Ylva om Tarot

Här under finner du min bakgrund när det gäller Tarot, där jag är mer än en Tarotexpert.
Ca 90.000 timmar av tolkningar och skrivande samt individuell coachning samt kurser.

Min Tarotkarriär startade när jag kom i kontakt med Tarot 1974 i Nottingham, England där mina vänner la Tarot. Nyfiket drog jag kort, fick dem tolkade, blev både putt (sur) samt överraskad över hur väl de stämde, sedan när jag kom hem till Sverige tillbaka till mina vanliga spelkort då förstod jag att det var Tarot som gällde.

Min första lek var en Rider Waite som jag än i dag har kvar, den har dock varit med om en lustig historia. När jag hade min butik "Kristallvargen" i Umeå sålde en av tjejerna som jobbade extra den till en kund, för leken var slut, provexet tyckte hon att hon kunde sälja billigt. Jag blev ledsen men allt ska ju ha en mening. Något år senare när jag skulle ha Tarotkurs kom en deltagarna som klagade över att hennes lek inte fungerade, kunde det ha något med att göra att den var redan öppnad, använd i när hon köpte den. Det visade sig att det var min Rider Waite hon hade. Tack och lov bytte hon, för den fungerade inte alls för henne.

Tillbaka till 1974 (Tänk, så många år sedan) Jag la lite kort men var ingen bra tolkare, jag gjorde som de flesta, la några kort, läste i det medföljande häftet, inget begrepp om grunden i Tarot utan övade på att läsa innantill (vilket tyvärr många gör, då tar det tid samt att hela systemet missas). Åren gick, allt inom new age följde mig. Jag fick barn, då började mitt liv. Jag fick tid över till att göra det jag ville tack vare deras far som gav mig möjligheten att "gå hemma". Jag hamnade på träffar med en shaman och började lära mig, förstå helheten, alla element samt livets hjul. En dag när jag satt och "lekte" med min Tarotlek förstod jag plötsligt sambandet mellan Tarot och alla element (eld, vatten, jord, luft och eter). Tarot fick en helt ny mening för mig, mina tolkningar blev djupare, mer insikter, jag förstod hur arbete, ekonomi, kärlek samt jaget bygger vår verklighet omkring själen. Sedan kom numerologin in i mitt liv, överraskande, chockerad över hur det kunde stämma så himla väl. Jag tänkte att så väl som den numerolog som tolkade mitt numeroskop kände mig, kände jag knappt mig själv. Jag började jag pyssla med siffrorna till Tarot, ännu ett lyft, ännu en sanning som blev större. Astrologin hade jag redan med mig i bagaget, det var bara att bygga på.

Tarot är överlägset alla tolkningsmetoder, det innehar allt och passar varje religion, varje kultur, dåtid som nutid.

Runt slutet på -90 talet blev Tarot en helhets sysselsättning, jag började göra anteckningar omkring korten, -92 flyttade vi till Umeå, jag öppnade "Kristallvargen", folk kom in frågade om Tarotkurser, jag visste inte av några och ha några själv, Nix.
- Skriv upp mitt namn, mitt telefonnummer om du skulle ångra dig, jag vill vara med.
Till slut blev det en kurs, sedan en till och en till, så har det fortsatt. Från början var mina kurser 1 ggr i veckan x 7 ggr, jag reste bl. a till Piteå 1 ggr i veckan varje tisdag under två säsonger. Det är också i Piteå jag har mitt spårekord för en dag: 94 personer på en dag (dygn).

200:- kostade de första stjärnorna jag la, sedan insåg jag att om jag skulle ha råd med skatt, alla avgifter fick jag höja till 300:-. Jag gav ut "Tarot steg för steg" 1993, blev gäst i Radio och TV och höjde priset till 400:- Det gick några år och så var jag uppe i 500:- år 1994.

