Jungfrun

24/9-23/10

Du är nu mer alert, vaken på vad som sker omkring dig. Det kan vara lätt för dig att ta till dig nya saker och har en mer nyfikenhet med dig, du söker respons på dina ageranden och vill att det ska ske en utveckling. Du tänker mer men analyserar inte så mycket utan mer funderar över olika ageranden och vad som finns i allt du gör och är i.

Du kan ta ställning på ett annat sätt, lite mer vidsynt, öppen och mer för att komplettera olikheter och olika intressen, du söker mer fart och mer händelser i ditt liv. Du är mycket i din egen utveckling, egna funderingar och kanske inte så social just nu vilket kan vara bra för du kan ha lätt att vara kritisk till det som inte lever upp till de värderingar som du har just nu, som kanske i vanliga fall kan verka lite orimliga. Du vill bara väl, du vill bara få ut det bästa men ibland kan lagom vara bäst.

Du kan ha lättare att umgås i större sällskap och där det händer saker hela tiden så att du kan släppa fokuseringen på dig själv, en bra tid att bara mingla, vara lite ytlig och ändå ha en viss kontroll, för alla möten ger dig en reflektion på saker som du funderar på.

Du kan trivas med en viss sorts uteliv nu och speciellt och det är tempo eller dans involverat i det som sker.

Det passar nog dig bäst att inte fundera så mycket nu, utan bara ta saker som de kommer, du kan annars få för många olika tankar som skapar mer förvirring än utveckling…

24 augusti-22 september

Renlig, praktisk, hälsomedveten och noggrann.

Element: Jord
Metall: Nickel
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Föränderlig
Kroppsdel: Magen, tarmarna
Härskarplanet: Merkurius
Färg: Mörkblå, brun, grön
Kristall: Onyx Växt: Smörblomma, myrten, mejram.
Tarotkort: XX Domen
Yrkesliv
Sekreterare, lokalvårdare, sjukvårdare, författare. Inom new age området som: Hälsovårdare, healer, Rosenmetoden.

Nycklar
Blyg, ärlig, trogen, pålitlig, praktisk och bestämd, lite kontrollerande, intelligent. 

Lärdom
Att gå sin egen väg, tro på sina ideal, våga se även det "svarta" behålla optimism.

Jungfrun är den ordentlige, ordningsamme som har kontroll (eller gärna vill ha). Tyvärr stämplad lite som pedant, men har många goda sidor, djupsinnig, ärlig, stark, envis och målmedveten. Oroar sig kanske lite för mycket men enbart av ansvarskänsla och är en sann idealist som är trogen sin partner och vänner så länge de finns vid Jungfruns sida.

Resor går till hälsohem, skidorter och temaresor till ställen som är ansedda som seriösa.

Pengar är det kontroll över, ordning och reda, pengar på fredag. I kärleken är Jungfrun trogen och finner en stor kärlek som den har kvar resten av livet även om partnern inte är kvar.

Personlighet
Som Jungfru är du nog mest känd för att vara pedantisk. Att ha ordning och kontroll och vara lite näsvis. Du har koll på läget, på varenda detalj och trivs allra bäst när du får andra att veta vad som gäller. Du kan ha svårt för förändringar och vill helst veta vad som gäller hela vägen innan du ger dig in i något nytt, men när du väl gör det så är du med hela vägen. Nitisk kanske också är ett annat ord som inte låter så positivt men allt det som du försöker styra upp i är ändå för allas bästa.

Du vill ha lugn och ro och att allt ska ha sin plats. Det blir lättare för dig då, för du tar detta med ansvar väldigt allvarligt. Du bryr dig om det som du kan ta på, även det kroppsliga, du kan leva sundast av alla tecken i din iver efter det perfekta. Det ansvar du tar är orubbligt och du är att lita på, i alla fall så länge det går efter dina rutiner och din struktur.

Du kan vara en av de trevligaste vänner att ha så länge allt flyter på. I ditt ansvarstagande så kan du ändå förändra, det som du tycker skulle må bra av en "renovering". Du ger sällan upp och kan vara lite av en tusenkonstnär i din iver att behärska livet med alla svängar.

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.

Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.

Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

Created with