör det som andra vill utan ser till att din planering håller, du kan rent av vara dumtjurig bara för att få igenom det som du har bestämt dig för.

Du kan ha svårt att sätta dig in i hur andra känner det, vad de har för mål, det viktiga för dig är att du genomför det som du har bestämt dig för. Du är troligen inte heller lyhörd för känslor utan ser mer till det som är praktiskt just nu.

Du kan ha svårt att våga hoppa på nya erbjudanden, vill gärna ha kontroll över det som du gör. Din svaga punkt kan vara om någon kritiserar dig, då kan du endera gå till attack, ska bara visa att du är bäst eller så vänder du ryggen till och orkar inte bry dig mer.

Du kan tycka att var och en ska sköta sitt som du försöker att göra på ditt allra bästa sätt. I arbetet kan du vara nitiskt, kanske lite tråkig, du ser till dina fördelar men ser inte helheten.

I kärleken kan du vara krävande, men även ödmjuk, rädd för att inte räcka till. Du ger allt vad du har, blir besviken om du inte får den respons du önskar, det kan leda till att du lämnar.

Spirituellt bör du ägna dig åt någon terapi där du får förena höger och vänster hjärnhalva eller vara i fysisk aktivitet samtidigt som du går in i dig själv, balansera upp och släpp oron.

Du kan känna dig jäktad, som om all världens ansvar ligger på dina axlar eftersom alla andra verkar svamla runt, det är bara du som står tryggt kvar med allt. Du är säkert ambitiös och noggrann med det mesta som du gör om än lite less ibland på att ta ansvar.

Du kan skapa en struktur som passar dig, får fart på allt som är viktigt för att du ska må bra i din ordning.

24 augusti-22 september

Renlig, praktisk, hälsomedveten och noggrann.

Element: Jord
Metall: Nickel
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Föränderlig
Kroppsdel: Magen, tarmarna
Härskarplanet: Merkurius
Färg: Mörkblå, brun, grön
Kristall: Onyx Växt: Smörblomma, myrten, mejram.
Tarotkort: XX Domen
Yrkesliv
Sekreterare, lokalvårdare, sjukvårdare, författare. Inom new age området som: Hälsovårdare, healer, Rosenmetoden.

Nycklar
Blyg, ärlig, trogen, pålitlig, praktisk och bestämd, lite kontrollerande, intelligent. 

Lärdom
Att gå sin egen väg, tro på sina ideal, våga se även det "svarta" behålla optimism.

Jungfrun är den ordentlige, ordningsamme som har kontroll (eller gärna vill ha). Tyvärr stämplad lite som pedant, men har många goda sidor, djupsinnig, ärlig, stark, envis och målmedveten. Oroar sig kanske lite för mycket men enbart av ansvarskänsla och är en sann idealist som är trogen sin partner och vänner så länge de finns vid Jungfruns sida.

Resor går till hälsohem, skidorter och temaresor till ställen som är ansedda som seriösa.

Pengar är det kontroll över, ordning och reda, pengar på fredag. I kärleken är Jungfrun trogen och finner en stor kärlek som den har kvar resten av livet även om partnern inte är kvar.

Personlighet
Som Jungfru är du nog mest känd för att vara pedantisk. Att ha ordning och kontroll och vara lite näsvis. Du har koll på läget, på varenda detalj och trivs allra bäst när du får andra att veta vad som gäller. Du kan ha svårt för förändringar och vill helst veta vad som gäller hela vägen innan du ger dig in i något nytt, men när du väl gör det så är du med hela vägen. Nitisk kanske också är ett annat ord som inte låter så positivt men allt det som du försöker styra upp i är ändå för allas bästa.

Du vill ha lugn och ro och att allt ska ha sin plats. Det blir lättare för dig då, för du tar detta med ansvar väldigt allvarligt. Du bryr dig om det som du kan ta på, även det kroppsliga, du kan leva sundast av alla tecken i din iver efter det perfekta. Det ansvar du tar är orubbligt och du är att lita på, i alla fall så länge det går efter dina rutiner och din struktur.

Du kan vara en av de trevligaste vänner att ha så länge allt flyter på. I ditt ansvarstagande så kan du ändå förändra, det som du tycker skulle må bra av en "renovering". Du ger sällan upp och kan vara lite av en tusenkonstnär i din iver att behärska livet med alla svängar.
Det du motstår det kvarstår
Livet är perfekt precis
som det är just nu
Tankar blir ting
Created with