Kräftan

24/9-23/10

Du kan fundera en hel del, på din egen roll, vad du känner och vad du vill. Du är djup, eftertänksam, hela tiden i beroende av andras tyckande för att må bra, du söker balans och harmoni med starkare gemenskap.

Du är mer medveten om vem du är, vad du kan, vad du vill även om allt kan vara nytt för dig, du är mer nyfiken på att utvecklas. Du söker säkert självständighet, att göra saker på ditt eget sätt men är i behov av stöd.

Du kan vara mycket ombytlig under denna period, ena minuten bjuda på dig själv för att i nästa gå undan. I allt det söker du motivation, att våga ta för dig i allt det som är viktigt för att du ska må bra. Du är noga med allt du gör och vill inte lämna något åt slumpen. Men du kan även vara överdrivet kritiskt i din osäkerhet över att alltid åstadkomma det bästa.

Du trivs bland folk men vill inte känna krav. Du söker en inre sanning, det kan få dig att tappa kontrollen emellanåt. I arbetet kan du längta efter att få mer uppgifter samt stöd men håller dig nog åt sidan för att undvika eventuella krav.

I kärleken ger du allt och lite till, du vill så gärna finna den ultimata lyckan, är beredd att satsa allt för den. Du är lyhörd, kanske lite väl mycket, du kanske skulle prova på att vänta in och låta dig bli överraskad istället.

Spirituellt söker du svar på livet, du kan vara djup men även ha distans och humor med dig, samtal med andra ger dig utveckling.

Du tar det mesta lugnt, du funderar över vad du egentligen vill, du kan vara lite precis och noga med det mesta, du får nog se upp att du inte blir för petig och kontrollerande utan även tar tillvara på allt som kan vara kul omkring dig.

Du kan börja med att skapa strategi, i det bara vara i det som utvecklas men viktigt är att du bara är dig själv och låter andra vara dem de är.

22 juni-22 juli

Hemkär, romantisk, skygg o blyg.

Element: Vatten
Metall: Silver
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Kardinal
Kroppsdel: Bröstkorg, matsmältningssystemet. Härskarplanet: Månen
Färg: Silvergrå
Kristall: Pärla
Växt: Lilja, näckros.
Tarotkort: XVIII Månen
Yrkesliv Undervisning, kock, sjukvårdare, läkare. Inom new age området som: Healer, kursledare, vegetarisk kock, hälsohem, kost.

Nycklar
Kärleksfull, omhändertagande, omtänksam, sympatisk och försiktig.

Lärdom
Att stanna upp i nuet, vara trygg i sig själv.

Kräftan är den som är mest hemkär, trivs i hemmet med de sina, har full kontroll över kastruller och gardiner i en salig blandning. Är ömsint, omvårdande och skulle behöva svängdörrar i sitt hem som alltid är öppet för den som behöver någon att luta sig emot.

 Resor undviker en kräfta om den inte kan ta med sig hemmet, det vill säga husvagn eller husbil och då gärna i anslutning till hemmets trygga vrå. Pengar är något som andra ser till att man alltid har och de investeras först och främst i köksinredning och i hemmet.

Kärleken är viktig, livets elixir. Trivs med ett fast förhållande, ett magnifikt bröllop och många barn.

Personlighet
Du är en harmonisk person som trivs med att ta det lugnt tillsammans med andra. Du drivs av dina känsloupplevelser. Hemkär och älskar dina närmaste som du ger mest tid av allt. Du kan pyssla på i det oändliga hemmavid men har inte lika stort tålamod om du är utan för din gräns. Men du är tålmodig så länge det gynnar dina närmaste, för i ditt liv så lever du genom andra, familjär.

Dina närmaste är det viktigaste och deras välmående och du har ett sjätte sinne när det gäller att känna in hur andra mår. Du är bra på att vårda och få allt att vara i harmoni med en positiv anda och med mål att stärka gemenskap.

Du har en gåva med din lyhördhet och ditt sinne för att skapa välmående sedan om det är genom en kram, genom närvaro eller genom att du bakar bullar har ingen betydelse, du finner den väg som är rätt för att det ska vara harmoni.

Du kan ha stort intresse i heminredning bara för att ditt hem betyder så mycket, och reser du bort så tar du gärna med dig något för att dekorera så att du känner dig som hemma. Du kan vara suverän på att laga mat, men på dina villkor, viktigare att det är gott än nyttigt. Även om du sätter dina närmaste främst så är målet med det att du ska må bra eftersom du mår bra när det finns en välbalanserad gemenskap.

Du kan när du bli sårad sätta upp ditt skal, stänga dörren till kontakt och dra dig undan, väldigt sårad. Du kan gå genom eld och vatten för att nå målet med harmoni.
Det du motstår det kvarstår
Livet är perfekt precis
som det är just nu
Tankar blir ting
Created with