Skorpionen

20/2-20/3

Du känner efter lite mer på vad som är viktigt för dig, du ger dig själv mer tid men ifrågasätter också mer. Du känner in och går djupare in i känslan och upplevelsen, kräver lite mer av andra och kan ha svårt med vardagligt prat utan vill ha en meningsfull utveckling där det sker något.

Du stärker din intuition och dina andliga funderingar och ger dig mer tid till egen utveckling som kan ge dig många insikter även i vardagen. Du funderar säkert också mer över kärleken och vågar utveckla den mer, du ger mer men kräver också mer.

Du har svårt att låta saker bara glida förbi utan nu är du inne i att förverkliga och uppleva det som ger dig en upplevelse. Du kan vara ovanligt provokativ, allt det som skapar en osäkerhet måste du analysera och försöka gå till botten med.

Du kan ha en tendens till att hälla ”sprit i öppna sår”, bara för att se vad som kan ske, hur långt kan du gå och hur långt är andra villiga att visa sig själv och sina svaga sidor. Du behöver lämna invanda beteenden för att öppna nya vägar i ditt liv, kanske du ibland gör det lite dramatiskt just nu men du kommer säkert att få gensvar eftersom du inte kan låta bli att finna de ömma punkterna.

22 oktober- 22 november

Spirituell, dramatisk, djup o sökande.
Element: Vatten
Metall: Stål
Pos/neg: Negativ
Kön: Feminin
Kvalitet: Fast
Kroppsdel: Könsorganen
Härskarplanet: Pluto (Mars)
Färg: Röd
Kristall: Opal
Växt: Aloe, trollhassel, kattmynta
Tarotkort: XIII Döden
Yrkesliv
Affärsliv. Forskare, analytiker och definitivt allt inom new age området.

Nycklar
Känslostark och lidelsefull, passionerad, intuitiv, dramatisk, djup, spännande.

Lärdom
Att gå sin egen väg, undersöka, ifrågasätta, prova, söka.

Skorpionen lever i sin egen värld, fylld av dramatik och händelser, oväntade sådana och sker de inte så ser Skorpionen till att de gör det! Mystisk, ofta svartklädd eller med någon attiralj som utmärker Skorpionen i från den andra. Det finns en känsla av dramatik och passion på samma gång. Resor går till ockulta platser, de sju underverken.

Pengar ska användas så att de tar slut och man får vänta med spänning och se om det kommer in nya,

Skorpionen finner ofta någon som försörjer den. I kärleken gäller passion, hetta och lidelse eller inget alls. Personlighet Som Skorpion är du mycket troligt både Intensiv och dramatisk men även djup och analyserande.  

Du är vad man kallar en sökare och du söker intensivt efter spänning. Du trivs när det händer oväntade saker, när som, lite dramatik har aldrig skadat någon, eller hur? Om inte annat så ser du till att det blir lite mer drama när du ändå håller i gång.

Du gillar att skapa konflikter, ifrågasätta och skaka om, allt för att se vad som kan hända, blir det jordens undergång eller inte? Du fascineras av livet men desto mer av döden och allt det som inte hör till vardagslivets vanligheter, desto mer udda, desto mer intressant.

Du skapar drama av din passion, för du är passionen personifierad. Du fascineras av allt det som är udda och kan nog upplevas som lite udda själv och balanserar hela tiden på eggen bara därför att. Du önskar att finna svar på hela universum men fram tills du har det så nöjer du dig med lite udda intressen som kan utveckla dig.

Du har inga planer på att stagnera utan det måste hela tiden se en djupare utveckling oavsett pris. Farligast är nog när du är lugnast på utsidan för då händer det mycket inombords medan när du skapar kaos så har du ett inre lugn och välbefinnande. Du är den som aldrig ger dig, du ger allt för att nå kärnan. Du kan konsten att stå mitt i kaos (det som du skapat) och bara iakttaga. Du har en talang för det mystiska och för att skapa verklighet av drömmar.

Tarot och astrologi

Astrologi och Tarot?

De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.
Kombinera astrologin till Tarot för att få ut mer till dina kort.

I denna kursdel finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.

Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten - Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord - Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

Du finner texter, ljudfiler, filmer samt uppgifter.
Du lär dig även att tolka astrologin medialt till Tarot.

Du kan läsa vad de olika husen i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt. Ha din horoskopskarta framför dig (du får den annars i kursen), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.
Created with