1995 startade jag, min väninna Anna och Janne Püschel Svenska Tarotförbundet. Vår motivation var att det skulle finnas en organisation för alla som gillade Tarot. Ett medlemskap både för utövare och tolkare, där du som tolkare skulle få avlägga prov, visa att du kunde tolka Tarot (jag gjorde själv många prov för att kunna vara riktigt säker vid diskussioner att jag kunde). En rolig tid, vi hade möten i Umeå med en gång så många som 44 personer. Vi marknadsförde oss, hade över 200 medlemmar över hela Sverige, sedan kom en man in som ville ta över. då hade jag lagt ner så mycket tid och pengar att jag bara gav upp. Men fick naturligtvis höra en massa skitsnack av den nye ordf. som att jag var en charlatan men med glimten i ögat konstaterar jag att det finns något som kallas speglingar ;-) Jag var alltså ordförande i förbundet, drivkraft tillsammans med några andra eldsjälar, en del av dem stannade kvar, en del hoppade av, sedan fick jag bara en medlemstidning (tyvärr, för den var bra), hörde sedan inget mer. Förutom alla de som hört av sig till mig genom åren för att bli medlem.

De kriterier vi hade för de auktoriserade Tarottolkarna var att de förutom att klara provet skulle vara alkohol- och drogfria (vid läggningar), inte berätta död, ha tystnadsplikt om sina kunder. jag tror att det var 20 personer som blev auktoriserade. Vi var inte populära bland några "Stockholmare" de ansåg att vi med säte i Umeå som inte hade deras kontaktnät, kunskap skulle ligga lågt. En Tarottolkare ("känd" författare) var inte intresserad av att bli auktoriserad för han var redan auktoriserad inom ett annat (helt skilt område) det räckte. Inte för att jag förstår vad det har med dennes kunskaper inom Tarot att göra, men är någon "stor" i branschen då gäller tydligen andra regler än för oss andra dödliga. Det beslöts att denne fick bli hedersmedlem (inte min idé eller samtycke). Jag blev sur, irriterad (det händer, jag blir riktigt pissoff) ville också bli hedersmedlem, varför skulle jag betala när den fick vara med gratis, jag åtminstone gjorde prov. Vad är då meningen med en auktorisering (eller certifiering som nu gäller)? Om det finns ett auktoriserat bilskrot samt en som inte är det då kan kunden välja. jag anar att alla vet att vi får det vi betalar för. Nu genomdriver jag mitt projekt inte som Tarotförbund utan som Tarotakademin där bara de allra bästa Tarottolkarna presenteras = Cert. Tarotmästare. De har alla gått grundutbildning, avlagt prov för mig så att jag ska veta att jag stolt kan hänvisa till dem och att de är seriösa.

År 2000 skapade jag min första distanskurs i Tarot, då var det via ett mail om dagen. Sedan dess har det utvecklats eftersom jag själv tycker att Internet är helt fantastiskt, nu har jag kurserna med inloggning. Att du tar det i din egen tid. Jag erbjuder flera olika teman, varje kurs med webmöten är öppna under ett år.
2002 insåg jag (hör, läs och häpna) att jag är suverän, en riktig Tarotexpert. Jag var först ut med vad jag vet en svensk bok (ej översatt från engelska) idag med 27 böcker skrivna, av det hela 16 böcker i ämnet Tarot. Jag har gedigna kompendier, kursmaterial.  flera workshops och föreläsningar per år i Tarot samt naturligtvis dagliga konsultationer. Det gör mig till en Tarotexpert. Ingen i hela Skandinavien har skrivit så mycket om Tarot, finns det någon i hela världen som har presterat mer i ämnet?

Jag har även under åren skapat Tarotleken Crystal Wolf med häfte till, Erotica Tarot med bok, det tar inte slut här,  2011 skrev jag Tarot, korten på bordet som är min absolut bästa Tarotbok, 2013 gav jag ut min Tarotlek - Prisma Tarot som är slutsåld, nu jobbar jag på nästa version.

Under åren, för det har gått massvis med år har jag haft perioder där jag inte allts velat tolka Tarot, men förr eller senare tar jag upp leken för andra igen bara för att det är så himla intressant. Men mest brinner jag för att få lära ut Tarot, det är ett fantastiskt andligt verktyg för personlig utveckling.

Mina Tarottolkningar är inte de klassiska med långa mörka män/mulliga blondiner (även om det förekommer) samt miljonvinster (vilket jag sett några gånger) utan mer ofta vad som finns i vardagen, hur någon mår, kan må bättre genom att släppa mönster, hur någon kan förverkliga sin potential, skapa ett lyckligare liv. Min uppfattning är att det inte är en slump att någon spår sig utan en perfekt synkronisering.

Du är välkommen att höra av dig om du som jag anar att jag kan inspirera dig via en konsultering eller en kurs. Ser fram emot min kontakt med just dig.
/Ylva

Ylva och Tarot

Skapad med